[Vote] Sydie's Textbook! [част 1]

Day 849, 10:40 Published in Bulgaria Bulgaria by Sydie


Здравейте граждани!

Моля гласувайте за тази статия, за да я видят повече хора!

Думите отбелязани със звездичка са с някакво особено значение и можете да ги намерите в края на статията.


Както знаете скоро бяха въведени доста промени в играта и предстоят още такива. Въпреки това аз създавам това малко помагало за бебетата*. И така нека започваме!

1. Раждане и бебешорстване.

В този етап много играчи се отказват, защото играта им е скучна или просто не я разбират. За наше (българско) улеснение играта вече е преведена на български език. Просто излезте, горе вляво трябва да има българското знаме, натискате го и се логвате отново.

Щом влезете ще ви излезе следното:Пълен размер!

Аватар - щом за пръв път влезете в играта вие няма да имате такъв. Много важно е да си го сложите, защото с него печелите първите "точки опит" (expirience points). Това може да стане много лесно - кликвате върху мястото, където трябва да е картинката, натискате "редакт. профил" или "edit profile", след това на бутончето "Browse" и избирате аватара си.

Ниво и точки опит - там може да намерите кое ниво сте, а като задържите курсора на мишката върху зелено-бялата лента може да видите колко точки опит ви остават, за да вдигнете следващото ниво. Всяко ниво отключва нови функции на играта, като всички биват отключени на 15.

Държава - показва в коя държава се намирате в момента.

Здраве - това "нещо" най-важното в играта. Колкото по-високо е то: толкова по-голяма продуктивност ще имате (проверете малко по-надолу за повече информация относно това), в толкова повече битки ще може да учавствате (по-надолу - още инфо) и най-важното - ще сте по-здрави.

Видове валути - това показва колко злато имате (инфото - надолу) и каква валута имате от страната в която се намирате. За да видите какви са всичките ви сметки - натискате на аватара си (същото е "Моите места" -> "Профил" или "My places" -> "Profile&quot😉 и там натискате на "покажи всички сметки" (или "show all accounts).

Известия - те биват три вида:

a) писма - съобщения от други играчи.

социални известия - камбанката, която ви предоставя информация за всички събития, с които сте свързани (уволнение, получаване на предмети, покани за приятелство и много др.).

c) вашите абонати (уведомява ви дали има нови статии от весници, към които сте се абонирали или известия от форума, за които също сте се абонирали).


Търсачка - ако знаете ника на друг потребител или част от него го пишете и може да го намерите.

Последни събития - този прозорец съдържа два таба:

a) национални (national) - събития от държавата, в която сте.

международни (international) - последни събития от света.


Плейто и съветите му (Пенчо) - това е вашият "съветник", който ще ви напомня ако не сте направили нещо за деня, като например работене, трениране, ако нямате храна в инвентара и др.

Други менюта - това са менюта, от които избирате как да "извикате", по-точно кой да го види - приятелите, хората в държавата ти или всички.

Викове - тук пишете текста, който искате да извикате.

Добре, време е да пиинете една чаша студена вода и да смените песничката в WinAmp-a!

Стигнахме до най-важното меню в цялата игра - работната лента. В нея се съдържат табове, които ви служат под различни начини:

Къщурката - отвежда ви до главната страница на играта (тази, която виждате на скрииншота по-горе).

Моите места - чрез това меню избирате какво да правите гражданина си:

a)профил - в това меню можете да прегледате вашият профил, да се преместите да живеете другаде (още за това - по-долу), да видите виковете си и валутите си, както и къде се намирате в момента, какво имате в инвентара, кариерата ви, биографията и приятелите ви.

компания - това е компанията в която работите - веднъж на ден, а от нея печелите дневната си заплата (как да си намерите работа - по-долу). Също можете да видите къде се намира компанията, кой и е собственик, какви материали използва, какво и е производството и другите й работници.

c)тренировъчна площадка - на нея може да избирате между 4 вида тренировки (все още се чудя дали кака Лана (тази, готината) те тренира или прилагате някои други методи за изпотяване не знам, но е полезно всеки ден да тренирате при нея). Всеки ден тренирайте като натиснете на първата тренировка без лик. Помнете, че всяка тренировка ще ви струва 1 живот!

d)партия - може да се включите в такава, чак когато станете доста по-висок левел, така че засега не ви трябва да пипате там.

e)вестник - може да си направите такъв също като вдигнете висок левел, това засега не ви интригува.

f)държавна администрация - тук може да намерите всякакви статистики относно държавите по еСвета.

g)органиции - тук може да основете организация или да влезете в съществуваща ваша, но засега сте много ниско ниво.

h)чат стаи - тук може да влезете в чат стаите на държавите и да поискате помощ или просто да се видите с приятели.

i)отдел "реклами" - тук може да си създадете реклама, но засега това не ви трябва.


Пазар - тук можете да купувате предмети, да обменяте валута, да си намерите работа или да купите компания.

a)пазар - от тук можете да купувате стоки. Най-важната за вас засега е храната. Изберете на първата колонка храна, а там където са знамената - държавата в която се намирате. Отначалото на играта ще имате подарък от държавата - 5 лева. След като изберете нужните критерии, ще видиш стоките на пазара, които имат пет колонки: фирмата-производител, качеството на храната (колкото е по-високо толкова повече здраве възвръща), колко продукта предлага фирмата, цената и бройката, която искате да купите. Отначало си купете един хляб качество 2 (с две звезди), като преглеждате страниците една по една и видите кой хляб качество 2 е най-евтин - купете него. След като закупите стоката, тя ще бъде прехвърлена в инвентара ви, а на следващия ден - тя ще бъде консумирана автоматично. Задължително е да имате хляб, в противен случай ще губите здраве.

валутен пазар - тук можете да обменяте валути за злато и обратното. Засега това не ви трябва.

c)трудова борса - тук можете да намерите своята работа (как да работите - вижде по-нагоре).
Като изберете това меню пред вас ще излязат 6 колонки. В първата изберете какъв скил искате да работите - вие си избирате - производство, добив, строителство. Отначало вие ще имате скил 0, но в течение на работата ви вие ще ставате все по-опитни и ще можете да работите за повече пари. За да намерите работа в първата колонка си изберете скила, който искате, за скил дайте 0, а в третата задайте държавата в която се намирате. След това ще видите компаниите предлагащи работа и до тях звездички, които посочват качеството им, колкото е по-високо качество, толкова повече живот ще ви взима работата (качество 1 - 1 живот и т.н.). Запишете се в компанията която дава най-висока заплата, но пък и е 1 звезда.

d)компании за продажба - тук можете да купите компании, но засега нямате пари, така че не бутайте там нищо.


Информация - тук може да намерите всякаква информация относно играта.

Тук трябва всичко да е ясно.

Общество - тук може да намерите връзки в обществото.

Тук единственото, на което трябва да обърнем внимание са новините, чрез тях можете да четете пресата, да се абонирате за вестници и да гласувате за статии.

РЕЧНИК:

*Бебе - не се обиждай - така се наричат всички нови играчи.

Надявам се статията да ви хареса, ще продължа следващият път, когато ще продължа с вашето развитие, драги бебета!Stay tuned!


Бъдете ментор - спасете еБългария!-- Тук
Пълен гайд за начинаещи -- THE Grand Tutorial
Канал BG bebe -- #eBG-kids
Министерство на Младежта -- Вестник