[Вот] История на еБългария, част 5 - Първото управление на Гарабеда

Day 788, 01:27 Published in Bulgaria Bulgaria by Squall Leonheart

Тази статия е предназначена предимно за младите, за да могат наистина да се ориентират в обстановката и да разберат защо аджеба не се доверяваме на румънците и правим разни други работи, нелогични за новите.

История на еБългария:
/препечат/
1. България в началото на играта
2. 24.06.2008 - ново начало
3. България и PEACE GC
4. Втората световна война или French Toast (+ статия на nysex )
/ново издание/
5. Първото управление на Гарабеда
/планувани статии/
6. Мандатите на Бимба, Еалендил, Чукча
7. Управлението на Станислав и България в Третата световна война
8. Разпадането на PEACE, опити за PTO "Кулин Бан"
9. Бейби бум мания и Четвъртата световна война

Част 5 - Управлението на Гарабеда

В началото беше БЕТА. После дойде v1, който донесе много промени в играта, и много от старите кучета се отказаха. Сред тях беше и опитния български политик и президент, допринесъл много за страната, krembo.Това се развиваше в края на месец октомври, есента на 2008 година. Тогава активните играчи в еБългария бяхме малко, и едвам напълнихме конгреса от 40 души, благодарение на помощта на определени чужденци.Сред обществото се открояваха няколко персонажа, опитни в политиката, бивши управници, и потенциални бъдещи президенти - bimba, Imaginapolis, и немалко други (повече от година мина, много вода е изтекла оттогава, позабравил съм някои неща). По това време еБългария си имаше форум, водещата партия БДП-също, организацията беше на ниво. Оцелелите в партията прецениха да одобрят кандидатурата на Garabeda за президент, наскоро избран конгресмен с желание да си троши главата (Imaginapolis, бивш Министър на Отбраната отбеляза, че не ще повече държавна служба, защото в замяна на труда си получаваш само псувни и критики). Garabeda беше избран, и така започна "диктаторството" му, продължило цели 5 мандата, като и досега друг президент не го е надминавал по брой президентски медали (б.р. даже помня, че спечели някаква символична класация в световен мащаб).
Организирането на слабата, бедната и ненаселена страна, на всичкото отгоре и без високи ресурси, и то в променения Нов Свят, беше истинско предизвикателство, с което той успя да се справи, не без помощта на bimba и другите около него. По онова време нямаше министерства, всичко се управляваше от президента и помощниците му. Гарабеда се справи добре, успя да завърже дипломатически връзки, да сприятели страната ни със силите по онова време от нашия лагер(Италия, Индонезия), да рекламира играта и да докара първия ни бейбибум за v1, дошъл от форумите на data.bg и обедната емисия на Нова ТВ(както и много други форуми, блогове, игри, т.н.).
Когато страната ни се постабилизира, на пазара се появиха повече стоки(на някои може да им е трудно да си го представят, но имаше времена когато дори хляба к1 беше дефицитен), населението се увеличи, въобще живота в нашата страница се подобри.И тогава беше започната Операция French Toast, позната и като Втората Световна Война (б.р. Част 4 от историята), елитния ни отряд Balkan Platoon беше изпратен в една от първите в света к5 болници в Сардиния, за да защитава нашия съюзник, Франция.И когато PEACE GC, от който бяхме горда част, надви богатия, мощен и тъп ATLANTIS, ние знаехме, че и нашата държавица имаше пръст в победата.
Населението продължаваше да се увеличава, Гарабеда продължаваше да печели мандат след мандат, критиките към него(отново предимно от мен) започнаха да се увеличават.Тогава еБългария успешно инсталира най-високото качество инфраструктура в историята си - к4 болница в Бургас, дошла от Португалия и уредена от bimba.Скоро след това беше закупена и първата ни к5 болница(едва 29тата в новия Свят), за 300 злато, от LAK Group.
Държавата ни продължи да се развива, навъдиха се още бизнесмени, могъщите три холдинга на еБългария бяха в разцвета си - Plovdiv Corporation на Jeunny, Kiskin Holding на Strahoca(впоследствие изоставен, взет от Imbavnqk, познат ви като tedibor, и в последствие - баннат) и Hattrick Holding JSC, акционерно дружество, в което мажоритарен дял придоби БНБ.
В еБългария беше скучно откъм военни събития - не че по света ставаше нещо интересно.Тогава САЩ нападнаха Мексико(несполучлив опит за събиране на гласове от американския президент, Uncle Sam), с които подписахме съюз, и за защитата на които помагахме доста активно.Това беше първата война във v1, в която еБългария участва директно(не чрез изпращане на войски).Междувременно Balkan Platoon продължаваше да жъне успехи, а ентусиазма на Гарабеда- да позатихва.
Април месец, след 5 месеца под успешното управление на Гарабеда, диктаторското място беше преотстъпено на bimba.Това беляза края на президентството на Гарабеда, един от най-успешните периоди в историята на еБългария(сега, 8 месеца по-късно, той отново застана начело на страната, отново по време на криза, и се справя много добре на (почти) всички фронтове).

Автор: nysex
Редакция: SL