[Valtio tiedottaa] Tilannekatsaus maailmalta

Day 721, 12:51 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

On kauden ensimmäisen tilannekatsauksen aika. Uusi hallitus on valittu ja ministerit ovat valinneet itselleen alivaltiosihteerit. Hallitus on asettunut virkoihinsa, ja valtio pyörii jälleen vähintään yhtä hyvin kuin ennenkin. Ennen tarkempaa selvitystä sisämaan asioista tässä on lyhyt katsaus siitä, mitä maailmalla tapahtuu.

Tilannekatsaus maailman tapahtumista

PEACE:n epäonninen hyökkäys menneellä viikolla Kroatiaan, Suomeen, Yhdysvaltoihin ja Kreikkaan jatkui joitain päiviä myöhemmin hyökkäyksellä Slovakiaan. Slovakia oli päästänyt MPP:nsä erääntymään, ja Unkarin hyökätessä sinne täydellä voimalla, maalla ei ollut paljon tehtävissä. Vain vähän yli vuorokauden kestäneiden taisteluiden jälkeen koko Slovakia oli vallattu urheasta vastarinnasta huolimatta. Slovakiaan hyökkäyksen motiivina oli lopettaa Tsekki-Slovakia harjoitussota, johon useimmat EDEN-maat, mukaanlukien Suomi, ottivat osaa.

Indonesia on jatkanut Unkarin aloittamalla linjalla, ja julisti sodan Malesialle. Malesia kuuluu PEACE:n alalohkoliittoon Sol:iin, joka on julistautunut neutraaliksi PEACE:n ja EDEN:n välisissä taisteluissa. Indonesia pyrkii sodalla lopettamaan Malesia-Filippiinit--harjoitussodan ja nostattamaan kansallista itsetuntoa, sillä Indonesian sotilasmahti on hiipunut viimeisten kuukausien aikana.

Suomen, Viron ja Latvian välit ovat edelleen hyvin kireät. Suomen ja Viron valtiojohdot ovat neuvotelleet jatkotoimenpiteistä Viron tuettua suoraa hyökkäystä Suomen maaperälle, ja neuvottelujen lopputuloksen pitäisi selvitä piakkoin.

Yhdysvallat-Irlanti--harjoitussota

Kuten mainittua maailman tilannekatsauksessa, harjoitussotamme Slovakiassa päättyi tylysti Unkarin vallatessa Slovakian. Suomi otti Tsekki-Slovakia--harjoitussodan lisäksi osaa myös Malesia-Filippiinit--harjoitussotaan, mutta se on laitettu tilapäisesti tauolle Indonesian hyökkäysuhan alla. Tällä hetkellä olemme siis vailla sotimismahdollisuutta, joka heikentää talouttamme ja sotilaskehitystä.

Jotkut saattavat muistaa kolmatta maailmansotaa edeltävältä ajalta Yhdysvallat-Irlanti harjoitussodan, jossa Irlanti hyökkäsi Yhdysvaltoihin säännöllisin väliajoin, ja kaikki Yhdysvaltojen kanssa liittoutuneet maat pystyivät osallistumaan puolustustaisteluun. Tätä harjoitusta ollaan jatkamassa, ja Suomi on liittynyt tähän harjoitussotaan. Ensimmäisten taisteluiden odotetaan alkavan vielä tämän viikon puolella.

Valtion uusi taloyritys

Suomen valtio on kerännyt kultaa ja varallisuutta heinäkuusta asti, ja nyt kultavarantojemme ollessa hyvällä tasolla, sisäasiainministeriö on investoinut kultaa perustamalla Q5 talofirman ulkomaille. Yrityksen on laskelmoitu tuottavan voittoa tasaiseen tahtiin, ja ongelmien ilmaantuessa se voidaan helposti myydä eteenpäin jos tarve sitä vaatii.

Lisää tiedotteita seuraa jatkossa uusista taistelumahdollisuuksista, maailman tapahtumista ja sisämaan asioista.Uuden Maailman 721. päivänä,
Tiedotusvastaava Avec