Прво обраћање: Лунатик2903

Day 810, 04:11 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije

Поздрав драги суграђани, част ми је што могу да вам се обратим као Председник еСрбије. Хвала вам на указаном поверењу, а ја ћу се трудити да исто оправдам.

Као што и сами разумете, еСрбија је земља са око 11000 активних грађана, јако велика држава, те је и за функционисање исте потребно обављати велики посао. Доста времена је отишло и на припреме за мој мандат, и молим вас да разумете да је овај извештај каснио искључиво зарад једног циља: како бих обезбедио што бољи тим за месец фебруар.

Поделићу чланак на целине ради лакшег читања, али неће бити много "шминке", нисам имао времена да се и томе посветим...


1. ПЕРИОД ИЗА НАС


Што се мог претходника и прашине која се подигла за њим након одласка тиче, једино што имам да вам поручим је да не смемо гледати иза себе и уплитати се у међустраначке или било какве друге конфликте, већ оно што се десило морамо превазићи и наставити са радом, још квалитетније него раније. Имамо нову генерацију беба која је управо у фази уласка у војне јединице, у фази политичке активације, и последње што желим је да их формирамо на погрешан начин.

Стога, прва ствар коју желим да урадим јесте да апелујем на све да занемаримо међусобне разлике, и да свако ради свој део посла. Видећете из списка да у мојој Влади има људи из доста странака, има и неутралних, док су неки чак желели да остану анонимни.

Схватите да је ово и политичка игра, и да се разне оптужбе увек могу очекивати, и да ће их увек бити. Основане или не, биће их. Када сам прихватио кандидатуру за ово место унапред сам знао да ће се моје име наћи у много чланака, често и у негативном контексту, али сам ипак прихватио, свестан чињенице да је и то начин политичке борбе, како у РЛ тако и овде. Тај део ћемо елегантно прескочити, и прећи на значајније целине.


2. САСТАВ ВЛАДЕ


У наредном периоду Владу Србије ће чинити углавном играчи са следећег списка, уз пар помоћника. Могуће је да ће додатни чланови бити накнадно објављени. Распоред по министарствима је следећи:


1. Министарство Спољних Послова

Clueless Djex, Zexx

2. Министарство Економије

Slauterovic Nikoslav, Bankar, Svarcika, Zlatar, Moonche, Elveon, Ludak021, вонМартин

3. Министарство Одбране

Desert Hamster, Bokee88, Nkoko n feda, JohnMcClane, Borissajkas, Ilija Bozic, Strahinjic Banovan, Burzuj Wannabe

4. Министарство Здравља

Oriana

5. Српско Министарство Емиграција

Srbin.bre, Hostilian

6. Министарство Унутрашњих Послова

Bandigarf, Leaffly, Vitez Kojica

7. Министарство Образовања

Zaeban Covek

8. Министарство Информисања

RazorSRB


3. ЈОШ ПАР РЕЧИ


Због великих РЛ обавеза те недостатка времена тим у Министарству Економије није фиксан, већ се ради по принципу ротације. У МЕС је бројна екипа, и свако ће помоћи у складу са расположивим временом. Овакав систем је уведен као компромис између могућности економиста и захтева МЕС, а најбитније од свега је да ће МЕС наставити да ради у континуитету.


Тим у Министарству Одбране је благо мењан, а спремне су и одређене функционалне промене. Генерали Регуларне Армије су JohnMcClane и borissajkas, а у тим је додат и Strahinjic Banovan. Страхињић ће наставити рад на контроли буџета ВеС-а, сви подаци ће убудуће бити табелирани, а сви улази и излази јединица контролисани.
Оно што сам приметио у штампи јесте да су многи незадовољни радом министара одбране, па ћу рећи и пар речи о томе: министри задовољавајуће раде свој посао. За сада не видим потребу да се у тиму МО било шта мења, нарочито након пооштрене контроле расподеле средстава.


Посебно задовољство ми је што је као аполитична личност и Zaeban Covek прихватио посао у Влади, његов посао ће бити израда туторијала и помоћ почетницима, а за асистента ће узети неку од истакнутијих беба из прошлог бејби бума, да се и они мало укључе у функционисање државе. Верујем да ће са увођењем новог модула ово министарство добити велики значај, а сигуран сам да ће министар и његов помоћник успети да одлично одраде посао.


4. О ТРЕНИНГУ


Као што сам и у кандидатури истакао, Лана је велики проблем за цело глобално тржиште, па тако и за српско тржиште као сегмент глобалног. Хиперпродукција је велики проблем свих већих земаља јер људи радије троше голд на Лану и Наполеона, него на оружје.

Ја вас молим да се тек уколико имате снагу преко 15, а остане вам пара након куповине 5 оружја на дан, одлучите за напредан тренинг. Нема смисла јурити се са светским тенковима, а услов за ВеС је ворк скил (значајнији од снаге), па не видим разлог да неко ко има ниску снагу улаже велике количине злата у тренинг.

Радије користите оружје за сваку битку или купите кућу како бисте могли да радите у фирмама већег квалитета за већу плату.

Што се овог проблема у војсци тиче, дешавало се да војници паре подељене за оружје не користе за исто, већ тренирају са Ланом а у биткама ударају голоруки. Убудуће ће се помоћу посебног алата пратити ударање свих војника, и сви ће бити у обавези да своје оружје искористе. Ако вас већ државни буџет финансира како бисмо што боље помогли савезницима, онда ћете ударати са подељеним оружјем. Кратко и јасно. Још једна од измена у МО.

Пред изборе сам добио поруку једног нашег играча који ми је рекао да нам државом влада војни врх уместо председника, и да се тога чувам ако дођем на чело еСрбије. Могу вам рећи да су кадровска измена у МО, увођење контроле буџета и контрола трошења средстава протекли без проблема и уз слагање и помоћ министара и тима у МО. Разумем сумњичавост нашег обичног грађанина кад је трошење великог буџета у питању, али вам кажем да нема разлога за бригу, и да ће се тек са увођењем табела о трошковима све знати и «црно на бело».


5. ОСТАЛО


Овде ми је јако битно да напоменем две ствари:

Не ударајте противно наређењима МО, и немојте јурити ВН медаљу на страни наших противника. Обичном грађанину не могу забранити да игра на начин на који жели, али апелујем на све да пре него што се одлуче на такав потез имају у виду и репутацију Србије у савезу, а посебно нашу репутацију у земљи против које ударате, а са којом смо или савезници или пријатељи.

Уколико имате држављанство неке друге државе немојте га мењати за српско. У Србији можете живети, радити и постати члан војске независно од држављанства, па вас молим да учините као што сам вам сугерисао.


Толико у првом обраћању, још једном се извињавам због кашњења.

Замолио бих вас да макар гласате за следеће чланке о француској ММММ акцији, а ни претплате нису на одмет:

Линк1
Линк2
Линк3

Поздрав,
Лунатик2903
Председник еСрбије