Mic ghid pentru micii inteprinzatori.

Day 796, 13:44 Published in Romania Nigeria by Iosy DeadMan

Na' Seara doamnelor, domnisoarelor si domnilor!!!

IMPORTANT: NU GARANTEZ CORECTITUDINEA INFORMATIILOR. DACA NU ESTE ASA ROG PE CEI MAI EXPERIMENTATI SA MA CORECTEZE.

Asta seara vom vorbi despre rolul patronilor pentru propria firma. Mi se pare ca multi cred ca strang ceva gold, fac firma si pac, pac iese profitul si ei traiesc fericiti si fara griji pana la sfarsitul vietii.

Din punctul meu de vedere, un patron, dupa ce face firma, trebuie sa se implice foarte mult pentru succesul ei.

In primul rand sunt calculele. Unul cu skill x imi produce y unitati pe zi, muncind cu wellnes maxim, iau z ron pe unitate, asta ar insemna ca y imi aduce u roni pe zi. Din astia u roni trebuie lasata o marja de eroare, in cazul in care nu lucreaza cu well 100, si cel mai bine ar fi sa se calculeze cu 90%, se scad taxele si isi opreste si patronul acolo pentru un profit de bun simt, mai ales ca se calc pentru skill fix si nu pentru skillul exact al muncitorului, si de aici rezulta profit. Dupa toate calculele patronul stabileste salariul pentru fiecare skill in parte, astfel incat sa fie bine si pentru el, dar si pentru angajat, un angajat nemultumit = un patron nefericit.

Pune ofertele de job la piata si asteapta. Apar angajatii. Patronul trebuie sa vorbeasca cu fiecare, sa verifice seriozitatea lor, sa le explice ca trebuie sa lucreze cu well cat mai mare pentru bunastarea firmei etc...

Pana se atinge numarul de 10 angajati, firma va merge pe minus. Cand in firma sunt 10 angajati firma produce maxim. De aici inainte patronul trebuie sa aibe grija ca numarul de angajati sa fie intotdeauna 10, sa urmareasca cu ce well munceste fiecare, sa rasplateasca pe cei care muncesc cu 100 si sa someze pe cei care muncesc cu well mic, chiar sa-i dea afara daca observa ca astia o fac cu intentie. Exista si posibilitatea ca patronul sa-si caute singur angajatii, si sa nu astepte pana se gasesc 10 oameni sa se angajeze la firma lui.

Apoi trebuie sa aibe grija sa fie materie prima si bani de salariu permanent si trebuie sa se ocupe de comercializarea produselor, urmarind fluctuatiile pietei si alegand momentul propice pentru vanzare.

Cam astea sunt, in mare, actiunile unui patron de firma. Ca sa ai profit trebuie sa te implici, nu sa ceri marirea pretului per total. Poate cei care vand mai ieftin se ocupa de firmele lor si ei au profit cu acel pret ( altfel ar trebui sa fi pac pac ca sa vinzi la un pret mult mai mic decat pretul care ti-ar aduce profit).

In concluzie, patronul e responsabil de profitul firmei si trebuie sa ai un buget marisor pentru a te aventura pe acest teren minat. La inceput o sa-ti fie greu, dar daca te implici ai sanse mari de reusita.

PS: in cazul in care gasiti greseli gramaticale sau de ortografie, pastratile pentru voi, eu n-am nevoie de ele.

PPS: Nu luati painea de la gura eBebelusilor nostri.

PPPS: Nu garantez pentru corectitudinea informatiilor de mai sus, asta e ce am inteles eu pana acum.

PPPPS: Ronaldinho sucks. Fortza Inter!!!