Ambient on/off

Join the new world

 

В ЕДЕН не остана братство [интервю с бившия военен командир на ЕДЕН taulen]

Day 1,894, 16:10 Published in Bulgaria Singapore by Bulgarian Diplomatic Corps

Здравейте, приятели!

В рамките на работата си в Министерство на външните работи реших да ви предоставя възможността да хвърлите един поглед отвътре на някои аспекти от живота на гражданите на една малка, но изключително интересна ЕДЕНска (засега) държава - НорвегияЗа целта днес си поговорих за нещата от живота с един невероятно любопитен и многоцветен, а и многофункционален норвежки политик и военен - taulen!
таулен е многократен (и настоящ) министър на отбраната на Норвегия, бивш президент, бивш (само допреди седмица) военен командир на ЕДЕН. таулен е командир на норвежката армия Det Norske Forsvaret и елитното й крило FSK в последната година. Той е и един от най-големите и сериозни държавни финансисти в Норвегия, често харчещ лични средства, за да поддържа боеспособността на войниците под негово командване.

Ето за какво си говорихме:

Prinz Charming: Моля те, разкажи ни накратко впечатленията си от времето, прекарано в Щаба на ЕДЕН
taulen: Впечатления, а? Хмм, откъде да започна? Аз само за кратко (б.р. допреди седмица) бях част от тима на Генералния щаб, бях военен командир. За това кратко време ми беше ясно, че мнозинството от членовете на Щаба си скъсвахме задниците от работа, за да спасим ЕДЕН. Но явно в края на краищата това не беше достатъчно и не беше забелязано и бяхме бламирани и сменени. Като цяло ми хареса, но в същото време именно по това време установих в какво ужасно състояние се намира ЕДЕН. Искрено се надявам alpho (б.р.новият главнокомандващ на ЕДЕН) и отборът му да спасят ЕДЕН и братството, но личното ми мнение е, че въобще няма такава вероятност. Все пак надеждата умира последна и само времето ще покаже.

Prinz Charming: По отношение на съюзите, ти лично как би предпочел да се насочи Норвегия?
taulen: Лично бих предпочел да останем в ЕДЕН, но само ако ЕДЕН се върне към принципите на братството и докажат, че ги е грижа за всички членки, а не само Гърция, Румъния и т.н. В момента не виждам такова развитие, така че ИМЕННО СЕГА очевидното решение е Асгард, надявам се в разширен състав - ГерДания и някои други, които ще попаднат на мястото си там.

Prinz Charming: Как би оценил шансовете например на един млад играч от малка ЕДЕНска държава да изпита Братството, за което всички говорят?
taulen: Нов играч от малка ЕДЕНска държава въобще няма да разбере какво е това "братство". В момента никакво братство не съществува. Това е и основният проблем на ЕДЕН към днешна дата. ЕДЕНските държави воюват за себе си и за собствения си интерес, поотделно.

Prinz Charming: От много време си военен лидер на Норвегия. По какво това се различава от това да си командир например на един голям отряд?
taulen: Честно, не съм сигурен какви са разликите. Може би, че в един голям отряд има повече "драма", по-сложно е да бъде "контролиран". Освен ако е елитен отряд и има строги правила и се състои от опитни играчи. Отряд, който е отворен за всички, привлича различни типове играчи, някои доста колоритни и често доста "гласовити". Отрядите би трябвало да са сбор от играчи с еднакви цели, които са готови да воюват за постигането им и да не се противопоставят на зададените им заповеди.

Prinz Charming: Кои са най-сериозните военни предизвикателства пред една малка държава?
taulen: Липсата на щета, особено в ниските дивизии. Норвегия има много малък прираст и това означава недостиг на играчи в Д1 и Д2. На второ място, ние сме голяма зависимост от наемници, за да спечелим каквато и да било кампания, а това е скъпо. Една малка държава има малки доходи и така всичко се завърта и е много трудно да се воюва истински сериозно. Имаме нужда от верни съюзници, които са готови да воюват на наша страна, когато имаме нужда от тях. Щастливи сме, че имаме именно такива съюзници, дори и те да не са от ЕДЕН в последно време.

Prinz Charming: При сегашния несъществуващ икономически модел по-лесно ли е или по-сложно да се планира и изпълнява всичко?
taulen: За щастие Норвегия има доста солидни спестявания. Можем да ги ползваме при нужда. Но ако ги нямаше тези спестявания нямаше да можем въобще да воюваме без да се налагат дарения от гражданите. Но за да отговоря по-точно, липсата на доходи в сегашната икономическа ситуация би направила невъзможно за всяка малка държава, включително Норвегия, да воюва и да печели кампании.

Prinz Charming: Има ли вариант да запълните армията с играчи, които в реалния живот не са норвежци?
taulen: Ние вече имаме неколцина чужденци в Det Norske Forsvaret (DNF), че дори и в елитното крило FSK. Разбира се те трябва да се докажат, за да ги допуснем в FSK, но всеки, който иска да се присъедини към нас е добре дошъл в DNF

Prinz Charming: Въз основа на опита ти, какви са шансовете за успешно военно сътрудничество и координация с Асгард?
taulen: Лесен отговор. В последните две седмици сме във война с Великобритания и тези, които ни оказват най-голяма подкрепа, са държавите от Асгард. Сътрудничим си отлично с Асгард. Холандия, Хърватия, Франция също много ни помагат, но успешната кампания срещу британците е в основата си благодарение на Швеция и Канада.

Prinz Charming: Би искал да видиш Асгард в лагера на ЕДЕН, ДВЕ или СоТ?
taulen: ПроЕДЕН, разбира се.

Prinz Charming: Колко трудно е за Норвегия да води истинска война? Заслужава ли си в името на забавлението?
taulen: Истинска война, а? Говорим си за еРепублик, нали? xD
Разбира се, че си заслужава! Забавно е, а и ни позволява да дъжим морала на норвежките играчи на високо ниво. Задържа играчите в играта и в държавата, дори понякога е достатъчно, за да подтикне някого да се завърне от е-мъртвите, за да помогне. Разбира се, войната е страшно скъпо нещо. Но не може постоянно само да се спестява. Никой не знае какво ще стане следващия месец или дори утре, може пък изведнъж да забогатеем. Последния път, когато ботът беше по-активен, Норвегия успя да натрупа доста добри спестявания и ние сме една от страните с най-висок доход на глава от населението. Но, от друга страна, ние сме заобиколени предимно от съюзници - Швеция, ГерДания, Холандия и Русия. Единствено Великобритания в момента може да се брои за "истински" враг. Но тяхното население 10 пъти повече от нашето, така че не съм сигурен доколко това се счита за "истинско" воюване. Въпреки че в последните седмици им показахме, че с помощ от приятелите ни можем да ги отупаме.


Искрено ваш:
Prinz Charming, посланик на България в Кралство Норвегия

пп Ако статията ви е харесала, моля не пропускайте да разгледате и личния ми вестник http://www.erepublik.com/en/newspaper/the-stellar-chronicle-267203/1

 

Comments

Vesko Petkov
Vesko Petkov Day 1,894, 16:14

o7

XherrzMKD
XherrzMKD Day 1,894, 16:16

о7

LitoII
LitoII Day 1,894, 16:21

Брей, днеска си мн активен (:

etljo stnov
etljo stnov Day 1,894, 16:26

„...Все пак надеждата умира последна...“
________________
Точно тъй, умира, но… последна.
Последна, но… умира… ; )

Mr. Jester
Mr. Jester Day 1,894, 16:28

Лито, ми жената утре почива и ще има еРепублик нанайци xD

Wildrunner
Wildrunner Day 1,894, 16:57

tova logo e staro

taulen
taulen Day 1,894, 17:05

voted o7

Mr. Jester
Mr. Jester Day 1,894, 17:07

Уайлд, знам, специално съм го избирал xD

Wildrunner
Wildrunner Day 1,894, 17:10

i kakuv e smisala ot tova logo?

osven tova v eden njamalo bratstvo, neshto koeto taka ili inache vsichki znaem, ama toja pich si e pro-eden taka ili inache, kvo ni puka v krajna smetka

Mr. Jester
Mr. Jester Day 1,894, 17:13

Ъъъъъ, на това не знам как да отговоря. На когото не му пука или не чете статията, или чете, не гласува и заминава нататък.

Mr. Jester
Mr. Jester Day 1,894, 17:21

За смисъла на дървото: Не съм бил е-роден когато е изглеждало така, но съм чувал, че именно тогава "братството" е било нещо реално. Слушал съм само легенди за кооперацията между България и Гърция. Освен това, много важно, на това дърво я няма Турция. Понеже като част от правителството на Норвегия аз лично работех в ЕДЕН и след като България напусна, знам много добре колко огромна е разликата между ЕДЕН преди и ЕДЕН след добавянето на Турция.

nimnul
nimnul Day 1,894, 20:40

o7

T.Alexandrov
T.Alexandrov Day 1,894, 21:28

Е и в живота е така, Норвегия си имат пари и там и тук явно. Ние си спонсорираме държава 🙂 с СМС

BeJIuKaH
BeJIuKaH Day 1,894, 22:45

@Prinz Charming, да, навремето имаше такова нещо наречено Bulgreece : )

2 прилични статии иначе : )
Браво за труда.

off whisky
off whisky Day 1,896, 04:37

о7

Empiree
Empiree Day 1,896, 09:57

ЕДЕН беше страхотен съюз : )

gdumanov
gdumanov Day 1,896, 12:17

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.