Ambient on/off

Join the new world

 

[Tutorijal] Kako se boriti

Day 1,894, 04:19 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by azurthedictator

Pošto vidim da noviji igrači ne znaju kako da se bore pa da ih naučimo.
Štetu koju napravite jednim udarcem zavisi od vaše snage, od vrste oružja kojeg koristite i vašeg vojnog ranka. Protivnici koji vam se pojavljuju su imaginarni i uvijek vam izlaze protivnici koji imaju snagu sličnu vašoj i ne možete sebi birati novog protivnika. Za svaki udarac vama nestaje po 10 jedinica zdravlja, iako vam ponekad da ubijete jednog protivnika treba više udaraca automatski vam se oduzima ona količina zdravlja koliko je bilo potrebno udaraca.


Po najnovijoj promjeni vojnog modula, igrači su podjeljeni na divizije u odnosu na svoj level i iskustvene poene, pa tako postoje 4 divizije podjeljene na ovaj način


Svaka mini runda (u svim divizijama) traje dok jedna od država ne skupi 1800 poena, koji se dobijaju različito u različitim vremenskim periodima runde, pa to izgleda ovako:


S obzirom da postoje divizije, svaka divizija donosi i određeni broj poena koji se sabiru zajedno sa poenima svih ostalih divizija

Šta znači pravilno ratovati?
To znači pažljivo pratiti status bitke, da li je među glavnim državnim prioritetima, da li je zid ispod 50% ili iznad 52%, to znači biti aktivan na chat kanalima vaše vojne jedinice, pitati zapovjednika svoje jedinice kad je najpotrebnije da pucate.


Ako je postotak zida, tj. domination bara divizije veći od 55% onda se trenutno nije potrebno boriti u toj bitci. Svako daljnje dodavanje štete u bitci gdje je zid preko 55% je rasipanje štete tj. dmg-a. U ovom vojnom modulu svaki dmg je bitan bez obzira na diviziju kojoj pripadate. Zato je toliko bitno pravilno utrošiti damage.Tako dolazimo i do faktora koji je jednako bitan za dobijanje ne same bitke nego i rata. Koordinacija proritetnih bitci gdje se zapravo direktno utiče na razvoj rata i vojne taktike. To bi značilo da bi trebali pratiti par sljedećih savjeta:
1.otići na chat kanal svoje jedinice
2.pitati nekog od starijih igrača za savjet
3.pitati zapovjednika, ministra odbrane ili predsjednika države oko prioriteta i gdje bi vaša šteta mogla biti od najveće pomoći.

Tekst preuzet sa erepublik-bih.com !
 

Comments

Boznac
Boznac Day 1,894, 04:35

o7

Henry Hull
Henry Hull Day 1,894, 05:56

o7

Aleks M
Aleks M Day 1,894, 07:42

Ekstra dizajn, ekstra članak.
VSS

sinus.net
sinus.net Day 1,894, 08:34

Mislim da bi se ovakvi članci trebali non-stop ponavljati TOP5, pa kad mladi igrači dođu, da im je pri ruci. 🙂

ErminZe
ErminZe Day 1,894, 08:43

o/

Juge Dredd
Juge Dredd Day 1,894, 10:08

Najbolji tuto o borbi za nove igrace !!!
Bravo

Osvetnik21
Osvetnik21 Day 1,894, 12:01

Bolji dizain jos u ovoj igri nisam vidio. Vote

Rasta man
Rasta man Day 1,894, 12:44

votka

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,894, 17:05

Vaš stav? Jel to jedan od onih iz Islamske Deklaracije Srbina Alije?

Cosaa
Cosaa Day 1,912, 08:59

Koja je razlika izmedu Hercegovaca i terorista?
Teroristi imaju simpatizere..

O.o despicable me o.O
O.o despicable me o.O Day 1,906, 16:42

07

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.