Ambient on/off

Join the new world

 

[Presidentti] PJ-vaaleista ja hieman muustakin

Day 1,884, 07:16 Published in Finland Finland by Ruben Lagus

Presidenttikauden toinen viikko on meneillään ja viime päivinä hallituksella on riittänyt tekemistä. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää ministereitä hyvästä työstä. Jatkakaa samaan malliin!

Puheenjohtajavaaleihin lähdettiin vaikeasta tilanteesta. Suomessa on n. 50 unkarilaista pelaaja, jotka pyrkivät anastamaan poliittisen päätäntävallan Suomessa. Heitä tukee joukko suomalaisia pelaajia, joiden tarkoitus on "pilata peli" muilta keinolla millä hyvänsä. Tämä ryhmä on jakanut Suomen kansalaisuuksia systemaattisesti unkarilaisille, ja ainakin jossain määrin koordinoinut toimintaa unkarilaisten kanssa. Puolueen puheenjohtaja päättää eduskuntaehdokaslista, joten valtion tilaisuus vaikuttaa oli nyt. Unkarilaisten määrä alkaa olla kriittisen suuri, ja jos he saavat puolueen top5-sijalle, ovat keinot vähissä. Unkarilaisten vyöryä on silloin mahdoton kääntää.

Ennen vaaleja sisäministeri teki selvityksen, jonka pohjalta lähdettiin keskustelemaan eduskunnasta suhtautumisesta vaaleihin. Hallitus pyysi lupaa järjestää vaalit niin, että Suomen poliittinen itsemääräämisoikeus turvataan. Tämän eduskunta hyväksyi suurella enemmistöllä. Äänestys ja keskustelu ovat nyt julkisia foorumilla, ja olen antanut siellä myös tarkemman selvityksen hallituksen toimista.


Hallitus oli pakotettu puuttumaan vaaleihin.

Valtion puolelta annettiin ohjeistus äänestämisestä - ääniä ohjattiin tietyille ehdokkaille, jotta unkarilaiset eivät saa mahdollisuutta iskeä. Lähes jokaisessa puolueessa oli PTO-ehdokas. Lisäksi hallitus päätyi ottamaan apuvoimia Ruotsista tilanteen varmistamiseksi. Eilen ilalla/yöllä 34 ruotsalaista siirrettiin Suomeen äänestämään. Pelkona oli, että unkarilaiset pyrkivät iskemään viime hetkillä. Lopulta suurta rynnistystä ei kuitenkaan tullut, ja tulokset olivat melko selkeitä meikäläisten hyväksi.


Our brothers were ready and willing to help.

Sinisen Puolueen kohtalo on ikävä, sillä hallitus tuli samalla käytännössä tukeneeksi korppi-PTO:ta. Tuki siirrettiin Vihtorille, koska hänellä oli vaalien edetessä selkeä johtoasema, eikä äänten haluttu liiaksi jakautuvan. Lisäksi selkeää kantaa SP:n virallisesta ehdokkaasta ei ollut alunperinkään. Muiden puolueiden tilanne oli selkeämpi ja puolueet lienevät tyytyväisiä lopputulokseen.

Hallitus toimi olosuhteiden pakosta, ja lopputulos on tyydyttävä. Unkarilaisten PTO:n eteneminen on toivon mukaan pysäytetty toistaiseksi. Sama rumba lienee kuitenkin edessä kuukauden päästä seuraavalla hallituksella. Kaikkea toimintaa johti presidentti, ja kaikki päätökset olivat viime kädessä presidentin. Virheitä mahtui mukaan. Projekti ei olisi onnistunut ilman ministereiden ja varapresidentin kovaa uurastusta.Asgard
Sunnuntai-iltana Asgard kävi neuvotteluja Kanadan liittymisestä Asgardiin. Selonteko neuvotteluista on nyt julkinen ja löytyy täältä. Eduskunta on hyväksynyt kahden kuukauden koejäsenyyden. Ruotsi ei ole vielä äänestänyt asiasta, mutta todennäköisesti asia hyväksytään myös heillä. Kanada saattaa olla Asgardin jäsen muutaman päivän kuluttua. Asiasta tiedotetaan varmasti lisää, ja informaatiota Kanadasta pyritään julkaisemaan pelin mediassa.Loppusanat
Viime päivinä on pelissä keskitytty melko vakaviin asioihin. Kehotankin kaikkia rentoutumaan hupiministerin artikkelin parissa ja miettimään henkilöitä hupigaalaan palkittaviksi.

-Ruben Lagus
Presidentti

 

Comments

Cendorr
Cendorr Day 1,884, 07:18

eka

Cmurgh
Cmurgh Day 1,884, 07:24

voted

Harald von Uleaborgir
Harald von Uleaborgir Day 1,884, 07:24

kolmas

hailuotolainen
hailuotolainen Day 1,884, 07:30

o7

Jermu Kaaleppi
Jermu Kaaleppi Day 1,884, 07:31

"pilata peli".. mun mielestä "pelata peli"

OB Kenobi
OB Kenobi Day 1,884, 07:36

"pelata pili"?

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,884, 07:42

o7

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,884, 07:47

o7

hcMind
hcMind Day 1,884, 07:56

"informaatiota Kanadasta pyritään julkaisemaan pelin mediassa." Onko erepublik peli? Todellisuuteni ja maailmankuvani järkkyy.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,884, 09:18

Hail Largus 😃:D:D:D:D

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,884, 09:19

We will always be at your side! o>

Hail Asgard!

Kendo Yana r
Kendo Yana r Day 1,884, 10:50

Korpit, eteenpäin!

Ossi Inkinen
Ossi Inkinen Day 1,884, 11:02

Korpit pilas tän

kalupakki
kalupakki Day 1,884, 12:01

ruben är pög

jom1
jom1 Day 1,884, 13:16

Hyvää tiedotusta taas kerran! )

Johannes Valkkynen
Johannes Valkkynen Day 1,884, 16:39

Ruben jatkaa erinomaista työtä että olet tekemässä!

Hail Ruben Lagus! Hail Suomi o7

Ossi Inkinen
Ossi Inkinen Day 1,886, 23:07

Haistakaa paska koko valtiovalta

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.