Giftelés és egyéb apróságok a wellness növelésére

Day 859, 11:12 Published in Hungary Greece by alioth

Ezt a magazint a kedők kérdései ihlették. A mostani mentoráltjaim igen aktívak, sokat kérdeznek. Némely kérdés igen meglepő volt szémomra, mivel nekem már evidensnek tűnik rájuk a válasz. Éppen ezért segít rávilágítani nekünk, „öregeknek” a kezdők gondolkodásmódjára. Első cikkem a giftelés-wellness témája körül forog, hisz ez az egyik legfontosabb téma mostanában. És ebben a kérdésben kaptam a legtöbb kérdést mentoráltjaimtól és nem csak a kezdőktől, hanem az „öregebbektől” is.

"Új" kórházszabály:
Mint ahogy már sokan cikkeztek róla és mindenki számára köztudott, két hete biztos van már (az időérzékem nem a legjobb) az új kórházszabály bevezetése. Sokakon, főleg e szabály elött regelőkön csattant az ostor és maradtak alacsony wellnessen. Ha eddig nem olvastátok volna, a Szociális Minisztérium ennek megsegítésére talált ki programot, melynek lényege, hogy a bajba jutottaknak levelet kell írniuk a Szociális Minisztérium org-nak és ez alapján kerülnek be a giftelési programba.

Borembukkk írt egy nagyon jó cikket ebben a témában, jól kiegészíti a most olvasottakat.

E mellett még az eMagyar Mentoszolgalat az, akik segíteni tudnak a bajbajutottakon.

Ám, ha már „öregebb” játékos vagy és rendelkezel valamennyi golddal,akkor magadon is tudsz segíteni. Azaz, alapítsz egy orgot magadnak. Ez 5 goldodba kerül. Nem feltétlen szükséges ezt magyar földre tenni, érdemes szétnézni a világban, hol a legolcsóbb a gift és oda telepíteni. A kereseted egy részét átküldöd sima donate-tal ide, megveszed a giftet és offer a gift segítségével máris megnövelted a wellnessed. Ehhez fontos tudni, hogy egy nap csak 10 wellnesspontnyi gift kapható. Tehát ebből is látható, a gift a wellnesspontjaid növelésére való jószág, és csak az offer funkcióval működik.
Ha esetleg megkérsz vkit a saját magad felgiftelésére, akkor adhatod át neki az inventory-jába donate-val úgy, hogy a search citizen- nel rákeresel, vagy kivállasztod a barátlistádból és az avatarja alatt a donate már adja magát és ő aztán rádküldi.

És igen, ennek a fránya új szabálynak köszönhetően, nem lehet eljátszani, hogy a work és train alatt elvesztett wellnesst eggyel kevesebb ütéssel pótolhassuk.

A wellnessed visszahozható a gift mellett még magasabb q-jú kenyér és/vagy ház segítségével is. pl: ha veszel egy q1 házat 3 goldért (kb. 120 huf), akkor minden kajádhoz, amit veszel, hozzátesz egy minőséget (pl. q1 kaja helyett q2 hatását kapod). Ha a q1 kaja 25 fillér, a q2 meg 85 fillér, akkor naponta 60 fillért nyersz a házon, aminek az ára 200 nap alatt jön vissza. (Magasabb q szintű kajákon elég kevesebb is, számolni kell.) De erről is ír a fent linkelt Borembukk-cikk.

Remélem tudtam ötleteket adni, sok sikert

alioth