[SC]Hadügyi jelentés 19.10.11

Day 4,343, 13:42 Published in Hungary Hungary by Hadugyminiszterium


Üdvözlet bajtársak!

1. Chimor védelmeSikeresen megvédtük Chimor perui régiónkat a rebellisektől. Ellenfelünk a 4. légikörben tetemes sebzést mozgatott meg ellenünk. Az első 1 orában megszerezték a vezetést és 57% környékén állt a csúszka amikor a kormány megkezdte a védelmi intézkedéseket. Bekültdtük a légi programos pilótáinkat, de az ellenfélnél több taktikai bombázó állt készenlétben.

Ekkor döntöttünk úgy, hogy felkeressük a Tentara Nasional eIndonesia egység vezetőit. Velük a jó kapcsolatot az Árnyéklovagoknak köszönhetjük. Őket hivták meg tudomásom szerint diktatúra oldalra légi oldalon ütni. Három tagjuk pár perc alatt 67%-ra tornázta nálunk az arányt majd ez csökkenve átbillent akkor, amikor nekünk 1750 pontunk volt. Ekkor Peru 400k CCt felajánlva rengeteg Asteria harcost mozgósitott. Látva a kibontakozó légiharcot saját repülőseink is magasabb fokozatba kapcsoltak köztük sok Árnyéklovag. A győzelemhez viszont elengedhetetlen volt a CODE nehézbombázóinak megjelenése. Sikerült egy percre átbillenteni a kötelet és megnyerni a kört.

Mivel paraszthajszállal nyertünk mindenki sebzése számitott. Köszönjük mindenkinek a közreműködést. A sikeres kör örömére Dunedan elnökúr elrendelte a top50 magyar harcos automatikus CO kiutalását.

2. Légi program CO

Mivel szóba került a CO ezért szeretném tisztázni a légi programos CO és az állami országfali CO közti különbséget. Előbbi csak a programban résztvevőknek jár, mig utóbbi bárkinek aki kéri a poszt alatt. Ebben a ciklusban megemeltük a légi keret értékét, igy 3000 lett a limit 150k/M számolva. Ami ezen felül történik beütésre arra az állami CO számolódik limit nélkül.

További félreértést elkerülendő a kiutalást minden esetben a GM végzi minden egyes kifizetésnél. A Hadügyminisztérium nem rendelkezik közvetlen költségvetéssel.

3. Spanyol csizma

Az erepublik jelenleg a spanyol eseményektől hangos. Hamarosan az Ibériai-félsziget válig az Asteria és a CODE új frontvonalává. Több Asteria tagország is AS-t adott Spanyolországra köztük Bulgária és Szerbia is. Ennek következtében a CODE is megmozdult és azt kérte tagországaitól, hogy adjanak légicsapást Hispániára. A célrégió jelenleg még nem ismert, ezt majd a CODE vezetése összehangolja.

A magyar parlament elé szavazattartással lett beadva a javaslat. Addig megvitatják honatyáink a légicsapást és a határidő lejárta előtt szavaznak.

Amint bővebb információkkal rendelkezünk a harcoló lakosság tudomására fogjuk hozni. Készitsétek a fegyvereket mi megadjuk a lehetőséget, hogy éles helyzetben használjátok.


Chile már a Baleár-szigetekről támadja Barcelonat, de érkeznek a Románok az orosz régiókra.

4. Indonéz TW

Az indonéz TW-t két hónappal ezelőtt Kina kérésére állitottuk le azzal a kikötéssel, hogy amint végeztek a büntetőexpedicióval újrainditjuk. Az indonéz fél megkeresése után az ügyet a képviselők elé terjesztettük akik újfent megszavazták. Miután zöld utat kaptunk a kongresszustól megkértük az indonéz kormányt, hogy adjanak NE javaslatot ránk. Ez a mai napon meg is történt. Hamarosan tehát ismét edzőháború lesz Hawaii és Papua régió érintésével.

Hozzátenném a CODE kifejezte nemtetszését az Indonéziával folytatott gyarkorló háború okán. Ezt tudomásul vettük, de szivélyesen jeleztük az edzőháború magyar belügy. Indonéziával évtizedes barátságunk miatt is szivesen biztositunk nekik edzőháborút.DM,HM