[ВАЖНО] Наръчник за начинаещи редактори на еВестници !

Day 1,113, 11:50 Published in Bulgaria Bulgaria by Educational Center
[За да видите дадено изображение просто натиснете върху него 🙂]

Този наръчник има за цел да покаже на младите играчи как да си създадат свой собствен вестник и да пускат статии. Затова моля за ВОТ за да стигне топ-а и да се вижда от повече хора!За да си направите вестник трябва да сте най-малко 9 ниво. Създаването на Вашата еПреса струва 2 голд.Може да си направите вестник като следвате тези стъпки :


1. От хоризонтално разположена навигационна лента избирате My places -> Newspaper.


2.Пред Вас се отваря нова страница. Тъй като Вие все още нямате създаден вестник избирате да си направите такъв - натискате Create New


3.След като Ви зареди следващата страница , пред Вас се открива мястото където ще решите как да се казва Вашия вестник и какъв да е аватара му.В колонката срещу Newspaper Name попълвате името на вестника Ви , а от бутона Избор на файл ще изберете аватар за него (както пише и под самия бутон изображението трябва е да в jpg формат).След като сте сигурни че сте избрали правилното име,аватар,9-то ниво сте и имате 2 голд в акаунта си може да натиснете Create.
<strong>Поздравления - вече имате свой собствен еВестник !</strong> 🙂


4.След като вече създадохте Вашия вестник , сега ще Ви покажа да правите статии и какви кодове можете да използвате в тях.В заредилата Ви страница(след като дадохте Create) Вие виждате името на вестника Ви(1 на картинката), аватара му(2),Вашия ник(3) и държавата(4),където ще бъдат публикувани статиите.За да започнете писането на нова статия е нужно да натиснете Write article(5).


5.Вече виждате мястото където ще пишете Вашите статии.В колонката под Title Вие ще напишете заглавието на статията Ви.Голямото празно място под Article е мястото,където ще пишете тескта си.Когато решите че сте готови - натискатe Publish и сте готови 🙂. Винаги може да се откажате да публикувате дадена статия като натиснете Back,но помнете - нищо от това което сте били написали , няма да се запази !Мисля,че тук е мястото където трябва да Ви дам някои полезни кодове , с които ще разкрасявате статиите си :
- [ b ] [ /b ] - удебелява шрифта на дума или цяло изречение . Думата или текста трябва да са между двете "b"-та.
- [ i ] [ /i ] - наклонен шрифт.
- [ u ] [/u] - подчертаване
- [ url ] [ /url] - слагатe даден линк в статията си.
- [ img ] [ /img ] - слагате картинка
- [ url=сайт]Текст[ /url ] - вмъквате даден текст и когато цъкнете в/у него Ви препраща към сайта,който сте посочили.
Забележка - слагал съм празно място при таговете за да се виждат. Просто изтрийте празното място след всяка скоба за да работи тага 😉 .


Важни неща , които трябва да знаете за съдържанието на статиите Ви -
- Не трябва да съдържат порнографски снимки,линкове към подобни сайтове и т.н.
- Не трябва да съдържат изображения със нацистки символи.
- Не трябва да съдържат расистки текстове,изображения и т.н.
- Задължително трябва да бъдат по някаква тема от еЖивота ни - всичко друго се счита за спам.
Неспазването на тези правила може да доведе до репортване за нарушаване на правилата им и следователно получавате наказателни точки (бел.ред. - при 5 такива администраторите ви баннват).


Приятна вечер ! 🙂.
Iliyan Marinov.