Ambient on/off

Join the new world

 

[vCP] Kriget mot ABC

Day 1,846, 08:05 Published in Sweden Sweden by A.L.D

Igår satt vi (AsgardHQ) i ett timslångt möte med Lettland och Litauen. De var hårt tillbakapressade. Estland är nästan wipat och Lettland och Litauen står på knäna.

Därför gick Lettland och Litauen med på följande deal:

Finland fortsätter sitt krig med Estland.
Scania återlämnas till Sverige.
Lettland och Sverige inleder ett träningskrig. Slagen kommer att utkämpas i Kurzeme och på Gotland. Vinner Lettland Gotland lämnas det tillbaka, och vice versa.

Alltså kommer vi att fortsätta kriget mot Lettland, på träningsnivå.
Vi kommer alltså inte riskera att bli wipade av Polen, CoT eller någon annan.

Finland kommer också på egen hand föra fredssamtal med Estland

Betrakta detta som en stor seger för Asgard

 

Comments

The old and Cool
The old and Cool Day 1,846, 08:08

V2

Westerberg
Westerberg Day 1,846, 08:09

Vi vinner kriget, och går med på en katastrofal fred. Snarare en förlust på grund av oskickliga diplomater.

Daariil
Daariil Day 1,846, 08:12

west

Jag hänvisar dig till denna post http://erepublik.se/viewtopic.php?p=500265#p500265

Kain Propan
Kain Propan Day 1,846, 08:20

"Betrakta detta som en stor seger för Asgard"

haha

Plams
Plams Day 1,846, 08:30

alltså vad i helvete... my ass att detta ses som en seger. Detta "avtal" eller kanske överenskommelse etyder ju att ABC pissar på oss, inte tvärt om...

Daariil
Daariil Day 1,846, 08:33

Vi får Estland och vi får precis vad jag ville ha hela tiden, ett TW. Detta bör verkligen ses som en seger.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,846, 08:38

DETTA är tacken för man tankat och krigat som en jude. Ett träningskrig.

Med andra ord kommer föredetta ABC lägga sin skada för Estland istället. Fronten flyttas bara och Sverige är indirekt inblandade istället för direkt.

Grattis de lurade er, stor förlust för Asgard.

Daariil
Daariil Day 1,846, 08:41

ABC finns inte längre, Estland kommer inte få hjälp från Lettland/Litauen.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,846, 08:46

Ja jag slrev föredetta ABC? till skillnad vad din vCP skrev i rubriken. Tror du på tomten också? Lettland har klargjort att de inte kommer att byta ut sina vänner, bara få fler.

Lettlands president attackerade Finland i Estlands core regioner och shouta tydligt och klart att slåss där för att hjälpa "deras bröder".

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,846, 08:58

Hahaha, är detta ett skämt eller? Första april har redan varit för några månader sedan.

GympaDojjan
GympaDojjan Day 1,846, 09:06

bu

Cmurgh
Cmurgh Day 1,846, 09:40

Sounds a reasonable deal to me. Recent wars have been like we win a war and lose another, it wasn't like we were the clear winner to me. We help Finland, we keep a TW for now, it won't piss anyone off, no pressure and it gives us some time to prepare for the future (my account is empty and I guess some others also share the same). I don't see any drawbacks there to whine about.

A.L.D
A.L.D Day 1,846, 09:42

Thank you Cmurgh. I agree.

Litauen hade lätt kunnat wipe:a oss om vi fortsatt kriga, därför bör det här ses som en framgång.

Daariil
Daariil Day 1,846, 10:17

Finner det lite udda att ni reagerar så starkt, jag har varit väldigt tydlig hela tiden att jag ville få ABC-kriget till ett TW, det fanns bland annat med i mitt manifest. Men å andra sidan, såklart att NG är kritiska mot en president från FBS 😉

Anfall
Anfall Day 1,846, 11:39

Jag önskar mig till jul (eller nästa val) att det förs en tydlig kampanj mellan partierna vem vi skall ha som fiende framöver, balterna är idealiska på andra sidan havet med det passar tydligen inte nuvarande ledning av landet. finns inte så många alternativ förutom världskrig och fajtas flera hav bort. Ska vi plocka ryssen kanske, då med hjälp av balterna? se Norge bre ut sig över nordkalotten.
Lockar Polen kanske? eller ska vi ge oss på Norge eller Nederländerna!

Anfall
Anfall Day 1,846, 11:40

Krig är roligt, när det är på riktigt!

Jegarmister
Jegarmister Day 1,846, 12:42

"Men å andra sidan, såklart att NG är kritiska mot en president från FBS"
Daariil din egen MoFA och MoD är medlemmar i NG. Parti hat leder ingenstans i ett litet land som vårt. Så kan alla bara sluta upp med det.

rakarna
rakarna Day 1,846, 13:00

First i was like 😃 lol. Then 0.0 and after that -.-, q.q

X-Tolle
X-Tolle Day 1,846, 13:10

Jag tycker det är starkt att Daariil lyckats leda landet till fred, vi fick de vi röstade för, ett TW mellan länderna. Jag är nöjd och vi skrämde dem ju uppenbart och kan säkert göra det igen, om dom hjälper Estland mot Findland så är det bara att hoppa på dem igen tycker jag. 🙂

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,846, 13:18

Starkt att få det till fred Tolle? Vi var i ett krig som motståndarna förlorade, dom ville ha fred för att inte bli whipade och det fick dom tydligen, utan att förlora ett piss.

Anfall
Anfall Day 1,846, 13:29

Våra fd fiender hade inte tid med oss längre, de måste ner och klippa Greker och sedan Turkarna.
Detta är vad det handlar om!
Ska vi välja sidan mot Polen så är det bara att fortsätta köra mot Balterna, ska vi bli Polens vänner så har vår ledning gjort något bra, vilket jag inte kan se idag tyvärr. Man får bli en två klickare tills något kul e på gång:)

Mark The betrayer
Mark The betrayer Day 1,846, 14:48

Soldaterna levererade ett guldläge för diplomaterna att få igenom en bra fredsfördrag och diplomaterna visar sin tacksamhet genom att ge segern till fienden.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,846, 15:11

Mycket bra sagt Mark.

Udra
Udra Day 1,846, 15:14

Knän, ja, du skulle älska att. Det såg ut som tvärtom.Men ändå, tack för samarbetet.

ShadowSkill2000
ShadowSkill2000 Day 1,847, 01:40

😞

Carl Wrede
Carl Wrede Day 1,847, 07:55

Jag ser verkligen inte "den stora segern" här.. vart kan den ha tagit vägen????

thomas82karlsson
thomas82karlsson Day 1,847, 08:46

Jag ser inte detta som en seger. en seger för oss hade varit att vi hade fått lite ut av det, guld eller en region på villkor att vi skulle låta dom vara i fred. Nu har vi svenska soldater krigat för att expandera och nu när dom går på knä och har motstånd på flera håll så ger vi dom lugn och ro. Nej det här var inte det jag ville ha. Detta har inget med att det är en från FBS som sitter jag hade varit lika missnöjd om det hade varit westeberg eller någon annan som fått till ett så dåligt avtal.

A.L.D
A.L.D Day 1,847, 10:17

@Thomas VI får inget, men Finland får en hel del. Därför skrev jag "betrakta detta som en stor seger för Asgard". För ASGARD, inte för Sverige. Jag erkänner att Sverige inte får ut jättemycket av det här, men vi stärker våra närmaste allierade, och vår allians. Jag ser det som en seger för asgard.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,847, 15:01

Finland fick ingenting. Det var redan deras. De förlorade dock mer än vad vi gjorde. De ägde hela Estland förutom en region så säg inte att vi gjorde detta för våra bröder ALD.

Mark The betrayer
Mark The betrayer Day 1,847, 16:01

@Alexander Finland nämns enbart i vår deal i följande paragraf "Finland fortsätter sitt krig med Estland." Hur kan man se att Finland får "en hel del" från detta avtal när avtalet enbart säger att de får fortsätta sitt krig som de redan har igång?

A.L.D
A.L.D Day 1,847, 22:58

När jag skrev artikeln hade mötet med Estland inte ägt rum. Det har det nu. Finland får 2 regioner från Estland och kör TW i resten, en deal de båda var nöjda med.

Izzeee
Izzeee Day 1,848, 01:31

Varför inte bara köpa läget? Daariil har faktiskt varit öppen med sina intentioner hela tiden så varför gråta här offentligt??? Vi har alla tillsammans ansvariga för att han sitter på denna position så bättre att stötta honom i detta och göra ändringar till det bättre med konstruktiva diskussioner istället för en massa påhopp hela tiden som verkar genomsyra den eSvenska politiken. OK vi har ett TW nu men inget är som sagt ristat i sten i detta spel allt kan ändra sig och vi får ett spännande...

Izzeee
Izzeee Day 1,848, 01:36

krig igen som jag personligen skulle se mer fram emot än ett TW. Daariil är ny så ge honom en chans istället för att skrämma bort alla nya som vill ge sig in i politiken. Just dessa offentliga påhopp och negativism gör att det är bara dessa "hårdhudade" gamlingar som är kvar på beslutsposter och många nya ser ingen glädje i att ens försöka gå med i ett "sandlådekrig". -Jag gjorde det enkelt för mig genom att satsa på krigsmekanismen och SOG "no brain no pain -bara kötta på fienden utan ansvar!!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.