[Вот]История на еБългария, част 8 - Разпадането на PEACE, опити за PTO Кулин Бан

Day 796, 02:08 Published in Bulgaria Bulgaria by Squall Leonheart

История на еБългария:
/препечат/
1. България в началото на играта
2. 24.06.2008 - ново начало
3. България и PEACE GC
4. Втората световна война или French Toast (+ статия на nysex )
/ново издание/
5. Първото управление на Гарабеда
6. Мандатите на Бимба, Еалендил, Чукча
7. Управлението на Станислав и България в Третата световна война (+ статии на nysex)
8. Разпадането на PEACE, опити за PTO "Кулин Бан"
/планувани статии/
9. Бейби бум мания и Четвъртата световна война

Част 8

Разпадането на PEACE GC

Ще говоря за най-трудните и последните моменти на най-великия съюз, съществувал в Новия Свят.
Естествено, не мога да не започна с малко история - съюза People of Earth Associated under Common Excellence Global Community беше създаден през август 2008 година, като отговор на ATLANTIS, направен от повечето големи държави, с цел "защита на по-малките им събратя&quot😢разбирайте световна доминация).Поради бързината на "изникване" на PEACE GC империалистите от ATLANTIS не вярваха че ще издържи дълго, но "новакът" се справи с първото си предизвикателство - испанската инвазия в Мексико, която беше предотвратена по много хитър начин - Португалия изгради буфер между Испания и Мексико, по този начин спирайки атаката.Следваща беше Унгария, напдната от Румъния, и неизтрита от картата единствено благодарение на спирането на военния модул(войските на новоизлюпения PEACE не можеха да се мерят с ATLANTIS-ките).
Оттогава съюзът върви нагоре - защити Франция, Русия, Китай, Пакистан, освободи Украйна, Молдова, Германия(която, веднъж освободена, отиде при доскоршния си окупатор, който пък пак я нападна, и се наложи да я спасяваме).Поради агресивността на врага, страните ставаха все по-сплотени, заради общата цел.
И тогава се стигна до апогея на PEACE GC - Операция PIG MAC, по време на която Франция, Русия, Сърбия, Унгария, Иран, Великобритания, Индонезия постигнаха огромни териториални, икономически и демографски разраствания.Французите бяха първите, които минаха 20 000 население, и окупираха напълно Испания и Канада(после загубиха всичко, но това беше заради многото фротнове и саботьорската работа на испанците), Унгария получи контрол над региони, богати на всички ресурси(жито, нефт, дърво, диаманти, желязо), Великобритания и Иран също намазаха ресурсно, докато Русия, Португалия, Индонезия се справяха със САЩ.PEACE GC даде на света занимание за доста време - от първата атака до последната(съответно Nova Scotia и New Jersey) минаха повече от три месеца, прекарани в интензивни битки на много фронтове, довели до пълното изчезване от картите на Северна Корея, Швейцария, Испания, Норвегия(имали дързостта да блокират съответно Русия, Унгария, Франция, Русия, като специално "викингите" бяха заличени от съюзника си Финландия, за да се премахне войната с братушките), Канада, и до отнемане на немалко територии от САЩ(последните две имали глупостта да нападнат всичките си съседи от PEACE, и да ги оставят с много МПП-та на тяхна страна, а специално за САЩ - бяха останали с 1 от 52 щата),Финландия(която за известно време беше само с 2те си крепости - Западна Финландия и Аланд, като трябва да се мине през едната за да се стигне до другата), Перу(управлявани от поляци, бяха окупирани от Аржентина и Бразилия, с цел връщане на държавата на перуанците, но за съжаление, неуспешно).
Много промени настъпиха в Новия Свят в тези времена, и имаше много обвинения към PEACE GC че са станали империалисти, точно като причината за съществуването си, ATLANTIS(който по това време се беше разпаднал, за да се прероди в EDEN).Това наистина бяха вълнуващи месеци - целия свят беше в пламъци, и за тези три месеца беше похарчено над 1 милион злато.
Тогава се появиха търканията между членовете - врага беше по-слаб, и повечето големи сили започнаха собствени войни, често само ей така, за кеф, което предизвика недоволсвтвото на доскорошни приятели и съюзници.Съюза се държеше по магия, и това позволи на EDEN да си възвърне загубените територии, и да се въстанови - САЩ изплати военния заем, взет от Испания, и държавните облицаии(war bonds, по 1 злато, с някакъв процент възвръщаемост, с цел набиране на средства за водене на война), и започна да мисли контраофанзива.Появиха се пукнатини между доскорошните съюзници - Унгария обяви война и смаза Словакия "за купона", а Индонезия обяви война на Малайзия, и я нападна - и двете без одобрението на Генералния Секретар на PEACE GC, Antonio Salgado или някой от съ-генсековете(по това време PEACE GC беше под управлението на Триумвират), който се обяви против двете частни битки, и продължи работата над новия Устав.Най-активна на медийното поле беше Lyne Faynel, президентката на Франция(която след края на мандата си взе 4000 злато от държавата за "добре свършена работа&quot😉, която страшно много критикуваше големите страни, управлението и различните членове на съюза, и настояваше за връщане към основите му.Когато Индонезия нападна Малайзия, Франция подписа МПП с последните и активно танкираше(цялата френска армия се изсипа в една от битките) срещу доскорошния си приятел, спасил я по време на French Toast(което беше изтъкнато от индонезийското управление), което доведе до скъсване на всички дипломатически връзки между двете страни, впоследствие и до напускането на Индонезия.Последваха няколко оставки на управляващи на съюза, потресени от случващото се.Няколко бивши величия в PEACE GC, включително двама бивши генерални секретари, се опитаха да овладеят изключително крайната френска президентка, и военната и икономическа колона Индонезия, но неуспешно.Скоро напуснаха и Унгария, Русия, Иран, Бразилия, Италия, Латвия, които (с изключение на последната) бяха стълбовете в PEACE GC.Френската президентка продължаваше да плюе по бившите си съюзници, което доведе до слухове за разпадане на съюза.И тогава Генералния Секретар го обяви официално - че PEACE GC, просъществувал по-дълго от конкурентите си, повече от година, владял повече от половината свят, съществувал в хармония и разбирателство, официално се разпадна.Враговете му злорадстваха, което отново обедини анти-EDEN общността, която им напомни че при разпадането на ATLANTIS не е имало такива неща, и имаше някакви надежди за бързо прераждане на PEACE GC, но те затихнаха(в интерес на истината трябва да отбележа че прословутата френска президентка продължаваше да твърди че PEACE съществува, и формално Франция го напусна съвсем наскоро, преди няколко седмици(както отбелязаха някои, французите винаги закъсняват), но именно нейната упоритост и непреклонност довършиха съюза).

Опити за PTO "Кулин Бан"

Като начало само ще спомена, че PTO означава political take-over, тоест политическо превземане, а названието на тази долна операция идва от името на организатора на превратаджиите - Kulin Ban II (вече баннат, заради може би стотиците мулти-акаунти, които е направил).

Още през септември и октомври, акцията на чужденците започна. Те бяха предимно босненци и играчи на ЕДЕН, имаше и турци, които обаче не бяха "пратеници" на държавата си (наша съюзничка), а недоказали се в родината си играчи. През октомври, турчинът Utku Akin (по настоящем баннат заради вулгарност) влезе в конгреса и одобри още 1-2 чужденци за български граждани. По това време, България имаше по-малко от 800 жители, а в конгреса можеше, с малко късмет, да влезеш само със собствения си глас - наистина, невеорятно, но факт. Това и правеха чужденците - със сериозна организация, правеха всичко в последния момент, но го правеха качествено и успяваха да надвият всеки наш опит да ги спрем, въпреки че разчитаха на милионите си мултита.
През ноември, ситуацията стана много тежка. Първо, на изборите за партиен президент на ВМРО, ситуацията не беше проследена и Кулин Бан беше единствен кандидат за президент и превзе партията. Тя беше преименувана на БКП, тотално променена и беше убежище на ПТО активистите. След това, на изборите за конгрес на 25ти, ситуацията стана критична, след като 13 от конгресменските места бяха спечелени от чужденците. Как ли? Мулти-бебетата им бяха пораснали точно навреме и изсипаха гласовете си в последните часове от изборите. Писахме до админите, те са намесиха, но просто изтриха мултиакаунтите и нищо повече. Оставиха ги в конгреса. Все пак, не направиха никакви щети, освен че отмъкнаха златото от медалите.


Малко и за водача на акцията. За България, Кулин Бан беше страшен дразнител. Правеше всичко, преструвайки се, че наистина иска добро за България и напълно игнорираше всички нападки срещу него. Пускаше си статийките, знаейки че никой не го интересува какво пишеше, но продължаваше да дразни всички в България. Преди БКП, създаде АСУ (All Slavic Union), "за по-добра еБългария", но тогава още нямаше толкова сила (и толкова мултаци) в България и спря да развива партията. Като цяло, Кулин Бан беше запомнен като дразнител и нечестен играч.


В крайна сметка, малко по-късно започнаха да напускат страната един по един, в следствие на увеличилото се население на еДържавата ни, а и някои от тях бяха баннати. Върнахме си ВМРО, върнахме и оригиналното му име, но загубихме БДП. За щастие, победителят castlewarder се застоя само ден-два, преди да напусне и отново всичко беше спокойно, а България започна да се радва на все по-голямо население. Идваше обаче военна заплаха от север...

Автори:
Разпадането на PEACE GC - nysex
Опити за PTO "Кулин Бан" - SL