Прво слово децембарског преЦедника

Day 1,113, 15:27 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije

Поздрав свима и одавде 🙂

Као што сте приметили касним са поздравном поруком поприлично, али смо већ освојили пар регија тако да се надам да ћете ми због ове чињенице опростити 🙂 Ово је уосталом одувек и био мој начин рада, прво посао како личи па после можемо да се разговарамо до миле воље и да пишем километарске чланке 🙂 Заварио сам коначно динар у претходном мандату па сам пожурио да га потрошим....

Пре свега морам да захвалим свима на указаном поверењу и свим странкама на несебичној подршци, чак и од стране оних који званично нису подржали. Желео сам јединство али нисам очекивао да ће доћи до ових размера. Хвала заиста.

Такође, морам да захвалим претходном председнику на држави остављеној у сасвим сређеном стању и да му честитам на вероватно најбољем мандату којем сам присуствовао. Од периода великих августовских крађа на даље сваки мандат је био све бољи и бољи јер смо једноставно кренули од нуле и све поново саградили сви заједно, тако да морам да захвалим и EternalFlameOfFreedom и Desert Hamsteru на одличним пословима које су обавили и свакако свим људима који су ових месеци радили на опоравку еСрбије. Први сам у низу председника који је државу наследио у нормалном стању и који може да се посвети класичним пословима и унапређивању као што сте већ видели на бојном пољу првог дана. Сви они су имали много тежи посао јер су кретали од нуле тако да свака част људи и хвала на свему. Били сте председници у најтежем периоду еСрбије од краја окупације еХрватске до данас. Надам се да је тај период прошлост и да се никада неће поновити.

За овај месец сам најавио велики број реформи, а сада имамо услова и да их спроведемо. У сваком случају, бићете редовно обавештавани о прогресу који постижемо. Наравно, не намеравам да све што сам зацртао за овај месец и остварим (једноставно за то је 30 дана прекратак период), али потрудићу се да иза себе, заједно са мојим сарадницима, оставим што бољу базу за комотнији рад мојих наследника. Јер, убеђен сам да je на путу једне еДржаве ка врху најважнији континуитет и непрекидни развој.

Најважнији министар је свакако мој главни заменик Clueless, који ће радити све што бих ја требао да радим а нећу стићи или моћи. Нема потребе да причам било шта о њему сви га довољно добро познајете.

Министарство одбране ће имати тежак задатак да настави започето претходног месеца. Треба повећати активност и организованост војске, као и ефикасност на бојном пољу а притом одржати трошкове на нивоу претходног месеца и наставити са свиме што је добро функционисало у новембру. На челу тима министарства одбране овог месеца наћи ће се Lukaz. Задужен за питања ВЕС-а биће Desert Hamster. За питања везана за паравојне јединице биће одговоран Fuse, a за новине МОД-а и селидбе војске биће задужен Ipipro. Такође у тиму министарства ће се наћи Hodloom и GrifinNS, а Clueless ће као и увек бити свуда па и овде 🙂 Могуће је проширење тима у току месеца, зависно од потреба.

Министарство економије такође има велики задатак. Након последњих промена есветска па и есрпска економија је на коленима и мораће се брзо и ефикасно враћати у живот. Уз то покушаћу да формирам коначно нову екипу људи која ће моћи да одради све послове којих има у овом министарству а које ја никада нисам стизао да одрадим на време и у целости јер je заиста посао огроман за једног или два човека колико год да су активни и вредни. Већ је покренут канал#privrednici на коме ће се пружати помоћ свим власницима фирми да бисмо сви заједно што лакше и брже пребродили овај тежак економски период. На челу тима биће Drcika а тим ће сачињавати Gianfrancozola, Ivan Zivanovic, savage.vs, Gruja Srbin и mylan као летећи министар између емиграција и мес-а.

Министарство образовања ће водити soonchica, МУП ће водити Slosto и ту мислим да немам шта да додам. Биће потпуно аутономни у свом раду јер посао познају далеко боље од мене с обзиром на искуство у наведеним министарствима.

Министарство информисања ће водити MilanLecic, coolinbun и Mrle1982 који су на крају ипак одлучили да наставе са досадашњим радом. Хвала им на томе. Радићемо на увођењу анализа битака у новинама министарства и на увођењу вести из света у сарадњи са МОФА тимом.

Министарство Спољних Послова ће бити у саставу Kistru и Oply као већ уиграна формација, са разликом да је Oply већ доста научио и да ће радити више него прошлог месеца. Чули сте сви већ да се дешава пуно ствари у савезима и свакако ће имати јако тежак посао. Kistru је још један од министара који је добио потпуну аутономију у свему што буде радио. Нисам досад провео ни дан на каналима савеза док је он провео године радећи претерано добро у корист еСрбије и ја сигурно нисам неко ко треба да му каже како треба да ради. Наравно то не значи да нећу пратити или радити било шта што се тиче савеза, већ само да ћу се увек ослањати на његово мишљење више него на своје што се тих питања тиче. Конкретно Kistru је, осим што је министар спољних послова, у пуном смислу и мој заменик пред савезом.

Министарство емиграција ће бити углавном припојено МОД-у овог месеца јер ће се махом бавити селидбом војске. Отуда ће Ipipro, који је и у МОД тиму, бити коминистар уз mylan-а који ће водити фирме емиграција. Наравно они ће и бити ту да реагују уколико дође до потребе за селидбом становништва. Засад очекујем да је свима јасно да се при селидбама треба враћати у Шумадију а не Војводину тако да нећемо покретати организовану селидбу становништва бар још неко време.

Valletta, која већ месецима ради као посебно министарство, биће у рукама Addictedtowar који је био најхваљенији “валеташ” од стране становништва у последњих шест месеци (мора да им је давао претеране попусте, мораћемо да попричамо 😁)) ) Овде се међутим јавља проблем. Испоставило се да нисам у стању да пронађем одговарајуће људе који би му помогли у овом послу и опет је остао сам. Није ту проблем ни у мени ни у њему већ у томе што је ово министарство заиста посебно што се тиче потребне активности и јако компликовано за рад. Надам се што бржем решењу овог проблема и да Addicted неће морати опет да смрша 10 килограма радећи 15 сати дневно како би сам задовољио све потребе министарства.

Такође, овог месеца уводим два нова летећа министарства и предлажем свим наследницима да наставе са овом праксом, од првог дана су се показала као јако корисна.

Прво је министарство за статистике. Ово министарство ће сачињавати Bandigarf и IvicaSR, а задатак ће им бити, конкретно, рад са апијем и извлачење података из игре потребних за успешнији рад свих министарстава. Немају још увек свој орг и новине али ћемо, ако се покаже као пракса коју желе да прихвате и наредни председници, отворити и то па би могли да имамо анализе тржишта и битака изражене у бројкама и сличне ствари у тим новинама. Засад остављам идеју на папиру, видећемо колико ће моћи да се уради на том питању.

Друго министарство бих ја назвао министарство за правопис 🙂 Конкретно ради се о томе да добар министар не мора, и у многим случајевима и није, добар новинар, а у многим другим једноставно нема времена за писање јер је претрпан пословима, што сам искусио пуних шест месеци на својој кожи. Отуда ћемо овог месеца на каналу владе имати званичног новинара. coolinbun ће се потрудити да нам све новине изгледају уредно и лепо и да имамо што мање правописних грешака у истима.

Као што сте вероватно приметили многа имена се понављају на више места. Покушаћу да највредније искористим на више места како би добили још вишe места да искажу своје способности. Жао ми је што су неки људи одбили мандат јер мислим да би тим био још јачи, али конкретно ово не значи да неће бити проширен ових дана.

Хвала свима који су се одлучили да ме подрже и да ми помогну у раду. Рачунам на то да ћете разбити, свако на свом пољу!

Нема стајања овог месеца. Рад рад и само рад! Макар изгубили све хоћу да знам да смо дали све од себе и да су тамо неки били јачи, не да се кајем што нисмо урадили боље. Пушке у руке, памет у главу, камени живци и пуно стрпљења јер ништа нећемо постићи ако ударамо главом о зид. Читајте новине МОД-а бар 15 пута дневно и биће све ок ! А да, највећа помоћ коју можете пружити сами себи и еСрбији је да нахватате два пријатеља који ће се прикључити игри преко вашег referrera !

За крај, волео бих да цитирам самог себе са почетка Zaebanovog мандата када смо правили тајне планове за претходни месец на пољу економије и одређивали циљне резерве новца, пушака, хлеба. Рекао сам: "Ми ћемо сад радити као што сам радио и са претходнима и нагомилати свега и свачега, поставити државу у доминантну позицију, наредни председник ће доћи на власт и све што ће му преостати је да кликне attack дугме и покупи шта му се свиди и он ће бити херој а нас ће заборавити". Е па није тако, ја нисам заборавио, а неће ни они који буду прочитали ово. ZC хвала на могућности да само притиснем attack дугме !