Ambient on/off

Join the new world

 

[The Next Train] Următorul Tren

Day 2,039, 08:56 Published in China Romania by alpho
Articol scris pentru concursul interegimente al Soimilor Patriei.
Motto : "M-am dus in gara de 1 Mai ca sa merg la munte dar ratez ultimul tren al zapezii. Se anunta posibila vreme calda la mare. Care e urmatorul tren in care urc?"


In loc de preambul, concluzia articolului : Romania trebuie sa sa reinventeze si sa reinventeze jocul. Romania a inventat, adica a creat pentru prima data in joc PTO-uri epice, "the big picture", imperiul, campanii kamikaze in ofensiva. O atitudine de invingator atrage mult damage aliat by default, atrage tankuri straine, atrage calitate in presa, atrage multe alte chestiuni pozitive. Si mai ales neaga influenta mediocritatii.

http://www.erepublik.com/en/article/-two-modern-family-2279061/1/20 am citit aici lista cu tarile TWO si proTWO, inclusiv actualul aliat al Romaniei, Grecia. Lista e lunga, implica majoritatea tarilor cu forta din joc. Sunt alianta care conduce jocul acum? da. Avem o sansa sa o conducem? Nu. Mi se rupe de statutul de simplu membru. Romania a facut prea multe in jocul asta ca sa fim un simplu membru. Dar asta ne paste, asta ne dorim prin gandirea noastra ingusta.


.................................................................................................................................................................


Romania pe care am prins-o in e-viata asta a trecut prin mai multe capitole distincte, reprezentative, de picaj si de revenire, fiecare cu specificul ei. Evident, pentru fiecare se poate gasi o trasatura generala.1. Sore loser. Picajul. Mediocritatea.
Perioada ”V1” pentru mine, incepand cu perioada imediat urmatoare pierderii WSR si a Podoliei si pana la atacul lui Adiemus/andyr in Marmara, Turcia. S-a lasat cu PTO-ul Ucrainean (primul PTO la scara natioanal din joc, in ultima zi in care se mai putea lua cetatenia unei tari doar aplicand nefiind necesar acceptul unui congressman), cu un atac de 2 zile impotriva Ungariei (si atunci, ca si acum, ne era frica sa atacam Ungaria) pe parcursul a aproape 9 luni. Romania picase moral si isi cauta calea, incerca sa se reinventeze dupa destramarea Imperiului.


2. Balls of steel. Revenirea. Forta motrica mondiala.
Nasterea Cromaniei. Romania incercare cu putine luni in urma un atac individual impotriva setului intreg de aliante al Turciei. Romania atinsese limita suportabilitatii in ceea ce priveste lipsa unor campanii de anvergura. Asa s-a nascut ”Marmara”, ca un plan de iesire din cusca mentala. Castigul? In ciuda infrangerii rapide imediat dupa ”Marmara”, s-a simtit un inceput de unitate si coeziune.
Urmeaza Balls of Steel unde Romania alaturi de Croatia ataca Ungaria frontal. Nu reuseste sa o stearga (abia in toamna va reusi) dar Romania e unita.3. Status quo V2. Picajul. Mediocritatea.
Romania nu misca mare lucru in front. Desi am fost foarte activ pe langa fiecare conducere.. tin minte doar actiunile EDEN din acea perioada gen cucerirea WSR, ESR, FER, incercarea de PTO in Rusia, salvarea SUA, eliberarea Bosniei de sub Bulgaria, etc.


4. Stergerea Ungariei. Revenirea. Forta motrica mondiala.
Inceput de V3, Romania atinge imposibilul si sterge in toamna lui 2011 pentru prima data in istorie, Ungaria. E un maxim de boom pentru Romania si pentru EDEN. Victorii peste victorii. Se pregateste intrarea Turciei in EDEN cu forta.


5. Ultimii 2 ani. Picajul. Mediocritatea.
E posibil sa fiu prea dur dar ultimii 2 ani mi se par mediocrii. Nimic notabil, nimic nou, nimic... nimic.
Toate etapele de urcus ale Romaniei au debutat cu o campanie pe jumatate reusita dar care a adus unitate. In acelasi timp conducerea Romaniei de la acea vreme lucra dupa cortina pentru a aduna suport aliat.


Poate e un aspect negativ sau unul negativ dar in perioada ei de mediocritate Romania conducea o alianta. Acum e "neutra" si abia se conduce pe ea insasi.


.................................................................................................................................................................


Nu sunt de acord cu ce am citit la maestrul ghishae paremise, ca romanul are nevoie de multe victorii consecutive, chiar si mici, ca sa se reactiveze si sa isi conglomereze energiile. Trebuie doar o victorie, un cap de pod.


Solutia m-a depasit pana acum si probabil ma depaseste in continuare. Asta e cel mai mare fail al meu din joc. Dar totusi vad un inceput... Alianta cu obiectiv scurt. Adica formarea unor alianta conjuncturale. Romania si-a rulat deja ca aliat/inamic mai toate tarile, nu mai vad sensul sa ne dam virgini. Putem sa ne reinventam, sa cream o alianta dar nu in sensul actual si trecut al cuvantului ci intr-un sens inventat de noi, cel al obiectivelor scurte dar de impact, alianta urmand sa se dizolve din momentul atingerii obiectivului ei. Ce inseamna asta? Sa avem minte sa nu mai avem doar simplii aliati ci adevarati prieteni cu care sa putem sa ne duelam ca a 2-a zi sa ne dam mana si sa sarim pe al 3-lea impreuna.


E singura varianta pe care o vad in joc care poate schimba acum ceva pentru Romania si care poate schimba substantial jocul. E o sansa pe care trebuie sa o incercam. Sa respectam si vom fi respectati, sa cucerim si vom fi urmati.Disclaimer. Articolul se vrea ca eye opener si nu indrumator.


 

Comments

coues
coues Day 2,039, 09:26

spam

giap
giap Day 2,039, 09:59

No way!

Touche Awaay
Touche Awaay Day 2,039, 09:28

+1

AAladin
AAladin Day 2,039, 09:30

vote and now let´s read it

diuras
diuras Day 2,039, 09:30

O mica corectură, am șters pentru prima dată eUngaria în toamna lui 2010 și eSerbia în toamna lui 2011. : P

PS Să-ți țină ăl de sus obiceiul : )

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 2,039, 09:36

ca ne place sau nu, avem nevoie de un politic puternic, in prezent clasa noastra politica este impartita in doua, pro two si anti two, pana nu va exista o singura tabara la nivel macropoitic, ca sa zic asa, nu vor exista premizele relansarii

IntoOblivion
IntoOblivion Day 2,039, 09:36

Berea.

Old Bilbao
Old Bilbao Day 2,039, 09:37

„(si atunci, ca si acum, ne era frica sa atacam Ungaria)”

🙂)

Cum naiba să spui asta când, până am realizat acele NAP-uri, am făcut numai ping pong cu ei, vreme de mai bine de un an, cu mici întreruperi?
Nu s-a mai atacat Ungaria pentru că a devenit plictisitor, să ataci ungaria, să îi iei o regiune, să o ia înapoi, să îți ia o regiune, să o iei înapoi și tot așa.
Acum este un alt conflict. Conflictul TWO vs CoT
Amintirile sunt amintiri, fac parte din trecut. Acum trebuie să creștem și să demonstrăm noilor aliați că suntem o putere pentru a sta la masa „bogaților”. Dar când vezi că un UM întreg luptă împotriva noului tău aliat, nu poți arăta că ești de încredere, că ești un aliat solid

Când vom accepta ideea de a nu ne mai tăia craca de sub picioare, atunci vom putea spune „hai să ne croim un drum”

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 2,039, 09:40

exact ce am spun mai sus tu esti pro two, cel ce a scris este anti two

Old Bilbao
Old Bilbao Day 2,039, 09:42

Alpho e pro-eden. Dar nu știe că EDEN era mort de mai bine de un an. Sau nu vroia să lase imprsia că știe

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 2,039, 09:48

iar tu ai ceva cu el personal, il iubesti tare de tot 😁

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 2,039, 09:51

daia nu avansam ca nu putem accepta opiniile divergente

alpho
alpho Day 2,039, 09:52

EDEN e mort de cand a intrat Turcia.

Old Bilbao
Old Bilbao Day 2,039, 09:59

Nope. Eu n-am nimic personal cu alpho. Chiar îl respect. Sper ca sentimentul să fie reciproc 🙂

alpho
alpho Day 2,039, 09:51

Gandesti la fel dsturzoiu. Gandind la fel nu vom urca mai sus decat simplii doritori de a accede in TWO. Stima si respect pentru liderii TWO de acum. Au realizat visul umed a mii de jucatori si zeci de jucatori din elitele tarilor lor.

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 2,039, 09:52

sau chinuit ceva ani pana ne-au scos din liga mare 😁

alpho
alpho Day 2,039, 09:53

Dar ne-au scos? 😃 Ne-au scos. Asta e ceea ce conteaza de fapt.

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 2,039, 09:57

corect

ionutzd
ionutzd Day 2,039, 10:01

Belze are dreptate, dar exista si o continuare la ceea ce spune el. Tu esti pro-two (alianta palpabila, care acum domina, din care se pare ca vor face parte toti fostii nostri prieteni, mai putin Croatia). alpho e anti-two (ceea ce poate insemna orice ... neutru, pro-CoT, cu sperantele puse intr-o alianta total regandita ca fundament, dar cu aceleasi tari componente, etc). Problema e ca tu te agati de ceva existent, el se agata de o idee. Directia ta exista, e posibila, a lui trebuie descoperita, construita, etc. Taberele se vor duela in continuare, balanta va inclina inspre o tabara sau spre alta, in functie de victoriile de moment. Romania insa ... Romania va sta pe loc.

Am zis mai devreme in SMR ... noi suntem maestrii vorbelor goale 🙂 Eram in EDEN, discutam despre TWO. Am iesit din EDEN, tot discutam despre asta. A iesit Grecia din EDEN, noi continuam sa discutam. Grecia intra in TWO, noi inca discutam. Argentina, Turcia, Australia se duc spre TWO/ACT, noi continuam sa discutam 🙂 O sa intre si China in TWO, sa scape de stergere, noi tot la discutii ramanem.

Spor la "analizat". E tara plina de analisti. Din fericire mai apare cate un exemplar entuziast care tine pluta pe apa si refuza cu incapatanare sa o lase sa se scufunde si cate un nebun ca Clopoyaur, care mai uneste comunitatea printr-o initiativa frumoasa.

@alpho ... nu discut de prestatia ta in mandatul de ultim SC EDEN (si-asa nu mai era nimic de reparat), dar ar trebui, inainte sa ridici pretentii (ca si TARA), sa te uiti putin la ce a ramas din tara asta si MAI ALES la cat au crescut alte tari. Cand ai 1/3 din populatia Argentinei, Braziliei, Serbiei, jumatate din a Columbiei, Mexicului, nu stai deloc bine. Ai lor sunt inca mici, dar va veni momentul cand o noua generatie de D3-D4 se va ridica si se va uita cu sila la tine, tara cu pretentii mari si realizari mici.

A existat un trecut glorios, cand RO putea sa-si impuna punctul de vedere. Insa prin VORBE nu poti sa redevii ce-ai fost.

alpho
alpho Day 2,039, 10:05

Romania a reusit Balls of Steel cand Ungaria insumat avea damage aproape cat tot EDEN. Tot setul de MPP-uri EDEN abia ii facea fata Ungariei. Tu imi spui de populatie dar acea populatie nu se vede in damage. Nici macar la diviziile inferioare. Tie ti se pare ca Mexicul si COlumbia au jucatori reali asa de multi? 😁

Old Bilbao
Old Bilbao Day 2,039, 10:06

Păi Grecia a intrat în TWO pentru că la ei e unitate. La noi e dezbinare

alpho
alpho Day 2,039, 10:10

Eu nu o vad ca pe o victorie ca au intrat in TWO. Si diferenta e ca ei nu au animozitati RL cu nimeni din TWO, in schimb au o relatie stransa veche in RL cu sarbii si in joc cu polacii si spaniolii. Noi am rupt toate puntile de legatura fara sa cream altele. Avem doar unele potentiale cu care ne mandrim cum ca ar fi reale.

ionutzd
ionutzd Day 2,039, 10:10

Mexicul ne-a dat un sut in posterior foarte recent 🙂 si nici nu s-au scremut deloc. Jucatori reali peste tot sunt mult sub jumatate din cei contorizati de ER (nici o tara nu face exceptie). Dar jumatatea lor e mai mare ca a noastra 🙂 Iar tu zici ca populatia aia nu se vede la DMG. ACUM nu se vede. Oamenii nostri aparuti in ultima jumatate de an, care se implica, vor sa creasca, ii numeri pe degetele de la o mana. NU mai vine nimeni din urma, la ei se pare ca da 🙂

Zilnic apar articole mobilizatoare, cred ca devine un obicei ca jucatorii vechi (mie nu imi place catalogarea drept "dinozauri") sa scrie cate un articol plin de truisme .. SI ATAT. La articole raman toti, considera ca articolul brusc a luminat CALEA, se intorc in barlogul lor, convinsi ca aia mici au bagat la cap ce trebuia 🙂

alpho
alpho Day 2,039, 10:13

Ah, nici vorba. Doar imi dau cu parerea si spun ca putem fi "cineva" dar urmand alta cale. Poate ca simt asta. Noi ne inscriem singuri in liga a 2-a si nu ne propunem promovarea. Si nici nu il doresc mobilizator. Nu am chemat pe nimeni la lupta 😁, vreau doar sa incercam ceva diferit. Ce mai e de pierdut?

ionutzd
ionutzd Day 2,039, 10:21

putini votanti la articole ? nu m-as baza atat de mult pe aia. Poate nu le place sa citeasca 😁)

Revenind la lucruri serioase, este evident ca nu avem nimic de pierdut. Dar daca vrei ALTCEVA, nu crezi ca ar fi bine sa incerci sa obtii ? sa te implici, sa discuti, sa indici o directie posibila ? Altfel, nu e altceva decat concurs de idei nastrusnice. Fiecare vine cu o idee si incearca sa convinga o conducere (oricare e aia) sa o aplice 🙂

alpho
alpho Day 2,039, 10:23

Stiu ce zici dar cat timp am fost activ, adica aproape 3 ani, ce idee mi-a trecut prin capsor am cam pus in aplicare. Acum dau idei mai departe.. cine stie, poate deblocheaza ceva, undeva. Sau poate sa face un concurs de idei.. sau macar o parte se refoloseste in nume personal.

Lawrence of Arabia
Lawrence of Arabia Day 2,039, 09:56

Ai terminat de tocat banii EDEN-ului si acum ti s-a facut iar foame?

giap
giap Day 2,039, 10:01

Av o problema?

alpho
alpho Day 2,039, 10:11

As da iama si eu prin cuferele saudite da' am inteles ca ai golit tot.

Lawrence of Arabia
Lawrence of Arabia Day 2,039, 10:15

Nu dispera, hai ca o punem de o alianta noua si te sustinem pentru sef la haznaua cu miere!

alpho
alpho Day 2,039, 10:16

Delicious!

Didei
Didei Day 2,039, 13:48

Tu cand imi dai goldul ala?! 😁

Lawrence of Arabia
Lawrence of Arabia Day 2,039, 22:39

Pai nu iti dau zilnic gold, altfel erai mort de mult!

VampireA
VampireA Day 2,039, 10:05

o7

cocowho
cocowho Day 2,039, 10:19

"Alianta cu obiectiv scurt"...Ro+Croatia+US.. o solutie viabila dupa parerea mea...

The Great CornhoIio
The Great CornhoIio Day 2,039, 10:25

USA e la fel ca Lolonia pentru mine. O sa dau pentru muricani cand or creste plopi pe luna.

cocowho
cocowho Day 2,039, 10:32

US...este momentan stransa cu usa....."Alianta pe termen scurt" tocmai asta presupune : alinata prin prisma intereselor.... daca punem un umar sa-i scoatem din groapa acum...altfel se vor orienta ideile in viitor.... just saying..

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 2,039, 11:09

i-am mai scos din groapa odata si drept multumire au fugit iar cand au dat de greu

cocowho
cocowho Day 2,039, 11:16

drept...insa nici noi nu suntem "Usa de Biserica"..."Alianta cu obiectiv scurt"...step by step...

Darkslowstar
Darkslowstar Day 2,039, 23:14

SUA are aliatul cel mai apropiat pe brazilieni care ne iubesc de nu mai pot

Musatinu
Musatinu Day 2,040, 22:06

RO+CRO+Grecii+China
@cocowho Romania a mai ajutat america si ea si-a intors spatele catre noi, asa ca nu e o varianta.

Musatinu
Musatinu Day 2,040, 22:21

ah da, + Argentina

kojakk1984
kojakk1984 Day 2,039, 10:32

adevar graiesti coane'...adevar...

Doxx
Doxx Day 2,040, 10:00

Fiind de acord cu cele spuse, intrebarea retorica, fireasca si logica (din punctul meu de vedere) e 'cine conduce de 2 ani' ?

zmeuNY
zmeuNY Day 2,040, 14:37

i-ai zis-o lu alpho.
.....cam atat era de zis de fapt.......

Orrrm
Orrrm Day 2,040, 10:41

Da, obiectivele pe termen scurt ar putea aduce cea mai importanta alianta pentru Romania. Alianta cu ea insasi, reconcilierea celor doua tabere...

Clopoyaur
Clopoyaur Day 2,040, 14:15

Parerea mea:

http://tinyurl.com/UnPunctDeVedere

zmeuNY
zmeuNY Day 2,040, 14:30

"Ultimii 2 ani. Picajul. Mediocritatea.
E posibil sa fiu prea dur dar ultimii 2 ani mi se par mediocrii. Nimic notabil, nimic nou, nimic... nimic."


domnule alpho:
IN ULTIMII 2 ANI, TU SI PRIETENII TAI ATI FOST LA BUTOANE
CE KILU MEU MAI VREI ACUM ???

AAladin
AAladin Day 2,040, 14:32

Smeurica far CP.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.