Predsednicki izvestaj za period 05.-12.06.

Day 1,301, 10:22 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije

Поштовани грађани еСрбије.

Пре свега желим да се захвалим свима који су свој глас дали мени и обећавам да никога од вас нећу разочарати.

У овом ћу се обраћању само укратко осврнути на догађаје из предходне седмице и појаснити неке детаље о раду владе.

Као што знате, мој мандат је почео у време офанзиве на Румунију која је том приликом и поражена, чиме је рат и затворен.
За новог природног непријатеља проглашена је Италија и након "Италијанске кампање" у нашем се поседу налази још један, осми, ресурс-нафта.
Сем што смо освајањем територије богате овим ресурсом ојачали економију, затворили смо и рат између нашег савезника Македоније и непријатеља Хрватске.
Тиме је операција одвраћања Хрватске од евентуалних територијалних претензија отклоњена.

Кампања је протекла без икаквих тешкоћа, односно без отпора непријатеља и трајала је минимално кратко, односно региони Апулија и Молисе освојени су један за другим без паузе између ове две битке.

Идеја је била да се након тога Источна Србија( или како је ондашње становништво назива-Бугарска )врати у оквире еСрбије. Међутим, еРумунија ставља на гласање Закон којим нас предлаже за природног непријатеља, те је наш избор био логичан.
Пошто су Закон изгласали пар минута пре нас, имају иницијативу. Задњи рок за њихов напад био је данас до подне. Међутим, пре тога подижу устанак у српској регији Крисана, чиме је исти одложен до краја ове битке.
С тога апелујем на све цивиле да буду у приправности вечерас.

Било је пуно речи о саставу Владе у наредних пар дана, било је пуно нагађања, па користим прилику да вам расветлим пар детаља и по том питању.

За своје саветнике, дакле саветника Председника Републике именовао сам Балтазар8 и Гид1.
Балтазар8 је, као што знате, и нови члан Министарства иностраних послова.

Састав Министарства одбране није битније мењан у односу на предложени.
Оставку на место помоћника министра поднела је Новост због недостатка времена, односно обавеза из стварног живота.
Посебно бих истакао пожртвован и самопрегоран рад овог министарства на челу са Десерт Хамстером, Пати, као и њихових помоћника: Слободан први, Немке ...
Дужности је разрешен играч Тенак, због немилог инцидента с нашим савезником Турском.

До промена је дошло и у министарству економије, тако да сам на место Министра поставио Гојка Божића, чији су помоћници: Православац заувек и Ицеман74.
Саветник овог министарства је незванично Слаутеровић Никослав, који помаже саветима.

Посебно желим да нагласим организован рад овог министарства, јер су успели да покрену извоз и у државну касу слију прве голде.
Резултате не бих демонстрирао цифрама које нису посебно импресивне у односу на раније периоде, већ чињеницом да су успели ишта да ураде.
Дакле, њима желим да одам посебно признање и да им се захвалим.

За Mинистра је постављен и играч Страхињић Банован и он има посебна задужења и ради на специјалном пројекту. Надам се да резултати неће изостати, а о његовом раду бићете благовремено информисани у новинама Министарства Одбране, чији је званично члан.

Остала Министарства нису имала значајније промене, а о њиховом се саставу можете, наравно информисати у новинама министарства.

Не могу а да не поменем и пар гласина, односно неистина које круже новинама.
Наиме ВеС није расформиран, редовно добија новчане накнаде (рефунд) и користим прилику да похвалим све команданте и припадника Војске еСрбије на изванредном пожртвовању и резултатима, како у одбрани земље тако и помоћи савезу.
Да не би забуне било, ја такво наређење нисам издао, нити ме било ко из војске контактирао са таквим предлогом.
Војска остаје окосница оружаних снага и најбитнији чинилац у одбрани земље.
Такође бих се захвалио формацији Титани, као и српским специјалним снагама које су ме посебно импресионирале својом мобилношћу и капацитетом за напад у било које време и у било ком делу света.

Савез.

О ситуацији у савезу не бих посебно дуго. Детаљније о томе бићете информисани новинама Министарства иностраних послова. Ја бих само нагласио да су односи на високом нивоу и хармонични, те да се беззначајне несугласице јако брзо решавају.

То би било све за првонедељни извештај о раду, а обећавам да ће бити редовнији.cowboy_from_hell