[andyr] Sfarsit de mandat (2)

Day 836, 01:52 Published in Romania Romania by andyr

Salut tuturor,

Pentru a doua oara, a venit momentul incheierii mandatului la presedintia Romaniei.

Recunosc ca acest mandat a fost mai "tacut" si mai linistit decat precedentul. In conditiile date, nici nu avea cum sa fie altfel.

La inceputul mandatului am setat un scop principal, si acela a fost acumularea. V-am 'avertizat' de la inceput ca va fi o luna linistita, fara razboaie directe, in care ne vom axa pe sedimentare, TWuri si pregatirea pentru V2, lucruri care s-au intamplat. Financiar, Romania a acumulat maxim din ceea ce putea fi acumulat fara o regiune iron high, cheltuielile (cu armata, cu alte proiecte) au fost reduse, si putem spune ca in acest moment avem o oarecare siguranta financiara dupa ce razboaiele cu Bulgaria si aliatii, respectiv Turcia, ne adusesera intr-o situatie financiara mai putin placuta.

Stiu ca au existat in cateva zile probleme cu TWurile, dar au fost lucruri care nu au depins neaparat de noi - v-am explicat, tot la inceputul mandatului, care sunt posibilitatile de TW ale Romaniei si cum pot fi puse in practica.

Pot sublinia 2 lucruri importante din ultimul mandat, doua lucruri pe care mi-am dorit sa le rezolv : reforma institutiilor militare si pozitia Romaniei in EDEN. S-a scris suficient de mult despre amandoua la timpul respectiv, si nu o sa reiau importanta ambelor puncte. Sper doar ca viitorul presedinte, oricare ar fi el, sa continue pe aceeasi linie in relatiile cu EDEN (sau mai exact, sa nu revenim la situatia din trecut), si pe aceeasi linie in relatiile cu armata.

In paralel si in legatura cu lucrurile de mai sus, au mai avut loc si unele lucruri secundare in background (programe/tutoriale pentru incepatori, GN, modificari de curs concomitent cu emiterea de moneda, implicarea Congresului in CSAT, imbunatatirea relatiilor 1 vs. 1 cu statele EDEN si initierea unor contacte directe cu state membre non-EDEN, etc).

Referitor la economie, situatia o puteti vedea pe plan international - nu exista razboaie, stocurile cresc in fiecare zi, salariile scad, economia mondiala este in acelasi regres ca si economia Romaniei. Nimeni nu isi asuma riscuri, nimeni nu incepe campanii costisitoare, nimeni nu face investitii majore in afaceri care se pot dovedi inutile in cateva saptamani. Nu exista 'solutii-minune' care sa ne scoata din 'criza', chiar si pentru ca e o criza care depaseste puterea interventionista a statului si tine mai mult de mecanica jocului si de parghiile accesibile fiecarei guvernari.

Departe de a fi un mandat stralucit, a fost un mandat necesar, pentru ca Romania nu poate avea razboi direct si continuu. Pana la atacarea Bulgariei am avut o perioada de acalmie de aproximativ 5 luni fara razboi direct - exista o posibilitate ca aceasta perioada sa fie redusa in acest moment, dar in mod sigur ea nu poate fi de o luna. Oricine va fi presedinte maine, nu va fi capabil sa faca minuni, si aici apreciez tonul moderat al ambilor candidati care au ramas cu picioarele pe pamant si nu s-au apucat sa promita razboaie de cucerire si victorii imediate.

Cat despre mine, dupa cum probabil ati observat (sic!), nu am mai candidat pentru un nou mandat, intentie pe care mi-am anuntat-o de pe data de 6 a lunii precedente. Trei luni de implicare la nivel maxim sunt arhi-suficiente pentru oricine, si dupa saptamani in care am petrecut pana la 14 ore zilnic pe eRepublik, a venit momentul sa iau o pauza. Am neglijat in ultimul timp aspecte atat din viata personala, cat si din viata profesionala (ma refer la viata "reala", normal), asa ca implicarea mea in joc va scadea in urmatorul timp, motiv pentru care am refuzat si voi refuza orice functie publica pentru urmatoarele (minim) 2 luni; implicarea mea se va limita la The Group (o alta componenta pe care am neglijat-o) si la transformarea TG, datorita oamenilor si structurii existente, intr-una din principalele unitati militare in V2. Totodata, vor reveni - in masura timpului disponibil - articolele de analiza economica si militara din trecut, de data aceasta referitoare la V2 si la posibilitatile de a obtine un avantaj economic/stragic in noul context.

Va multumesc tuturor pentru mesajele trimise (fie ele de incurajare si de sustinere sau cu referire la contacte sexuale neplacute), si ne mai auzim in articole, comentarii, pe #thegroup sau la o bere la viitoarele intalniri eRepublik.

Signing out,

andyr.