[ВАЖНО] [ЯКО ВОТ!] Наръчник за начинаещите играчи

Day 1,086, 08:56 Published in Bulgaria Bulgaria by Educational Center
[За разглеждане на дадено изображениe в цял размер просто натиснете върху него]

Здравей,

Целта на това ръководство е да помогне на нови играчи, като теб и да ви запознае с основните неща в играта. (няма да ви бъде спестена и някоя друга тънкост 🙂 😃 )

I. Кое къде е, какво прави и защо е там.


1. Вертикално разположена лента с информация относно състоянието на вашия еГражданин

2. Хоризонтално разположена навигационна лента, която съдържа множество падащи менюта

3. Лента със задачите за деня. Нужно е задачи 1 и 2 да бъдат изпълнени за да получите бонусът от 3.

4. Лента с информация относно неща касаещи държавата ни - промени в законите, съюзи, битки в които може да участваме.

5. Лента, в която има препратка към последното администраторско изявление.

6.Лента съдържаща статиите публикувани от различни хора, като се виждат петте с най-много гласове.

7. Лента показваща еРепублик времето, днешната дата, и кой ден от новият свят е. Под нея е търсачката, с която може да откриете даден играч или организация.

8. Една огромна лента, в която виждате "виковете", тоест кратките съобщения на вашите приятели и място за текст, от което може и вие да "извикате" нещo.II. Първия ден от вашето развитие или в какво ще се изразява вашата еРутина


Вече се запознате с основните ленти, намирате лентата със задачите за деня и щраквате на "Work".


Отваря ви нова страница, в която избирате "Find a job".


Бивате препратени към нова страница (която може винаги да отворите от Market > Job Market), избирате за коя фирма да започнете да работите, като е препоръчително тя да с една звезда. Желателно е фирмата, в която работите да е с една звезда, понеже ще ви вземе по-малко здраве, след като сте работили.


Вече сте работник на избраната от вас фирма. Ясно се вижда какво е възнаграждението ви, като това колко пари ще вземете зависи от вашето здраве. Избирате безплатният бустер (booster) и натискаме и понеже нямате поканени приятели, които да увеличат продуктивността ви, ви остава просто да натиснете “Start working”.


Мигновено ви препраща към страница с резултатите за работата ,която днес сте свършили. Колко сте били полезни на работодателя ви зависи от продуктивността ви (Basic productivity), като тя зависи пряко от здравето ви. Ще си кажете “Хмм работих на 100 здраве и имах 100% продуктивност, защо не взех толкова пари, колкото пишеше, че е заплатата ми ?” Защо забравяте държавата ? 🙂 Вашата заплата подлежи на такси и държавата взема част от заплатата. Стига толкова с тези заплати и пари, време е да потренираме ! Натискате на “Train” и чакате да ви зареди новата страница.


Тук виждате нещо подобно на страницата, от която работим, но не е точно същото. Избирате военното умение, което желаете да развивате, като реално няма разлика в щетите на един танкист, пилот и т.н. желаният бустер (естествено безплатния) и натискате “Start training”.Ако сте направили всичко правилно трябва да ви излезе тази страницаОтново бивате препратени към нова страница, в която ясно се виждат резултатите от тренировката. Колко ефективна ще е тренировката ви зависи пряко от здравето и бустера, който ползвате. Свършихте си задачите за деня и време да бъдете възнаградени за това. Просто натиснете “Get reward” 🙂


В появилия се прозорец ясно си личи какво сте получили, като награда за свършеното през този еДен. Знам, че не е това, което сте очаквали (секси мацка за вечерта или студена бира), но и еЖивотът не е толкова лесен 🙂 😃


Здравето ви падна, а сигурно вече сте забелязали, че колко сме продуктивни на работа и колко е ефективна тренировката ни пряко зависи от това. Нека го вдигнем (здравето 😃) избираме от хоризонталната лента с падащите менюта Market>Marketplace.


Избираме паницата, под която пише “Food” и долу изкача един бар, влачим го до 20/100, което означава, че искаме да видим офертите на хляб възстановяващ 2 здраве (обикновено той е най-евтин) и натискаме “Show results”.


Виждате всички оферти, като най-изгодната винаги е на първо място. Ако сте работили във фирма к1 (с една звезда) и сте тренирали, то вие сте загубили 2 здраве. За да го качите пак до 100 трябва да изядете поне един хляб възстановяващ 2 здраве. На картинката ясно виждате, от къде може да промените колко бройки хляб да купите и как да закупите хляб. Спрямо това в каква фирма сте работили възстановете здравето си до 99, 100. (възстановявате го, като натискате бутона “Eat food”, който се намира под показателя на здравето ви)

Работихте,тренирахте, получихте наградата за свършеното и възстановихте здравето си. До тук с нещата, които всеки еДен трябва да вършите. Нека направим профила ви по-различен от профилите на останалите, нека ви сложим аватар.


Натискате върху аватара си (в случая аз имам) или върху името си и играта ще ви препрати към вашият профил.


Тук може да намерите много информация относно вашият еГражданин, но нашата работа тук е друга. Натискате “edit profile”.


Тази страница е видима само от вас, като чрез нея може да променяте много от най-важните неща свързани с профила ви. За да извършите каквито и да е промени по профила ви е нужно първо да напишете паролата си в първото поле. За да смените или да си сложете аватар, натискате Разглеждане/Browse посочвате от вашият компютър желаното от вас изображение (то трябва да е jpeg/jpg) и като сте сигурни натискате “Make changes”. Аватара ви ще се смени почти мигновено, но ако не го виждате просто освежете/refresh-нете страницата няколко пъти натискайки CTRL+F5 или просто F5. Аватара ви донася няколко точки опит, но това е така само първият път, когато си слагате такъв, а не всеки път, като го сменяте.III. Изкуството на войната

НЕ СЕ БИЙТЕ ОЩЕ ПЪРВИЯ ДЕН ! БИЙТЕ СЕ САМО, КОГАТО СТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ИМАТЕ СРЕДСТВАТА ДА ВЪЗСТАНОВИТЕ ЗДРАВЕТО СИ ОТНОВО ДО 100 !

При възможност да вземете участие в битка първо проверявайте заповедите във вестника на армията. Всеки ден може да възстановите, чрез хляб до 300 здраве, като всеки удар по противник ви взема 10 здраве. Не си играйте на Рамбо в битки с нисък приоритет.IV. Неща от общ характер и съвети

-Един еДен трае 24 астрономически часа, като стария еДен се сменя с новия в 10:00 българско време

-В началото на всеки еДен губите 4 здраве, поради липсата на закупена къща.

-Всеки ден проверявайте дали няма оферта, която ще ви донесе повече пари. Това става през Market>Job Market, като ако желаете да напуснете сегашната си работа трябва да натиснете "Resign" в страницата на компанията, за която работите. Винаги работете на високо здраве !

Забележка: Повечето компании имат 3 дневен срок след постъпването ви на работа, през който не може да напуснете, но и заплатата ви не може да бъде понижена. Само зис компаниите от добивния сектор този срок е 1 ден, тоест може да напуснете веднага след, като сте работили.

- Сравнявайте цената на хляба. Примерно един хляб възстановяващ 2 здраве струва 0.90, а един възстановяващ 4 здраве 1,72. Закупете си този от 1,72 и спестете 0,08. Ще кажете "Какво ми помагат спестените 0,08 ?" Когато възстановявате здраве примерно след битка е нужно да консумирате доста хляб и тези спестени 0,08 стават много повече 🙂V. Време е да обърнем внимание на мисиите и да си поиграем на James
Bond.Това са двете мисии, които за сега са ви възложени и трябва да изпълните за да отключите нови. Нека първата, която ще изпълним да е “We are all warriors”.


Мисията изисква от вас да сте тренирали за първи път, което вие сте направили вече, тоест просто натискате “Get reward”.


Минахте мисията успешно и поради това получавате 200 точки военно умение и 2 точки опит.


“Food is scarce” - тази мисия възстановява 10 здраве, поради това е хубаво да си я оставите за края на деня и да спестите разходи за възстановяване на здравето до 99,100.
За да преминете мисията са ви нужни 3 хляба във вашия инвентар.


Когато те са в наличност играта би трябвало да ви покаже това и на вас ви остава просто да натиснете “Get reward”.


Наградата за преминаването на мисията този път е 2 точки опит и 10 здраве.


Две нови мисии се отключиха. Нека се захванем с минаването на “Join the rebuilding effort”.


За да минете тази мисия е нужно да сте наети от дадена фирма на работа и да сте работили поне веднъж откакто сте се еРодили. На теория трябва да сте изпълнили всичко и да минете мисията без проблем. Нали вече знаете “Get reward” 🙂


Награда – 200 точки работно умение и 2 точки опит


Мисията “Image matters” изисква от вас да имате картинка на профила (аватар) и нищо повече, просто натискате “Get reward” и продължаваме.


Наградата от преминаването на мисията са 2 точки опит.


Една от по-трудните мисии е “A future Hero” за да е преминете е нужно да победите 5 опонента. След като сте го направили процедирате по познатия начин.


Преминаването на тази мисия носи 200 точки военно умение и 2 точки опит.


Следващата по-трудна мисия от поредиците е мисията “Working days”. Тази мисия изисква от вас нещо доста просто – работете 5 дни под ред без прекъсване.


Награда – 200 точки работническо умение и 2 точки опит.


Предпоследната мисия “Offense is the best defense” изисква от вас да имате в инвентара си 3 оръжия. При наличието на 3 оръжия независимо какви минавате мисията без проблеми.


Наградата от тази мисия са 200 точки военни умение и 2 точки опит.


Последната и най-трудна мисия “Society builder” изисква от вас да поканите 10 човека, които да достигнат 10 ниво в играта.
Забележка: Не си правете повече регистрации от вашият ИП адрес ако не желаете да бъдете баннати за мулти акаунтинг.Наръчника е изготвен от Neznainiqotkrainiq

Хубава вечер!
vladifetfov