ЗА или ПРОТИВ еКосово

Day 1,420, 16:34 Published in Bulgaria Bulgaria by Krum III

С интерес прочетох статията на Valentin Krastev относно добавянето на еКосово. За съжаление малко се разочаровах от едностранчивото разглеждане на нещата, защото очаквах пълна обективност и представяне на всички вероятни развития произтичащи от това събитие, а се оказа, че авторът просто е изразил неговата гледна точка.

Няма лошо, но нека ви представя и другата.

еКосово и еАлбания имат шанс да се превърнат във втори еБЮРМ и да бъдат истински трън в задника на македонистите и сърбите. Така не само последните няма да се засилят, ами ще се наложи да се разделят трайно с оригинални региони.

Също така, не е за пренебрегване факта, че това е едно потенциално огнище на противоречия между сегашните съюзници еБЮРМ, еСърбия и еТурция. Дали турците ще седят безучастно при една бюрмско-сръбска инвазия в еАлбания и еКосово?!

Кое от двете неща ще се случи, дали ще спечелим или загубим не знам, но при създалата се ситуация, в която сърбите и бюрмистанците мачкат, по-зле не може да бъде. Добавянето и на еАлбания, и на еКосово е надежда за уравновесяване на силите в региоа, а и в еСвета, и осмислянето на играта ни.