Hadügyi Közlöny [09.01. 16:11] Hadügyi összefoglaló

Day 1,016, 07:12 Published in Hungary Hungary by Hadugyminiszterium
Üdvözlöm a Hadügyi Közlöny olvasóit!

Az alábbi sorokban az elmúlt hét fontosabb hadügyi eseményeiről olvashattok.


A megelőző szerelés

A mai összefoglalónkat kezdjük a lengyelek háborúnyitási terveivel. Az ötletük az volt, hogy a cseheken és az osztrákokon keresztül törve megtámadnak minket eredeti területen. Ezzel a húzással megnyílt volna a szerb-lengyel háború. Ha ezt sikerül elérniük, akkor egy nagy lépést tettek volna a szerb fennhatóság alatt álló Liaoning régió elfoglalása felé.

A hadvezetésünk gyors reagálásának és az osztrákok együttműködésének köszönhetően augusztus 24-én a lengyelek által elfoglalt Moravia régiót megtámadtuk Ausztrián keresztül. A támadással egyidőben megindultak a német erők is a másik elfoglalt cseh régió Northern Bohemia ellen.Moravia-t könnyedén hoztuk, de a németek megizzadtak a másik csatában. A végjátéknál mi is besegítettünk nekik, ezzel megnyertük a másik csatát is. A harcok sikerrel zárultak, visszavetve a lengyel előrenyomulási lehetőségeket. A következő napon visszaadtuk Moravia-t a cseheknek, Lower Austria-t pedig az osztrákoknak.


Páneurópai piknik a szigetországban

25-én Kanada újabb támadást indított a britek ellen North East of England régiónál, amit sikeresen el is foglaltak. Franciaország és Hollandia ekkor közös erővel egy gyűrűt képeztek a főváros körül megakadályozva annak megtámadását. Két nappal később a franciák visszafoglalták North East of England-ot, és megkezdték a megszállt területek felszabadítását az angolokkal közösen. 28-án felszabadult a kanadai fennhatóság alól Northern Ireland-ot kivéve az összes brit régió.A buli persze ezzel nem ért véget. Két nappal később újabb lendülettel ismét támadtak az észak-amerikaiak. Nem bízták a véletlenre, 2 francia és 2 angol terület volt a célpont. (Brittany, Pays de la Loire illetve Scotland és Wales). Mind a 4 régiót hozták is. Jelenleg a visszafoglalásukért küzdünk.


Lopakodó üzemmód a tengerentúlon

Míg a Phoenix és az EDEN figyelő szemei Európára és a Távol-Keletre összpontosítottak, addig Dél-Amerikában csendesen megkezdték Venezuela megszállását a spanyolok.
Central Western Venezuela régió volt az első ami elesett 26-án. Majd ezt követte Central Venezuela és Zulian(High olaj régió!) bukása. Úgy tűnik egyelőre megelégedtek a spanyolok az elfoglalt területekkel, bár véleményem szerint elképzelhető a további előrenyomulásuk a térségben.
Bug és rollback, avagy az elveszett 3 nap története

Augusztus 26-án az orosz erők Phoenix támogatással sikeresen felszabadították Far Eastern Russia régiót, amely amerikai megszállás alatt állt. Az oroszok a következő mozdulattal betámadták Alaska-t, amivel beaktíválták maguk ellen a román és a horvát MPP-t a többi 10 mellé. Másnap a szerbek támadást indítottak a lengyel gyarmat Inner Mongolia ellen. Ez úgy történhetett, hogy egy bugnak köszönhetően nyílt lengyel-szerb háború. Mivel az adminok felé jelzett hibára nem érkezett válasz, ezért a szerbek léptek. A következő napon már Eastern Serbia elleni támadás folyt.

Három nappal a sikeres támadások után az adminok úgy döntöttek, hogy bugkihasználás miatt visszaállítják a szerb támadás előtti állapotot. Természetesen az elköltött goldokat nem térítik vissza senkinek sem.

Ezután a tegnapi napon történt még egy felkelés a kínaiak által birtokolt Eastern Siberia-ban, de a csata végén a nagyobb számban felvonuló EDEN erők végül leverték azt.


Az elmúlt hét egyéb hírei röviden

Finnország megadta a kegyelemdöfést Norvégiának, miután a hó végén elfoglalták azok utolsó régióját Svalbard & Jan Mayen-t.

Az olaszok sikertelenül próbálták elfoglalni az Ausztriához tartozó Salzburg régiót a lengyelek elleni támadásunk alatt. A csata végénél kiutaztunk segíteni az osztrákoknak, ezzel hoztuk ezt az ütközetet is.

Mivel Oroszország az eredeti régióinak felszabadításáért küzd, ezért Finnország könnyedén foglalta el az oroszok által megszállt norvég területeket tőlük. Az Ostlandet és Sorlandet régióért folyó ütközeteknél 3 MPP is segítette a finnek sikereit (horvát, román, spanyol).

India sikeresen elfoglalta a szerbek egyik pakisztáni hídfőállását Balochistan-t. Jelenleg két csata is folyik pakisztáni területeken. Az egyik egy szerb támadás Balochistan visszaszerzéséért, a másik pedig egy pakisztáni offenzíva North-West Frontier Province felszabadításáért.

A brazilokkal történő sikeres megegyezést követően elfoglalták Dél-Afrikában Guateng high titán régiót, és megkezdték Northern Cape felszabadítását.
Ez volt az elmúlt hét hadügyi összefoglalója.

Hajrá Magyarország!

Smach,
hadügyi szóvivő