Valmanifest, feb 2011

Day 1,189, 09:19 Published in Sweden Sweden by krigarmarkus

Hej, jag heter in-game krigarmarkus och detta är mitt valmanifest.

Jag älskar simulatorer. Jag älskar politik. Jag älskar heta debatter. Jag älskar mitt hemland. Det är väl klart att jag spelar eRepublik? Det är väl klart att jag ställer upp för eSverige? Det är väl inget konstigt att jag ställer upp i kongressvalet?

Men varför ska ni rösta på mig? Varför ska jag sitta i kongressen? Jo, jag vill vara med om att rösta viktiga beslut och vara med att ändra lagar och skatter, allt för att göra eSverige till ett billigt land och enkelt att leva i. Min politik är enkel att förstå och rättvis för alla inom Sveriges gränser.


Ekonomi

eVärldens ekonomi är i stor oro och i väldig obalans. I Sverige ligger lönerna kvar på samma nivå, priserna rasar och kronan försvagas jämfört med guldet. Särskilt jobbigt är det för iron-företagen.
Grain fick vi av eLitauen, så det är också överflödigt med grain på marknaden, dock har grainet inte sjunkit så mycket i pris som man tidigare befarat. Hela världsekonomin är i instabilitet, mycket på grund av att admins införde ”Work as Manager”, som tillät företagsägare att jobba åt sig själva, vilket innebar onödigt mycket produkter på världsmarknaden.
Tyvärr finns det inte så mycket att göra, mer än att försöka hålla nere lönerna och hoppas att ekonomin stabiliseras.

Importskatterna iron, grain och mat behöver justeras då vi inte behöver importera från andra länder, det vill säga höjas till en vettig nivå. Vi tog över Samogitia just för att få mer grain och slippa köpa från utlandet. Inkomstskatten och momsen ligger på helt rätt nivå, oroa er inte! Jag vill inte höja inkomstskatten och momsen för att sedan förstöra spelupplevelsen för er!

Militärt

Militärt är eSverige starkt. Det som borde förbättras är i så fall att Försvaret ska ha mer pengar. Det behövs en ”buffert”, undanlagda pengar, som Försvaret kan få i nödfall. För övrigt är ett fortsatt medlemskap i EDEN osäkert, jag vet inte vad som händer på den fronten, men jag kommer att följa upp det. Det är jätteviktigt att eSverige är med i en stark allians, annars kan vemsomhelst invadera och erövra vårt kära land. Jag ser gärna att vi blir medlemmar i NWO, New World Order, som bland annat Ungern, Serbien, Polen och Spanien. Riktigt starka länder som startar en allians blir oftast grunden till en av de mäktigaste allianserna i eVärlden.
Det känns dock lite grymt att då tvingas anfalla vår gamla och trogna vän USA, men naturens lag är dessvärre ”Döda eller dödas”. Jag kommer som sagt att följa upp detta och kommer att rösta för Sveriges bästa, jag lovar.
Vi ska inte satsa på att anfalla någon, vi behöver bygga upp ett starkt försvar innan vi kan tänka på offensiva åtgärder.
Snart börjar dessutom ett nytt världskrig, och det gäller för Presidenten och Riksdagen att handla snabbt framöver, eftersom vi ännu inte vet hur situationen utvecklar sig.
Det ser dock ut som att det blir Polen + NWO vs USA. Låter som ett spännande krig, tycker jag!

Nybörjarna

Nybörjarna är eSveriges främsta resurs, så för mig är de betydelsefulla för landets välfärd. Små gåvor och bidrag från staten är absolut nödvändigt. En babyboom skulle inte sitta helt fel heller, och skulle verkligen stärka eSverige som nation.

Övrigt

Ja, jag vill även pointera att jag stödjer Valnad, trots att jag ogillade hans beslut om att lämna tillbaka Lithuania Minor till eLitauen. Jag stödjer Valnad, och så är det. Även om ni inte vill tro det, så gör jag det.

Rösta för eSveriges framtid, rösta på mig!Tack för att ni tog er tid att läsa detta!

/krigarmarkus, kandidat i kongressvalet för Partiet


(Jag ställer upp i Svealand denna gång, personer som bor i Gotaland och vill rösta på mig kan få GRATIS moving tickets om det behövs. Släng iväg ett privat meddelande i så fall!)