Прво обраћање председнице еСрбије

Day 1,386, 09:29 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани и грађанке еСрбије,

На самом почетку бих желела да се захвалим свима који су гласали за мене, као и странкама које су ме подржале на овим изборима и надам се да ћу оправдати ваше указано поверење. Радићу најбоље што знам, заједно са екипом која стоји иза мене да бисмо покушали да направимо опипљиву разлику у позитивном смислу у односу на претходни период.

Конкретни потези који нас очекују у првих неколико дана мандата су пре свега решавање тренутних проблема. Као прво одбрана еМађарске, као друго решавање вишемесечног проблема са државним фирмама на приватном налогу и као треће решавање проблема финансирања паравојних јединица. О овом последњем ћу вам детаљније писати после разговора са командантима паравојних.

Први кораци у одбрани еМађарске су почели синоћ, проглашавањем еХрватске за природног непријатеља. Овом приликом желим да замолим све грађане и војнике, да у наредном периоду не праве разлике, јер је јако битно да све битке које еСрбија буде водила, водимо сложно, да нам се не би поновило брисање.

Што се тиче афере око фирми које се налазе на налогу гид1, једно од решења тог проблема је да се све фирме за сировине расформирају (с’обзиром да не могу да се продају), и новац од тога пребаци на рачун еСрбије (пошто донације на организације нису могуће), и уколико има компаније за производњу хлеба постави на маркет, и прода их по цени која неће оштетити државу. Морам да напоменем да су то државне фирме које су настале улагањем свих грађана, и да ја као појединац не могу да одлучујем сама о њиховој судбини, oно што ме највише интересује је ваше мишљење, посебно мишљење новинара и економиста који су се пре неког времена бавили овим проблемом. Очекујем предлоге у коментарима, на основу којих ћу донети коначну одлуку и контактирати Гида.

Контакт између грађана и чланова власти биће омогућен на чет каналу #vlada.otvoreno (rizon server), где можете наћи представнике свих министарстава и постављати им питања.

Сигурно да ово нису једини проблеми, али треба почети од нечега и кренути редом. Више о осталим темама ћу за неколико дана, када буде било о чему да се пише.

За сам крај ћу вам још једном навести састав владе у овом месецу.

Тим Министарства одбране чиниће: Alex.l, Zarns, Mishel, Pakija, Lunatic2903, Djavo Kg, Marko-Mare, Mark Markovic,Pajko и Вg-pobednik

Тим Министарства економије чиниће: Zigazaga, Chris Moltisanti, Vulentije

Тим Министарства спољних послова чиниће: Akasuna Itachi, coolinbun, Sever Vetrovnik и Baltazar8

Тим Министарства унутрашњих послова чиниће: z’Peki, Suhy, ilic012, Somborac, Divlja Ruza и Crank DJ

Тим Mинистарство образовања водиће: Zaeban Covek и demokrata

Министарство информисања водиће: Nikola Jankovic '89, marko1996
Као помоћници у овом министарству биће: Nessko и Ludooki


Председница еСрбије

Unihorn