[TGO] - BH Almanın İncelikleri

Day 1,820, 11:38 Published in Turkey Turkey by Kemal Cagatay Arslan

BH NASIL ALINIR? BH ALMANIN İNCELİKLERİ


TGO’ da yeni oyuna başlayan oyuncuların yoğun talepleri üzerine ve BH madalyası kazanma konusunda eksiklerini hissettiğimiz için hem TGO daki yeni oyuncular hem e-Türkiye’de ki oyuncular için oyun hayatınız boyunca sıklıkla kullanmayı dileyeceğiniz Battle Hero( Savaş Kahramanı) madalyası almanın tüm yollarını detaylı bir şekilde anlatmayı planladık.


BH nin ne olduğunu bilmeyenler lütfen buraya baksınlar : http://www.erepublik.com/en/article/2074062


Makale TGO komutanı IIRelaxII ve TGO kaptanı MightAndMagic tarafından kaleme alınmıştır.
Vakit ayırdıkları için teşekkür ederim 🙂


BH almak için bilinmesi gereken ''TEMEL'' bilgiler


1) Savaşlar minimum 1.5 saat maximum 2 saat sürer.

2) Bir savaşın bitmesi için taraflardan herhangi birinin sayacı 1800 veya daha üst yapması gerekir.

3) Sayaç ilk 30 dakikida 10, ikinci 30 dakikda 20, üçüncü 30 dakikada 30 ve son 30 dakikada 60 puan verir.

4) Tüm alaylardan gelen puanlar ''83'' olduğunda cephe otomatikman kapanır.





Sevgili oyuncular, eğer DİV 1 de oynuyorsanız savaşlarda ''duvar'' diye tabir ettiğimiz savaş bar'ını iyi takip etmelisiniz.





3 farklı stratejiyle BH alabilirsiniz;


BH Madalyası Kazanma Stratejileri

1) Savaşa başından girip sonuna kadar önde götürerek

2) Hunter (avcılık) diye tabir ettiğimiz son dakika vuruşlarını iyi organize ederek

3) Yenilen taraftan girip başka hunterların sizin tarafınızdan girmenizi önleyecek hasarı baştan vererek


1) Savaş başladıktan sonra kazanan taraftaysanız her zaman sıkıntıdasınız demektir, son dakika birisi cepheye roketle girebilir, bazuka ile üstün bir damage çıkarıp sizi geçebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ''yeterince vurdum mu?'' sorusunun cevabıdır. Böyle savaşlarda çok vurmanız gerekebilir, bu da size fazlasıyla exp(gelişim puanı) yükleyecek ve div2 olmanız yolunda adım attıracaktır. Bu yüzden bu yöntem DİV 1 de tercih edilmez.


2) Hunter olmak zor zanaattır ama bir o kadar da zevklidir. Öncelikle hunterlık yapıyorsanız bunu Türk kardeşlerimize değil, Dünya’nın diğer milletlerine yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. BH hunterlık yapmak, savaşı son dakikasına kadar izleyip iyi organize olup, ne kadar vuracağınızı hesaplayarak son vuruşu yapmak demektir. Burada iki soru aklımıza gelir;


a) Ne kadar vurmalıyım?

Duvarı iyi takip ederek oynamalısınız. Eğer kaybeden taraftan vuruyorsanız ‘’duvar dönmemeli’’. Sizin gibi diğer hunterlar da aynı cepheye girmişse duvar muhtemelen dönecektir, ondan sonrası
sizin tecrübenize ve elinizdeki mühimmata kalır.

b) Ne zaman vurmalıyım?

Sayaç 1800ü görmeden önceki son dakika içerisinde ‘’mümkünse’’ o dakikanın 30. saniyesinden sonra vurmayı planladığınız hasarı cepheye bırakın. Böylece vurduğunuz hasar o an ki BH sahibi tarafından görülemeyecektir. Burada bir dipnot verelim; bazen savaşlar dakika dolmadan 45. saniye civarlarında sonlanmaktadır, ona göre hızlı vurun 🙂


3) Cephelerde hunterlık yapmayı değil de kendinize ve mühimmatınıza güvenip kimsenin sizi geçmemesini sağlamak, geçerse de ağzının payını vermek istiyorsanız girdiğiniz cephede yenilen taraftan girerek duvarı %45 üstü bir duruma getirmelisiniz. Böylece eğer bir hunter sizden fazla vurursa duvar dönecek, savaş uzayacak, dolayısıyla aranızda bir mücadele başlayacaktır. Böyle duvar döndüren müdaheleleri acemi hunterlar yapar. Bu yüzden kazanma ihtimaliniz yüksektir.


Hunterlık yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar

•) Cephe seçimi


NE cephelerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Çünkü her zaman vatan millet sakarya diyerek uçuk damageler çıkaran oyuncular olacaktır. Bu yüzden isyan savaşlarında ekmeğinizi arayın.
Cephe seçimi için bu linki kullanabilirsiniz; http://battle-watcher.com/heroes/bh_battles/1

•) Girdiğiniz cephedeki oyuncuların durumu


Mevcut Battle Hero başta olmak üzere ilk 5 de potansiyel vurabilecek oyuncuların profillerini takip edin. Özellikle son 5 dakika hangisinin online olup olmadığına bakın. STRsi yüksek olan ve BH madalyası çok olan kişiler görürseniz, hunterlık yapmak için tekrar düşünün. Çünkü böyle oyuncular kolay kolay madalya kaptırmazlar.

•) Mühimmat seçimi


Hunter’lık yapacak olan kişinin yanında roket ve bazukalar olmazsa olmazlardandır. En kritik durumlarda BH’yi almanıza yardımcı olurlar. Tank kullacaksanız STR’nizin yüksek olmasının önemli olduğunu unutmayın ve Q7 harici hiçbir tankı kullanmayın. UNUTMAYIN her exp sizin için önemlidir. EXP’in önemsiz olduğu tek durum, TR’nin savaşlarıdır. Orada vatan millet sakarya diyerek gözlerimizi kapatıp seri bir şekilde fight butonuna basarız 😃


•) Cephenin puan durumu


Temel bilgilerde bahsettiğimiz gibi cephe 83 puana ulaşıldığında kapanır. Girdiğimiz cepheler de buna dikkat etmeliyiz. Bunu bir avantaj olarak da kullanabiliriz, Örnek verelim; 75 puana ulaşmış olan bir cepheye girdiniz ve div4, div3 75 puana ulaşan ülke tarafından kazanılmakta. Div4 kazandığında 5 puan, div3 kazandığında 3 puan alacaktır, Böylece bu ülke puanını 83 e çıkaracaktır. Div4 ve div3 savaşları bittiğinde div2 hala devam ediyorsa (yani sayaçta 1800’e ulaşılmamışsa) cephe kapandığından dolayı otomatikmen sizin bulunduğunuz savaşta kapanacaktır. Bu şu demektir, böyle cephelerde son dakika olarak sayacı değil puanı beklemelisiniz. Puanı çoğu zaman oyuncular göz ardı eder, bunu kendinize avantaj haline getirebilirsiniz.


Aşağıda ise DİV1 ve DİV2 de maximum,minimum,karşılıklı vuruşlar ile alınan bh madalyalarının ss’leri var


DİV 1 Minimum




DİV 1 Karşılıklı Maximum




DİV 1 Karşılıklı Minimum




DİV 2 Minimum Damage




DİV 2 Karşılıklı




DİV 2 Maximum






ŞUT : [TGO] - BH Almanın İncelikleri http://www.erepublik.com/tr/article/2156460