Ambient on/off

Join the new world

 

10 животни мудрости

Day 1,815, 09:53 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by krembananka

Животот не се учи, животот се живее. Никој не може да ви каже како да живеете, но може да ве поучи да не ги правите истите грешки. Но, од грешките се учи.

Во прилог се 10 животни мудрости:

1. Човекот кој има еден часовник секогаш знае колку е часот. Човекот кој има два часовници секогаш се двоуми.

2. Не гледај онаму кај што си паднал, гледај таму каде што си се лизнал.

3. Гледај на животот низ шофершајбна, а не преку ретровизор.

4. Луѓето можеби се сомневаат во она што го велите, но веруваат во она што ќе го направите.

5. Бидете љубезни со луѓето додека се искачувате нагоре, затоа што може да ви бидат потребни кога ќе паѓате надолу.

6. Никогаш не им објаснувајте на пријателите – нема потреба. А, непријателите и онака нема да ви веруваат.

7. Кога се обидувате да се одмаздите ископајте два гроба – еден за вас.

8. Храброста не е недостиг на страв, туку способност да делувате додека сте соочени со стравот.

9. Морате да растете сами за себе, без разлика колку се (биле) високи вашите родители.

10. Најдобар начин да ја предвидите иднината е сами да ја создадете.

 

Comments

Money Rules the World
Money Rules the World Day 1,815, 09:56

v sub
shout
o7

BugsMoney
BugsMoney Day 1,815, 10:49

в+с
о7

VAse the Great
VAse the Great Day 1,815, 11:08

Така зборуваше Крембананка...

krembananka
krembananka Day 1,815, 13:51

o7

AFc.mkD
AFc.mkD Day 1,815, 14:13

v+s o7

DGKukusev
DGKukusev Day 1,816, 10:49

о7

MKDpedza
MKDpedza Day 1,817, 01:39

v

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.