[Serxhio per CP] Nje Shqiperi me e zhvilluar

Day 2,080, 14:16 Published in Albania Albania by LiL Serxhio

Pershendetje vellezer dhe motra Shqiptare 😃

Ka kaluar me shume se nje vit qe une e luaj kete loje cdo dite pa pushim dhe besoj se ka ardhur momenti i duhur qe une te hedh kandidaturen time per CP
(President).

Gjate ketij viti kam marre eksperience te vlefshme nder te cilat dallohen:

1.Punet ne Qeveri

-Minister i Edukimit
-Minister i Mbrojtjes
-MoFA Team
-Minister i Integrimit

2.Punet ne ushtri

-Pjese e stafit FPZH (FPZH para 1 viti dhe jo kjo qe u rihap gjate qeverisjes se PEYONI-t)
-Komandant i dyte i ish-Albanian D2
-Komandant i ALLIED FORCES/2Head Army/ILLYRIANS.
-Oficer ne Air Forces.
-Komandant i ish-Albanian D1
-Komandant aktual i ILLYRIAN JUNIORS.

3.Punet ne Politike

-President i Partise Revolucionare (x2)
-Keshilltar partie
-Drejtor i 2 Departamenteve te ndryshme ne American Military Party
-Kongresmen

Gjate ketij mandati qeverises do te kem si pikesynim nje shtet te mire-organizuar ne te gjitha drejtimet : Puna ne Qeveri, Puna ndermjet qeverise dhe

qytetareve, Koordinimi i Ministrise se Mbrotjes me MU-te Shqiptare, programi i ambasadoreve, Forumi.

-Puna ne Qeveri

Si cdo qeveri tjeter paraardhese, do te krijohet nje grup mesazh ne loje ku do te perfshihen te gjithe anetaret e kabinetit qeverisese dhe aty do te ndajme
punen e gjithsecilit si dhe do te komunikojme vazhdimisht.

-Puna ndermjet qeverise dhe qytetareve

Cdo vendim i rendesishem i kesaj qeveri do te merret ne bashkepunim me qytetaret. Zedhenesi i qeverise do te publikoje vazhdimisht progresin e qeverise duke
treguar punen e qeverise qe eshte bere si dhe vendimet e ndryshme qe do te marre qeveria.

-Koordinimi i Ministrise se Mbrotjes me MU-te Shqiptare

Do te krijohet nje grup-mesazh brenda ne loje ndermjet CP, MoD, vMoD si dhe te gjithe udheheqesve te MU-ve Shqiptare ku do te diskutojme te gjithe se bashku
per vendimet qe kane lidhje me lufterat qe zhvillohen ne Shqiperi. Ky Grup-mesazh do te jete nje pike strategjike e ketij mandati qeverises.

-Programi i Ambasadoreve

Kam kerkuar qe nga muaji shkurt ne te gjitha qeverite qe ti japin jete ketij Programi, por gjate ketij mandati MoFA dhe ambasadoret do te funksionojne duke
iu permbajtur ketij Dokumenti (DRA-Dokumenti i Raportimeve te Ambasadoreve) ku do te kene access MoFA, vMoFA, CP, vCP, MoD, vMoD . Ministria e Puneve te
Jashtme do te kujdeset te mbledhe ambasadore te cilet jane te afte ta plotesojne kete dokument me informacione te ndryshme nga shtetet ku jane vendosur cdo
dite. Ne kete menyre do te kemi nje informacion me te zgjeruar ne lidhje me aleatet dhe jo-aleatet tane.

-Forumi

Kohet e fundit kam pare artikuj ne Shqiperi ku behen diskutime e propozime te ndryshme . Vazhdimisht kam komentuar qe nuk eshte vend i pershtatshem ne
eRepublik dhe kam propozuar qe keto tema te diskutoheshin neper forume ku shqiptaret duket se jane paksa pasiv ne perdorimin e tij. Do te hartohen plane nga

nje grup personash te cilet do te shtyjne lojtaret te fillojne e te perdorin forumin. Gjithashtu per temat qe kane diskutim te gjate ne qeveri, nuk do te
diskutohen ne Grup-Mesazh por ne Forum.

POLITIKAT

Politikat e Brendshme
- Keshilli i Larte

Do te vazhdoje te funksionoje Keshilli i Larte duke vazhduar rolin e tyre si keshillues ne qeveri .

-Kushtetuta

Nese zgjedhem si President, do te kontaktoj me DonCurtis duke i kerkuar te vazhdoje punen e tij me Kushtetuten duke e zgjeruar dhe permiresuar ate. Besoj se
ne baze te kushtetutes, eShqiperia do te funksionoje me mire. Ndryshimet ne kushtetute do te miratohen vetem me shumice votash nga Qeveria, Kongresmenet ,

Kryetaret e Partive si dhe nga Keshilli i Larte.

Politikat Ushtarake

Duke qene se territoret ne Indi i kemi siguruar fale nje AirStrike, ato do te vazhdojne te jene Prioriteti yne kryesor . Gjithashtu do te vazhdojme ti
mbrojme territoret tona ne Shqiperi, dhe nese do jete nevoja, duke u koordinuar edhe me aleatet tane, nese na shpallin NE ne territoret tona origjinale
(Serbia ose Mali i Zi) do te luftojme seriozisht 😃
FPZH do te vazhdoje ekzistencen e saj si MU-ja e lojtareve te rinj, ne te cilen do te vazhdojne te jepen supplies .

Politikat e Jashtme

MoFA do te vazhdoje te kete rolin kyc ne marredheniet tona me aleatet dhe shtetet e tjera se bashku me Ambasadoret.

Artikujt e kesaj fushate:
1. [Serxhio per CP] Nje Shqiperi me e zhvilluar
2. [Serxhio per CP] Organizim, Zhvillim e Pune te madhe per eShqiperine
3. [Serxhio per CP] Fjalet e fundit dhe kabineti .


NESE DESHIRONI QE EDHE JU TE JEPNI KONTRIBUTIN TUAJ NE ZHVILLIMIN

E SHQIPERISE, APLIKONI KETU PER TU BERE PJESE E KABINETIT.