Dag Nederland

Day 1,327, 10:41 Published in Netherlands Netherlands by Daniel Parker


Met pijn in m'n hart kondig ik mijn vertrek uit Nederland aan. Nooit heb ik een andere citizenship gehad dan de Nederlandse. En na vele jaren mij in te zetten voor de Nederlandse staat, regering, parlement en leger, valt deze keuze me zwaar. Ik kan me niet meer zo goed vinden in de Nederlandse community. Ik heb het geduld niet meer voor alles en iedereen.
Ik merk dat ik hierdoor mezelf niet meer zo goed aan aan een van m'n persoonlijke motto's kan voldoen.
"dont' hate, just motivate"

Dus...Als mensen het wiel opnieuw willen uitvinden, wie ben ik om ze tegen te houden?

De stemming over Chairman of Congress was de druppel voor mij. Wat normaal gesproken een routine-stem is wat nooit enige opzien biedt, werd gepoliticeerd tot buitengewone proporties. Hoewel ik met nipte meerderheid toch gekozen ben, bedank ik voor deze positie, ik zou dat vrijwillige werk niet meer met plezier kunnen doen. Dat is wat ik vooral mis de laatste tijd 'fun', het lijkt alsof we een land vol agelasten worden.

Er is een machtsspel bezig in Nederland die rare vormen aanneemt, ik heb er geen zin in. Niet om mee te doen, maar ook de puf niet om me er tegen te verzetten. Vooral omdat het een loos machtsspel is, verstoken van inhoud. Jammer is dat er erg weinig inhoudelijke polemieken zijn in het parlement, het machtsspel lijkt niet te geschieden waar het hoort, in een democratisch verkozen parlement in debatten onderbouwt door argumenten met parlementsleden die openstaan voor kritiek, mits het maar inhoudelijk is. Het speelt zich af op de markt.

Ik zal loyaal blijven aan Nederland, en altijd bereid zijn te vechten voor m'n vaderland mocht dat nodig zijn. Ik zal ook zeker m'n neus blijven laten zien van tijd tot tijd (ik moet de 5000ste post op het forum nog halen 😛). Er is natuurlijk een inboedelskwestie, maar daar komen we wel uit denk ik. Zo heb ik al de MU die ik heb gekocht voor de Nederlandse Staat overgedragen aan de president.

Ik ga eerst naar Belgie, misschien dat ik daar blijf, maar misschien trek ik nog verder. Canada ofzo...

Nu moeten jullie het maar doen zonder mij, veel success allen...