Ambient on/off

Join the new world

 

Σχετικά με τα θέματα της Διαφάνειας και των Tickets (By Thanasis Klaras)

Day 1,874, 06:09 Published in Greece Greece by Thanasis Klaras
Δε θα μπορούσα να κάνω οτιδήποτε άλλο, πέραν της πλήρους αποτίμησης της θητείας της κυβέρνησης που φεύγει. Έτσι, προσπαθούσα να σκεφτώ τη δομή του άρθρου που θα ήθελα να εκδώσω και κατάλαβα πως θα βγει τεράστιο. Το κακό με τα τεράστια άρθρα είναι πως δεν τα διαβάζει κανείς. Μπορεί λοιπόν το τυπικό χρέος μου να το είχα κάνει, όμως το πρακτικό χρέος μου, που είναι να επικοινωνήσω σε όλους τα συμπεράσματά μου, δε θα είχε γίνει.

Έτσι αποφάσισα να μην εκδώσω ένα μόνο άρθρο. Πέραν του ενός συνολικού, θα εκδώσω και κάποια ακόμα που αφορούν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες στις οποίες δε θα επεκταθώ στο τελικό άρθρο.

Στο άρθρο αυτό, θα συζητήσουμε για τα θέματα της διαφάνειας.

Στο άρθρο μου που εξέδωσα όταν κατέθεσα την υποψηφιότητά μου, στο επίπεδο της διαφάνειας έθεσα 4 στόχους:Κατηγορήθηκα κατά τη διάρκεια της θητείας μου πως είπα ψέματα και πως δεν έκανα αυτά που είπα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα?

ΣΤΟΧΟΣ 1: Βουλευτικός Έλεγχος

Στο θέμα αυτό, υπάρχουν διάφορες απόψεις. Για να το βάλουμε λοιπόν σε μια τάξη. Υπάρχει ένα doc. To doc του ισολογισμού που ενημερώνεται καθημερινά για τις κινήσεις που κάνει το κράτος.

1 => Η πρώτη δουλειά που έχει να κάνει το κράτος είναι να πληρώσει για τα έξοδά του. Τα έξοδα αυτά είναι διάφορα (πληρωμές raw σε κρατικές εταιρίες, πληρωμές για rw, πληρωμές για μισθοφόρους και διάφορα άλλα έξοδα. Αυτά έτσι και αλλιώς πρέπει να περνάνε (και περνάνε) στο doc.

Εδώ λοιπόν μπορούν να μπουν κάποια επίπεδα ελέγχου. Το πρώτο είναι πως ο πρόεδρος και διάφοροι άλλοι δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν πάνω τους χρήματα. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ κρατικά χρήματα πάνω μου. Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται απευθείας από έναν οργανισμό, πχ, το GreekEksoda. Το δεύτερο επίπεδο ελέγχου είναι ο εξωτερικός έλεγχος από τη βουλή. Έτσι, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι από έναν οργανισμό θα γίνονται οι πληρωμές και οι κινήσεις θα περνούν στο doc. Έτσι, μιας και οργανισμός αυτός δε θα παίζει στο ΜΜ, ένας εξωτερικός ελεγκτής μπορεί τόσο να βλέπει τα χρήματα που έχει μέσα ο org αλλά και να βλέπει το doc. Αυτό σημαίνει πως από εκεί λαμογιά είναι δύσκολο να γίνει αν γίνονται συνεχής έλεγχοι.

2 => Η δεύτερη δουλεία είναι το κρατικό στοκ κυρίως σε όπλα. Υπάρχει ένας παίχτης (στη δική μου θητεία ο EpiCourious) που έχει πάνω του το κρατικό στοκ σε όπλα. Έτσι, όταν ανοίγουν supplies ο αποθηκάριος δίνει όπλα στα παιδιά του MoD που μοιράζουν για να τα μοιράσουν. Και εδώ πάλι δεν έχει δουλειά ούτε ο πρόεδρος, ούτε κανένας πέραν των παιδιών που μοιράζουν να έχουν πάνω τους όπλα. Ο έλεγχος που θα μπορούσε να μπει εδώ είναι ο εξής: Εξωτερικοί ελεγκτές από τη βουλή παίρνουν δικαίωμα access στην εφαρμογή που υπάρχει (φόρμα supplies). Έτσι, μετρούν πόσα όπλα μοιράστηκαν σε παροχές. Αφαιρώντας το νούμερο αυτό από το συνολικό στοκ, βλέπει κανείς αν λείπουν και πόσα λείπουν.

3 => Η Τρίτη δουλειά που κάνει το κράτος είναι να παίζει κρατικά χρήματα μέσω orgs στο ΜΜ με σκοπό το κέρδος για το κράτος. Εδώ ο έλεγχος δε μπορεί να είναι ακριβής. Είναι αδύνατο να ελέγξει κανείς μέχρι το τελευταίο grd. Όμως μια καθημερινή καταγραφή των χρημάτων που φαίνονται σε έναν org μπορεί να μας δώσει μια τάξη μεγέθους. Μπορούμε με αυτόν το εξωτερικό έλεγχο, όχι να βρούμε αν λείπει 1 grd, όμως σε τάξη μεγέθους 10000 grd πχ, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αν είναι δυνατόν να ισχύουν τα νούμετα που βλέπουμε ή όχι. Δε λύνεται το πρόβλημα όμως τουλάχιστον αποτρέπουμε το φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε μια άλλη κυβέρνηση που τα χρήματα για τα οποία μιλάγαμε ήταν της τάξης των 400.000 grd.

O μόνος τρόπος για να λυθεί μια για πάντα το θέμα με τις ενδεχόμενες λαμογιές στα κρατικά orgs είναι να μας έδιναν οι admins μια λίστα με τις πλήρεις κινήσεις του κάθε org. Έτσι, από τα πρώτα πράγματα που έκανα με την εκλογή μου ήταν να στείλω αυτό το ticket:Όπως βλέπετε, δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική. Τους πήρε να απαντήσουν 5.5 μέρες.

Τι δε μπορεί να ελεγχθεί καθόλου? Δε μπορούν να ελεγχθούν καθόλου τα θέματα του στοκ. Μπορεί όποιος έχει πάνω του όπλα να τα πουλήσει ακριβά, να τα αγοράσει φθηνά και να καρπωθεί τη διαφορά. Αυτό δυστυχώς δεν είναι ελέγξιμο.

Κλείνοντας αυτό το θέμα, να πω πως ζήτησα από τη βουλή να ελέγξει την κυβέρνηση. Εδώ είναι τα posts μου:Και εδώ όλος ο διάλογός μας. Για την ιστορία δεν ορίστηκε κανείς.

Υπενθυμίζω πως σε προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε η Βουλή από την Κυβέρνηση δικαιώματα view στο doc κάτι που η κυβέρνηση το αρνήθηκε.


ΣΤΟΧΟΣ 2: Υπουργείο Εσωτερικών

Έγινε. Μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητές του στη Βουλή. Δείτε εδώ.


ΣΤΟΧΟΣ 3: Καταγραφή

Έγινε. Κάθε 10 μέρες δημοσιεύαμε τα πλήρη αποθέματα. Εδώ και Εδώ. Τέλος, σύντομα θα παρουσιαστεί και πλήρης ισολογισμός τόσο Ingame όσο και πιο διεξοδικός στο φόρουμ.


ΣΤΟΧΟΣ 4: Προς τα πίσω ψάξιμο

Δυστυχώς, δε μας δόθηκαν στοιχεία. Στοιχεία για κινήσεις orgs μπορεί να λάβει μόνο κ κάθε τότε πρόεδρος. Στείλαμε αυτό το ticket:Όπως βλέπετε, δεν δίνουν τα στοιχεία σε κανέναν πέραν του τότε προέδρου. Τους πήρε να απαντήσουν 4 μέρες.


BONUS ΣΤΟΧΟΣ 5: Welcome Committee

Σε ένα μάζεμα – ενημέρωση που κάναμε στο TS μου ζητήθηκε να διερευνήσω ως πρόεδρος το θέμα της Welcome Committee. Έστειλα αυτό το ticket:Όπως βλέπετε, δε μου απάντησαν τίποτα της προκοπής. Τους πήρε να απαντήσουν 4 μέρες.


Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρώ πως δεν είπα κανένα ψέμα σε κανέναν. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο στο κομμάτι της διαφάνειας. Θεωρώ πως είχαμε τη βούληση να γίνει έλεγχος (κάτι που παλιότερα έλειπε) και πως ορίσαμε ένα πλαίσιο ελέγχου. Νομίζω πως σε όσα μπορεί να γίνει έλεγχος, πρέπει να γίνεται. Το καταλαβαίνω πως δε μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, όμως αυτό δε μπορεί να μπαίνει ως δικαιολογία για να μην ελέγχεις τίποτα.

Στο χέρι των επόμενων κυβερνήσεων είναι να συνεχίσουν αυτό το πλαίσιο που εισαγάγαμε. Εγώ προσωπικά θα το ζητήσω από όλους τους επόμενος. Από τώρα σας λέω, πως αν με ρωτήσετε πάλι «Πώς?» Θα σας στέλνω αυτό το άρθρο συν ότι παραπάνω έχουμε σκεφτεί ως τότε.

ΥΓ: Θα ακολουθήσουν και άλλα! 

Comments

xam xam
xam xam Day 1,874, 06:16

οι admins πάντα καλύπτουν τους καλύτερους τους πελάτες, voted

satlak
satlak Day 1,874, 06:17

1st reported

kostass13
kostass13 Day 1,874, 06:18

voted : )

lef-7
lef-7 Day 1,874, 06:20

voted

Makis Kouklentes
Makis Kouklentes Day 1,874, 06:21

Ωραίος ρε

Faethongr
Faethongr Day 1,874, 06:23

ψηφισθέν

Ipsenikos
Ipsenikos Day 1,874, 06:23

voted

Crazy Ivann
Crazy Ivann Day 1,874, 06:26

Μα τι λες τώρα? Σε κάποια τίκετ προέδρων τους παίρνει να απαντήσουν μέχρι και μήνα

smokiie is back
smokiie is back Day 1,874, 06:27

v

lamiwtis
lamiwtis Day 1,874, 06:27

Μια χαρά!
Θα ήθελα να σε δω κ σε δεύτερη συνεχόμενη θητεία,αλλά...

voted

EpiCourious
EpiCourious Day 1,874, 06:29

V

ViNsEnD
ViNsEnD Day 1,874, 06:32

V

Bigger Lebowski
Bigger Lebowski Day 1,874, 06:34

v

ti skata kano edo mesa
ti skata kano edo mesa Day 1,874, 06:35

v

WorstNightmare
WorstNightmare Day 1,874, 06:36

Voted

voutsas
voutsas Day 1,874, 06:36

αντε το μπουλο ρε!
ηρθε η ωρα να ελευθερωθουμε ξανα

e-petros
e-petros Day 1,874, 06:44

Πότε θα γυρίσουν οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Σιβηρία?

Πότε θα συσταθεί ειδικό δικαστήριο για τον Tasos 1917 ως επικεφαλή της μυστικής αστυνομίας?

Πότε θα απολογηθείς στον Mak για την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης έναντι των ΚΑΠΗ του παιχνιδιού?

Βου

melini
melini Day 1,874, 06:51

VoOoOoTeD !!!

Tasos 1917
Tasos 1917 Day 1,874, 06:53

@ Για την ιστορία e-petros.Όταν ρώτησαν τον Αβέρωφ -τότε υπουργό Άμυνας- γιατί δε σκοτώνουμε τον Ιωαννίδη γι αυτά που έκανε κατά τη χούντα και στη Κύπρο, απάντησε λακωνικά: "Γιατί ξέρει πολλά".

Ελπίζω να σου κάλυψα την απορία περί μη σύστασης ειδικού δικαστηρίου...

Orfeas Tsakalos
Orfeas Tsakalos Day 1,874, 06:55

βου!

Malaperthator
Malaperthator Day 1,874, 07:09

Οι "κάθε τότε πρόεδροι" έχουν κάνει ticket για τις κινησεις;

Εάν ναι και έχουν λάβει απαντήσεις τα έχουν δημοσιεύσει κάπου για να τα δούμε;

Prophet7
Prophet7 Day 1,874, 07:29

v

pavlos83
pavlos83 Day 1,874, 07:33

Δηλαδή το μόνο ουσιαστικό που γράφεις είναι οτι δεν πήρες κρατικά λεφτά πάνω σου.
Μπράβο σου για αυτό αλλά κατά τα άλλα το άρθρο σου μου θύμισε Beboulino

Μπλα,μπλα, μπλα.... " δεν πήρα κρατικά λεφτά πάνω μου" .... Μπλα,μπλα, μπλα.

DiMlTRiS
DiMlTRiS Day 1,874, 08:52

10 Dekembriou egine i sinantish TS kai zitithike na ginei to ticket apo to screenshot stis 22 Dekebriou to kanes 😛

Tous peire blepontas ta screenshot 4-5 meres gia na apantisoun ena tipota 😛

Fantasou na eprepe na psaksoun logs apo orgs kai na dosoun mia tekmeriomeni apantisi poso tha perne 😛

Skylovaravas
Skylovaravas Day 1,874, 09:10

τικετ έκανες για το που πολεμούσε η libertad?

CRIS 99
CRIS 99 Day 1,874, 09:18

"Το πρώτο είναι πως ο πρόεδρος και διάφοροι άλλοι δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν πάνω τους χρήματα. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ κρατικά χρήματα πάνω μου. ""

Βασικα ο προεδρος και χρηματα πρεπει να εχει πανω του κ οπλα ,για να τα μοιραζει τα μεν χρηματα σε Rws οταν δεν ειναι μεσα το οικονομικων,οπως κ οπλα σε supplies ή σε επιδοτησεις ρουκετων.

Κατα τα αλλα Voted

..περιμενουμε κ τα αλλα αρθρα

Jo Trollonegy
Jo Trollonegy Day 1,874, 09:25

ασε την πατάτα κατω

osfej
osfej Day 1,874, 09:30

v

EvangelosA
EvangelosA Day 1,874, 09:47

V

mixalis35
mixalis35 Day 1,874, 09:51

Voted! Αλλά τελικά διακιώνεις των πρώην πρόεδρα, που πήγε και έκρυψε τις πομπές του, στην Τουρκία. Το θέμα είναι πως δεν μάθαμε ούτε ποιός τα "άρπαξε" ούτε γιατί τους κάλυψε. Ωστόσο, η πρόταση για το πως θα αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, είναι ορθότατες, αλλά είμαι βέβαιος πως πολλοί από εδώ μέσα θα επικαλεστούν τους κανονισμούς του παιχνιδιού για να μην εφαρμόσουν διαδικασίες διαφάνειας.
Αναμένω (όπως και ολόκληρη η κοινότητα) και τα υπόλοιπα απολογιστικά άρθα της προεδρίας σου!

Tzengis Xan
Tzengis Xan Day 1,874, 09:53

v

Zi spiderwoman
Zi spiderwoman Day 1,874, 10:36

v

Stan CCCP
Stan CCCP Day 1,874, 11:08

+1 Crazy Ivann

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,874, 11:23

Όσος έλεγχος και να γίνει,παιχνίδι παίζουμε και αν βρεθεί κάποιος ανόητος να πάρει ψεύτικα χρήματα,θα τα πάρει.Το θέμα είναι να επιλέγουμε τους πιο φυσιολογικούς παίκτες για να κρατούν τα κρατικά πάνω τους.Το λάθος των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν ότι δεν θέλησαν να ενημερώσουν την κοινότητα και να πουν τα πράγματα με το όνομα τους ή έτσι όπως τα ήξεραν.Ακόμα δεν ξέρουμε τι έγινε.Εσύ Κλάρα μου άφησες πολύ καλύτερη εντύπωση, και αυτό θεωρώ πως έκανε την διακυβέρνηση σου καλύτερη.Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή θέληση και στο μέλλον.Παιχνίδι παίζουμε πανάθεμα σας!

Myth0s
Myth0s Day 1,874, 12:11

Οι admins το παιχνιδι τους κι εμεις το δικο μας. Διαφορετικο ειναι απο οτι φαινετε 🙁

Shortie
Shortie Day 1,874, 12:11

"ΣΤΟΧΟΣ 2: Υπουργείο Εσωτερικών

Έγινε. Μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητές του στη Βουλή. Δείτε εδώ."

Στο "εδώ" ανακοινώνεται η διάλυση του ΜοΙ , ίσως να θες να το διορθώσεις...

Όσο αναφορά τα tickets θα πω το εξής. Προσωπικά μου έχει τύχει να πάρω απάντηση μέσα στην επόμενη ώρα , αλλά και μετά από ένα μήνα. Όσοι αγνοείτε το γεγονός ότι αυτό γίνεται κατά πολύ τότε η το κάνετε επίτηδες ή από άγνοια... θέλω να πιστεύω απο άγνοια.

BaKaRaS
BaKaRaS Day 1,874, 12:18

Phaethon δεν λεγεται ανοητος αυτος που περνει κρατικο χρημα πανω του. Ανοητος λεγεται αυτος που περιμενει το ισπανικο μποτακι για να το αυγατισει προς συμφερον του.

Πρωιν Προεδρε, a.k.a. Γιαννη, a.k.a. Κλαρα, το να μην κανουμε τις λαμογιες που εγιναν στο παρελθον ηταν το αυτονοητο, το να καναμε κατι ετσι ωστε να τους δισκολευαμε να τις κανουν και μετα απο εμας ηταν το ζητουμενο.

Για αυτο το μονο που καναμε ηταν να συζηταμε....

Nik7deputa
Nik7deputa Day 1,874, 12:24

Δέν θυμάμαι η Βουλή να συμφώνησε να είναι Υπ. Εσωτερικών.. Κάποιες αρμοδιότητες που έκανε το υπ. εσωτερικών έκανε.

Dreico
Dreico Day 1,874, 13:16

V

ElRoi
ElRoi Day 1,874, 14:02

Στο πρώτο νυστάξαμε. Στο δεύτερο ήδη θα κοιμόμαστε. Επί της ουσίας, απολύτως τίποτα. Δεν πηγαίνεις κατευθείαν στο τελευταίο άρθρο, να γράψεις την αλήθεια;

Μόνο δύο λέξεις είναι: "Απέτυχα! Συγγνώμη!".

Υπάρχει και το "Λυπάμαι!" που θα έπρεπε να προστεθεί, αλλά θέλει ψυχικό σθένος, τιμιότητα και ειλικρίνεια, κάτι που δεν διαθέτεις!

vasspana
vasspana Day 1,874, 14:35

voted!!!

CRAZY BLACK
CRAZY BLACK Day 1,874, 14:47

http://prntscr.com/oczv6
15 Nov 2012 9:02 PM CRAZY BLACK Still analyzing Emergency Game support
malista oli proigoumeni katharsasi einai an eimai kleftis egw epidei eixa kratika xrimata.na x..arw diafaneia.
apo panw einai ta dika mou ticket pou akoma perimenoun apantisi,to ss einai pote to xekinisa kai to deftero einai i teleftea mou apantisi pros aftous pou perimenw akoma na apantithi.
to arthro to ekana report gia prosvoli pros emmena giati me katigoris xwris steixeia oti eimai kleftis,
EPM-957374: insuls
06 Jan 2013 5:50 PM CRAZY BLACK Pending Emergency Top customers

nik_kos
nik_kos Day 1,874, 15:17

voted

georgetam
georgetam Day 1,874, 15:33

-V-

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,874, 16:21

-v-

Thanasis Klaras
Thanasis Klaras Day 1,874, 16:40

@elrol LoL

@Crazy Black. Δε σε κατηγορησα για τπτ. Στο αρθρο που εβγαλες και υστερα κατεβασες βασιζονται οι υποψιες.

Ateliotos
Ateliotos Day 1,874, 17:03

Α ρε Ελληνάρεςςςςς......αχαχαχχαχαχα τι να σας πω.....ο ένας κάνει τα πάντα για να βγει ο άλλος αποτυχημένος ....αχαχαχχαχαχ... για γέλια και για κλάματα....

CRAZY BLACK
CRAZY BLACK Day 1,874, 17:07

klara ta polla report katevazoun arthra an den xereis

Mortal Death
Mortal Death Day 1,874, 17:20

ετσι ειναι με τον κομμουνισμο ... η χωρα χανεται χωρις να το παρει κανεις χαμπαρι ενω το κυβερνητικο απαρατ προσπαθει να εφαρμοσει προεκλογικες δεσμευσεις περιπλανωμενο στον πολυδαιδαλο μηχανισμο και τελικως συντετριμμενο μεσα στα γραναζια της δυσλειτουργικης γραφειοκρατιας.

κλεψατε ; φαγατε ; ΟΧΙ ; ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ.

Mortal Death
Mortal Death Day 1,874, 17:29

Crazy Black μηπως θες να σου δωσω το αρθρο σου να το ξανανεβασεις ;

Τολμας και εμφανιζεσαι ρε ; τραβα κανε κανα λογκ ιν στα μογγολικα μπας και πουληθουν τα τικετς σου και ασε τις ρητορειες...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.