Ambient on/off

Join the new world

 

[Utrikesdepartementet] Nyheter i korthet.

Day 1,883, 07:14 Published in Sweden Norway by Ministry of Foreign AffairsSverige
President: Westerberg
Population: 983
Största Parti: Nationalgardet
Allians: Asgard

Sverige skapade alliansen Asgard tillsammans med Finland, just nu diskuteras det om att utöka alliansen och eventuellt låta Kanada gå med som trialmembers. Det är upp till riksdagen att slutligen ta eSveriges beslut om vart man står i frågan.

Sverige har också skakats av intrikespolitiska motsättningar den senaste veckan, regering ledda av Westerberg har fått utstå hård kritik från oppositionen och nyligen lades en impeach-omröstning upp men som röstades ned.


Finland
President: Ruben Lagus
Population: 1636
Största Parti: Liberaali Edistys Puolue
Allians: Asgard

Finland kommer precis som Sverige att ha en diskussion samt omröstning i riksdagen om att låta Kanada bli trialmembers i Asgard, resultatet de och vi måste uppnå i respektive riksdag för att det ska godkännas är 67% Ja-röster.

Finland är under ett stort PTO-hot och de har bett Sverige om hjälp. President Westerbergs artikel om det hittar du här:
http://www.erepublik.com/en/article/-president-finlands-sak-auml-r-v-aring-r-sak-2193086/1/20

Norge
President: Kristoph Wolfskji
Population: 300
Största Parti: Teknokratene
Allians: EDEN

Norge går igenom tuffa tider just nu tillsammans med sin allians EDEN. EDEN är i stort sett utplånat och för två dagar sedan så förklarade UK krig mot Norge, vi kommer självklart försöka hjälpa Norge så mycket vi kan även om vi har egna strider och tillhör en annan allians. Bröder från norden står aldrig ensamma.

Tyskland
President: Dermont
Population: 2097
Största Parti: Liberal-Patriotische Partei
Allians: ---

Tyskland eller Germark som de också kallas då de är i en så kallad union med Danmark. Samarbetet mellan danskarna och tyskarna fungerar fortsatt bra och de verkar inte finnas någon intresse att bryta den unionen.

Germark står neutralt och är inte med i en allians men de tittar både åt att följa USA och/eller Asgard. Jag tror de flesta i Finland och Sverige har uppskattat deras hjälp i kriget mot exABC och många vill nog se dem ansöka om medlemskap.Kanada
President: Rylde
Population: 1412
Största Parti: The Canadian Progressive Front
Allians: --

Kanada väntar och hoppas på att få bli trialmembers i Asgard, när president Rylde och hans regering gjorde en undersökning om vart Kanada ville ta vägen så svarade folket med bred majoritet att de helst av allt vill se sitt land med i alliansen Asgard.

På frågan vad han tycker om kriget mellan Asgard, Estland och Lettland svarade han "well after we beat them into the ground for a few months maybe they'll want to negotiate a deal."

Ryssland
President: Antropophag
Population: 3024
Största Parti: Communist Party
Allians: ---

Ryssland fortsätter att stödja oss i våra krig mot exABC.

Ryssland är fortfarande ett neutralt land och de vet inte riktigt vart de ska ta vägen i alliansfrågan. De lutar åt CoT enligt presidenten men de vill inte skada de relationer de har byggt upp med Asgard så de kommer fortsätta att stödja oss så gott de kan och vi kan nog inte utesluta helt att de en dag väljer att ansöka till Asgard.


Lettland
President: Mongis
Population: 956
Största Parti: Vienoti Latvijai
Allians: Trial i TWO

Lettland fortsätter sitt krig mot Asgard, på senare tid har de haft det tufft i striderna och Sverige har tagit kriget till Lettisk mark. Lettland som är trialmembers i TWO ligger inte på högsta prioritet eftersom TWO utkämpar hårda strider mot EDEN som tar mer fokus.

Estland
President: Erksos
Population: 458
Största Parti: Eesti Rahvuslased
Allians: Trial i TWO

Estland fortsätter sitt krig mot Asgard. Precis som för Lettland har Estland det tufft i kriget mot Asgard för tillfället, Finland har övertaget även om det kan svänga fort. Estland är även dem trialmembers i TWO och får därför inte högsta prio då TWO's strider mot EDEN tar mer fokus.

Litauen
President: pararam
Population: 2011
Största Parti: Solidarumas
Allians: Trial i CoT

Litauen som fick trialmembership i CoT har valt att skriva fred med eSverige, en fred som båda länder är mycket nöjda med. Efter det långa och hårda kriget mot Asgard så behöver de nu återhämta sig, koncentrera sig på sin nya allians och bygga upp sina resurser igen.


Korta notiser från eVärlden.

- Argentina lämnar EDEN http://www.erepublik.com/en/article/-mofa-argentina-deja-eden-argentina-leaves-eden-es-en--2193497/1/20

-USA närmar sig CoT - men folket är splittrat i frågan. http://www.erepublik.com/en/article/-potus-war-is-coming--2192084/1/20

-Läckta loggar från TWO's toppmöte http://www.erepublik.com/en/article/two-had-a-summit-here-is-the-log--2190929/1/20

-Serbien förklarar sitt misstag att lägga upp en NE-omröstning mot Polen http://www.erepublik.com/en/article/one-person-039-s-mistake-can-not-break-our-friendship--2193409/1/20

-Polen tvingar Nederländerna till en dyrköpt NAP (Non-angression pact) http://www.erepublik.com/en/article/pact-netherlands-and-pink-2193915/1/20


Utrikesdepartementet // Wolf Heinrich von Helldorf - Utrikesminister
 

Comments

Che Kukaken
Che Kukaken Day 1,883, 07:20

Voted!
BTW. Mongis is a former Norwegian account. I guess he sold it and Plato didnt care.

Boznac
Boznac Day 1,883, 07:26

o7

Pan KirioS
Pan KirioS Day 1,883, 07:27

может Аргентина ? )

JeguljaM
JeguljaM Day 1,883, 07:29

o7

Cmurgh
Cmurgh Day 1,883, 07:32

voted

intyala
intyala Day 1,883, 07:33

o7

Westerberg
Westerberg Day 1,883, 09:30

Bra skit neppons!

Kain Propan
Kain Propan Day 1,883, 10:08

o>

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,883, 10:28

Grymt bra jobbat! 🙂
(+ bra läsning)

v4zquez
v4zquez Day 1,883, 11:05

voted 🙂

Wrede
Wrede Day 1,883, 12:06

TACK så mycket för uppdateringen SÅ värdefullt. Läste artikeln om Kanadas folkomröstningar, den var imponerande väl genomförd, väldigt kvalitativ. Vore ju bra eftersom de har annan tidzon, då kan vi vaka varandras rygg. Måtte Ryssen fortsätta att gilla oss. Jag gillar dem! Om de är seriösa så som vi i Asgard är vore de en intressant kandidat...

Germark har också ställt upp för oss! Skulle vilja höra hur de skulle ställa sig i frågan om medlemskap

Mingolla
Mingolla Day 1,883, 13:01

Voted, tack för uppdateringen!

klotis
klotis Day 1,883, 13:32

voted+sub för en mycket bra artikel

Izzeee
Izzeee Day 1,883, 14:01

Bra sammanfattning! Mer sådant.

Oscdar
Oscdar Day 1,884, 02:25

En väldigt bra artikel, bra att ni nappat på mitt koncept med kortfattade internationella nyheter 😛

Kain Propan
Kain Propan Day 1,884, 03:44

hehe Oscdar, nu kopierade ju du nästan Thomas765 artikel rakt av så inte så säker på att det var ditt "koncept" : )

Oscdar
Oscdar Day 1,884, 12:09

True dat, let's keep it a secret aiight? Mellan dig, mig och hela internet?

Flavourised
Flavourised Day 1,884, 12:20

Mycket bra artikel, mer sådant här efterlyses!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.