Ambient on/off

Join the new world

 

[SN] A Szocminről és a sárdobálózás ról

Day 2,114, 05:12 Published in Hungary Hungary by xSLDx


Kedves Olvasók!

Anno nagyon szép időket éltem meg a Szocmin berkein belül, talán egyeseknek még rémlik, hogy magam is miniszter voltam. Tény, hogy én szebb időket láttam, mint a mostaniak most, de azért nekik is voltak (minden bizonnyal) jó időszakaik.

Amikor kezdtem a játékot (ez a második karim, az első kb 1 hónapig élt még talán 4 éve) elég tudatlan voltam, de már az első napon eltökélten fogtam bele a játék megismerésébe, így az utam azonnal IRC-re vezetett, ahol megismertem Csongradot. Először csak a Toldi századot mutatta be nekem, azóta is velük múlatom az időt, már a MATASZ egységével karöltve, nem túl aktívan 🙂 De nem kellett talán egy hónap sem, és máris kormányközelben voltam, Csongrad bevett a Szocmin csapatába is.

Akkoriban teljesen másokból állt a csapat, de híven végezték a munkájukat, melynek fő szempontja a kicsik játékának megkönnyítése, fejlődésük felgyorsítása volt. Akkor még nem volt rendszeres a napi osztás, de előfordult, hogy több napon keresztül is osztottunk. Emlékszem sumc mennyire nem szerette, mikor pénzért mentem kuncsorogni 🙂 Azok voltak a legszebb napjaim talán, még fűtve voltam tenni akarással.

Aztán szép csendben Csongrad átadta nekem az irányítást, megkaptam a miniszteri posztot (értsd: engem ajánlott az őt felkérő elnöknek), amit több hónapon keresztül viseltem, hála az elnökök felkéréseinek. Azokat az elveket alkalmaztam, amik rám ragadtak a kulimunkás korszakomból, fő szempont a kicsik megsegítése volt. Első hónapomban nem nagyon kértem segítséget a csapatomtól, ezt kicsit bánom, a döntéseimben kikértem a véleményüket, de kb ennyi. Osztottam folyamatosan, szerveztem a játékokat.

Egy hónap után viszont teret engedtem segítőimnek, főleg az első hónapomban a minisztériumba invitált Pjattnak, aki kitűnő helyettesemnek bizonyult, én neki adtam át a posztot. Még egy generáció a Szocminen belül, ugyanazokkal az elvekkel, látásmóddal, ugyanabból a társaságból.

Ezekben az időkben a Szocmin a mindenkori kormány legmegbecsültebb minisztériuma volt, hiszen azon túl, hogy becsületesek voltunk (mert azok voltunk, és vagyunk is), mindig rendelkezésre álltunk. A kicsik folyamatosan kapták az akkor már régóta rendszeressé vált napi segélyüket, de ha kellett, kisegítettük a hadügyet is osztásokkal.

Végül én bemondtam az unalmast, eltávoztam erepről (ez talán már több mint egy éve volt, mégis, még mindig ott vagyok, és végig voltam a tagok között 😃), csak néha néztem fel IRC-re, hogy ápoljam a barátságot. Időközben szabesz88 lett a miniszter, és rengeteg új arcot is felfedeztem a minisztériumon belül. De minden rendben volt, sőt, szabesznek sikerült végre megvalósítani azt, amit én nagyon szerettem volna, de nem sikerült. Végre lett szocmin honlap, és nem is akármilyen! Az osztás könnyebbé vált (bár az én időm óta átalakult), híreket is lehet is lehet olvasni, a könyvelést pedig nem kell végre google doksiba nyomorítani, minden sokkal átláthatóbb. Hatalmas előrelépés, mégis a gondok pont egy ilyen szép korszakban kezdődtek...

EDIT: Le kell szögeznem, hogy előfordultak más Szocmin csapatok is, csak őket nem említem meg. Főleg akkor voltak, mikor épp nem játszottam, így nincs róluk egyébként sem sok infom.


Valahogy nem fér a fejembe, hogy a sárdobálás mi miatt kezdődött el. Miért bántja oly sok ember ezeket a kedves és jóravaló embereket, akit Szocminként ismer az ország?

Beszélnek mutyiról... Hát agyam eldobom 🙂 Aki egy kicsit is követte, hogy miként is működik a Szocmin, az tudja, hogy ezek a fiúk/lányok éveken keresztül csak betettek a minisztériumba, én is még régen. Ha lelkesek voltak az ifjak és megszaporodtak az igénylések, azt a költségvetésben nehezen lehetett kezelni, nem volt más választás, be kellett fizetni egy keveset, mert a csökkentés vagy korlátozás szóba sem jöhetett. Egy lopás volt, amiről tudok, még az én időmben, de fény derült mindenre, a közlönyök között meg is lehet találni róla mindent. De ha már mutyi, az Oktminről soha nem lehet hallani semmit. Nem vádolok senkit, de azért különös volt még a miniszterségem alatt, hogy ugyanannyi pénzt kaptak, és egy-egy kvízre költötték, nem merem azt állítani, hogy az egészet. Mindenesetre érdekesség.

Beszélnek fake igénylésekről az osztásoknál... Ez egy kényes pont volt mindig nekünk. Nehéz kiszűrni a fakeket, de a javát sikerült mindig is észrevenni. Hogy hogyan? Először is némelyik társunk elég átlátszó módon próbálkozott, páron szabályos röhögőgörcs is elkaphatott volna bárkit, de azért ennél komolyabban vettük a munkát 🙂 Tehát nem csak a donate gombra kattintva megy az osztás. A jelenlegi osztási módszerről sokat nem tudok, de a honlapnak köszönhetően biztos még jobb a szűrés. Illetve természetesen figyeltük az igénylők fejlődését is, aki csak stagnált, arról természetesen lehet tudni, hogy nem a maga hasznára költi a segélyt.

Beszélnek eltitkolt orgról... Nos, igen. Ilyen tényleg volt (amennyire tudom). DE nem a Szocminnél! Amennyit én erről az ügyről tudok az az, hogy Csongrad birtokában volt egy org, amit talán anno még a Toldi hasznára fordított, de ebben sem vagyok biztos, ugye Toldi már önállóan nincs, de még a MATASZ egyesülés előtt már maga Csongrad sem volt a században, korábban kilépett. De az org semmilyen úton módon nem köthető a minisztériumhoz, így nem is hozható vele összefüggésbe. Az, hogy egy közéleti személynek milyen dolgai vannak magánemberként, az egy egész csoportot nem minősít, mert eleve nem tudnak róla.
EDIT: Biztos információból a tudomásomra jutott, hogy az org valóban a Toldié volt, vásárolta Csongrad, így legálisan használta. Amint megtudom, hogy melyik elnöktől, azt is megírom.

Beszélnek állami cégekről... Egy cégről van szó, de hogy is volt ez. Amikor még orgokon voltak cégek, akkor én még nem játszottam, csak véletlenül jutott a fülembe, hogy az egyik cég még nagyon régen I2oli birtokába jutott. Fel is kerestem, mondta, hogy így van. Egyeztettem az akkori elnökkel, aki meg nem mondom ki volt, hogy ha engedélyt kapunk rá, elkérjük és abból támogatjuk az osztásokat. Az engedélyt megkaptuk, így roli lebontotta a céget és elkezdte küldeni a goldokat hozzám. Miután megérkezett az utolsó adag is, vártunk egy cégalapítási akcióra, ami eljött, vele együtt a Q6 is bevezetésre került. Kicsit kedvemet szegte a dolog, meg az, hogy akkor már nem 50%-os volt az akció, így nem kevés goldomba került a Q5 cég felhúzása (az nekem nem kevés volt 😃). A cég beüzemelése már nehezebb feladat volt, de sikerült néhány ingyen munkást alkalmazni, ami szépen termelt, más munkásom és cégem nem is volt ezen kívül. Aztán ugye elmentem, a céget lebontottam, majd kipótolva ismét egy Q5 cégre a goldot elküldtem vagy Csongradnak, vagy a minisztérium egyik orgjára, de szerintem inkább az orgra. De a cég, immár Q7 fegyverként, Csongradnál segíti a kicsiket, él és virul.

A saját adományokról... Ez a saját véleményem, de úgy gondolom a minisztérium dolgozóinak nincs joga semmilyen visszatérítéshez azokból az adományokból, amit beadtak, lévén, hogy adomány volt. Kölcsön meg ugye nem kérhet a miniszter. Ugyanígy nekem sincs jogom.


Egy utolsó gondolatként még megjegyezném, hogy hallottam olyan véleményeket is, hogy a minisztériumra nincs szükség manapság, hát ebbe belekötni nem tudok, de pártolni sem tudom. Úgy vélem, azért ezek a srácok nem ilyen bánásmódot érdemeltek volna egyesektől, rengeteget tettek a hazájukért a munkájukkal éveken keresztül, hiszen némelyik tápolt kicsiből igazi nagy ember lett, és ez bizonyosan köszönhető a törődésnek és támogatásnak, amit a Szocmin csapatától is kaptak. Megtették a tőlük telhető legtöbbet, és ez mindenképpen dicséretes. Ezek az emberek most távoznak nagy valószínűséggel, egy köszönömnek biztos jobban örültek volna.

Ha bárminemű hülyeséget leírtam, vagy kihagytam, ezer bocs, kommentben lehet jelezni és válaszolok rá.


További szép napot!
Vote, Sub, Comment!
xSLDx
 

Comments

Zofiel
Zofiel Day 2,114, 05:38

Végigolvastam!

Csub
Csub Day 2,114, 06:31

én nem.

Covfefe
Covfefe Day 2,114, 07:46

Én sem!

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 2,114, 08:28

Én sem!

Joz76
Joz76 Day 2,114, 06:48

Én ugyan sokkal öregebb vagyok attól, hogy a szocmintől kaptam volna bármit is, azonban az látszik, hogy a kormányok jöttek-mentek, de a szocmin dolgozott mindegyik alatt. A munkájukba sem látom bele, de kívülről úgy láttam, hogy jó munkát végeznek. Tudom, hogy osztottak, mert mentorként kicsikkel is kapcsolatban vagyok, és ők mind kaptak. Szóval egyet tudok érteni a cikkíróval, valószínűleg a sárdobálás helyett dícséretet érdemelnek.

Hapicica
Hapicica Day 2,114, 06:57

Köszönjük 🙂 Amúgy minden megtalálható a weblapunkon (csak a kétkedők kedvéért) http://szocmin.erephungary.hu/hu/

szabesz88
szabesz88 Day 2,114, 07:13

Én mint a jelenlegi szoc. miniszter is csak köszönni tudom mindenkinek a támogatását. A sárdobálókat próbálom figyelmen kívül hagyni, hogy a munkánkra fordítsuk az időt, de az utóbbi időben annyira sokan a szocmin és a csapat ellen beszélnek, hogy ez már nagyon elvette a kedvét a csapatnak is és nekem is. Nem azt várjuk hogy mindenki nyalja a se*günket, de azért ez hogy csak támadást kapjunk mindenkitől nem gondoltam volna. Természetesen tisztelet a kivételnek, de sajna az utóbbi az időben az ellenzők többségbe kerültek.

tamaske
tamaske Day 2,114, 07:51

vicces írás, olyan magyarázkodás szaga van, ahol a cáfolataid , inkább megerősítik az embert, hogy ott valami nincs rendben.
Érdekes, hogy a sok benneteket ért sértés ellenére , mégis csináljátok, ez lehet pl azért is, mert jó dolog a pénz közelében ülni.
nincs az az épeszű ember, aki nem áll fel és húz el, ha igaztalanul piszkálják, hacsak nem éri meg neki maradni...

DrunkenSaiIor
DrunkenSaiIor Day 2,114, 07:56

Tegnapi közlönyben ott van a reakciódra a válasz... felállunk.

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 2,114, 19:20

😕

xSLDx
xSLDx Day 2,114, 07:58

Félreérted, ez nem magyarázkodás... Én a többieket védem az olyan értetlenekkel szemben, mint amilyen a kommented alapján te magad is tűnsz. Magyarázkodás lenne, ha magamra venném, de nem vettem, mert nem tartom már magam a szocmin csapat tagjának, annak ellenére, hogy még mindig ott virít a nevem a közlönyben. A csapat azért "húz el", mert nem kérte fel őket Csongrad kivételével senki jövő hónapra. Kis különbség...

xSLDx
xSLDx Day 2,114, 08:02

Jah és persze azért nem "húzna el" el, mert lelkiismeretesek és elkötelezettek. Ez talán hihetetlen számodra, mert benned talán nincs meg ez a fajta tetterő.

szemi
szemi Day 2,114, 08:16

no komment

Hapicica
Hapicica Day 2,114, 08:24

Csak egy újabb vádaskodó 🙂 Nem baj hogy van elszámolásunk igaz? Ott a weblap, és olvasd el ezt is (tudom, betűk egymás utánjából áll, sőt még számolni is kell, de azért nem lehetetlen): http://www.erepublik.com/hu/article/-szk-v-aacute-dak-elsz-aacute-mol-aacute-s-kiutal-aacute-sok-2310346/1/20

Dacicus Maximus Day 2,114, 08:46

Comment deleted

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 2,114, 19:18

nekem nem tűnik magyarázkodásnak, na mindegy...

fischer2
fischer2 Day 2,114, 08:28

Nem olvastam végig, csak addig jutottam, hogy felhozod az okt mint. Hát elárulom neked, hogy nekünk nincs százezres havi költségvetésünk, amit nyereményként kiosztunk, azt magánvagyonból finanszírozzuk.

Olyan dolgokkal dobálózol, amikről saját bevallásod szerint sincs fogalmad, így pedig - ahogy tamaske is mondja - az érveid és magyarázataid eléggé megalapozatlanok, mondhatni hiteltelenek, és tényleg olyan szaga van az egésznek, hogy az utolsó napokban mossuk kezeinket, mi becsületesek vagyunk, de azért lelépünk. 😉

Mindazonáltal a munkájuk tényleg becsülendő, rengeteg órát és energiát fektettek játékba, szóval le a kalappal! Nem követem már annyira a sajtót, főleg nem a sárdobálást, így én sem tudom, hol kezdődött a szocmin vesszőfutása, de Csongrad eltitkolt orgja biztos nem tett jót a renométoknak. Ha minden rendben volt vele, miért volt titokban? O.o

xSLDx
xSLDx Day 2,114, 08:35

Nah akkor ideje ollózni pár dolgot...

"nem tartom már magam a szocmin csapat tagjának" - Nem mosom a kezemet...
"még a miniszterségem alatt" - Az már nem is tudom mikor volt, akkoriban ugyanannyi pénzt kapott az oktmin, mint a szocmin. Ez tény, és nem a máról beszéltem.
"A csapat azért "húz el", mert nem kérte fel őket Csongrad kivételével senki jövő hónapra" - A csapat maradna, a lelkiismeretük tiszta.
"http://szocmin.erephungary.hu/hu/" - Továbbra is elérhető a teljes költségvetés, elszámolás.
"ezek a fiúk/lányok éveken keresztül csak betettek a minisztériumba" - Nem csak ti.

Itt van mindenre a válasz, nem vádaskodtam, le is írtam fisher. Ha lesznek konkrét vádjaim majd megírom. De ha azt is tettem volna, ugye mennyire kellemetlen, ha olyannal dobálózik valaki, ami alaptalan? Te legalább (még ha félreértésből is) most átérzed, amit ezek srácok.

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 08:56

Nos a cikkedben magad is leírod, hogy - nektek sajnálatos módon - valaki megtörte azt az omertát, amit csongrad és persze ti is tartottatok és betartotok a mai napig. Szűk egy éve írta:
http://www.erepublik.com/br/article/viszl-t--2161388/1/20
"Ennek elég egyszerű az oka. Eléggé besokaltam egyes kormánytagok és nem kormánytagok tudatlansága miatt. Ennek következménye az, hogy eltávozom hamarosan hosszabb időre.
Olyannyira elegem lett a tudatlanságból és beképzeltségből, hogy többször elvesztettem türelmemet már és nyomdafestéket nem tűrő szavakat használtam.
Többször gondolkoztam, hogy kiadok egy cikket arról, hogy ki mit művel. Néhány tudják is milyen közel álltam hozzá, hogy kiadjam. (Nem kezdünk "de"-vel mondatot) DE jobbnak látom, hogy itt hagyom az egészet és megvárom amíg eltakarodnak innen. ..."
Csongrad visszatért, holott a saját szavait cáfolta meg, mert senki nem takarodott el a kormány tagjai és a haverjai közül. Máig hallgat, pedig ő már lebukott. Fedezi a bűntársait, kellene neki az elnöki plecsni. 🙂
Ne szólj szám, nem fáj fejem, gondoltátok és gondoljátok most is.
Nos valaki (droidfüggelék) nem így gondolta az összeomlás közepén, mert mégis csak kellett valakit mutatni, aki olyan tolvaj mint a jelen qrmány:
http://www.erepublik.com/en/article/titkos-szocmin-orgr-oacute-l-2310076/1/20
A bili borult és lett nagy kapkodás de több lépcsőben kiderült ami itt olvasható:
http://www.erepublik.com/en/article/org-lop-aacute-s-impics-2309468/1/20
Az, hogy mindennek semmi köze ne lenne a kormányok sorához kispisti óta és - mint azt írod - semmi köze nem lenne a szocminhez, nos ez nyilván nem igaz, és inkább vicces, mint szomorú.
Elsőre is pjatt be volt avatva, maga csongrad köpi be a társát, minden külön kérés nélkül, de csongrad szerint az emagyar közösség vagyonát csáki szalmájaként kezelő kormányok sora és a pórnép át lett verve.

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 08:56

Nos ez nem valószínű, mert, hogy a kormány belső információit lopásra használó vélhetően volt kormánytag orgtolvaj ezt a „titkos” nat.orgot is ellopta, annak ellenére, hogy egy nyilvános elszámolásban sem volt SOHA feltüntetve. Tehát a kormányból valaki, valakik tudhattak erről is, majd a tolvaj elmeséli, ha akarja, mert a jetibéren vett kápók, eistenek titkolóznak továbbra is.
A kezdeti pánik után megindult a kármentés:
http://www.erepublik.com/en/article/szoc-min-t-eacute-rt-kritika-2309792/1/20
csongrad villámgyorsan szétteríti a sikkasztás és lopás vádját a teljes minisztériumra és a magyarázat megalkotására időt kér és belebegtet egy fantasztikus ötletről szóló szavazást, amit azóta is türelmesen várunk, mert csongrad sosem sunyul, sosem hazudik. Nah jah, mondaná a művelt spanyol.
1 nap és megjön a „válasz” a „kritikákra”:
http://www.erepublik.com/en/article/v-aacute-lasz-a-szoc-min-kritik-aacute-kra--2310243/1/20
A szocmin gyárakkal indít. Leírja, hogy mint akkori miniszter nem tud a sorsukról semmi többet, mint ez:
http://www.erepublik.com/hu/article/a-szoci-aacute-lis-miniszt-eacute-rium-c-eacute-geir-l-1793395/1/20
Segítek, itt vannak összeszedve, nem én voltam, köszönet érte annak aki megőrizte:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmGcAafw9tcEdG9VQXBmWmhSTUNiNktwT25QSUFtdFE
A cégek nincsenek, pénz sincs, elszámolás sincs. Ezt írja csongrad, a miniszter.
Meg azt, hogy egyszercsak hip-hopp jött egy cég. Nem át(meg)vették a nem tudjuk milyen nem tudjuk milyen szintű céget. Lebontották féláron(?) adakoztak, és újra felépítették Q5-re. Szép. Köszi. De a gonosz kormány (Neduddki) helyett Ő(!!!!) Q7-re feltolta. Szép. Köszi. Így keveredik a magánérdek, tisztán jószándékból persze a közérdekkel. Mi meg persze elhisszük, hogy a köz járt jól ismét. Bemondásra. Köszi. Tényleg.

tamaske
tamaske Day 2,114, 09:01

"Mi meg persze elhisszük, hogy a köz járt jól ismét. Bemondásra. Köszi. Tényleg." így megy ez , ennyi

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 08:58

A java most jön: orgok elleni támadás lett droidfüggelék csongrad orglopását leleplező cikkéből. Hallatlan. Elloptak egy nemlétező titkos orgot, amit persze előtte csongrad – aki jó gazdája a közvagyonnak – gondosan kiürített. Neduddkinél landolt a pénz: http://szocmin.erephungary.hu/hu/elszamolas
Az, hogy mit, kitől, mikor, mennyiért, hol szereztek be szintén Neduddkinél lelhető fel, ahogyan az is nagy kérdés, hogy ki(k) kapták az éhenhalás ellen támogatásul kiosztott 15 e CC mellett a 147eCC-nyi fegyót. A bébik nagyon nyomják mostanában.
Mi meg persze elhisszük ezt is, mint a többi mesét. A minisztériumnak persze, nem miniszterének csongradnak, aki orgot lopott hozzá, mert, hogy ez – a cikk írója szerint - két külön dolog.

A végén a csattanó, sajátkezüleg a megbízható, igazmondó minisztertől az elnökaspiráns csongradtól: a lebontott Q5 kajagyár nincs lebontva, a fegyvergyár fele az államé a 300 goldért és a kapott adományokért cserébe.
Az org(ok) nem voltak eltitkolva, azaz mégis, mert malwinhun visszakövetelte, hogy ismét átadhassa a „gondos” gazdájának, elszámolás nincs, nem is volt soha a használatáról, csongrad 50 golddal monetaryzott (saját volt, vagy állami pénz?) a GM is monetryzott a cégekkel (ki mindenki tudhatta még ezen a (fél?)tucat emberen túl a jelszavakat a belépéshez?), de mindet levette magához, mielőtt a tolvaj(??) ellopta volna. különben is ők most épp ezerrel cégeket fejlesztenek (kinek a karakterén és pénzén, ki, hogyan fér hozzá?)...

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 09:01

A vége a legjobb:
„Még annyit, hogy a minket ért támadok között elég sok van aki valamilyen módón tett zsebre államipénzt. Neveket nem mondok, mert nincsenek rá konkrét bizonyítékaim, mert nem logolok chaten és nem kisérek figyelemmel minden pénzmozgást, de tapasztaltam “kozmetikázásokat” egy-egy állami elszámolásban.
Más minisztériumokat is meg lehetne egy kicsit kergetni, hogy hol vannak a cégek.
Köszönöm a figyelmet és várom a további kérdéseket, hogy minél tisztább képet kaphasson mindenki rólunk.”

A cikkíró figyelmét is felhívnám erre a befejezésre, mert hogy nem egyezik a (velejéig hazug és megtévesztő) koncepciójuk.
Nagyon nem.

No persze, a végén még megfenyegeti a tettestársakat, hogy beszélni fog, bizony és bemószerolja őket is, mint pjatt-ot, ha nem kussolnak, mint ő.
Mi meg csodálkozunk, hogy a lenullázott emagyar közvagyon romjain ilyen alakok maszatolják össze azokat, akiket baleknak, éveken át meglopható hülyének tartanak. .
Amikor a rabló mesél a kiraboltnak, miért volt ez elkerülhetetlen és miként hagyja magát megint kifosztani.

Ami még hasonlóan nem ad vidámságra okot az az a - nem első alkalommal felhozott - mentegetőzés, hogy de ők segítettek, dolgoztak.
Igen.
Ez igaz.
De azt is leírhatná már valaki, aki ezt a pofánkba tolja, hogy azok szerint akik szerint a lopás, csalás, átverés letudható melóval, segítséggel, mi az árfolyama ennek.
Hogyan lehet erre jogosultságot szerezni? Omerta, bűnrészesség, sunyi hallgatás.

Mennyit kell robizni a HM-nek, Szocminnek egy fél cégért, használatba kapott, titkosított orgokért?
Mi az ára a becsületnek kicsiben és nagyban egy játékban, ahol játékpénzt, játéktankot és játékorgot lehet lopni a játékostársainktól?
No de milyen ember, emberek tesznek ilyeneket?

No a csongad félék és a cimboráik.
Itt olvashatjuk őket, szépen sorban egymás mellett.

DrunkenSaiIor
DrunkenSaiIor Day 2,114, 10:35

bármi féle bizonyítékod van arra hogy a szocmin tagok mit loptak el? vagy megint csak üres szavakkal dobálódzol?🙂

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 11:35

Persze, hogy van.

Egy részét leírta csongrad, erről olvashatsz itt is tőlem, a többit odaadtam a jetibéren vett kápótoknak, hogy nyomozza le és büntesse meg a sunyi tolvajokat.
Ezen dolgozik szerintem és ezért nem vagyok letiltva a három-négy tucatnyi reportok után.
Gondoltam segítek csongradnak, ahogy javasolta: "ne csak benneteket kapargassanak, hanem más minisztériumokat is".
Rajtam ne múljon, ha ezt kéri.
Kapargathatnak..
izgatottan várom az eredményét, akárcsak a csaló sokadnickes elnökötök immár négy hete.
Nem adom fel sosem. 🙂

netudkiaz
netudkiaz Day 2,114, 09:33

Csak annyit tudok mondani, a kezdők lesznek a vesztesei annak a veszekedésnek amit csináltok.
Így magam is.
Azt elmondhatom nektek vádaskodók, hogy pont nem érdekel ki csaló, ki ügyeskedő a Szoc.Min. tagjai közül.
Meggyőződésem, hogy egyik sem.
Amiben meg egészen biztos vagyok mert tapasztaltam, hogy 100%-ban korrektek, segítőkészek és lehet rájuk támaszkodni bármiben.
Rólatok meg csak annyit tudok amit olvasok, vádaskodtok, acsarkodtok idiótán viselkedtek.
EZ jön le rólatok abból a megnyilvánulásotokból amiket itt tesztek közzé.
Éhesló egy roppant érdekes emberke, örüök neki, hogy senki nem válaszolt a hozzászólásaihoz.
Van egy szint ami alá nem kell lemenni.
Ő pedig ott van.
Uff

tamaske
tamaske Day 2,114, 09:41

sajnos vannak tények fentebb, amik felett nem lehet szó nélkül elmenni

Nariii
Nariii Day 2,114, 11:07

Vállalj miniszteri munkát és mutyizhatsz te is... A mocskolódással pedig most azt értétek el, hogy nem lesz szocmin. Ha Csongrád továbbviszi akkor talán megmarad 5-ből 1 kezdő, de ha nem viszi tovább, akkor majd örülhettek, ha 10ből 1 marad...
Azt hiszem ezt szépen kifőztétek, és mi isszuk meg a levét. Köszönjük! 🙂

tamaske
tamaske Day 2,114, 13:14

ámen

Mandalaa
Mandalaa Day 2,114, 09:44

Pedig normális hangnemben írta le a véleményét Eheslo.

tamaske
tamaske Day 2,114, 09:50

azért nincs rá válasz 🙂

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 10:15

Basszus, ez komoly?
A tartalomra is érthető, vagy tényleg csak a formára, mint írod?

Mandalaa
Mandalaa Day 2,114, 10:43

Mindkettőre írtam.

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 12:15

Nyomorúságos, hogy ilyen események után kellett erre jutnod.
Nem elégtétel, sem nem öröm, inkább valamiféle "karma".
Komolyan sajnálom.
Jobb lett volna inkább játszani, marháskodni, akár a a szokásos szerepeket is.

Eheslo
Eheslo Day 2,114, 14:12

Ha éhezel, szólj, küldök kaját szívesen.

http://szocmin.erephungary.hu/hu/elszamolas
A szocmin 16 ezer HUF-t fordított ételre a múlt hónapban.
Fegyverre pedig 150 ezer HUF-t.
Ez nem szocmin, hanem HM, a bébik pedig nem éhező, munkát kereső, támogatásra szoruló kezdők, hanem az MU-k szeme fényei, valóságos Herkulesek, mert el tudtak ütni 13000 (!!!!) q7 fegyvert.

Ez nem szocmin, hanem zsoldosképző.
Eállami csecsen függő bébizsoldosokra, NULLA szüksége van eMagyarországnak. Azokból van elég élő és fék is, bébikiadásban nem kell egyik se.
Amiből hiány van, az az önellátó, érdeklődő, eállamtól független, saját kisözösségét támogató - saját kisközösségétől támogatott magyar eállampolgár.
Erre gyúrjatok, gyújtsetek, kapjatok segítésget, kölcsönt (közösségi garancia mellett).

y0suna
y0suna Day 2,114, 09:50

vote 😉

corazonmillonario
corazonmillonario Day 2,114, 09:59

v75

Hercegno
Hercegno Day 2,115, 13:30

régen szocmines osztásokon úgy osztottak, hogy ha fakegyanus volt a kérő, akkor nem a teljes mennyiség lett kiosztva neki, csak egy része, a maradék maradt az osztónál. ha fake volt nem írt, hogy a maradékot is elkérje, ha nem fake volt, akkor irt és kérte....ilyen tényleg volt a szocminben és nem egy osztó csinálta így...

Sobamogera
Sobamogera Day 2,115, 14:54

Minden szocminesnek tőlem egy vote menne, ha lehetne.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.