Помощ! Загубих здраве! Какво да правя? [Аз уча!]

Day 864, 03:00 Published in Bulgaria Bulgaria by sKru4a


Преди да ти обясня как да си върнеш здравето, нека ти обясня как да не стигаш до такава ситуация.
При пет случая може да останеш на по-малко здраве, отколкото трябва:

1. Объркал си нещата с битките. Запомни - ако си в София, Варна или Русе се биеш само 5 пъти (5!!!) пъти на ден (денят в играта започва в 10 часа) и след това се лекуваш. След като се излекуваш не се бий наново в същия ден! Можеш само веднъж да се лекуваш. И прочети отново http://smali.me/2dg!!!

2. Не си купуваш хляб. Гражданинът ти все пак трябва да яде. Храна можеш да си купиш от пазара. За да отидеш там дай на Пазар -> Пазар (Marketplace -> Marketplace). Горе вляво има няколко филтъра (3, но на теб само 2 ти трябват; погледни тук). Като цъкнеш на левия, за типа пазар, избери Храна (Food). Другият засега го остави. Трябва да ти се покаже това:

Кликни за пълен размер

Втората колонка със звездите е тази за качеството на хляба. Тя е може би най-важна. За да разбереш какъв хляб трябва да си купиш, погледни http://smali.me/2dh.

3. Не ядеш достатъчно качествен хляб. На http://smali.me/2dh има обяснение кой хляб е достатъчно качествен.

4. Работиш в компания по-голямо качество, отколкото можеш да си позволиш. Заплатата не е всичко 😉. Има значение и в кое качество компания работиш. Ако работиш в компания първо качество, взема ти 1 кръв като работиш. Ако работиш в компания второ качество - 2 кръв и т.н. Тази кръв, която я губиш, трябва да си я върнеш. Именно затова не е особено умно ако има 2 оферти за работа - едната за 1 лв заплата в компания първо качество (1 звездичка), а другата второ, но със заплата 1,25 лв, да избереш втората оферта, защото с тези 25 стотинки, които печелиш отгоре, не можеш да си върнеш допълнителното изгубено здраве по никакъв начин. Специално за младите играчи се препоръчва да работят само и единствено в компания първо качество!

Ако не си обърнал внимание какво качество ти е компанията като си приел офертата за работа, можеш да провериш от страницата на самата компания (там, откъдето работиш). Ако влизаш там през съвета на Платон, а той вече е изчезнал, можеш да пробваш през Моите Места -> Компания (My Places -> Company).

Кликни за пълен размер

Като си там вече трябва да погледнеш какво качество продукт произвежда. Като отидеш там обаче ти показва единствено колко са служителите и бутони за работа и да напуснеш. За да видиш другите неща, цъкни просто на "Покажи повече подробности" ("Show more details&quot😉.
Първото нещо, което показва, е какви стоки произвежда, кое качество и колко има наличност. В случая компанията е строителна и произвежда къщи, но може да бъде и пушки, подаръци или нещо друго.

Кликни за пълен размер

Разгледай офертите за работа и погледни цените на подаръците и хляба. Ако разликата между заплатите е по-малко, отколкото струва един подарък (или хляб от по-високо качество, който да ти връща тази допълнителна кръв), по-добре да напуснеш. Също така практиката показва, че ако си под 12-13 левел също ти е по-неизгодно да работиш в компания по-високо качество от първо.

Напускането става от големия червен бутон "Напуснете" ("Resign&quot😉. Проблемът е ако си едва от 3 дена на тази работа, защото преди изтичането на този срок не можеш да напуснеш и ще се наложи да пишеш на шефа си да те уволни.
Шефа ти обикновено е организация, създадена и управлявана от човек (или няколко души, зависи). В горната част на страницата на компанията ти, точно под самото име на компанията и до червената иконка с вратовръзката пише коя е.

Кликни за пълен размер

Като цъкнеш там ти се показва профилът на организацията, който изглежда почти като профилът на обикновен гражданин. Останалото, което трябва да направиш, е да цъкнеш на "Изпрати съобщение"/"Send Message" и да го помолиш да те уволни.

5. Не влизаш често. Тук решението е елементарно и сам ще се досетиш какво е.


Така.. А сега да се пробваме да решим проблема с малкото здраве.

За да си върнеш успешно и бързо изгубеното здраве трябва да ядеш качествен хляб, да получаваш подаръци и да спреш да тренираш. Хляб пето качество ти връща пет пъти повече кръв, отколкото хляб първо, един подарък първо качество ти връща 1 кръв (на ден можеш да си връщаш не повече от 10 кръв от подаръци), а тренировката ти спестява 1 кръв.

Как точно ще си ги набавиш и двете зависи от това кой левел си. Ако си над 12 ще можеш да се оправиш и сам, защото вече трябва да си получил карта за съкровище, която ти дава злато (малко повече информация можеш да намериш тук), а това злато можеш да го обмениш за левове. Това става от пазара за валута, до който можеш да отидеш като цъкнеш на "Пазар" ("Marketplace&quot😉 и после "Валутен пазар" ("Monetary market&quot😉. Това, което виждаш, вече е валутния пазар. Всичките оферти са ти изредени надолу. Отгоре, естествено, са по-изгодните. Това, което ни трябва в случая, се намира горе вдясно. От там избираш какво да купиш и продадеш. В този случай продаваме злато.


Кликни за пълен размер

Цъкни на "Продай" ("Sell&quot😉 и избери "GOLD". Ще ти изкара всички оферти за да купиш левове със злато. Избери най-горната и въведи колко пари искаш да купиш. Ако не ти стигнат, можеш по всяко време да купиш още.

След като се снабдиш с левчета, просто отиди в пазара и си купи хляб пето качество и подаръци първо. Хлябът автоматично ще се изяде, така че него не трябва да го мислиш, обаче за подаръците ще трябва да намериш някого да ти ги подари. За да ти ги подари, трябва първо да му ги пратиш. Това можеш да го направиш като отидеш на профила му и намериш под аватара линка "Дарете", който е последния там (не "Подарете подаръци", то е да му ги пратиш така, че той директно да ги консумира). На ден не можеш да получаваш повече от 10 кръв от подаръци, което е равно на 10 подаръка първо качество.

Ако не си получил все още картата, тогава ще се наложи да помолиш за помощ. За предпочитане е да помолиш човека, през чийто линк си се регистрирал. Ако не си сигурен дали си се регистрирал през нечий линк, влез в приятелите си (Моите места -> Профил и надолу ще видиш бутон Приятели) и виж дали има някой, който не го знаеш какъв е. Ако има, най-вероятно той е човекът. Пиши му и го помоли за помощ. Би трябвало да ти помогне, тъй като и той има изгода от това - ако те задържи в играта получава злато от това.

Ако не те върже, ще се наложи да прибегнеш до помощ с държавни средства. Едно съобщение до Detska Gradina би трябвало да свърши работа. Ето линк, за да не се луташ - http://smali.me/2di. Имай предвид обаче, че средствата са ограничени, така че е напълно възможно да ти откажат по една или друга причина.Въпреки че ако си на малък левел е по-лесно да се регистрираш наново. 4 левел се стига за един ден, а шести - за 3, пък те пуска на 100 кръв и няма да имаш този проблем. Само че при регистрацията трябва да ползваш друг браузър, защото няма да те пусне от същия.Ще ви помоля да гласувате този път. За младите е 😉