[Valtio tiedottaa] Väliaikatiedote sodasta ja maailman tapahtumista

Day 742, 06:33 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI
Uutisia kotimaasta ja maailmalta

Suomi sai tänään aloitteen sodassa Venäjää vastaan Venäjän hävittyä Länsi-Suomen taistelun. Suomi aloitti vastahyökkäyksen Itä-Suomeen klo 16:15 Suomen aikaa, ja taistelu päättyy samaan aikaan keskiviikkona 2.12.2009. Hyökkäys jatkuu Ouluun myöhemmin Itä-Suomen taistelun loputtua. Hyödyntäkää tilanne ja kohottakaa taisteluiden avulla wellnessinne ylös! Taisteluihin on turha tuhlata aseita jos ette ole lähellä ylenemistä sotilasarvossa, sillä liittolaistemme tulituki on enemmän kuin tarpeeksi venäläisiä vastaan. Samasta syystä valtio ei jaa aseita kansalaisille näissä taisteluissa, jos tilanne ei muutu radikaalisti.

Maailmalla tapahtuu. Kuten mainittua, Kroatia voitti puolustustaistelun alueistaan Unkaria ja Serbiaa vastaan viime viikolla, nyt maa palautuu taisteluista samaan tapaan kuin Suomikin. EDEN-sotilasliitto tukee maita antamalla taloudellista tukea: esimerkiksi EDEN maksaa Suomen alueiden takaisinottamiseen menevät kulut. Kroatia on tarjonnut Suomelle jälleen Q5-sairaalaa kiitoksena Suomen tuesta Kroatialle omien alueidemme kustannuksella, joskin nähtäväksi jäänee, kannattaako Suomen ottaa sairaalaa alueille, jotka toimivat puskurivyöhykkeinä suurhyökkäyksen tapahtuessa.

Iso-Britannia jatkaa hyökkäyksiään Belgiaan tavoitteenaan vallata maa, mutta hyökkäykset ovat tähän mennessä olleet epäonnisia Yhdysvaltojen ja Romanian puolustaessa Belgiaa. Etelä-Amerikassa on useita etupiirikiistoja, ja Kroatian hyökkäysten aikana Brasilia hyödynsi tilannetta vallaten Perun, sen jäädessä vailla tulitukea eurooppalaisilta liittolaisiltaan. Indonesia käytti Kroatian taistelut myös hyväkseen, ja valtasi alueita Malesialta kaukoidässä.

EDEN, eli Erepublik Defence and Economic Network sai uuden jäsenen. Amerikan Yhdysvallat liittyi EDEN:iin pitkän ja tuottoisan yhteistyön jälkeen. EDEN toivottaa uuden jäsenen tervetulleeksi, ja odottaa jäsenyyden olevan kaikille osapuolille tuottoisa (paitsi tietenkin vastapuolelle).


Sotiminen: mitä taistelukentällä tapahtuu ja miksi?

Koska Suomi on saanut lähiaikoina uusia kansalaisia, ja Suomen maaperällä on taisteltu lähiaikoina tavallista enemmän, tässä on lyhyt selonteko taistelemisen pelimekaniikkaan.

Etusivulla näkyvä ilmoitus taistelusta kertoo, kuka on hyökännyt kenen kimppuun, ja milloin. Voitte päätellä siitä, kumpi on hyökkäävä, ja kumpi puolustava osapuoli. Esimerkiksi viime taistelussa, kun Venäjä hyökkäsi Länsi-Suomeen, Suomi oli puolustava osapuoli, ja Venäjä hyökkäävä. Tämä on ilmiselvää, mutta tästä päästään johdantona taistelun pelimekaaniseen puoleen käsiksi.Erepublikin sotamoduuli ei ole vielä Player vs. Player -pohjainen, vaan sodankäynti perustuu vahingon tekemiseen aluetta vastaan. Jokaisella alueella on väkilukuun perustuva määrä puolustuspisteitä, jotka joko nousevat tai laskevat sen mukaan, hyökätäänkö aluetta vastaan vai pyritäänkö sitä puolustamaan.

Esimerkiksi, kun Venäjä hyökkäsi Länsi-Suomeen, puolustava osapuoli (Suomi) näkyi taistelun oikealla puolella, ja pyrki pitämään muurin No Man's Landin yläpuolella (alla oleva kuva on Suomen hyökkäyksestä Itä-Suomeen, eli Suomi näkyy nyt vasemmalla puolella hyökkääjänä). Hyökkäävä osapuoli taas pyrki tuhoamaan muurin, eli viemään sen Undergroundiin. Sama pätee kaikkiin taisteluihin – puolustaja pyrkii ylläpitämään muuria, hyökkääjä kaatamaan sen.Se, kummalla puolella taistelet, riippuu asuinpaikastasi. Kunhan asut Suomessa, tai maassa jonka kanssa Suomella on puolustusliitto (MPP), voit taistella Suomen puolella Suomeen hyökättäessä. Samoin Suomesta voi taistella liittolaismaiden puolella puolustusliiton kautta. Vain vapautussodissa joudut valitsemaan puolesi: se, halutaanko sinun puolustavan vaiko vapauttavan aluetta, kerrotaan valtion taistelukäskyssä.Taistelu päättyy jomman kumman osapuolen voittoon sen mukaan, onko muuri No Man's Landin yläpuolella, vai Undergroundissa 24 h aikarajan ollessa täynnä. Länsi-Suomen taistelussa muuri oli n. Miljoona pistettä positiivisella, eli Suomi voitti taistelun suurella marginaalilla. Vastaavasti, jos muuri olisi ollut selkeästi miinuksella, Suomi olisi hävinnyt taistelun.

Pelimekaanisesti maa ei voi hyökätä eteenpäin, jos se on joko hyökkäyksen alla, tai se on hävinnyt taistelun 24 h sisällä sitä maata vastaan, johon kys. Maa haluaisi hyökätä. Tämän vuoksi Suomi ei voinut tehdä vastahyökkäystä Venäjää vastaan niin pitkään, kun Venäjä piti aloitetta itsellään, ja avasi hyökkäyksiä Suomea vastaan. Venäjän hävitessä Länsi-Suomen taistelun ja jättäessä avaamatta uuden rintaman Etelä-Suomessa Suomi sai aloitteen käsiinsä, eikä Venäjä olisi voinut hyökätä Suomea vastaan 24 tuntiin taistelun loppumisesta. Suomi sen sijaan pystyi tämän jälkeen hyökkäämään milloin vain Venäjän kimppuun.

Tämän opastuksen pitäisi riittää alkajaisiksi. Muut taistelemisen perusteet on kerrottu valtion taistelukäskyissä ja eAla-asteen opassarjassa, lukekaa ne jos haluatte tietää lisää. Myös wiki-sivuja kannattaa selata, jotta opitte erinäiset säännöt taisteluista, sodista ja aseiden vaikutuksesta.742. päivänä Ahvenanmaalta,
Avec, eSuomen tiedotusvastaava ja NTJ:n komentaja