Eduskuntavaaliehdokkuuteni toukokuu/2010

Day 917, 02:08 Published in Finland South Korea by Master Of Brutality


Pidemmän tauon jälkeen olen taas hakeutumassa mukaan eSuomen politiikkaan. Olen ehdolla eduskuntaan Etelä-Suomesta LEP:n riveistä.Aiemmat toimet

Aiemmin olen toiminut eSuomen presidenttinä, EDEN-liiton avustavana talousneuvonantajana ja moninkertaisena valtionvarainministerinä niin eSuomessa kuin eNorjassakin. Näiden lisäksi minulla on ollut useita muita ministerivirkoja.

Pelkkiä aikaisempia titteleitä on kuitenkin turha tuijottaa. Eduskunnassa kysytään erityisesti aloitekykyä, luetun ymmärtämistä ja päätöksien seurauksien arviointikykyä. On helppo sanoa ajavansa eSuomen asiaa - kukapa niin ei tekisi.

Verot
Verot, lempilapseni.

Verot toimivat muun muassa rahan siirtomekanismina kansalaisilta valtiolle. Valtio sitten käyttää näitä rahoja eri tarkoituksiin - kuten puolustusmenoihin ja uusien pelaajien tukemiseen. Kun veroja säädetään, ei sitä tule tehdä vain rahankiilto silmissä, vaan markkinoiden seuraaminen on ensiarvoisen tärkeää. Toiset alat pystyvät maksamaan parempia palkkoja kuin toiset yleisen markkinatilanteen vuoksi. Työn tekeminen on kuitenkin kaikille yhtä helppoa (laatuluokka huomioiden) - se onnistuu nappia painamalla. Juuri tämän vuoksi eSuomessa toteutetaan aiemmin rakentamaani veromallia, jossa korkeapalkkaisilla aloilla on korkeampi verotus kuin matalapalkkaisilla, jotta työntekijöitä riittäisi myös niihin.


Ei nyt sentään, jaywalker on pätevä kaveri.

Nykyisellään eSuomen verotus on oikeansuuntaista - vientivetoisille, pienille markkinoille sopii korkeahko tulovero ja alhainen arvonlisävero. Tällöin saavutetaan viennistä maksimietu ja vastaavasti eSuomen markkinoille saadaan halpoja tuotteita, joita myös ulkomaalaiset voivat ostaa vahvistaen valuutan arvoa. Tällä hetkellä ruoka- ja aseala dominoivat markkinoita niin vahvasti, että lahja- ja muuttolippualojen tuloveroa voitaisiin laskea prosenttiyksiköllä tai kahdella. Tämä auttaisi etenkin uusia pelaajia, koska kyseisillä aloilla kannattaa käytännössä pitää ainoastaan Q1-yrityksiä ja ne ovat siten uusien pelaajien tärkeitä työllistäjiä.

Asioiden poliittinen hyväksyntä

Minua ei henkilökohtaisesti eRepublikissa kiinnosta minkään erityisen roolin pelaaminen. Minua kiinnostaa esimerkiksi se, miten saavutetaan kilpailuetua eSuomelle taloudessa tai miten saavutetaan kustannustehokkuutta armeijassa. Poliittinen jaottelu puolueen suhteen on minulle toissijaista - minun mielestäni kommunismin toteuttaminen siksi, että porvarit ovat pahoja on yhtä hölmöä kuin kommunistien haukkuminen siksi, että he ovat kommunisteja.

Tuloksella ja kunkin ajatuksen todellisilla meriiteillä on merkitystä, ei sillä kuka asian esittää - emmehän halua olla samanlaisia kuin oikeat poliitikot, emmehän?

Lopuksi

Eduskunta on päässyt passivoitumaan omalle mukavuusalueelleen. Uusien ja innovatiivisten asioiden luominen on sälytetty hallitukselle. Tähän tulee saada muutos. Minä olen valmis esittämään uusia aloitteita eduskunnassa kansanedustajana. Lähtevätkö muut kansanedustajat mukaan?