A kommunista fegyvergyárról

Day 708, 13:25 Published in Hungary Hungary by Kommunista Part

A gyárat a dolgozó munkások kezébe!

Megvalósítható ez?

Megkíséreljük. Zúzzuk szét a tőke öncélú egyeduralmát!

Tervünkben egy q1 fegyvergyár szerepel, a Munkás Fegyvergyár, mely 10 fővel üzemel, és munkásai termelési-fogyasztási közösséget alkotnak.

A működési elv nagyon egyszerű. Mindenki minimálbérre van bejelentve. A napi megtermelt javakat az előállítás arányában osztjuk fel egymás között. Módosítja a részesedési arányt az, hogy legfeljebb 5 db fegyvert kaphat egy dolgozó. Továbbá a minimálbér és a nyersvas piacról való beszerzéséhez szükséges készpénzt piaci értékesítés útján biztosítjuk, tehát valamennyi fegyót el is kell adnunk.

A részesedést az alábbi képlet alkalmazásával határoznánk meg:

T/5 – (T*R+S)/W, kerekítve egész számra.

A képlet első fele a ténylegesen megtermelt fegyver, a második része a költségekre felhasznált, értékesítendő rész, a kerekítés adja ki a részesedést.

A képlet elemei:

T = termelési pont, amit a program felad, és rögzít a cégben mint napi munkateljesítmény, mindenki láthatja (d,

R = egy egység nyersvas ára (Huf/d,

S = fizetés, a minimálbér, 2 Huf (Huf),

W = q1 fegyver piaci nettó ára (Huf/d.

Példa:

10 fős gyárban 5.00 manu skill-es munkás 100-as wellnessel dolgozott. A nyersvas ára 0.25 Huf/db, a fegyó nettó 3.75 Huf-ért kel a piacon. A fizetés 2 Huf. Kérdés: mit kapok a gyári munkámért?

A termelési pontok száma az eRep képlet alapján: 22,5.
T = 22,5
R=0,25 Huf/db
S=2Huf
W=3,75 Huf/db

Behelyettesítve:

22,5/5 – (22,5*0.25 + 2)/3.75= 4,5 – 2,03 = 2,47, kerekítve 2.

Megoldás: ha itt dolgozik az illető, kap 1,8 Huf munkabért (10 % income tax miatt), valamint 2 db q1 fegyót. Ez jelenlegi viszonyok közt kb. 9,5-10 Huf-nak felel meg.

Haha! De mi lesz azzal a 0,47 fegyverrel? Nos, marad talonban. Ha fontos ütközet várható, akkor osztjuk ki, ami így gyűlik össze.

Mi van, ha a törtszám éppen 2,99-re jön ki? Semmi. 3 fegyót kapsz!

ÁÁ! 5-ös manu-val jelenleg is kereshetek ennyit q1 gyárban! A job market-en van legalább ilyen jó ajánlat!! Hagyjuk már a komcsi gyárat!

Ez igaz, de figyelem, a fenti számítás 5.00-ás skill-re lett kidolgozva. A részesedés a skillel egyenesen arányosan nő, a job market ajánlata pedig 5.00-5.99. tartományra érvényes! Ezért jobb a Munkás Fegyvergyár!

6-os skillel kb. 3 fegyó, 8-as skillel 4 fegyó, 9,5-10-es skillel 5 fegyó + minimálbér lenne szerezhető a példa szerinti kondíciók mellett, tehát a magasabb skill-eseknek igencsak megérné, tekintve, hogy a q1 kaja lényegében filléres tétel manapság, és a napi harcban a wellness szépen szinten tartható.

Egy a gond, ez a gyár még nem létezik. Az alapkövet le kéne tenni, ami bizony pénzbe van. Akinek az érdeklődését felkeltette egy ilyen gyár, részt venne benne, és szánna az alapításra 2 goldot, írjon pm-et a Kommunista Part-nak. Lelkes érdeklődőket várunk. A két goldra úgy gondolunk, mint kaúció arra az időre, amíg ott dolgozol. Ha kilépsz, visszakapod. Donate-list alapján ez is teljesen átlátható lenne.

Kommunista Párt
(Mibbit #kp szoba)

(írta: Abonyi Levente)