За бота и прИмоцията

Day 1,276, 06:09 Published in Bulgaria Bulgaria by Krum III

Навярно всички, които снощи не сте били в играта, сте изненадани от новите цени на пазара днес. Крушката си има опашка.

Тъй като обикновено стоя до късно през нощта, успях да стана свидетел на поредния ботски ураган на пазара.

Първо забелязах, че цените на суровините се вдигнаха от 13 на 19 стотинки. Малко след това, се появи оферта от blade_jone за над 10 000 хранителни суровини на цена 18 стотинки. Помислих си, че човекът е обрал ниските оферти и сега спекулира на манипулирания от него пазар. Да, ама не. След около час или два, цената отиде на 20 стотинки и всичко стана ясно - админският бот вършее.

В същото време, на пазара на хляб всичко беше спокойно. 150-те ми хляба К3 на цена от 75 стотинки отлежаваха. Написах писма до всичките си работници от днес да си търсят работа в К5 фирми, защото не мога да си позволя да им плащам и на половина на пазарните запплати. Дори не купих сурвина за днес.

Размишлявайки относно целта на Платон да обезсмисли всички фирми под К5 с цел да ни накара да си купим от най-скъпите и печелившите, получих провидение свише и веднага изтеглих офертата си от пазара на К3 хляб в очакване на буря и там.

И тя не закъсня. Само за няколко минути цените скочиха на 1,20-1,25 лв. за бройка.

Не мога да се оплача, с печалбата покрих загубите, които бях натрупал от работниците за последните няколко дни. Но това съсем не означава, че пирът ще продължи. Много добро не е на добро.

Днес влизам в играта и първата ми работа беше да огледам пазара. Суровините все така си кротуваха на цена 20 стотинки, докато К3 хлябът беше поевтинял до 1 лев. Докато пиша тази статия ураганът продължава и цените скачат и падат като листа в есенен вихър. Честно казано, тази турбуленция не ми харесва. Все пак, ако съм толква добър в такъв вид спекула, по-добре вместо в играта, да вися на истинска борса, където да правя истински пари. Играта уж беше за забавление.

Каква обаче е целта на админите? С пускането на промоцията за складовете, всичко се изясни. Целта им е да ни направят на глупаци като ни подлъжат, че компаниите са станали отново печеливши и да се втурнем като невидели да си купуваме складове. След ден 1282, когато промоцията свърши, ще укротят бота, така че печалбите да ни паднат отново.

Моят съвет - ако наистина сте решили да налапате въдицата, изчакайте до последно. Някои вече се прекараха като избързаха да си купят склад. Лъжите на админите нямат край, каквито и инвестиционни решения да вземете, все тая. Или както има една българска поговорка - човек предполага, Платон разполага.

Така че, умната!


ПП: Това ми е първата статия във вестника, така че, не ме обвинявайте, че нямам аватар или разделители. Ще ги направя по-късно.

Но ако ви е харесала статията, може да ми дадете няколко бонус гласа и абонамента, за което благодаря предварително!