Ambient on/off

Join the new world

 

[RO] Remember, remember, the 5th of November 2012!

Day 1,811, 01:46 Published in Romania Romania by Gooffree
le: continuarea in acest articol

Remember, remember, the 5th of November!

Povești, vise, amintiri... Știu că nu mai poate fi la fel, pentru că s-au schimbat multe și nu toate în bine.
Bun, bun, dar ce-i de făcut? În primul rând pe 5 noiembrie candidez la Președinția României. Și uite ce propunem noi:

  Scena politică din eRomânia

  Cele mai multe persoane sunt dezinteresate de politică, dar e foarte important să ai câteva idei despre scena politică, fără să te implici neapărat, pentru că așa poți face o alegere cât de cât informată. E destul de greu să vorbești de calitate aici și în general fiecare cioară își laudă puiul. Pe undeva e normal, pentru că fiind în interiorul unui grup cunoști mai multe lucruri despre o persoană sau alta decât cel din afara lui.
  În politica internă rolul cel mai important îl are președintele de partid (PP) deoarece el stabilește lista de reprezentanți în Congress și tot el desemnează candidatul la președinția țării (CP). Mai mult, PP-ul nu poate fi demis (spre deosebire de CP) așa că într-adevăr are foarte multă putere. De aceea e foarte important pe cine alegem PP în partidele din care facem parte.
  Dar, CP-ul chiar dacă este susținut de un anume partid, el reprezintă întregul grup de oameni numit România. De aceea în ce privește politica internă, deși am anumite preferințe, voi încerca, și vom încerca să creem un mediu cât mai propice pentru a ne simți bine cu toții, sau măcar cei mai mulți dintre noi.

  Până pe data de 26 noiembri nu vom avea Congress, așa că singura persoană care poate da și vota legi va fi CP-ul. Cu toate astea, eu și membrii cabinetului vom avea consultări cu președinții partidelor din top 10 pe chestiuni ce țin de interesul național.

   Cu EDEN sau fără EDEN?

   Întrebarea asta e de ceva timp în mințile noastre. Unii și-au răspuns deja la întrebare, alții sunt în expectativă. În mod normal, într-un sondaj cel care face sondajul încearcă să influențeze cât mai puțin rezultatul. Dar, având în vedere că pe 5 noiembrie vor fi alegeri pentru CP, și tocmai am vorbit despre alegerile informate, (deși până pe 26 noiembrie aș putea fi un mic dictator pentru că n-ar avea cine să mă demită în eventualitatea în care îmi acordați încrederea pe 5) ceea ce propunem noi este să părăsim EDEN-ul și să refacem o alianță cu țări cu care avem relații foarte bune. Un articol foarte clar despre situația EDEN-ului a fost cel al lui alpho. Sondajul o să apară în episodul următor.

   Remember, remember, the 5th of November!


    Români de pe alte meleaguri, uniți-vă!

    Deveniți cetățeni români să aveți aceleași drepturi ca și noi! Să fim sinceri, de ce ar vrea cineva să revină la cetățenia română? Dar mai ales, pe cine ar ajuta? Singurul lucruri pe care nu le poți face dacă n-ai cetățenia română e să candidezi la PP la Congres sau la CP, să votezi pe cineva și trebuie să faci alte Daily Orders (DO). Aproape orice altă cetățenie oferă mai multe bonusuri decât cea română, de aceea unitățile militare își au firmele în străinătate, pentru a putea produce mai multe arme pentru membrii lor. În rest poți cumpăra arme din România (deci poți plăti taxe), poți lupta pentru România. Așadar rămâneți unde sunteți (nu e ca și cum ar putea să vă ofere cineva cetățenie română luna asta 🙂 ) acumulați bani, arme și fiți pregătiți. O să vină momentul în care va fi nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi. Și poate chiar va fi și distractiv.

     Economic? Militar?

     Pornim de la realitatea de astăzi și anume că nu avem congres, ceea ce rezultă în primul rând că până cel puțin pe 27 (pentru că trebuie să luăm în calcul și posibilitatea ca situația de acum să se repete și luna viitoare) nu avem acces la fonduri.
     Totuși, asta nu ne impiedică să analizăm ce vrem noi cu adevărat în jocul ăsta.
     Vrem să ne recuperăm teritoriile originare? Vrem mai multe regiuni cu resurse?
     Avem nevoie amândou simultan, pentru că sunt două subiecte care sunt într-o relație de simbioză, oarecum, pentru că economia există pentru că există modulul militar și viceversa.
     Luna trecută au apărut două proiecte în discuție, unul care vizează reforma BNR-ului și o punere în valoare a org-urilor statului, iar celălalt stimularea unităților militare prin acordarea de solde conform unor criterii bine stabilite. Partea interesantă este că în fiecare dintre aceste propuneri există un colectiv de persoane care au venit cu aceste soluții. Și mai interesant a fost că fiecare dintre aceștia au spus că sunt de acord să colaboreze cu orice forță politică dorește să le pună în practică.
     Există totuși o temere, întemeiată de altfel, dacă ceea ce construim noi acum într-o lună strică cineva într-o zi? Da, există și acest risc, dar luna aceasta este perfectă pentru a pune în practică ambele reforme. Dacă rezultatul va fi pozitiv, atunci cu siguranță riscul acesta va fi mai mic.


     Puterea României

     Avem două criterii care generează puterea României: calitatea și cantitatea.
     Nu mă refer la calitatea oamenilor ci la calitatea personajelor, la strength-ul și nivelul lor precum și calitatea armelor cu care luptă fiecare. Astea pot crește mai rapid doar cu bani, și așa cum discutam mai dus, nu e cazul până pe 27 noiembrie cel mai devreme. Puterea României ar trebui să crească după implementarea celor două soluții de mai sus (economică și militară).

     Când vine vorba de cantitate, adică un număr mai mare de jucători, atunci avem:
      + 1

      Ideea e una simplă: fiecare cetățean activ +1 prieten/rudă egal Baby Boom. +1x500 de persoane active (deși numărul activi în România este mai mare în realitate, dar luăm un caz defavorabil) = un boom la Divizia 1 (până în level 25).
      Cum să aducem un prieten/vecin în joc? Cu forța, cu rugăminți fierbinți, ca un favor, cu asta . Fiecare cum știe mai bine 🙂. Când facem asta? Nu chiar acum, pentru că trebuie ca cea mai mare parte dintre noii veniți să și rămână.
      Î: Se poate să aduc mai mulți în joc, nu doar unul? R: Da, mai ales că la +10 ne mai alegem și cu o medalie cu 5 gold cu tot 🙂.
      Totuși e important să nu grăbim, pentru că știm ce poate oferi jocul, așa că trebuie să compensăm prin Garda Națională și Ministerul Educației, care vor avea ceva de treabă 🙂. Unitățile militare sunt cele care creează legături între oameni și aduc distracția care lipsește jocului.

      În următorul episod: Echipa.
      Remember, remember, the 5th of November 2012!

      Să ne amintim cu plăcere de 5 noiembrie 2012!

      Mulțumesc,
      Gooffree
       

      Comments

      smif
      smif Day 1,811, 01:05

      Remember, remember, the 5th of November!

      buru
      buru Day 1,811, 01:18

      o7

      perihelio
      perihelio Day 1,811, 01:42

      Iata ca se poate ! Votat.

      zmeuNY
      zmeuNY Day 1,811, 01:48

      Articolul nu zice absolut nimic in afara de faptul ca vrei sa iesi din Eden
      Apoi ne dai niste linkuri la Articole scrise de altii.

      Restul e umplutura.

      Echipa ceva ?
      Pe plan militar? Coordonare ?

      Mi se pare foarte slab Articolul, este doar o parere personala. Poate tu ca persoana esti potrivit sa fii CP, dar trebuie sa fii mai pe subiect. La prima vedere pare scris de cineva care e rupt de realitatea eRo

      Nevertheless.
      Succes.

      Alegretto
      Alegretto Day 1,811, 02:49

      Go president, my friend!

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 04:17

      Remember, remember, the 5th of November!

      FRin
      FRin Day 1,811, 04:38

      " și în general fiecare cioară își laudă puiul "
      sugestie :
      nu vb. de ciori in preasma alegerilor

      Ruminantus
      Ruminantus Day 1,811, 07:42

      Succes! Sa jucam cu placere :😁

      S T B
      S T B Day 1,811, 08:01

      am stat și ti-am citit tot articolul

      concluzia: ai scris mult, dar nu ai spus nimic

      Alegretto
      Alegretto Day 1,811, 08:01

      Sloganul zilei: "Remember, remember, the 5th of November!"
      http://www.erepublik.com/en/article/2150851/1/20

      Raul Doru
      Raul Doru Day 1,811, 08:37

      sa parasesti EDEN?! bleah!
      de ce nu-ti propui ca, impreuna cu statele alea cu care ai relatii bune, sa reformezi EDEN-ul?! sau nu ne intereseaza ca se va vorbi si despre noi ca am stricat o alinta (cum se vorbeste despre Bulgaria, Polonia, Spania, Turcia etc...)?
      tot mai multe motive pentru schimbarea cetateniei...

      Razbunatorul Baimarean
      Razbunatorul Baimarean Day 1,811, 08:38

      Remember, remember, the 5th of November!

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 08:46

      @Raul Doru: " ceea ce propunem noi este să părăsim EDEN-ul și să refacem o alianță cu țări cu care avem relații foarte bune"

      Citeste mai bine next time. Nu poti reforma EDEN fara sa o iei de la capat cu el, atata timp cat majoritatea voturilor acolo sunt de la tari mici precum Albania, Portugalia, Irlanda, Olanda.

      Raul Doru
      Raul Doru Day 1,811, 08:59

      apropo, s-a discutat intens depolitizarea membrilor GN. asa-zisa "echipa liberala" a inceput deja sa trimita mesaje electorale membrilor GN care inca nu au terminat stagiul de pregatire... asa ca lasati-le pe-astea cu moralitatea...

      Raul Doru
      Raul Doru Day 1,811, 09:03

      Lego-kun: si Irlanda, Albania, Portugalia au fost acceptate ca membri EDEN. trebuie intarite legaturile, schimbate strategiile (probabil stiu cei din HQ mai bine ce trebuie facut). altfel, hai sa plangem sa ne primeasca Polonia, Spania, SUA si Brazilia langa ele. sa fim doar cu "cei mari"...

      Gooffree
      Gooffree Day 1,811, 09:15

      @smif, buru, Adiemus, perihelio, zmeuNY, Alegretto, Tarta Valentin mulțumesc pentru încurajări : ).
      @FRin, : )) e cu substrat.
      @Raul Doru, nu putem schimba pe nimeni în afara de noi înșine. Când oameni care cunosc EDEN-ul mai bine decât mulți dintre noi ajung la concluzia că așa nu se mai poate, apoi înseamnă că poate chiar au dreptate. Si ce-nțelegi tu prin depolitizarea membrilor GN? Nu au dreptul să voteze până nu ajung la nivelul 30, sau cum? S-a folosit GN ca mijloc de promovare?

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 09:16

      @Irlanda, Albania, Portugalia, Olanda sunt membre EDEN de ceva timp, dar cam trag EDEN in jos....s-a vazut de ceva timp si s-a mai discutat in presa. Vezi articolul lui Darkslowstar,alpho, etc.

      Gooffree
      Gooffree Day 1,811, 09:17

      zmeuNY, Stefan TB mulțumesc că l-ați citit : ). O să vină și un rezumat : ).

      PaulTC
      PaulTC Day 1,811, 09:27

      Gooffree, într-un comentariu de la articolul precedent spuneai că "experiența lui Lego-kun ar fi de folos României". Te-aș ruga să detaliezi puțin. Unde ar fi de folos? la Ministerul Apărării, dată fiind experiența susnumitului de a lupta împotriva României? Sau la BNR, alături de tovarășul de breaslă Hitman? Spune-mi ca să știu și eu la ce te-ai referit..

      Raul Doru
      Raul Doru Day 1,811, 09:35

      Gooffree: dupa ce faci o campanie in care obligi membrii GN sa renunte la partidele politice in care se aflau (masura discutabila, dar implementata), apare "echipa liberala" sa-i spameze cu mesaje electorale. sunt curios ce reactie au ofiterii GN si cei care sustineau ca piticii nu trebuie influentati in ceea ce priveste aderarea la UM-uri si, mai ales politica. desi la ce inseamna PL in ultimul timp, nu cred ca mai mira pe cineva comportamentul asta...

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 09:47

      @Raul Doru: Si nici nu au fost invitati intr-un partid politic. Cu atat mai mult in PL.

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 09:49

      Si nici nu a trimis careva mesaje in special membrilor GN. Ci tuturor cetatenilor eRO care nu fac parte dintr-un partid politic din top 8.

      Raul Doru
      Raul Doru Day 1,811, 10:01

      tocmai vroiam sa te rog sa le zici ca pe mine sa ma ocoleasca. dar prea tarziu. m-a lovit wellness si pe mine... 😁)) problema e ca trebuia sa gasiti un candidat care sa "spuna" ceva actualilor votanti. o persoana care sa mai stearga din imaginea pe care (fara sa fiu rau) v-ati creat-o in ultimul timp. nu spun ca PL e singurul partid cu bube, dar voi strigati cel mai tare, pozand in nepatati. in realitate insa...

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 10:13

      @Da raul doru. Ar fi trebuit sa il sustinem pe pista2, nu ?🙂

      Raul Doru
      Raul Doru Day 1,811, 10:19

      nu Lego. vorbeam strict despre liberali. fara suparare, dar pe langa smif sau Adiemus, Gooffree e un ilustru necunoscut. pentru noi astia mai noi, cel putin...

      gabila
      gabila Day 1,811, 10:24

      Nu e decizia ta daca ramanem sau nu in EDEN,
      Inainte de orice, un politician mare cu level mic are o explicatie de dat.
      Gooffree, am un vot cinstit de dat. Unul singur. Ti-l dau daca poti sa castigi increderea romanilor.

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 10:52

      @Raul Doru: Tocmai l-ai cunoscut.

      @Gabila: Si dupa cum a zis si el in articol, o sa fie un sondaj pe tema asta.

      Mad Spider
      Mad Spider Day 1,811, 11:08

      Lego-kun, tu pana la urma din a cui echipa faci parte ?!? cristi4seby te-a dat deja ca mufa in echipa lui.

      Gooffree, asteptam cu deosebit interes "episodul" urmator. Speram ca nu va fi difuzat dupa "incheierea programului".

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,811, 11:57

      @Mad Spider: A zis careva ca am voie sa fac parte dintr-o singura echipa ?🙂 Fac parte din echipa oricui ma vrea, si ajut pe oricine doreste ajutorul meu. Nu cred ca e careva de pe aici care sa ma fi rugat vreodata ceva si sa ii fi spus nu.

      Mad Spider
      Mad Spider Day 1,811, 12:02

      Da Lego, ai dreptate, nici pe hitman nu l-ai putut refuza. : ))))))))))))))

      sher-kahn
      sher-kahn Day 1,811, 12:26

      Lego... daca esti tot prin 2-3 echipe ii dai dureri de cap lui zmeulica... nu mai stie daca sa te pupe sau sa te injure 😛

      Ruminantus
      Ruminantus Day 1,811, 13:38

      @Raul Doru
      Exact cum am spus in articolul lui SMIF:
      http://www.erepublik.com/en/article/smif-sustine-gooffree-for-president--2151048/1/20

      L-am intalnit pe Gooffree in real life.
      E un baiat super vesel si adevarat.
      Atata atitudine pozitiva mai rar am intalnit la cineva!
      M-a impresionat si pe mine, eu fiind un infocat sustinator al morocanismului extrem :😁

      Il votez cu constiintza faptului ca promovez pe cineva de treaba.

      Mad Spider
      Mad Spider Day 1,811, 14:37

      @ Adiemus, smif, Gooffree, Alegretto si ceilalti reveniti pe scena politica dupa o perioada lunga de pauza..
      avem nevoie de oameni ca voi in politica, insa lasati "melancolia" vremurilor de mult apuse si creati-va un partid nou, curat, daca vreti sa aveti succes si sa fiti sustinuti de intreaga comunitate.
      ceea ce faceti voi acum este ca si cand ati folosi un bandaj nou (steril) pe o rana deja infectata.

      Mad Spider
      Mad Spider Day 1,811, 14:42

      singurul "baiat inteligent" (si cu coloana vertebrala) din PL a fost Vircati. el a inteles ca in actualul PL nu se mai poate face nimic si a plecat, cu demnitate, pe usa din fata. asa ca, daca nu vreti sa o luati chiar de la zero, puteti merge in noul lui partid (asta in cazul in care nu cumva a plecat din cauza voastra.. nu cunosc bucataria interna a PL). ; )

      ciprial
      ciprial Day 1,811, 15:50

      Eu propun ceva : Hai sa ne spalam pe dinti ca miroase a cact! Sa facem si putin de gargara ca poate miroase a levantica, dar dupa 15 minute iar o sa duhneasca a hoit!

      Impresia de moment conteaza!

      ciprial
      ciprial Day 1,811, 15:53

      AAaaa... si marketingul si articolul sunt de calitate!

      Bv goofree de scris stii sa scrii. 🙂

      Dar eu vreau sa vad o echipa , ca singur nu faci nimic - doar sa apara papitzoi / atarnai care sa profite de oamenii cu initiativa ....

      The Imperatorr
      The Imperatorr Day 1,811, 15:55

      Satui de bolsevici nu votam bunici fara frici. Dam o tura printre inamici.

      Krontzo
      Krontzo Day 1,811, 18:24

      succes, Gooffree!
      o7!

      AntiSerbForever
      AntiSerbForever Day 1,811, 22:31

      Asta nu-i de votat.

      loordsteaua
      loordsteaua Day 1,812, 01:59

      ""nu avem acces la fonduri."" cum nu ai acces ma fonduri ?
      http://www.erepublik.com/en/country/economy/Romania
      poti scoate banii de aici si fara congres trebuie doar sa stii cum noob

      Gooffree
      Gooffree Day 1,812, 02:31

      @Krontzo, @ciprial mersi frumos 🙂
      @Mad Spider, eu cred că se poate face ceva în PL, și deja se vede cum apar oameni interesați să ajute în plan poltic.

      Gooffree
      Gooffree Day 1,812, 02:34

      @loordsteaua, se poate în teorie, dar în practică e un pic mai greu, și știi de ce.

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,812, 04:53

      @loordsteaua: Ai tu spitale sau DS-uri si nu stim noi ?😃

      Gray Tabby
      Gray Tabby Day 1,812, 05:33

      Sondaj Relatii Externe ale eRomaniei ! Va rog completati.
      http://tinyurl.com/c28mv2x

      loordsteaua
      loordsteaua Day 1,812, 05:48

      Eu nu lego-kun dar am prieteni care au 🙂

       
      Post your comment

      What is this?

      You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.