Ambient on/off

Join the new world

 

Еден за сите, сите за еден! Лигурија се враќа!!! [VOIX]

Day 1,782, 08:14 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Voix of Macedonia

Здраво Македонијо!

Конечно најдов малце простор и време да шкртнам една статија.

Губиме од Албанија!

Ни ги отсекоа ресурсите!

Немавме деновиве координација никаква!

Сепак едно нешто ме радува! Ме радува фактот што гледам дека сите се бориме и сакаме да ја вратиме гордоста! Да покажеме дека неможе никој да не гази! Посебно не една држава со мултиња и купени акаунти! Посебно не Албанија!

Ништо не е изгубено! Ресурсите може да се вратат! Териториите исто така!

ПОТРЕБНО Е САМО ДЕНЕС ДА ЈА ВРАТИМЕ ИНИЦИЈАТИВАТА! ПОСЛЕ НИЕ ДИКТИРАМЕ ТЕМПО!

Силни сме! Само ни треба некој да не поттурне!
Потребно е да се бориме секој за секого!


Не гледајте дали некој пука или не пука! Наша желба е колку сакаме да се бориме за еМакедонија!

ЈАС ДЕНЕС ЌЕ ИСПУКАМ СЕ ШТО ИМАМ! ЗАТОА ШТО ЗНАМ ДЕКА Е ВАЖНА БИТКАВА ДЕНЕС!

Се караме и си вадиме очи, но кога е најпотребно се држиме сите! Така нека биде! Така нека остане!!!

За Македонија!!! За слава на Македонија!

Битката не е изгубена се додека е жива нашата надеж!

 

Comments

Voix of Macedonia
Voix of Macedonia Day 1,782, 08:14

Еден за сите, сите за еден [VOIX]
http://www.erepublik.com/en/article/-voix-1-2133675/1/20

Hackyman
Hackyman Day 1,782, 08:14

prv

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,782, 08:15

о> Ура!

Alorkokombi
Alorkokombi Day 1,782, 08:15

prv

Djuk75
Djuk75 Day 1,782, 08:15

Ajde Makedonijo zapniiiiiiii

CHEVEYO
CHEVEYO Day 1,782, 08:16

o7

RidleR MKD
RidleR MKD Day 1,782, 08:16

o7

RidleR MKD
RidleR MKD Day 1,782, 08:16

uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dommstorm
Dommstorm Day 1,782, 08:17

vekje ja izgubivme bitkata 🙁

AlexSkopje
AlexSkopje Day 1,782, 08:17

All for one, one for ALL

Detonator69 MKD
Detonator69 MKD Day 1,782, 08:17

o7 so srce za makedonija!!!

Sir Mort
Sir Mort Day 1,782, 08:17

o7

NicK the Macedonian
NicK the Macedonian Day 1,782, 08:18

o7

Alexander Macedon
Alexander Macedon Day 1,782, 08:19

o7

Felllix
Felllix Day 1,782, 08:22

o7

MeCheemkd
MeCheemkd Day 1,782, 08:23

URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!

Saveski123
Saveski123 Day 1,782, 08:23

o7

Black Snakee
Black Snakee Day 1,782, 08:24

o7

goce.bs
goce.bs Day 1,782, 08:25

bez organizacija so raketi nisto ne pravime

Black Bess
Black Bess Day 1,782, 08:27

ЈУРИШШШШШШШШШШШШШШ!

Kumulonimbus555
Kumulonimbus555 Day 1,782, 08:27

bitkata e izgubena no ne i vojnata

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Day 1,782, 08:33

😮 pak statija od tebe ?? nemoguce racunajte za izgubeno 😃

Davorsk8
Davorsk8 Day 1,782, 08:35

Уште не искусиле овие Македонски инат!

rengenzy
rengenzy Day 1,782, 08:42

o/

vojislavp
vojislavp Day 1,782, 08:46

organizacijata e tapa plus site se istrosivme do daska...diplomatijata bese uste potapa so prethodnot predsednik se nadevamne deka sega ke bide bolje ..! ali ne racunajte na opravanje brzo brzo. racunajte kolku vostanija ne cekaat i kolku sme iscrpeni od vojnata so SAD i sega Albanija.....
Diplomatija ni treba i toa dobra zasto sega mavaat i EDEN i CTRL protiv nas..Srbite ja imaat Kina pa videte kolku sila se roka protiv nas..

zuti.mkd
zuti.mkd Day 1,782, 08:47

оСЕДУМ

vojislavp
vojislavp Day 1,782, 08:47

a i da ja srokav se tenkovi sto imav Q7 i posle nedela dena ni pratija refund .... i sakate influence????
aj aj iam Q6 a ima mnogu sto lupaa so goli race a refundot se cekase..

Jurukov
Jurukov Day 1,782, 08:47

о/

Ivcak.A
Ivcak.A Day 1,782, 08:47

gi roknav bombite 2M : )

4a4arA
4a4arA Day 1,782, 08:53

oSEDUM

D I K T A T O R
D I K T A T O R Day 1,782, 08:58

Тргниме да кинисам е работава!!!!

Uber kiko
Uber kiko Day 1,782, 09:02

o8

Chim ti napisa statija, ke se oprave se : D

Simply The Best 98
Simply The Best 98 Day 1,782, 09:13

ЈУРИИИИИИИИИИИИШ

SaJrUs
SaJrUs Day 1,782, 09:28

MAKEDONIJA \o/

El Che G
El Che G Day 1,782, 09:36

о7

Zombinho
Zombinho Day 1,782, 09:37

2.5 м втора девизија, о7

Bruce13
Bruce13 Day 1,782, 09:44

o7

JaneDjani
JaneDjani Day 1,782, 09:47

Eden za site, site za nikade

delete this
delete this Day 1,782, 09:58

ALL HAIL FYROM!

Light Angel
Light Angel Day 1,782, 10:20

MNOGU POGRESNO!!!!
SVESTE SE!!! Stanuvame golemi egoisti koncentrirajki se samo na nasite interesi barame pomos postojano, a dolgo vreme imame zaboraveno na nekogo od nasite sojuznici da im ja dademe (podari ljubov i pocit za da ti bidi vratena) , celokupnata diplomatija potklekna poradi nasiot egoizam,bez 9/10 resursi mozeme da opstojuvame ama bez prijateli ocigledno e deka NE!!
Zaboraveti gi site regioni osven osnovnite od kade poteknuvame i obrnete vnimanie na reorganizija na celata drzava

jasumtose
jasumtose Day 1,782, 10:31

прц

NKFV
NKFV Day 1,782, 11:20

Удриии!

N1ksa.bRIGANDE
N1ksa.bRIGANDE Day 1,782, 11:25

Macedonian pride lions o7

Dejan Stefanovski
Dejan Stefanovski Day 1,782, 11:31

УРА УРА УРА

Komita22
Komita22 Day 1,782, 11:59

Море јуначки комити дипломатаијата ни е.ба мајката вој месец чунки да имаме верба дека новиве Војводи ќе бидат по добри.Не сме бре да ви ибам стопанката ич организирани вој народ е учен галиба само со ластгарка по уши да биде маван за да се фати за работа.Полни сте со алтани по 1500 топчиња на ат-пазар продавате а не подадовте на сиромавите и они да пукаат.Чунки во прва и втора дивизија се по глава не чинат вадете тоа дебелите стапови (базуките) и пукајте не се штедете .

Alphonso Gabriel
Alphonso Gabriel Day 1,782, 13:16

o7

fajronn
fajronn Day 1,782, 13:34

o7
FIGHT LIKE ONE!!

dedo mraz 78
dedo mraz 78 Day 1,782, 13:36

o69

Vojnik.BooM
Vojnik.BooM Day 1,783, 04:40

bitkata e izgubena ali ima i nova .....
a Izgubena e ne poradi multinjata na belite kapi tuku poradi lompel , silni i tn ... nesto gi fartil budurot se nastrvele na nas ... aliima i novo utro, den ce bide milo za drago ...

Pepi Jovanov
Pepi Jovanov Day 1,783, 09:26

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.