Ambient on/off

Join the new world

 

[XRooM13/3] ONE vs. TWO (EDEN+TERRA)

Day 1,246, 17:07 Published in Slovenia Argentina by SIKARSIPo daljšem obdobju uspešnega in rušilnega ONE-ovega osvajanja sovražnih EDEN regij in držav, je prišel čas balansiranja moči in vpliva v EREP. Obdobja, ko bi ONE lahko klicali kar TORNADO (saj je z neverjetno lahkoto rušil vse pred seboj), je po vsej verjetnosti vsaj za enkrat konec. In kje se je pravzaprav zataknilo, kaj je šlo narobe? Nas je uničila samozavest, pre-utrujenost, ali je vse skupaj bil le trenutni navdih, ali pa trenutna slabost nasprotnika? Pa si poglejmo zadevo pobližje.

ONE je neverjetno hitro opravil z nasprotniki v Evropi, po izbrisu Hrvaške, Bosne, Romunije, Italije, Nemčije, Francije, Portugalske in Bolgarije (ja, spisek je res dolg), na evropskih tleh dejansko nismo imeli več nasprotnika. V času blietzkriega je ONE osvojil kar 74 regij EDEN držav, ter še okrog 30 drugih (z RW-ji, in MPP-ji), ki so jih te države posedovale drugje. Čistka ni doletela le Grčije in arabskega polotoka.

Danes je slika seveda čisto drugačna, saj so uspehi med zavezništvi porazdeljeni, največ pa je vsekakor pridobil EDEN, ki iz dneva v dan dobiva stare obrise. EDEN se ima za trenutni uspeh zahvaliti predvsem TERRA zavezništvu, ki je pomagal EDEN-u na noge, da se reši ONE-ovega pohoda na ameriški kontinent. In ker se preobrat začne z invazijo na Ameriko, začnimo od tu.Invazija na USA, ki je v začetku bila mišljena kot napad štirih držav, že v samem štartu doživi šok, ko Kanada izkoristi poljski MPP za blokiranje Poljske in njeno zapiranje vojne z USA. Tako že v štartu namesto štirih napadata le dve državi, kar je pri tako veliki državi kot je USA zelo težka naloga.

Španija v začetku napreduje in po Maryland-u osvaja Virginio (8:1), Kentucky (8:0), ter pri Illinoisu izgubi inicijativo (8:4), ki jo USA izkoristi za prenos bojev na evropska tla, kjer napade in osvoji Galicio z 8:0. Sledi napad američanov na Castilla y Leon, ki ga španci obranijo (8:4) in zopet napad na (trenutno) edino ameriško regijo na evropskih tleh Galicijo, ki jo španci dobijo. Španci so z napadom na USA največ izgubili, poleg ameriških regij, še portugalske (ostala Lizbona in Galicia) in francoske (le še Pariz). Vojno z Brazilci so s pomočjo poljakov zaprli.Mehika je doživela podoben scenarij kot Španija, le s to izjemo, da ni nič izgubila. Po osvojitvi New Mexica, Oklahome in Missourija, sledi v bitki za Kansas preobrat, ki mehičane porine nazaj na njihove meje. Trenutno po obrambi Baje, mehičani spet napadajo New Mexico.

Poljska v USA doživi čisti polom. Prebrisanost američanov je neverjetna, njihova izvirnost pa še bolj. Poljaki po podpisu kanadskega MPP-ja doživijo hladen tuš, in ostanejo brez meje in vojne z ZDA, saj jih kanadčani veselo blokirajo. Poteza Kanade ni ostala brez posledic, saj poljaki malo po tem napovejo NE Kanadi (28 glasov za in 1 proti), ki ji sledi še ena šok terapija, saj američani iz Maina napadejo in osvojijo Novo Scotio, ter tako ponovno (tokrat američani pomagajo kanadčanom) uničijo poljski NE (ni meje, ni vojne), ki z Brittaniy-a ne morejo več napasti.Tukaj so si poljaki verjetno sami krivi, saj so v prvem bloku bili žrtve prevare kanadčanov, pri drugem pa jih je uničila lastna neučakanost za maščevanjem. Tu bi poljaki morali še pred NE napovedjo osvojiti New York in šele potem napovedati NE ali pa izkoristiti kanadski mpp, da bi kanadčani sami osvojii Maine in zaprli dostop američanov do Nove Scotie.Brazilija je v bitki za USA odigrala veliko vlogo, saj je bila velik damage drain za špance in vse ostale zaveznike. Po ping pong vojni, ko je Brazilija celo izgubila North of Brazil, je hitro pridobila inicijativo in zopet osvojila Gran Kanarijo, ter napadala špance na njihovih originalnih regijah.

Tu pa pride do preobrata. Španci več kot očitno ne zmorejo več, zato zaprosijo svoje najtesnejše EREP prijatelje poljake, za pomoč. Poljaki željni bitk, pred tremi dnevi napovejo NE Brazililiji, ki je sprejet s kar 28 za in nobenim glasom proti. S tem pokažejo da so zares željni bitk (in e-krvi), ter prek Southeast of Mexico napadejo in osvojijo Kanarske otoke, ter tako zaprejo dolgotrajno vojno med španci in brazilci. Kot trenutno kaže je Poljska jezna zaradi faila na severno-ameriškem kontinentu in to jezo, bo kot kaže izkusila Brazilija. S svojo naslednjo potezo so jim namreč odvzeli Nort of Brazil in le še vprašanje časa je kdaj bodo napadli Norteast of Brazil ali Center West of Brazil. S to potezo so poljaki naredili najpametneje kar so lahko, saj ima Brazilija za spremembo od USA le 6 regij, zato vojna ne bi smela biti dolgotrajnejša, lahko pa bi bila tudi odličen damage drain.V zahodni Evropi ni ničesar novega. Portugalci in francozi so izkoristili (s pomočjo zaveznikov) vojno stanje Španije, ki je bila preveč bitk z enakovrednimi nasprotnicami, in oslobodili večino svojih regij. Z uspešnimi RW-ji španci izgubijo kar tri resurse (gumo - Aquitaine, aluminij – Norte in žito – Limousin) in so sedaj na 5/10ih. Pa še zanimivost glede resursov. Trenutno (če sem prav pogledal) je Slovenija tretja država v EREP po številu resursov (za Kitajsko in Poljsko).

Glavna vest na Balkanu je srbski NE Rusiji. Pred dvemi dnevi srbi s 33 za in 6 proti sprejmejo Rusijo za NE. Vest je še toliko bolj pretresljiva glede na njuno skupno preteklost. Seveda srbi tu nimajo nekih osvajalskih teženj, gre predvsem za prehod do Far Eastern Russia, kjer Srbija dobiva mejo s Kanado in USA (vsi smo čuli za srbski Texas), zato tudi ne čudi angažiranost TERRA zavezništva v bolgarskem RW-ju (Burgas), da bi zaprli srbom mejo z Rusijo in ji tako onemogočili pohod proti USA. Srbi tesno odbranijo Burgas in takoj sledi napad na ruski North Caucasus, ki ga dobijo z 8:1, ter kasneje napad na Volgo (8:0 za srbe). Srbijo tako od USA ločijo le še štiri ruske regije, pričakujemo pa lahko ogromno damage drainov, pa tudi nove MPP-je Rusije (MPP s Hrvaško je v teku).

Hrvati bodo s to potezo srbov verjetno uspešno RW-jali Northwest Croatio, zadnjo svojo regijo pod srbsko okupacijo. Prav tako se postavlja vprašanje, koga bodo po osvoboditvi hrvati dali za NE. Hrvaški NE je možen za Slovenijo (najbolj verjeten), Madžarsko (s čimer bi pomagali Romuniji, ki ji ne gre in ne gre) ali pa Makedonijo (za izbris makedoncev in nas iz italjanskega ozemlja). Odločitev hrvatov še čakamo.

Makedonci so NE-jali Bolgare, vendar jim s preokupiranostjo ostalih zaveznic ne dajem preveč možnosti, najboljši scenarij za makedonce bi bil, da dovolijo izbris prestolnice vzhodne Macedonije in s tem selitev prestolnice na Apeninski polotok (najbolje Umbria ali Lombardy), s čimer bi lahko izkoristili osvojene resurse, hkrati pa bi imeli več manevrskega prostora za nadaljne vojne pohode (Francija). Bolgari trenutno napadajo Sofijo (2:0 za makedonce).Romuni so v tej zgodbi verjetno največi poraženci, saj jim ne gre in ne gre. Od danes je celotna Romunija zopet pod Madžarsko okupacijo.

Nov igralec na evropski fronti? Kitajci (14MPP-jev) pred štirimi dnevi napovejo NE Iranu (9 MPPjev) s 26 za in 3 glasovi proti, ter brez večjega napora osvojijo Sistan and Baluchistan, Kerman Province in South Khorosan z 8:0. Če bodo nadaljevali s takim tempom, jih lahko čez dva dni že pričakujemo na meji z turško vzhodno Anatolijo. Kakšna bo njihova vloga se še ne ve. Bodo poskušali prek Turčije v Evropo ali pa bodo poskušali ustaviti srbe. Sam bi na njihovem mestu raje poskusil ustaviti srbe v vzhodni Sibiriji z neposrednim napadom ali pa z NE-jem zavzel Eastern Sibiria ali Far Eastern Russia. Kakšna bo vloga Kitajske bomo očitno videli v prihodnjih dneh. Bi pa igra postala zelo zanimiva, če bi videli kitajce v Evropi.

Glede na trenutno dogajanje v EREP, mislim da je ONE v rahli prednosti. Kljub zadnjim uspehom EDEN držav (Portugalska, Francija, Hrvaška, Bosna – srbski RW, Bolgarija) in uspešni obrambi TERRA zavezništva, je ONE v tem obdobju dosegel dva ključna uspeha: Poljska osvojitev North of Brasil-a, in srbski pobeg v ruski Kavkaz. S tem se bosta verjetno ti dve državi borili z TERRO, Madžarska, Španija in Makedonija pa z EDEN zavezništvom. S tesnejšimi vezmi med tema dvema zavezništvoma je EREP dobil prepotrebno dinamiko, ki jo je uničil ONE-ov monotoni osvajalski pohod po Evropi. ONE trenutno nima konkurence, in ena na ena nima nobeno zavezništvo niti najmanjših možnosti za kakršen koli uspeh. Zato, naj živi ONE vs. TWO (EDEN+TERRA).

Za XRooM13, iz Beograda SIKARSI.
 

Comments

Sigmundsg
Sigmundsg Day 1,246, 18:52

Odličen članek. Se bom naročil na tole.

Solinar
Solinar Day 1,246, 20:22

Res si se potrudil

Vezuv
Vezuv Day 1,246, 22:03

o7

Erik-Ero
Erik-Ero Day 1,246, 22:11

super

emandon
emandon Day 1,246, 22:59

vote

timkram
timkram Day 1,246, 23:33

Super člank! Pol tega kar je napisano prej sploh nism vedu kako in zakaj.

skofjaloka
skofjaloka Day 1,246, 23:36

tole pa še brigadirja premaga...super

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,246, 23:51

Sicer ne vem, zakaj se gre, a vseeno velik Vote za trud! : D

Simon_Sim
Simon_Sim Day 1,246, 23:53

VOTE!

Dedabrk0
Dedabrk0 Day 1,247, 00:04

Bolje analize kot stave!
v+s

tiln
tiln Day 1,247, 00:06

big vote

dejan990
dejan990 Day 1,247, 00:30

Vote & sub
Odlično

marindol
marindol Day 1,247, 01:47

odličen članek 🙂
VOTE

OSA-KILLER-SLO
OSA-KILLER-SLO Day 1,247, 01:48

pohvalno! vote, sub že od prej

Tantadruj2
Tantadruj2 Day 1,247, 06:25

Izčrpno in razumljivo napisano.
o7
Vote.

svojega ne damo
svojega ne damo Day 1,247, 07:39

vote...dobr s to povedu

Zandistadt
Zandistadt Day 1,247, 13:26

odlično! v & S

mufekk
mufekk Day 1,247, 14:22

v.130, naročen sem že od prej ! Super poročilo! mufekk

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,247, 20:54

No to pa je končno po dolgem času dober informativni članek...sub obvezno in le tako naprej!

Rudolf A. Maister
Rudolf A. Maister Day 1,248, 11:36

VOTE

Jonathan Samuel Archer
Jonathan Samuel Archer Day 1,248, 12:07

Torej se nam obeta spet vojna z Hrčki... Treba bo kopičiti zaloge orožja ter Gold, da se bomo lahko odbranli.... 🙂

SIKARSI
SIKARSI Day 1,248, 12:19

Hrvaski NE je sel v Montenegro 😉

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.