Ambient on/off

Join the new world

 

[Presidenttiehdokkuus] Keisarin uudet kuviot

Day 1,839, 13:27 Published in Finland Finland by TheJuliusCaesar

Hyvää iltaa eSuomi.
Viimeisen puolen vuoden ajan on takaraivossani takonut Lavanchen suusta päässyt lausahdus, joka kuului seuraavasti:

<Lavanche> mut niin harkitse nyt vielä, minä henk.koht olisin valmis ajamaan sinulle LEP:iltä tuen sinne presidentiksikin

Tästä syttyi jonnekin pääkoppani taka-alalle halu, unelma joskus päästä presidentin paikalle johtamaan eSuomea. Kuluneen kuuden kuukauden aikana minua on maaniteltu ehdokkaaksi monen monituista kertaa. En kuitenkaan kokenut vielä olevani valmis, vaan odotin otollista ajankohtaa.
Kuka ihmeen Caesar?

eSynnyin hieman Suomen babyboomin jälkeen, kahdeksas päivä marraskuuta. Alkuun lähinnä kävin klikkailemassa päivän työt ja treenit. Ensimmäisen kosketukseni puoluetoimintaan sain Anonyymeissä Herrasmiehissä tammikuussa, jolloin liityin puolueen riveihin, ja pääsinkin heti puolueen varapuheenjohtajan tehtäviin. Yhdessä Johannes Korianterin kanssa pyrimme saamaan AH:ta kuriin, sekä loimme mm. oman foorumin, sillä jo näihin aikoihin Anonyymeihin Herrasmiehiin suhtauduttiin hieman karsastaen, eikä erepublik.fi-sivustolle omaa osastoa herunut.

Tämä ei kuitenkaan kovin hyvin onnistunut missään vaiheessa.
Maaliskuussa sitten Kozen voittaessa presidentinvaalit, sain ensimmäisen mahdollisuuteni hallituksessa, tarkemmin sanottuna sisäministeriössä.
Vielä tuohon aikaan solmitiiin muiden puolueiden kanssa vaaliliittoja, toisen puolueen tukemista ministerinpaikkoja vastaan. Olin itseasiassa yllättynyt WP:n avoimuudesta Anonyymejä Herrasmiehiä kohtaan, ja yhteensä kolme ministerinpaikkaa saimmekin Kozen hallituksessa.
Tuon kuukauden aikana sain paljon opastusta sekä tietoa liittyen hallitustoimintaan sekä peliin ja eSuomen yhteisöön ylipäätänsä. Iso kiitos Kozelle kyseisestä kaudesta.

Tämän jälkeen olen toiminut niin Ulkoministerinä JudasGoatin hallituksessa, tiedotusministerinä Zacharia Ravenin hallituksessa, kuin Finnish Rangersien (R.I.P.) komentajanakin, joten kokemusta hallitustyöskentelystä sekä maan edustamisesta löytyy.

Tässä sitä nyt sitten vihdoin ollaan. Sinivalkoisen Liiton ehdokkaana. Tehdäämpä pieni katsaus tulevaan hallitukseeni, sekä tavoitteisiini.


TavoitteetPuolustuspolitiikka
- Iskuryhmän mahdollinen lakkauttaminen.
Tulen tekemään selvityksen kyseisen ryhmän tehokkuudesta, sekä katsomaan uudestaan sen valintaperusteita. Tämän jälkeen päätän yhdessä puolustusministeriön kanssa, jatketaanko kyseisen ryhmän toimintaa vai ei.

- MU-tukien ehdoista pitää keskustella uudemman kerran, sikäli mikäli tuo Lamoracken ehdotus ei mene läpi. Homma ei vain toimi niin, että Valtio tukee mitään puoluetta.

Sisäpolitiikka
- Suorasta demokratiasta keskusteleminen
Nykyisellään päätöksiä tehdään aivan liikaa foorumilla, suuren kansanosan ulottumattomissa. Tarkoituksenani on kartoittaa mahdollisuutta siirtää edes osa päätöksistä Valtion Sanomien kautta eSuomen mediaan. Tällöin myös foorumia karsastavat pääsisivät mukaan päätöksentekoon.

Ulkopolitiikka
- Ilman mitään eMaailmaa järkyttäviä mullistuksia Suomi tulee kaudellani pysymään Asgard-liittouman jäsenenä. Suhteita pyritään pitämään yllä maihin, jotka ovat meitä auttaneet ja joihin voimme luottaa.

- Sotaamme ABC:tä vastaan tulemme näillä näkymin jatkamaan. Puola kyllästyi Viron toimintaan sen verran, ettei ihan heti pitäisi Puolan tulla uudestaan kyläilemään.

Tiedotus
- Tiedotuksessa pyrin jatkamaan edellisen hallituksen uudelleen käyttöön ottamaa porrastettua taistelukäskyä, jossa jatkuvasti Suomen median etusivulla on kansalaisille käsky, missä pitää iskeä. Tämä auttaa koordinoimaan eSuomen damagea paremmin.
Lisäksi mediaan ilmestyy katsauksia viimeaikaisiin tapahtumiin aina kun sille nähdään aihetta, ts. jotain tiedottamisen arvoista on tapahtunut.


Hallituskokoonpano

Presidentti: Caesar
Ulkoministeriö: Fettis
Puolustusministeriö: ChosenR, Sami345
Valtiovarainministeriö: Siikainen
Tiedotusministeriö: Minixmix aka Otus Leucotis, Qummi

Toisena ulkoministerinäni tulee todennäköisesti toimimaan Ruben Lagus, jahka saan hänet kiinni.

Toisen valtiovarainministerin paikka on auki, hakemukset siihen yksityisviestillä allekirjoittaneelle.
- Caesar

 

Comments

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,839, 13:34

Eliitti hyväksyy.

Cendorr
Cendorr Day 1,839, 13:34

missä hupiministeri?

aalizReturns
aalizReturns Day 1,839, 13:44

ok

Jermu Kaaleppi
Jermu Kaaleppi Day 1,839, 13:49

tuolha on toi samipoika joka on oikeesti sami

GimliPertti
GimliPertti Day 1,839, 13:55

Uliuliuli!

Qummi
Qummi Day 1,839, 13:55

Caesar - kansan asialla o/

aalizReturns
aalizReturns Day 1,839, 13:58

Vatsassa on Zacharia "Häräntappaja" Raven, voiko näillä korteilla edes voittaa?????

hailuotolainen
hailuotolainen Day 1,839, 14:22

ave caesar o7
approved

Tse Kim
Tse Kim Day 1,839, 14:41

Paras ehdokas presidentiksi! Osaava, omistautunut ja yhteistyökykyinen ihminen!
Ave Caesar o/

Kroatian Kauhut 4ever
Kroatian Kauhut 4ever Day 1,839, 20:33

En tajunnut

Cendorr
Cendorr Day 1,839, 20:58

Jos iskuryhman tehokkuudesta tehdään selvitys, niin oletan että halutaan selvittää sijoitetulla rahalla saatua vaikutusta? Uskallan kuitenkin väittää, että iskuryhmä käyttää tankkinsa eSuomen erilaisista sotilasryhmistä tehokkaimmin. Joten ei sen lopettamiseen yksinkertaisesti voida päätyä sillä perusteella, että se olisi tehoton. On olemassa paljon tehottomampaakin toimintaa.

Cendorr
Cendorr Day 1,839, 21:06

Tuosta suorasta demokratiasta vielä. Mitä jos järjestettäisiin kansanäänestys vaikkapa asiasta, joka toteutuessaan olisi minulle hyödyllinen? Voisin lähettää 300 IG-viestiä Kansalaisarmeijaan ja maksaa pari kymppiä jokaiselle joka käy antamassa sinne haluamani kannan. Ken pystyisi vastaamaan minun 300 äänestäjäni voimaan? En tarkoita, että olisin noin toimimassa. Yritän vain sanoa, mitä ongelmia kansanäänestyksiin sisältyy. Niissä enemmistön päätös riippuu täysin siitä, mitkä tahot saavat

Cendorr
Cendorr Day 1,839, 21:14

aktivoitua enemmän ihmisiä liikkeelle. Koko kansan mielipide ei niissäkään tulisi välttämättä sen paremmin esiin kuin että EK tekisi forkalla päätökset.

Ja sitten ne multit. Voiko kansanäänestyksille edes antaa valtaa, koska siellä voi käydä äänestämässä multeilla jäämättä kiinni. EK-vaaleissa on sentään olemassa keinot, millä multiääniä pyritään estämään.

Lopulta se ns. "suora demokratia" mistä SVL:kin puhuu tarkoittaisi vain valtaa niille, jotka osaavat ja jaksavat manipuloida asioita.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,839, 22:24

Suorasta demokratiasta:

Alun alkujaan ideana oli keskustella asiasta eduskunnan kesken ensiksi. Jos se saa tuulta alleen, lähdetään sitä toteuttamaan.
Lisäksi niillä multeilla äänestetään yhtälailla EK-vaaleissakin, joten sillä tavalla ei suurta eroa pääse syntymään. Eren keinot multiäänien hallinnassa ovat luvalla sanoen hyvin heikkoja, mitä nyt olen vierestä joskus jotain seuraillut salamien toimintaa.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,839, 22:26

Suoralla demokratialla ei läheskään kaikkia asioita tulla päättämään, sillä se olisi pidemmän päälle hyvin raskasta äänestää jokainen pikkuasia artikkelin kommenteissa. Lisäksi äänestys lienee aina ainakin sen verran selvä, ettei muutama multiääni sotke sitä kumpaankaan suuntaan. Ihmissilmään luotan tässä asiassa enemmän kuin eren keinoihin.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,839, 22:27

Nyt hyppäsit aiheesta toiseen..

Iskuryhmä on valtion alainen yksikkö, jolloin sen tehokkuutta pitää erikseen pitää silmällä. Myös Yksityisten MU:iden MU-tuen perusteita tullaan jokatapauksessa katsomaan uusiksi, mikäli Lamoracken ehdotelma ei EK:ssa läpi mene.

Cendorr
Cendorr Day 1,839, 22:32

Kaikkea valtion rahaa täytyy pitää silmällä. Meni se valtiojohtoiseen toimintaan tai yksityiseen. Ja minusta valtion rahaa täytyy eniten ohjata niihin paikkoihin, missä sillä saadaan aikaan asioita. Sinusta taas vain valtiojohtoista toimintaa pitää erikseen pitää silmällä? En ymmärrä. Eikö juuri yksityistä toimintaa täytyisi pitää erityisen tarkasti silmällä, jos sinne menee valtion rahaa, mutta valtio ei johda toimintaa?

Citizen Mu
Citizen Mu Day 1,840, 01:22

Ei kehdannut mainita toimineensa myös cMun hallituksessa ministerinä. Ei sillä, en kehtaisi itsekään, mutta kyllä keltainen lehdistö tällaisen loan pressaehdokkaasta esiin kaivaa.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,840, 06:23

@Jorma KaaIeppi

Totta kai kaikkia valtiorahoitteisia toimia täytyy pitää silmällä, sehän nyt on selvä. Tietenkin rahaa myös ohjataan sinne missä sille on eniten tarvetta ja missä se tehokkaiten saa asioita aikaiseksi.
Mikäli selvitys näyttää, ettei Iskuryhmä ole se tehokkain vaihtoehto verrattuna vaikkapa #palkkasoturit-kanavan jakoon, niin Iskuryhmä joutunee hajoamaan.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,840, 06:23

@cmu

Empäs tainnut mainita Fettiksenkään hallituksessa toimimista, mutta mitäs kumpaakaan pestiä väheksymään, poimin vain muutaman itse artikkeliin.

t0b1
t0b1 Day 1,840, 06:30

Arvostan.
Ave Caesar o/

RIBS IN PIS TEEKKA KK 4EVER
RIBS IN PIS TEEKKA KK 4EVER Day 1,840, 06:30

Caesar tekee hyvää

POLAND PLS
POLAND PLS Day 1,840, 06:39

ei jatkoon.
12 pistettä zacharia ravenille

Lamoracke
Lamoracke Day 1,840, 07:11

Fettis on huono ulkoministeri, ku se vaan afkaa 😃. Koita ihmeessä saada siihen joku oikeasti osaava henkilö T: Presidentti

ps. Ave Caesar o/

Matrim Cauthon
Matrim Cauthon Day 1,840, 07:13

Äänestän. Ave Caesar o/

Cendorr
Cendorr Day 1,840, 07:55

@Julius Caesar

Äänestäjänä haluaisin tietää, mitä tapahtuu jos iskuryhmä katoaa. Korvataanko sen toimintaa lisäämällä #palkkaosoturit -rahoitusta?

Fettis
Fettis Day 1,840, 07:55

Lamoracke on huono presidentti, ku se vaan afkaa. Thank god Julius on aktiivisempi.

T. Eräs joka edusti herra presidenttiä äsken tärkeässä Asgard kokouksessa herra presidentin ollessa teillä tiätämättömillä.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,840, 08:30

@Jorma KaaIeppi

Iskuryhmän kadotessa, sen budjettiosuus siirtynee ainakin osaksi #palkkasoturit-kanavan rahoitukseksi.
Tarkemmin osaan sanoa kun budjetti muotoutuu.

asiaton
asiaton Day 1,840, 09:03

#palkkasoturit on siinäkin mielessä parempi ratkaisu, että se lisää pelin sisäistä yhteisöllisyyttä ja eSuomalaisuuden kokemista, kuin vain rajatulle ryhmälle dumpatut kiintiöt.

Kendo Yanar
Kendo Yanar Day 1,840, 09:03

Tiedotusministeriössä kakkaa pyllyssä, ei läpi.

Noh ei vaan, Julle on hyvä ehdokas ja hyvät ministerit on saanut kasaan. Mutta vatassa on Zakke, joten tiukkaa tulee! Itse äänestän Zakkea

Kendo Yanar
Kendo Yanar Day 1,840, 09:04

*vastassa

juzmar
juzmar Day 1,840, 09:26

itse äänestän sitä joka antaa enempi rahnaa mulle :3

Squirrel
Squirrel Day 1,841, 03:17

Tässähän on jopa mies jota voi äänestää!

Squirrel
Squirrel Day 1,841, 03:18

PS. Nukkemestari on palannut, jos on ikinä kadonnutkaan.

Semmenti
Semmenti Day 1,841, 13:08

SVL o/
Ja hei antakaa juzmarille rahaa niin se äänestää Cuzcoa

Ossi Inkinen
Ossi Inkinen Day 1,841, 14:34

EI IKINÄ.Paljo maksat?

Vill3
Vill3 Day 1,842, 08:50

Äänestän

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.