Само за Mакедонците и сите оние што знаат да прочитаат :))

Day 706, 11:23 Published in Croatia Republic of Macedonia (FYROM) by Kiree

1. Патуваат во воз млада згодна женска, нејзината мајка, Македонец и грк. Влегуваат во тунел и се слуша:
ШЛАААААП!

излегува возот од тунелот и патниците си размислуваат...

младата згодна женска: Овај македонецот глуп... место мене, ја фати мајка ми и ова нормално му влепи шамар
мајката: Браво за ќерка ми! овај македонецот ја фати, ама таа како пристојна женска му влепи шамар.
гркот: Море прост овај скопјанецот, ја фати женската и таа наместо него, ми влепи мене шамар
Македонецот: Дај да влезиме во уште еден тунел, да му влепам уште еден шамар на овај ѓуптино!


2.- Како грк вади кондом?
- го ПРДИ!


3. Караманлис умира од срцев удар и одма оде во пеколот каде го чека дежурниот ѓавол...

Ѓаволот: - Не знам што да правиме со тебе. На листата си, ама нема место за тебе, но сепак мора да останеш овде.
Еве што ќе направиме: овде има уште неколку личности кои се лоши како тебе. Ќе пуштиме една, а ти ќе го заземеш ослободеното место. Дури и ќе ти дозволам САМ да одлучиш кој сакаш да го замениш.

На Караманлис ова му се допаднало и така тргнале до првата просторија. Во неа бил Ричард Никсон кој се фрлал до длабок базен и испаѓал со празни раце, и цело време така од почеток: тоа му била досудената казна.

Караманлис: - Не, неможам ова, не сум баш добар пливач и нема да издржам ниту еден ден.

Ѓаволот го однел Караманлис до втората просторија. Таму бил Милошевиќ, а тој по цел ден држел говори за тоа како Србија итн...

Караманлис: - Не, неможам ни ова, грлото ме боли, а и кога зборувам се случува да кажам глупости.

И ѓаволот го однел до третата врата. Таму на подот бил заврзан Бил Клинтон со раширени раце и нозе, а над него била Моника Левински и го правела она што најдобро го знае.

На Караманлис не му се верувало што гледа и рекол:
- Еве ова мислам дека ќе можам да го правам.

А ѓаволот се насмеал и рекол:
- Добро Моника, слободна си. Сега можеш да одеш.

4. Грците го измислиле сексот. Македонците им покажале дека тоа се прави со жени.


5.- Од што умреле старите грци??
-Од што биле стари!


6. Како гркинка се правда дека изгубила невиност?
Во Атина толку било топло, што и асфалтот пукал.


7. Зoшто на Грците им се толкави носовите???
Оти воздухот им е бесплатен

8. Зошто само кога ја посетува грција папата не се наведнува да ја бакне земјата...

Зашто ако се наведне, ке му го натегне некој спопален малака


9. Од каде потекнува традицијата на кршење чинии кај атињаните?

Сите знаеме дека во војската на Александар Македонски имало и една чета грчишта...

Епа, после секоја борба на фалангата, сите седнувале на прославен ручек, за да се најадат после напорната борба...

Грчката чета, секогаш седнувала на крајот од долгата маса, и секогаш од почеток кога се делело јадењето, дур да стигне до нив, снемувало...и овие калимеровци, демек љути дека нема за нив јадење, стално ги кршеле чиниите, при што доловувале громогласна смеа кај Македонците

10. Како знаете дека сте ја поминале македонско-грчката граница?
-Престануваат да ви пцујат мајка и почнуваат да ви пцујат татко.

11. Се сретнале македонец и грк во Индија и гркот вели: е колку е мал светот. И македонецот на тоа му одговара: не е светот мал туку Македонија е голема.

12. Како ги одделуваат мажите од момчињата во Грција?

Со хебла