Председников рапорт 10.01.2010.

Day 782, 12:36 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
10.01.2010.
21:30


Поздрав свим грађанима еСрбије!


Прво: Жао ми је што нисам могао раније наћи времена да избацим списак Владе. Добио сам превише посла и сматрам личном грешком што нисам могао све да завршим на време.
Друго: У овом сазиву нема више титула попут министара, заменика итд. Зашто? Зато што сви раде током целог мандата као тим, па је сходно томе да само избацим листу људи који ће радити у таквом тиму. А и такође, не желим да допустим да се врши било какав вид пропаганде било које странке преко леђа тих људи.
Треће: Да. још једном, жао ми је што ово нисам могао раније урадити, али је доста људи и одбило. јер је дошло до оних свађа. Само једну ствар да се разумемо, не занима ме која сте странка, нити ме занима више да ли мислите да је ишта рађено под мојим сценариом. Ја нисам ишта организовао, истим људима које су у моје име било шта причали сам рекао да то више нити раде, а нити да очекују моју помоћ око било чега, а ако појединци сматрају да је лепо да јавно не бојкотују то што желим да ради коначно цела земља као тим, а потом да ми смештају свакакве оптужбе, то је њима на част. Ја дајем и даћу све од себе да ова Влада ради како треба, а и да народ буде задовољен.
Четврто: Извињавам се свима који чекају одговор на поруке, мало је теже одговорити пошто ми стигне око 200 на дан, а не могу само да се посветим одговарању истих. Добићете одговоре што пре.

А сада да кренемо:


1. Влада еСрбије:
1.1<a href="#A1"> Министарство Спољних Послова </a>
1.2.<a href="#A2"> Министарство Унутрашњих Послова</a>
1.3<a href="#A3"> Министарство Економије </a>
1.3.1<a href="#A31"> Valletta </a>
1.4<a href="#A4"> Министарство Емиграција </a>
1.5<a href="#A5"> Министарство Образовања </a>
1.6<a href="#A6"> Министарство Информисања </a>
1.7<a href="#A7"> Министарство Здравља </a>
1.8<a href="#A8"> Министарство за Косово и Метохију </a>
1.9<a href="#A9"> Министарство Одбране </a>

2. Протекли дани и мали извештај о почетку рада:
2.1<a href="#A10"> Савез </a>
2.2<a href="#A11"> Превод еРепублика </a>
2.3<a href="#A12"> Нови бејби бум </a>
2.4<a href="#A13"> Одбрамбени штит и болнице </a>
2.5<a href="#A14"> Kонтакт са Владом </a>

1. Влада еСрбије:
<a name="A1">1.1 Министарство Спољних Послова </a>

Тим: Clueless, Andreja Djuric, Kistru

Знам да ће се сада неки запитати откуд Кистру у Влади еСрбије. Оно што могу рећи је да дечко ради са Clueless-ом страховито добар посао и да остаје ту где јесте. За ових пар дана нисам видео ни један пропуст са његове стране, тако да не сумњам да ће и даље радити свој посао како треба у интересу еСрбије. Нови члан тимa, додуше већ има искуства у раду у овом министарству. је Andreja, који ће водити рачуна о амбасадорима. Ових дана, тачније сутра ће бити отворен конкурс за амбасадоре, сада са мало оштријим условима. Више о плановима у вези овог министарства можете видети даље у чланку, у секцији ,,Савез&quot;.


<a name="A2">1.2 Министарство Унутрашњих Послова </a>

Тим: Bandigarf, Leaffly
Ово министарство остаје какво јесте, с тим што ће уследити мала побољшања. МУП званично сада добија и нови орг МУП фирме, преко чијих новина ће звати на акције Владе, и наравно, преко којих ће се народ обавештавати о акцијама народа. Народ ће очекивати крајем месеца и пар бејби бумова, тако да се ради на што детаљнијој организацији за период који ће уследити, тако да у сарадњи са Мин. Образовања и Мин. Информисања, МУП треба само да се обезбеди за што бољи пријем нових играча.

<a name="A3">1.3 Министарство Економије </a>

Тим: IgorDZW, Ludak021, Purebg, Strahinjic Banovan
Министарство Економије ће наставити да ради у сличном тиму, наравно, са још пар додатних чланова. Доћи ће до реактивације Привредне Коморе еСрбије, које ће више служити као саветодавно тело, а наравно, ово министарство ће добити представника у Министарству Одбране еСрбије, да би се направили извештаји пословања, као и финансијских трошкова, чиме би могли да побољшамо ефективност војске, као и да унапредимо инфраструктуру исте. Тај посао ће обављати Strahinjic Banovan, који је већ у претходном мандату почео да ради на томе. Да, знам да се не слажете тиме што је у Влади због фијаска који је направљен уочи избора, да будем искрен и ја сам хтео да га склоним из листе, али нећу то урадити. Као председник је радио добар посао, а верујем да ће и овај, а и могу рећи да ће сада бити под мало другачијом ,,присмотром&quot; због чланака уочи избора, јер ће морати да ради на томе да очисти образ због свађе која је започета чувеним чланцима.


<a name="A31">1.3.1 Valletta </a>

Тим: Aexil Kong, Panta Rokvic, Zexx , Milos Ljepoja, Vitez Kojica , McSam, momars
Организацију Valletta очекује мало растерећење посла; за разлику од претходног месеца. Tада су само 3 играча радила у истој, овог пута ће радити 7, а очекује се још принова. Наравно, наставља се са промовисањем акције ,,Купујмо домаће&quot;, а и очекује се још већи прилив новца у државу од стране ове организације, јер сада ипак ради више људи.

<a name="A4">1.4 Министарство Емиграција </a>

Тим: Milos Milutinovic, Srbin.bre
Са овим министарством се већ заказује седница, на коме ће се дискутовати о постављању нових болница и одбрамбеног штита, као и о организацији селидбе играча у неку од регија.

<a name="A5">1.5 Министарство Образовања </a>

Тим: Starina Novak, heroina
Министарство Образовања еСрбије добија званични пројекат о креирању документа ,,Често постављана питања&quot; који су започели Predrag и Angamar(Извињавам се на превиду што то нисам напоменуо).. Пројекат се састоји од скупљања свих питања у вези игре, од пословања на берзи, како пребацити паре са налога на организацију, па до тога како се борити у дводневној борби што више. Принова овог министарства, heroina, ће радити на креирању истог као саветник ван Владе, јер верујем да заслужује да такав документ носи њен потпис у креирању, док ће Starina Novak давати делове који буду завршени тако што ће их објављивати у новинама Мин.Образовања. Наравно, биће ту и чланака попут тога како гласати, чисто да нови играчи знају који је поступак истог у време гласања. Ускоро очекујте чланак са почетним деловима овог пројекта.
Наравно, свако ко жели да помогне око овог пројекта, било као помагач ван владе, било да помогне унутар самог Министарства Образовања, може се јавити на овај орг с којег је избачен овај чланак, то је најмањи проблем.

<a name="A6">1.6 Министарство Информисања </a>

Тим: RazorSRB, Optimus Prajm aka jebpreprv
Министарство информисања добија још један орг и то ,,Синдикат Новинара еСрбије&quot;, који ће пратити најновије избачене новине у току дана и избацивати листу истих, као и дати пар речи о дневним темама. Ту улогу преузима RazorSRB, док ће Optimus Prajm aka jebpreprv извештавати о раду Владе еСрбије, седницама исте, као и о новим пројектима које буду уговорене.

<a name="A7">1.7 Министарство Здравља </a>

Тим: Bog Wolverine Markovic, c0d3r, newplayer86
Лечење играча, тј. правила око тога и све остало ће се већ наћи у чланку овог министарства. Могу само рећи да ће досадашња глупирања ка људима који раде у овом министарству, и тражење лечења да би јурили медаље бити од сада најстрожије санкционисано. Ово министарство треба да служи новим играчима до 16. нивоа, а не играчима који су то прешли или војсци. Увреде и вређања људи који раде у Мин.Здравља се неће толерисати више.

<a name="A8">1.8 Министарство за Косово и Метохију </a>
Тим: RavenSerbia
Да будем искрен, овде нећу само ја радити. Радим са пријатељем који је затражио да буде анониман због изборних свађа, тако да ћу услишити његову жељу и помагаћу му највише што могу. Што се самог рада тиче, убрзо ћете имати прилике да видите о чему је реч са првим бројем истог. Све што могу рећи је да се мења правац деловања, и да идемо мирним путем на мало другачији начин.

<a name="A9">1.9 Министарство Одбране </a>

Тим: Bokee88, Nkoko n feda, Desert hamster, Sventovid, Burzuj wannabe
Да потврдим оно што се налази у новинама овог министарства, тј. део о реорганизацији правила војске:

Цео тим претходног мандата остаје, уз наравно, још једног члана: Burzuj wannabe постаје саветник око финансија војске. Што се тиче самог министарства, ту долазимо до следећих нових правила:
1. Јурење медаља и ударање на другој страни, супротно наређењу, је од сад кажњиво избацивањем из војске. Да се разумемо људи, војска не сме бити дефективна и да контрира самој себи. Војници који не прате наређења, а који учествују у таквим борбама немају шта тражити у истој. Више једноставно не сме бити пропуста. Нема никаквих опомена, тако да ће од сад свако морати да прати наређења како доликује војсци.
2. Забрана политике и политичког деловања у војсци, као и укидање залеђених статуса. - Ово ступа на снагу одмах. Гласање није забрањено, али постављање кандидатура и врбовања унутар војске из било каквог разлога од сада јесте. Војска мора бити мобилна у сваком тренутку, тако да кандидовање крши начела исте. Такође, залеђени статуси се укидају осим за људе који су одсутни због путовања или проблема у РЛ и то само ако се најаве надређеном, што је већ у неким јединицама почело. Не можете бити под залеђеним статусом јер водите странку, или јер хоћете да одморите мало од наређења. Они војници који су тренутно и председници неке странке или конгресмени могу то остати до следећих избора, али од тада не. Војска мора знати на који број војника може рачунати у сваком тренутку, а исто тако коме се све даје буџет јединице за учешће у биткама. Или сте у војсци и пратите наређења исте за добробит еСрбије, или не, једноставно. На дан избора можете гласати, уколико желите, јер је то ваше право, али то не значи да смете кршити тренутно наређење да би дошли у еСрбију по 1exp поен. Такође, ако желите да се кандидујете, на шта имате право као играч еРепублика, изађите из јединице недељу дана пре избора па се кандидујте, али упамтите да ако се касније враћате у јединицу, враћате се кад буде регрутација и то као обичан војник.

Наравно, на још пар правила се ради са врхом војске, тако да очекујте њихов чланак о томе кад правила буду завршена. Ова, за сад 2, правила су финална и не, нећу се предомислити око истих.
2. Протекли дани и мали извештај о почетку рада:
<a name="A10">2.1 Савез</a>
Што се самог савеза тиче, плаћена је чланарина истом још првог дана која износи 103златника за еСрбију. Е сад, мало да кажем и о другим стварима које су се дешавале ових дана откако сам председник еСрбије.

1. еСловенија - Савезник кога нисмо успели одбранити. Са представницима еСловеније се договара о масовном пресељавању њених држављана у еСрбију, а исто тако смо успели да отворимо фонд за обнављање еСловеније и њено ослобађање, где смо дали и свој допринос. Нећу Вам рећи за када је договорено ослобађање еСловеније, јер не желим одавати војне планове ни из каквог разлога и тиме угрозити то да еСловенија стане опет на своје ноге.

2. еНемачка и Saarland - Још један савезник који је нажалост поклекнуо под урадом супарничког савеза. Не желим да народ еСрбије ово сматра својом грешком нити пропустом војске, јер је цела еСрбија дала све од себе да се последња регија еНемачке одбрани, што можете видети и овде:

Укупно је учествовало 4078 држављана еСрбије, чиме смо други по броју, а остварено је 1 093 839 поена штете, такође друго место.

Обе борбе нас доводe до следеће тачке која се тиче озбиљности нашег савеза.

3. Наш савез и еСрбија - Пошто је очигледно да губимо битке, јасно је да у савезу нешто не ваља. Док појединци маштају да је ову Владу еСрбије задесио ,,мартинизам&quot;, уз тим Министарства Спољне политике сам константно радио на томе да сазнам где настају такве грешке, те могу рећи само да пар представника појединих земаља буквално занемарује неке проблеме, што је довело до пада еНемачке прошле ноћи. Пошто неке земље очито јуре сопствене приоритете, вечерас, а и сутрадан ће уз Министарство Спољне Политике еСрбије, доћи највероватније до постављања ултиматума да се савез уозбиљи, или ће еСрбија почети исто да гледа само сопствене приоритете. Једноставно не иде да целокупна еСрбија може трошити своје паре и помагати несебично тим савезницима, а да пар њих даје својих 20%. То није начин на који један савез треба функционисати, а свакако то није жеља ни палих савезника, нити еСрбије. Наравно, обавестићу Вас, заједно уз МСП о развитку ситуације.

<a name="A11">2.2 Превод еРепублика </a>
Од 4. до 7. јануара је дошло до тога да сам послао близу 200 порука, тако да смо добили зелено светло за превод на српски језик. Понуђено ми је да одаберем тим са којим ћу радити на томе, тако да док читате, већ се шаље списак играча ко ће радити на том пројекту. Нажалост, не могу дати цитат, нити слику поруке, јер не желим прекршити правило и тиме да овај чланак буде обрисан, али сасвим сигурно могу рећи да смо коначно добили оно што заслужујемо бројем активних играча. Не знам за Вас, али ја сам срећан око овога, јер ћемо задржати више активних играча. 🙂

<a name="A12">2.3 Нови бејби бум</a>
Организација истог је већ започета, обавестио сам пар људи који имају утицаја у РЛ да би било најбоље организовати бејби бум крајем месеца, чим припремимо МУП, МОбр и МЗС, као и чим се заврши превод и креирање документа ,,Често постављана питања&quot;. Ако узмемо у обзир да већина играча већ ради на томе да се вест о игри прошири путем медија, после финалног бејби бума по некој процени, можемо очекивати да се вратимо опет у прве две земље по броју становништва. Остаје да се види, тако да ћете бити обавештени о прогресу овог пројекта.

<a name="A13">2.4 Одбрамбени штит и болнице </a>
У сарадњи са Министарством Економије и целокупном Владом долази до малог преокрета што се тиче ове теме: Почело је са прорачунима око давања буџета фирмама које се баве креирањем болница и одбрамбених система, тако да ће највероватније доћи до правилне расподеле и макар малог финансијског олакшања тим фирмама и запосленима који раде понекада за минималац.

<a name="A14">2.5 Контакт са Владом </a>
Услед велике количине порука које задесе и поједина министарства, а и мене, оформљени су формулари на којима можете постављати питања, као и сугестије. Ово се ради да би на то могли обратити пажњу како доликује, јер већина бива пренатрпана порукама. Обавезно је да упишете свој надимак у игри и дате линк ка свом профилу, а поруке које то не испуне или наводе на погрешну особу ће бити игнорисане. Исто тако, оформљени су ирц канали на којима можете постављати питања.

Контакт:
1. Министарство Спољних Послова:
Irc канал: #minsp
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

2. Министарство Унутрашњих Послова:
Irc канал: #mupesrbije
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

3. Министарство Економије:
Irc канал: #mes
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

4. Министарство Емиграција:
Irc канал: #minemi
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

5. Министарство Образовања:
Irc канал: #minobr
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

6. Министарство Информисања:
Irc канал: #mininf
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

7. Министарство Здравља:
Irc канал: #minzdr
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

8. Министарство за Косово и Метохију:
Irc канал: #minkim
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

9. Министарство Одбране:
Irc канал: #modbr
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара

10. Председник:
Irc канал: #predsednicki.kabinet
Питања и сугестије - кликнути за попуњавање формулара


То је све за сада.
Ваш председник еСрбије,
RavenSerbia