Kandidatura za Predsednika

Day 1,075, 09:47 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZiga

Pozdravljeni Državljani in Državljanke eSlovenije.

Prišel je čas, ko se bližajo predsedniške volitve. In tokrat sem se tudi sam odločil, da se bom potegoval za predsedniški stolček.

Nekaj o meni
Erepublik sem začel igrati 3. Novembra 2009. V igro me je povabil prijatelj iz Portugalske. Po osamosvojitvi iz pod Hrvaške okupacije sem se odločil, da se podam v politične vode in tako sem postal v mesecu februarju veleposlanik v Iranu. Neslednji mesec sem postal veleposlanik v VB in kasneje sem spet šel v Iran. Marca sem tudi prvič postal kongresnik in sem do sedaj opravljal to funkcijo štiri krat. V mandatu Don KronoX sem postal tudi pomočnik notranjega ministra. V mandatu Abutre in Karantanec pa sem opravljal vlogo obrambnega ministra.
Ker imam v mesecu novembru veliko prostega časa sem se odločil, da se bom potegoval za predsednika. Lahko rečem, da imam kr nekaj izkušenj in bom sposoben opravljati to vlogo.

PREDSTAVITEV PROGRAMA in MINISTROV

Svetovalci
Vlogo svetovalcev bosta prevzela StiH in Karantanec. Ker imata veliko izkušenj tako v igri sami in v politiki, mi bosta svetovala v težkih trenutkih in v primeru velikih odločitev. Na to mesto še lahko dodam kakšnega igralca v teku mojega mandata.

Ministrstvo za Obrambo
Vlogo ministra za obrambo bo prevzel pikomalecki (Irc: Symon15).
V tem mandatu se bomo osredotočili predvsem na osvoboditev preostalih regij iz pod Hrvaške okupacije in tudi obrambo trenutnih regij. Če bodo finance dopuščale bomo podpisali tudi dodatne MPP.
Obrambni minister bo prav tako imel nalogo da si dobi dva ali tri pomočnike, ki bodo aktivni in v primeru velike ofenzive na Slovenijo pomagalo koordinirati obrambo in pomagali razdeljevati hrano in orožje po potrebi.

Ministrstvo za Zunanje Zadeve
Vlogo ministra za zunanje zadeve bo prevzel Blaz Gutman.
MZZ bo nadaljevalo s programom obveščanja prebivalcev Slovenije o dogajanju v tujih državah in po svetu. Prav tako bomo poizkušali otrditi naše prijateljske odnose z novo nastalo državo Makedonijo.

Ministrstvo za Notranje Zadeve
Vlogo ministra za notranje zadeve bo prevzel Madafakr.
Naloga notranjega ministra bo preprečitev kakeršnega koli poizkusa PTO s strani tujih držav. Skrbel bo tudi, da se ponovno uredijo stranke in da bo imela Slovenija zopet idejalno število strank, to je pet. Prav tako bo skrbel za dobro delovanje kongresnikov in jih redno obveščeval o pomembnosti in namenu predlaganih predlogov.

Ministrstvo za Gospodarstvo
Vlogo ministra za gospodarstvo bo prevzel FRLA, vlogo pomočnika pa Mirango.
Gospodarski minister bo preučil sedanje davke in jih po potrebi spremenil. Prav tako bo ponovno zaživelo mentorstvo za nove podjetnike, Urad za Zaposlovanje in Urad za Izseljence.
Poskrbeli bomo tudi, da se ukinejo vsi Trading embargi, da bo našim podjednikom omogočeno poslovanje v čim večih državah.

Ministrstvo za Finance
Vlogo finančnega ministra bo prevzel El David.
Naloga finančnega ministra bo skrbeti za stabilnost denarne valute na MM. Finančni minister bo tudi z aktivnim poslovanjem na MM poizkušal obnoviti naše zaloge, ki so se zalo znižale zaradi obrambe in osvoboditve Slovenije.

Ministrstvo za Socialo in Šolstvo
Vlogo ministra za socialo in šolstvo bosta prevzela timkram in KaPaVem
Njuna naloga bo pomagati novim igralcem in skrbeti za mentorje. V planu imamo BB in če bo uspešen bosta imela ministra veliko dela.

Ministrstvo za Informiranje
Vlogo ministra za informiranje bo prevzel cen1.
Ministrstvo za informiranje je zadnje čase bilo zelo neaktivno zato imam v planu to zopet zaživeti in spraviti na visoki nivo. Minister bo po novem pisal članke vsaki teden in bo informiral državljane Slovenije o dogajanju znotraj države in vlade.
Prav tako bomo uvedli program Q/A (question/answer). Ustvarila se bo stran na ketero bodo lahko vsi državljani postavljali vprašanja, graje ali pohvale vladi. Minister bo potem vsake 4 do 5 dni objavil članek v katerem bo odgovoril na ta vprašanja.

Pomočniki Ministrov
Pomočnike si bodo po potrebi izbrali ministri sami.

Baby Boom
Ker je število prebivalcev drastično upadlo v zadnjih mesecih imam v načrtu BB. Moj prijatelj trenutno dela na tem, da bi se v časuopiso Mladina objavil članek o eRepublik. Med mojim mandatom se bo poizkušalo dogovoriti o oglaševanju tudi v drugih časopisih in forumih.

Resnost Vlade in Združitev Slovencev
Zaradi vedno večjih sporov in neprestanega kreganja v Sloveniji in neprestanega trollanja sem se odločil za veliko spremembo. Vsi člani vlade se bodo morali izogniti komentiranja provokativnih člankov. Vsak prebivalec Slovenije, ki bo hotel izvedeti karkoli bo imel na voljo Q/A. Moje mnenje je, da bo to privedlo do manj kreganja, ker nihče nebo mogel obračati besed ministrov v komentarjih člankov in bo vsak dobil profesionalen odgovor v člankih za informiranje.Lep Pozdrav
SmoothZiga