Regina Indra – pe tronul stelar al Regatului Moldova

Day 899, 15:13 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by konnarcis3

Zarva mare la palat, lumea susoteste si se intreaba ce se intampla. Servitorii si domnisoarele se invart cu table pline de felurite preparate, care de care mai exotice. Aburii din parfumati nobili prezenti se ridica in aerul manuit de muzica celtica care se auzea pe fundal. Rasete si lacrimi de bucurie, se aratau pe fetele celor prezenti la acest eveniment marcant din viata Moldovei.

Usa se deschide....o lumina puternica orbeste lumea prezenta la ceremonie. Cineva incearca sa ridice ochii, ramane uimit cade in genunchi si orbeste. O fiinta indescifrabila paseste pe holurile de piatra ale vechiului palat. Alaturi de ea, un batran preot imbracat cu haine preotesti cusute de fir de aur si brodate cu argint, purta in mana comoara cea mai de pret a Moldovei.

In sfarsit usa se inchide, si nobili pot sa priveasca la persoanele care au aparut in fata lor. Cu toate ca erau mesmerizati de fiinta indescifrabila, toti se uitau jiind la comoara din mana preotului. Aceasta era vestita coroana a anticilor regi pierduti in istorie, care se spune ca este creata din diamante forjate din lacrimile populatiei si nubire din sangele acesteia.

Muzica se opreste, si un cor de preoti bizantini incep sa cante pentru a crea atmosfera necesara unui asemenea eveniment. Abia acuma puteau destinge formele fiintei, si sa isi dea seama de maretia acesteia. Cu toti aveau senzatia ca privesc o zeita pe pamant, cum isi etaleaza formele si aroma in aerul care deja devenise regesc facandu-i si pe ceilalti sa se simta pe alta lume.

Preotul se apropie iar zeita ingenuncheaza. Toata lumea abia mai respira, liniste totala. Langa usa, un amarat incepu sa lacrimeze fericit ca necazurile sale vor lua sfarsit. Preotul lua coroana, mirui zeita, si apoi incepuse sa predice datinile regale lasate mostenire de la Deceneu. Deodata, se opri in mijlocul unei propozitii, si aseza coroana pe capul zeitei, care de acuma era regina. Totul s-a intamplat asa de rapid, incat unii nici nu se obisnuise cu ideea. Inimile bateau in pieptul celor 56 de nobili prezenti mai ceva ca la un concurs de alergat.

Coroana le dadu voie celor prezenti sa observe in detaliu trasaturile celei care din acest moment o vor numi regina. Liniile fine, demonstrau finetea acesteia, dar ochii verzi, ficsi si hotarati aratau superioritatea acesteia asupra pamantenilor simpli. Privirea grava, dar dulce era sub orice imagine creata de cuvinte.

Regina privi la tronul stelar, creat din roca selenara, care simti ca o noua regina se nascuse, si stralucea fiind in ton cu intreaga atmosfera. Langa tron se afla legendarul sceptru care se zice ca avea puteri magice(circula o legenda conform careia in el se afla salasul ultimului solomonar). Creat din titaniu masiv, si ornat cu coltii din fildes cu stema bourului pe acesta.

Regina se aseza pe tron, puse mana pe sceptru si muzica creata de aplauzele celor prezenti incepuse. Arhiepiscopul Omae, preotul care oficiase incoronarea lua cuvantul.

„Cavaleri.. e timpul sa ne punem armura in slujba tarii.. in slujba Doamnei moldovei.. In slujba Patriei si a celor ceo slujesc... E timpul sa devenim eroi pentru Tara si Regina... asa ca vom incepe abrupt... direct din fata monitorului... fara urma de promter hartie sau pix... nu va ganditi la prostii.. daca halesc cuvinte... sa fiu iertat.. e emotia cuprinzatoare... suntem o natie de razboinici... asa ne vrea aceasta lume sau asa o creem noi... dar suntem patrunsi de ea ...”

Pe usa intra, fostul conducator al preotilor, Ochireci. Acesta il opri pe Omae din discurs si incepu sa vorbeasca de inimi frante, de povesti neterminate si de cat de depresiv e acesta. Crezuse saracul ca se insoara Omae cu regina inimi lui. Dupa ce lumea il facu sa inteleaga despre ce era vorba se avanta intr-un colt si ramase acolo, jiind la domnisoarele aflate in primele randuri. Omae chema pe hronicarul Konnarcis care scria de zor, pe o masa intr-un colt, tot ce se intampla. Acesta lua cuvantul.

„Am ajuns in aceasta zi mirifica, cand vantul si-a gasit stapan, cand apele au fost calmate si cand focul a ingenuncheat in fata unei persoane unice pe acest pamant care nu este demn de prezenta ei. Natiunea romaneasca de aici si de dincolo de maritul rau al Prutului a ales prin cuvant de foc si apa sa fie condusa de aceasta fiica a Naturii, a Mamei Gaia si a Tatalui Cronos.
Poporul nostru a indurat multe suferinte de-a lungul secolelor si a bajbait prin intuneric in cautarea luminii. Atunci un inger s-a coborat din cer, arborii au ingenuncheat, apele si focul s-au unit, iar curcubeul a aparut aducand fericire si tamaduire in sufletul prigonitului nostru popor.
Acest inger a luat forma umana si a umblat printre noi ajutand nevoiasi si obladuind pe cei in suferinta. A aratat calea catre Dumnezeu si catre Natura si a invatat copii sa iubeasca animalele. Atunci cand raul s-a aratat la hotarele tarii, aceasta a luat sabia ingereasca din diamant african si scutul de aur din minele ascunse ale Regatului si a infrant pe cel care vroia sa ne cumpere sufletele cu nubire ale amagirii.
Dupa acea lupta mirifica, Cronos a scris pe curcubeul fericirii cu litere de aur topit numele fiicei sale care sa fie cunoscut de toata suflarea lui Dumnezeu. „INDRA” a fost numele harazit acesteia si acela pe care fiecare creatura care sufla pe acest pamant la invatat drept medicament la durerile sufletului.
Astfel spus, prin prezenta Nobilului Omae si in viziunea celor preasfintiti, coroana creata din lacrimile de bucurie cristalizate in diamante nepretuite si sangele varsat cristalizat in rubine stralucitoare se va acorda Reginei Indra, a noastra si a tuturor, ca dovada de recunoastere a meritelor acesteia si va purtata de fii si fiicele acesteia pana cand vom disparea de pe acest pamant.
Aici imi inchei anuntul catre tara, si sa petrecem o noapte alba cu bucuria ca a venit si randul nostru sa petrecem in lumina curata a lunii. Sunt Hronicarul Konna si va astept pe toti la innobilare.”


Toata lumea se simti atinsa de cuvintele acestuia si abia acuma realiza de fapt ce se intampla. Gata, aveau o regina, aveau un regat. Parca erau intr-o poveste, cu printi si printese. Totul devenise deodata magic pentru ei, iar imaginatia era gata sa ii duca pe taramuri din ce in ce mai ciudate.

....ceva trezi din visare nobili....afara multimea, poporul cerea sa vada regina. Toti doreau sa faca parte din miracolul care tocmai se intamplase. Regina lua sceptrul si se indrepta catre usa. In fata usii, ridica sceptrul in sus si incepu cuvantarea catre poporul sau mult-iubit....

„E momentul în care declar în fața voastră a tuturor că toată e-viața mea, fie ea lungă sau scurtă, va fi devotată în serviciul binelui public și spre binele Familiei Imperiale pe care, iată acum o creăm! A venit momentul când mă adresez vouă tuturor să lăsați deoparte toate supărările dintre voi și să pucedeți la binele public și la binele națiunii. În călătoriile mele, de-a lungul și de-a latul țării am simțit loialitatea și afecțiunea voastră, exprimată în multe feluri. Am văzut exemple de oameni care și-au ales astfel de e-ocupații care să le permită să-și ofere dezinteresat e-munca și e-viața, aducându-le ca o contribuție la binele comunității. Alții au găsit de cuviință să-și ofere timpul liber comunității, activând în organizații de binefacere, lucrând ca voluntari sau chiar contribuind prin inițiative personale la tot ce este bine de făcut în comunitatea noastră. Știm că lumea și viața nu pot fi lipsite de conflicte sau durere, dar vă asigur că veți găsi un umăr pe care să vă sprijiniți, un braț ce va ține sabia sus în apărarea intereselor noastre. Și nu uitați că lumea pe care vrem cu toții s-o vedem poate fi construită numai cu bunătatea din inimile noastre. Marile evenimente și schimbările importante ce au avut loc recent și încă mai au loc nu vor compromite relațiile de prietenie pe care le are Coroana eMoldovei. Orice decizii voi lua în aceste probleme internaționale, ce vor apărea din când în când, nu vor fi luate fără a avea în vedere altceva decât menținerea concordiei naționale și binele public.”

Poporul simti pasiunea din vocea acesteia si incepura urale plini de sinceritate la adresa acesteia. Multi plangeau, altii radeau, unii erau asa de afectati ca nici nu stiau ce sa faca. Si asa se termina, ziua in care REGATUL MOLDOVEI a luat fiinta pe acest taram magic numit Erepublik.

ACT DE CREARE A CASEI REGALE MOLDOVA

Hronicar Konnarcis

7 MAI – ZIUA REGATULUI MOLDOVEI

Innobilare se face prin cerere la Arhiepiscopul Omae care va da spre aprobare catre Regina Indra.
Persoane prezente la Ceremonia de incoronare : Queen Indra, Arhi Omae, Maniu, Hronicar Konnarcis, Domnita Gogodoll, Tatatyk, Domnita R.Anda, Domnita Ryana, Ochireci, Constantin Prezan, Teddyb95, Gamerq, Dragsolux, Linkra, alllex85, diuras, Romedea, Sir_Gogu....va rog cei care vam uitat sa lasati un comment ca sa va pot trece in acest document oficial. Multumesc.

Disclaimer : Totul este real! Nimic nu este inventat! Cuvintele reginei sunt adevarate!