Ambient on/off

Join the new world

 

[VAALIT] Ehdokkaan mietteitä

Day 1,900, 10:37 Published in Finland USA by Aqid


Hyvät suomalaiset!


Vaalit lähestyvät vääjäämättä, ja kilpailu tiivistyy. Toivotan kaikki kilpailijat mukaan kisaan. Vaaleista kehkeytyy todellinen kampailu!

Ensimmäisessä artikkelissani käsittelin jo muutamia keskeisiä asioita ja tässä artikkelissa tarjoan hieman syventävää tietoa.

Muistutan heti aluksi, että ministerihaku on edelleen käynnissä. Hakemuksia on jo tullut, mutta vielä on aikaa kaikilla asiasta kiinnostuneilla tulla mukaan. Siirry jättämään hakemus tästä.


Asgard

Suomi on panostanut viime ajat Asgardiin ja liittouma on ollut monessa mielessä suuri menestys. Haluaisin olla kehittämässä tätä veljeskuntaa yhä suurempaan loistoon.

Kanada liittyi hiljattain jäseneksi 2 kk:n koeajalla, ja komentajana toimiessani olen huomannut yhteistyön alkaneen melko sujuvasti. Myös suomalaisten ministerien välittämät tiedot Asgardin päämajasta kertovat, että pienen alkukankeuden jälkeen yhteistyö on sujunut hyvin. Ensimmäinen kuukausi tulee täyteen 15.2.2013. Suunnitelmani on, että tuossa vaiheessa olisi hyvä arvioida mennyttä kuukautta, ja kerätä hivenen keskeisten henkilöiden näkemyksiä talteen, jotta lopullinen päätös jäsenyydestä on aikanaan helpompi tehdä. Itse suhtaudun erittäin positiivisesti Kanadaan, ja olisin mielelläni ensi kaudella tekemässä yhteistyötä heidän kanssaan.Asgardin laajentuminen on aina mielenkiintoinen kysymys. Presidenttinä toimiessani suhtautuisin avoimesti mahdollisiin uusiin jäsenmaihin. Suuria mullistuksia en kuitenkaan Asgardiin halua. Korkeintaan yksi uusi maa voidaan ottaa jäseneksi kauden aikana, jos se tarkan harkinnan jälkeen tuntuu järkevältä. Uudet maat täytyy ottaa mukaan aina koejäsenyyden kautta.

Asgardin tärkein tehtävä on kautta aikain ollut olla mahdollisimman tehokas ja toimiva alueellinen liitouma. Kanada nähtiin hyvänä lisänä aikaeron takia, mutta myös heidän tapansa tehdä politiikkaa koettiin olevan samankaltainen suomalaisen mentaliteetin kanssa. Suuria maita Asgardiin ei ole haluttu ottaa, koska haluamme pitää päätöksenteon siellä, missä sillä on suurin vaikutus.

Paljon on puhuttu Norjasta ja Saksasta ja käsittääkseni myös Irlannin kanssa neuvoteltiin. Luonnollisesti perusedellytys on, että mahdollisen uuden jäsenen täytyy itse olla oikeasti kiinnostunut liittymään Asgardiin. Pienellä liittoutumalla ei ole varaa olla eripurainen, vaan kaikkien maiden täytyy sitoutua yhteiseen asiaan.

Asgardin täytyy olla yhtenäisenä rintamana luomassa suhteita myös muihin liittoumiin. Olemme seuranneet hiukan sivusta maailman tapahtumia, ja tällä hetkellä olemme pahasti jyrän alla ja suurten liittojen armoilla. Nöyristelemään ei silti tarvitse lähteä. Yksi keino voisi olla Asgardin tiedottamisen parantaminen ulospäin. Harkinnan arvoinen idea olisi Asgardin oman tiedotusjaoston perustaminen, kuten joskus on ollut puhetta.

MPPt

Tällä hetkellä Suomella on kymmenen MPP:tä. Huonon rahatilanteen vuoksi liikutaan maksimimäärissä. Toisaalta nykyisistäkin on vaikea kovin montaa tiputtaa. Ruben Laguksen hallitus on solminut muutamia MPP-soppareita pienempien maiden kanssa pitääkseen suhteita yllä. Tähän ei voida enää lähteä. Siksi ainakin Norjan ja Irlannin sopimukset voidaan jättää uusimatta, jos lähentymistä Asgard-jäsenyysneuvotteluissa ei tapahdu. Sama pätee osittain myös Saksaan.

Tarvitsemme sopimuksia suurten maiden kanssa. USA:n sopimus on viime kaudella menetetty, mutta itse pyrkisin luomaan sen uudelleen, vaikka se saattaakin liittoumatilanteiden vuoksi olla vaikeaa.Talous

Käsittelin jo edellisessä artikkelissani valtion tuloja. Eduskunnassa on viime aikoina käyty paljon keskustelua veroista ja siitä, millä veroprosentilla suurimmat kassavirrat ohjataan valtion kirstuun. Varmaankin tuloja voidaan hivenen kasvattaa näinkin. Kuitenkin tärkein asia on Suomen väkiluku - mitä enemmän veronmaksajia, sitä suurempi veropotti saadaan. Uusien pelaajien hankkimiseksi haluan perustaa rekrytointiministeriön. Pyydän kaikkia tähän tehtävään halukkaita jättämään ministerihakemuksen tänne.

Lopuksi

Minä en lupaa mitään valtavia mullistuksia, koska olen oppinut edellisiltä presidenteiltä ja hallituksien toimintaa seuranneena sen, että ennen kauden alkua on mahdotonta tietää, mitä tuleman pitää. Sen sijaan lupaan äänestäjilleni sen, että hallitukseni ja minä tulemme toimimaan kaikissa tilanteissa vakaata harkintaa käyttäen vain ja ainoastaan eSuomen hyväksi. Jokainen presidentti on joskus ensimmäistä kertaa virassa, joten en lupaa olevani täydellinen. Mutta lupaan, että kukaan ei tule syyttämään minua ainakaan yrittämisen puutteesta!


 

Comments

9axel5
9axel5 Day 1,900, 10:46

Epin artikkeli!

Aqid o7
KL! o/

Kopernius
Kopernius Day 1,900, 10:57

Epin artikkeli!

Aqid o7
KL! o/

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,900, 11:56

"Yksi keino voisi olla Asgardin tiedottamisen parantaminen ulospäin. Harkinnan arvoinen idea olisi Asgardin oman tiedotusjaoston perustaminen, kuten joskus on ollut puhetta."

Tämä. Yksi EDENistä lähtemisen ja Asgardin perustamisen syistä oli nimenomaan avoimempi toiminta, ja suoraan sanottuna nyt ollaan menty huonompaan suuntaan. Aivan ensimmäinen askel olisi yhden organisaation luovuttaminen Asgardin käyttöön ja lehden perustaminen sille - Suomessa kun on nyt sopivasti keskustelua organisaatioasioista. Vasta kun keinot tiedotukselle on luotu, voidaan alkaa tarkemmin miettimään kuka siitä vastaa.

Tällä hetkellä Asgardin HQ:na toimii 5 henkilöä per maa: presidentti&puolustusministeri+3. Näin ollen #AsgardHQ-kanavalla idlailee tällä hetkellä 15 ihmistä. Ja koska me ei haluta HQ:n paisuvan samanlaiseksi ikuisuusvirkojen pyhäköksi kuin EDENissä, ei sinne kannata mitään erillisiä tiedotusjaostoja alkaa roudaamaan. Paras tapa on siis se, että presidentti, puolustusministeri, ja nämä kolme muuta jokaisesta maasta ottavat aivot käteen ja pohtivat vaikka kerran(tai useammin) viikossa, onko jotain tärkeää tapahtunut, ja kirjoittaa sitten artikkelia porukalla. En usko, että herrat on niin kiireisiä, että ei pientä artikkelia ehdi kirjoittamaan.

Heitänpä tähän vielä ehdotuksen, että koska Asgardin tarkoituksena on olla pieni ja tiivis liitto, voisi kaiken liittotason tiedotuksen järjestää maiden omilla kielillä - EDENissähän tätä yritettiin mm. kesällä allekirjoittaneen ollessa tiedotustiimissä. EDENin tiedotus tosin kaatui silloin siihen, että tiedotustiimi oli ulkoistettu, eikä informaatio liikkunut HQ<->PR-akselilla, mutta kääntäjäverkosto oli kyllä olemassa.

(Jooh, tästä tuli pieni muuri.)

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,900, 12:04

Samaa mieltä otuksen kanssa, ja Asgardin perustamisvaiheen tiimellyksessä tuosta, samoin kuin yhteisestä armeijasta, oli puhetta. Se on vain sitten aina jäänyt. Ensi kaudella se voitaisi ottaa ihan prio ykköseksi.

Cendorr
Cendorr Day 1,900, 13:02

"Aivan ensimmäinen askel olisi yhden organisaation luovuttaminen Asgardin käyttöön ja lehden perustaminen sille - Suomessa kun on nyt sopivasti keskustelua organisaatioasioista."

Suomalainen organisaatio luovutettaisiin Asgardin käyttöön? Miksi juuri suomalainen? Organisaatioita ei noin vaan luovutella. Jos valtio luovuttaa omistamaansa omaisuutta niin tämä pitää ehdottamasti käsitellä eduskunnassa. eSuomi voi kyllä tiedottaa Asgardin asioista Valtion Sanomissakin, jos mennään niin että jokainen maa tiedottaa itse Asgardin asioista.

Käsittääkseni tällä hetkellä kaikki mitä suomalaiset on Asgardista kuulleet, onkin tapahtunut suomeksi. Eli tosiaan, kuten Otus sanoi, ei tarvitse mitään erillistä tiedotusjaostoa. Asgardista on saatu kiitettävästi tietoa Valtion Sanomista suomeksi, ja se riittää mainiosti. Valtion Sanomat on eSuomen luetuin lehti (heti omani jälkeen) ja on järkevää jatkaa Asgardin asioista tiedottamista sen välityksellä. Mitään yhteistä lehteä yhteiseltä organisaatiolta ei näin pienessä liitossa välttämättä tarvita.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,900, 13:42

"Suomalainen organisaatio luovutettaisiin Asgardin käyttöön? Miksi juuri suomalainen?"
Suomi on tällä hetkellä Ruotsin kanssa ainoat varsinaiset jäsenet - joten jos lehti luodaan, toisen on annettava organisaatio Asgardin käyttöön. Toinen maa maksakoot nimenvaihdon ja lehden perustamisen. En tiedä mikä tilanne Ruotsissa on orgien kanssa, mutta Suomessa nyt sattuu olemaan aika paljon käyttämättömiä EDENin "omistamia" organisaatoita, joita valtio voisi hyvinkin käyttää tähän tarkoitukseen.

"jokainen maa tiedottaa itse Asgardin asioista."
Yhteinen lehti toisi jonkin verran yhteisöllisyyttä. Myös ulkovalloille tarkoitettujen artikkeleiden julkaisu on luonnollisempaa liiton omalla lehdellä.

"Asgardista on saatu kiitettävästi tietoa Valtion Sanomista"
Naurahdin. Edes minä, eSuomen tiedotusministeri, en tiedä oikeastaan kettuakaan Asgardin HQ:n jutuista(ei sillä, että nykyisen hallituksen sisäisessä tiedonkulussa olisi häikkää, vaan että yksinkertaisesti tuntuu siltä, että Asgardin HQ on lukittautunut työhuoneeseensa.).

Karhyy
Karhyy Day 1,900, 13:56

Epin artikkeli!

Aqid o7
KL! o/

rasisti seppo ei anna muonaa
rasisti seppo ei anna muonaa Day 1,901, 00:18

Vaikuttaa ihan kelpo ehdokkaalta, mutta niinhän ne kaikki ennen vaaleja. Toivottavasti sinulla ei nous kusi hattuun jos voitat vaalit, kuten useimmille tapahtuu.

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,901, 01:00

On meillä Ruotsissakin orgeja joita ei käytetä, joten Asgardin tiedotusosasto voitaneen tarvittaessa perustaa kumpaan maahan tahansa. Omaisuuttahan ei kummassakaan tapauksessa luovuteta kenellekään, vaan se jää k.o. valtion haltuun, pikemminkin on kyse lainasta. Nimenmuutoksen kustannus tuskin nousee kynnyskysymykseksi.

Onnea vaaleihin!

Cendorr
Cendorr Day 1,901, 03:07

@ Otus Leucotis

Ainakin jos verrataan Eden-aikoihin niin liittoumatapahtumista tiedotetaan nykyään enemmän. Asgardin osalta tiedotus on ollut ainakin tarpeeksi aktiivista. Vaikea sanoa mitä HQ:sta on tiedotettu ja mitä ei kun en tiedä mitä siellä touhutaan.

Yhteisessä lehdessä on tosiaan se hyvä, että se on selkeä tapa antaa viestiä muulle maailmalle.

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,901, 04:08

"Ruben Laguksen hallitus on solminut muutamia MPP-soppareita pienempien maiden kanssa pitääkseen suhteita yllä. Tähän ei voida enää lähteä. Siksi ainakin Norjan ja Irlannin sopimukset voidaan jättää uusimatta, jos lähentymistä Asgard-jäsenyysneuvotteluissa ei tapahdu."

Puolustan siltikin tätä omaa linjaani. Kauden alussa arvioin verotulot hieman yläkanttiin. Tuskin kukaan olisi pystynyt arviomaan romahduksen olevan näin suuri. Budjetti laadittiin nollatasolle, ja katsoin noihin MPP-soppareihin olevan varaa. Veroromahduksen koko kuva paljastui oikeastaan niiden solmimisen jälkeen. MPP on konkreettinen tapa pysyä vieraan kansan näköpiirissä ja mielessä. Sitä ei pidä aliarvioida.

Kuitenkin heikkenevä taloustilanne pakottaa lisäleikkauksiin, ja siksi MPP-budjetista on todennäköissesti pakko säästää. Varmaankin Aqidin esittämä linja täytyy ottaa käyttöön, vaikka ikävää on vähentää sopimusten määrää.

hailuotolainen
hailuotolainen Day 1,901, 04:39

aqid o7

Patteri
Patteri Day 1,901, 06:00

Kaikki käy paitsi piänet ja märät kengät.

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,901, 06:56

Voi olla että olisi taktisesti viisaampaa jos eSuomella ja eRuotsilla ei olisi mpp:tä, ja säästetyllä rahalla voisi toteuttaa aika monta taistelukäskyä valtioiden kustannuksella. Varjopuolena on, että taisteluiden näkyvyys puolin ja toisin heikkenisi.

Vill3
Vill3 Day 1,902, 12:34

Epin artikkeli!

Aqid o7
KL! o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.