Ambient on/off

Join the new world

 

[Valtio Tiedottaa] Maailmankatsaus

Day 1,788, 13:27 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

Ulkoministeriö kirjoitti eilen hienon, piiiitkän katsauksen maailmantilanteeseen kuvien yms. kera. Sitten kirjoittajan kone päätti kaatua ja koko illan työ meni hukkaan. Tänään saatte kyseisen katsauksen, hieman lyhennettynä ja päivän tuoreempana.

AasiaAloitetaan kaukaa idästä. Mitään kovin mullistavaa ei ole tapahtunut, Indonesia on tosin saanut Romanialta toisen alueen takaisin, ja kohta varmaan vapautuu kolmaskin. Mielenkiintoista sen sijaan on se että Taiwan on lähdössä Amerikan mantereelle riehumaan, ilmeisesti Tyynen Valtameren herruus ei tälle riitä.


Kuva eilisen tilanteesta

Jatketaan hieman lähempää. Kiina sai eilen ajettua Serbian pois Aasiasta yllättävän nopeasti. Yllättävää se on siksi että ei ole montaakaan kuukautta kulunut siitä kun Serbia pyyhki Kiinalla lattiaa Italiassa. Kiina on juuri tälläkin hetkellä neuvottelemassa CTRL:in kanssa siitä saisivatko pitää Pakistanin alueitta hallinnassa toistaiseksi.

Ehkäpä huomattavampi muutos alueella on Turkin hyökkäys Iraniin. Turkki ja Iran olivat käytännössä liittolaisia, ja Turkki myöskin menetti kaikki MPP:nsä hyökkäyksessä. Tällä hetkellä Turkki on kolme aluetta vallannut. Mm. Venäjä on ilmoittanut tukevansa Irania sodassa Turkkia vastaan. EDEN HQ ei ole vielä ilmoittanut kantaansa, aikooko se tukea jäsenmaataan Turkkia vai Irania. Saa nähdä mitä tulee tapahtumaan, Turkki on EDEN:ille merkittävä maa, haluttiin sitä tai ei, ja ennenkin Turkin oikkuja on katsottu sormien välistä.

EurooppaAloitetaan Euroopan käsittely kaikkien rakastamasta Balkanista. Kuuluisat "ikuisuussodat" ovat tauolla, olkoonkin että Bulgaria on miehittänyt Indonesiassa lomailevan Romanian. Makedonia ja Albania ovat sotineet jo muutamia viikkoja, ja oman lisämausteensa mukaan on tuonut USA:n ja Makedonian välinen sota. Tällä hetkellä USA tukee Albaniaa erittäin vahvasti ja on keskittänyt lähes koko voimansa sinne. Moldova ja Unkari ovat jakaneet Ukrainan keskenään.Ovelaa aasinsiltaa käyttäen pääsemme Pohjois-Eurooppaan. Unkari on pistänyt Liettuan kanssa Valko-Venäjän kahtia. Germarkin yhteys Liettuaan on nyt katkaistu, ja se yhteys on nyt Ruotsin hallussa. Nähtäväksi jää aukeaako näiden kahden maan välille taas sota. Suomi-Viro sota jatkuu kuten aina ennenkin, tosin nyt Viro on tilapäisesti niskan päällä. Norjalla ja Alankomailla oli harjoitussota joka päättyi Norjan wipeen, ja nyt lähes koko Norja on taas vapaana.

AmerikatEuroopan suurvalta Puola on nyt kiusaamassa liittolaisensa USA:n rajanaapuria Kanadaa. Kanadalla (ja EDEN:illä) ei ole asiaan paljoa vastaansanottavaa. Puola tulee, näkee ja voittaa. USA ei ole vastustanut sotaa, muttei myöskään kovin näkyvästi kannattanut sitä, johtuen maiden välisestä entisestä liittolaisuudesta. P-Amerikassa muuten hiljaista.Kuten aikaisemmin mainittiin, on Taiwan päättänyt laajentua Amerikkaan. Tarkemmin sanottuna se on hyökännyt Meksikoon, joka puolestaan oli vallannut Taiwanin liittolaisen Kolumbian alueita. Tällä hetkellä Taiwanilla on siis yksi Kolumbian alue hallussaan ja toinen tulee aivan pian tänä yönä. Argentinan ja Chilen välinen sota jatkuu vieläkin, Argentiina tosin on E-Amerikan mantereen herrana. Eilen käytiin taistelua Uuden-Seelannin maaperällä, ja Chile tämän taistelun voitti. Nyt se on pistänyt hyökkäystä Argentiinan Zona Centraliin, ja tällä hetkellä se on tasainen. Saa siis nähdä miten tuossa sodassa tulee käymään.

tl;dr

Mitään suurta ja erittäin mullistavaa ei ole sotarintamilla tapahtunut. Turkin ja Iranin välinen sota enteilee ehkä jotain, ehkä joskus, ja sen seurauksia on hyvin vaikea sanoa näin etukäteen. Mutta varmaa on se, että CTRL sekoittaa soppaa hyvin, ja jotain tulee varmasti liittojen voimatasapainossa tapahtumaan. Mikä puolestaan saattaa johtaa uusien liittojen ja liittolaisuuksien syntymiseen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, ystävä hyvä.

-Ulkoasiainministeriö

 

Comments

WP Attak
WP Attak Day 1,788, 14:01

katoin kuvat.

Ponteva
Ponteva Day 1,788, 14:27

Olisin katsonut kuvat, mutten osaa lukea

Luigi Negadona
Luigi Negadona Day 1,788, 20:27

"Suomi-Viro sota jatkuu kuten aina ennenkin, tosin nyt Viro on tilapäisesti niskan päällä."

Miksi näin? Puolalla riittää resursseja Pohjois-Amerikan valtaamisen lisäksi tukea myös Viroa? Kolme ulkoministeriä osaa varmasti kansalle selventää miksi Puola tukee Viroa enemmin kuin Ruotsia (eli AssGardenia), vaikka hurrit on polakkien entinen sätkynukke.

Hopea
Hopea Day 1,788, 21:26

En ole ulkoministeri, mutta.

"vaikka hurrit on polakkien _ENTINEN_ sätkynukke."

Vohvelimies
Vohvelimies Day 1,788, 21:42

katsoin kuvat ja unsubbasin lukematta

Cendorr
Cendorr Day 1,788, 21:54

No onhan tämä nyt järkyttävää. Värillisiä kuvia. Onko tää joku lasten kirja?

Cendorr
Cendorr Day 1,788, 21:55

PS. En unsubannut, koska en ole subannut.

Erius
Erius Day 1,788, 22:27

@SeppoKumpu

Kuten artikkelissa myös mainitaan, niin Puolan Kanadan valloitus on niin sanottu "peace of cake". Ei heidän resurssinsa ole siellä niin vahvasti kiinni, etteivät voisi Viroa autella välistä.

Jermu Kaaleppi
Jermu Kaaleppi Day 1,788, 22:32

en tajunnut artikkelin ideaa

Fettis
Fettis Day 1,789, 01:02

SeppoKumpu: Puola saa ABC:ltä ilmaista damagea sotiinsa, joten pieni tukeminenkin on kannattavaa. Ruotsilta Puola ei saa enää yhtään damagea, joten ei kannata tukea. Simppeliä.

Luigi Negadona
Luigi Negadona Day 1,789, 02:48

@ Fettis

ABC:ssa ulkopolitiikka tuntuu toimivan, jos he kerran saavat tukea. Miksi AssGardenin ulkopolitiikka ei toimi? Tosin vielä tärkeämpi kysymys taitaa olla, että mikä tilanne on eSuomen ulkopolitiikassa. Panostetaanko nyt AssGardenin kasvattamiseen, vaikka sillä ei jyrätä ABC:ta, koska Puola. Vai onko suunnitelmissa jotakin konkreettista, joilla AssGardenin tavoite saavutetaan ja ABC kukistetaan.

POLAND PLS
POLAND PLS Day 1,789, 04:48

kinosti :DD

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,789, 05:09

Veni, vidi, vici.

Hyvä katsaus, näitä onkin kaivannut = )

Erius
Erius Day 1,789, 05:56

"Miksi AssGardenin ulkopolitiikka ei toimi?"

Kuka on sanonut, ettei se toimi?

Ja jos perehdyt ABCn politiikkaan niin voit löytää jo liiton sisältä aika paljon keskinäistä eripuraa (Liettua ollut valmis tekemään irrallisia sopimuksia oman perseen pelastamiseksi Latvian ja Viron kustannuksella yms.). Ei tuolla lätäkön toisella puolen asiat niin paljoa paremmin ole.

Luigi Negadona
Luigi Negadona Day 1,789, 06:05

@ Erius

Vaikea sitä on nähdä toimivaksi, kun kerran ABC saa ulkopuolista tukea ja AssGarden ei saa. Erikoisen hauskaksi tilanteen tekee todellakin se, että hurrit oli ennen AssGardenia polakin edessä kontillaan. Tämä yhteinen historia ei nyt mitenkään välity AssGardeniin. Mitä Virolla on mitä meillä ja hurreilla ei ole? AssGarden alkaa olemaan liian kulunut ja koluttu, Viro on tuore ja tiukka?

Erius
Erius Day 1,789, 07:09

@SeppoKumpu

Asgard ei saa ulkopuolista tukea? Tarkistapa lähteesi uudelleen - jo pelkkä Germarkin ja Valko-Vvenäjän mukana olo on Asgardin ulkopuolista tukea : P

Eivät Kroaatit ja kreikkalaisetkaan mitenkään riemuissaan olleet kun Suomi päätti lähteä rakentamaan Asgardia. Miksi luulet että Puolan suhtautuminen Ruotsiin olisi jotenkin toisenlainen? Ruotsin asema Puolan silmissä on vielä senkin takia huonompi, että Ruotsi lähti sotaan entisiä liittolaisiaan ABCtä vastaan - joka jo itsessään

Erius
Erius Day 1,789, 07:10

tekee Ruotsista puolalaisten silmissä melkein petturin. Se ettei Puola ole konkreettisesti lähtenyt auttamaan AVCtä ja miehittämään Ruotsia on jo itsessään melkoinen ulkopoliittinen saavutus. Suhteita Puolaan rakennetaan jatkuvasti, mutta mikäli SeppoKumpu uskoo jostain syystä, että entiset vihollisuudet ja "petturuus" muutetaan liittolaisuudeksi hetkessä, niin otan sinut oikein mielelläni töihin ulkoministeriöön kertomaan kuinka se tapahtuu.

Kendo Yanar
Kendo Yanar Day 1,789, 07:40

Eiköhän nyt olis aika hankkia AssGardeniin jotain muitakin ku Ruotsi? Ei me kahdestaan pärjätä pidemmän päälle!

kalupakki
kalupakki Day 1,789, 12:48

Kendo mites se galebsin sodomointi, kannattas tarttuu nyt tilaisuuteen

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.