Прво обраћање председника RavenSerbia

Day 779, 06:51 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
7.1.2010.
15:46Mир Божији, Христос се роди!


Поштовани грађани еСрбије, вечерас Вас први пут контактирам путем ових новина,а надам се и да ћемо се чешће дружити. У овим новинама Вас чека следеће:

Садржај:
1.<a href="#A1"> Заједничко обраћање кандидата RavenSerbia и Kukee поводом избора и чланака на дан избора </a>
2.<a href="#A2"> Обраћање председника поводом победе на изборима </a>
3.<a href="#A3"> План рада </a>

<a name="A1">1.Заједничко обраћање кандидата RavenSerbia и Kukee поводом избора и чланака на дан избора: </a>

Надам се да нећете замерити, али сматрам да после тесне борбе на изборима, Кукее може да се огласи макар у овом чланку, поред мене, а поводом свега што се дешавало тог дана.

Оно што се јуче дешавало поводом избора није смело да се деси, никада, ни због ког разлога. Дозволили смо себи луксуз да се међу собом свађамо, чак и више но што смо се оглашавали кад смо били под окупацијом еХрватске, ни против њих није било изречено толико лоших ствари речено колико је јуче. Превише чланака са препуцавањем, а отишло се толико у крајност да je RаvenSerbia примио телефонски позив са скривеног броја, где га је неко псовао и то само због избора у обичној игрици. Kukee je добијала поруке где је оптуживана за продају земље и за катастрофалан састав владе, у коме је и Raven. Не можемо ни једно ни друго да се не зачудимо откуд толико мржње и злих језика. Зато је јуче, на предлог Raven-а, уз подршку Kukee сазван отворени састанак на ирц каналу ,,Бадње вече&quot;, са 2 представника свих странака који ће моћи да причају, а сви присутни само да посматрају, са циљем да се на јучерашњи немили догађај стави тачка. Пробали смо заједно да смиримо ствари, али је састанак ипак ишао донекле нежељеним током. Неке ствари јесу изречене гласно, што ће, надамо се, ипак допринети бољој комуникацији у будућности. Заједно апелујемо на све грађане еСрбије: не подлежите провокацијама, не вређајте једно друго и не правите од себе РЛ политичаре у обичној игри, а и не пријављујте се међусобно.Нас двоје смо увучени против своје воље и без икаквог утицаја у једну јако ружну причу, где су се препуцавали неки други људи, а штету нисмо претрпели само ми, већ цела еСрбија, поделили смо се дан пред Бадње вече.Молимо Вас, не дозволите да се ово икада више понови.

RavenSerbia i Kukee

Преписку разговора са тог састанка добијате што пре, тако да ће овај чланак бити едитован чим се то среди.<a name="A2">2. Обраћање председника поводом победе на изборима: </a>

Рећићу само ово: Победа јесте лепа, али искрено, ова је мало и горка. Свестан сам тога да је пар њих мало допустило превише себи, али се искрено надам да више неће долазити до тога. Мој једини циљ, од кога немам намеру одустати, је да ова земља почне радити као тим, то је била и поента синоћњег састанка на ирц-у. Погледајте мало око себе, дојучерашње пријатеље гледате другачије, а све због избора. Не дозволимо то себи, молим Вас. Покушајмо макар мало да сарађујемо, макар да се у току данашњег дана, тј. Божића не свађамо и макар на пар сати да радимо заједно. Молим Вас, најискреније, занемарите несугласице макар данас, јер ништа тиме нећемо постићи, а једино што ћемо показати је да нисмо ништа различити од РЛ политичара.

Не желим Вас давити сада, желим само на ово ставити тачку. Знам да су обе стране те расправе повређене, и заиста, ако Вам ишта значи, извињавам се свима ако је у моје име нешто изречено. Пробао сам данас да смирим обе стране уз Кукее, али једноставно, на томе ће морати да се поради, и то ће ми бити још један од циљева током овог мандата, да заиста направим тим под именом еСрбија. Покушаћу да поједине чланове СеС и СДФ странака, који су се показали и радом и залагањем за еСрбију, да позовем на рад у Влади еСрбије, али нећу замерити ако дође до одбијања.

Наравно, захваљујем се свим грађанима који су гласали за мене, а исто тако се захваљујем и онима који су гласали за Кукее. Избори су били тесни, тако да већини која је гласала за Кукее желим да покажем шта ова Влада може урадити и да мало поправим утисак о мени, а исто тако желим да оправдам поверење грађана који су гласали за мене. Очекује нас велики посао, тако да ћете бити обавештавани о свему, као и о пројектима који стижу полако.<a name="A3">3. План рада: </a>

Што се тиче плана рада, већину сте имали прилике прочитати у мојој кандидатури. Следећих недељу дана следе састанци са министарствима, сваки дан ће по једно или више министарстава добити смернице и циљеве рада, а наравно биће и побољшавања. Тако ће се рецимо у Министарству Информисања наћи и пројекат о дневним новинама, са Министарством Одбране договорити о тоталном искључивању војске из удела политике, тако да не смета ни војницима а ни грађанима и да нам се не понављају ружне грешке, као и о укидању ,,залеђених&quot; статуса војника које већ ступају на снагу, а и Министарство за КиМ ће прорадити у сасвим новом издању.

Ако се питате какав је посао председника, рекао бих да је само захтеван, али и да вреди. У току ноћи је плаћена чланарина савезу, а дата је и сума за фонд за ослобађање еСловеније. Такође, ускоро излази чланак где ћемо позвати наше пријатеље, држављане еСловеније, да се преселе код нас док не почнемо са ослобађањем еСловеније. Нисмо заборавили своје савезнике, нити намеравамо и то је финално.


Толико за сада, а од сутра више речи о пројектима и свему с чим се почело...

Ваш омиљени бивши ,,пандур&quot;, сада председник еСрбије,
RavenSerbia