Ambient on/off

Join the new world

 

[Presidenten] Polen hotar Asgard, närområdet går mot CoT & resa till London

Day 1,895, 10:34 Published in Sweden Sweden by Westerberg


Först och främst vill jag be om ursäkt för att min artikel inte kom förra veckan, det var en hektisk söndag med många strider och möten inom Asgard. Som avslutades med vårt försök att wipa Lettland. Efter det hände det lite saker i verkligheten, vilket gjorde att ingen artikel kom. Men oroa er inte, Regeringen var aldrig utan ledning.

Jag hörde att en från den ”samlade oppositionen” ville ha två artiklar idag, vilket det givetvis inte kommer. Varför skulle jag spamma median med två artiklar, när jag kan skriva allt i en?

Sist men inte minst, detta är den näst sista söndagsartikeln. Det är säkert något som många av er tycker är positivt, då det betyder att mitt mandat snart är slut. Samtidigt som ni jublar tycker jag ni bör ställa er frågan, huruvida denna Regering inte vart bättre och effektivare än på bra länge.Polen hotar Asgard

Återigen har Polen bestämt sig för att lägga sig i en konflikt mellan Finland och Estland, man har hotat att se till att Finland inte kommer ha någon kongress nästa val. Om man inte skriver en vit fred med Estland, något som den finska Riksdagen med stor sannolikhet kommer rösta ner.

Vad betyder detta för Sverige?

Om Polen är seriösa med detta hot kommer vi troligtvis vara den första destinationen för de polska hedningarna. Eftersom de genom att gå genom vårt land får en gräns till Finland. Men kommer de släppa tillbaka de svenska regionerna som de gjorde senast? Den frågan tror jag ingen kan besvara.

Vad betyder detta för Finland?

Skulle Polen nå Finland skulle de med stor sannolikhet bli wipade, då vi i Asgard inte kan stoppa Polen i en strid. Men som svensk kommer det gälla att som vi alltid gjort i vårt nordiska brödrarskap, slåss hårt och försvara våra bröder.

När kommer detta ske, om det nu kommer ske?

Det vet vi inte, det är möjligt att det inte ens händer under mitt mandat. Men om det sker, oavsett när är det OTROLIGT viktigt att folk följer orders. Oavsett om det är att förlora en region medvetet eller om det är att slåss för fienden. Disciplinen och vårt strategiska kunnande är vårt bästa försvar i dessa situationer.

Men detta är ju bara ett hot mot Finland?

Nej, Finlands sak är vår sak. Detta är en av de grundpelarna vår allians är byggd på, som Sveriges President är jag otroligt stolt över hur vi t.ex hindrade en PTO. Men även hur vi alltid ställer upp för våra nordiska bröder, oavsett om det är Finland eller Norge.

För er som vill läsa om hur den polska diplomatin förs kan hitta vad vi nu kallar Polish diplomacy part 3 här:

[19:39] <ChosenR> Our congress wont accept it
[19:39] <~MistrzuYoda> do u wanna have congress?
[19:40] <@Coehoorn> so you wont have congress in next month


För de två tidigare delarna:

Polish diplomacy part 1: http://www.erepublik.com/es/article/polish-diplomacy1-2010145/1/20
Polish diplomacy part 2: http://www.erepublik.com/en/article/polish-diplomacy-part-2-2013742/1/20


Närområdet går mot CoT

Nationerna runt om kring oss vänder sig mot Circel of Trust, kanske inte direkt överraskande. Tendenserna har funnits under en lång tid och Regeringen jobbar diplomatiskt för att en sådan förändring i det geopolitiska läget ska bli så gynnsamt för oss som möjligt.

Men om vi kollar tendenser så kommer vårt närområde troligtvis se ut såhär inom en rimlig framtid:

Norge (Neutralt/Asgard)
Finland (Asgard)
Polen (TWO)
Litauen (CoT)
Lettland (TWO)
Estland (TWO)
Ryssland (CoT)
UK (TWO)
Tyskland (CoT)

Vad säger detta då?

Jo det första är att EDEN nu verkligen håller på att dö, frågan är hur länge det gamla brödraskapet kommer existera i dess torra och sprickande skal. När det väl spricker ser jag att Norge kommer till stor sannolikhet röra sig mot Asgard, och om detta skulle ske under mitt mandat skulle jag ge Riksdagen en omröstning om att släppa in de som fullvärdiga medlemmar så snabbt som möjligt.

Annars kan man dra slutsatsen att vi slåss mot länder som är med i TWO och har fred/bra relation mot länder som är/går mot CoT. Detta är även så jag tror vi kommer ha det när EDEN är dött och CoT och TWO inte längre har någon gemensam fiende. Då ser jag det som ytterst troligt att ett nytt världskrig startar där CoT står mot TWO.

De kommande veckorna/månaderna kommer bli otroligt viktiga, därför känns det skönt för mig att denna Regering är med på noterna och arbetar hårt för att garantera vår säkerhet. Jag hoppas väljare tänker på dessa saker när de röstar den 5:e, samt att Riksdagen inser vikten att lägga personligt agg mot folk åt sidan och arbeta för ett bättre Sverige.


Nytt välkomstmeddelande

Som President skickar man automatiskt ut ett meddelande till alla nya spelare som börjar spela spelet. Jag gick på val att uppdatera meddelandet, men när jag fick se hur illa det var blev det mer än en uppdatering. Det blev det viktigaste jag och Riksdagen kunde göra.

Därför lade jag fram en nödlösning för Riksdagen, att diskutera i 24h och sedan rösta igenom på .com för att garantera att våra nya spelare inte möts av gamla information i trasig kod. Men tyvärr valde stora delar av Riksdagen (dock inte en majoritet) att göra detta till en krigsfråga, nämligen låta byråkratin låta det trasiga meddelandet vara kvar så länge som möjligt.

Jag agerade för nybörjarnas bästa och lade upp nödlösningen för omröstning. Som gick igenom, det var inte ett perfekt meddelande men det var mycket bättre. Nu sedan dessa är vi inne på andra rättningen för att göra meddelandet fullständigt. Det är synd att folk så tydligt ansåg att det vore viktigare att föra en meningslös politisk strid om ett förslag som endast Presidenten kan föra fram och på så sätt försämra möjligheterna för nya spelare.


Utländska spelare i Sverige

Det är dags att lösa detta problem, även fast det inte är ett problem. Det är tyvärr två partier som skriker högt på att kända personer som är sverigevänliga får svenska medborgarskap. Detta får mig att må illa, riktigt illa. Det är alltså nordiska personer som är väldigt tillförlitliga som en partiledare jämför med okända personer från t.ex Makedonien.

Dessa två partier (ni vet vilka det är), har vart väldigt duktiga på att under sin historia släppa in spelare och helt makalöst låta dessa okända spelare in i vår Riksdag. Att de jämställer dessa spelare med lojala och kända personer är inte bara galet utan oansvarigt.

Hursomhelst, jag kommer förhoppningsvis under måndagen försöka få ihop Regeringen och partiledarna för de sex största partierna. Så vi kan lösa detta problem, eller förhoppningsvis få en tydlig majoritet i Riksdagen som faktiskt vill ta ansvar för Sverige.

Från Regerings sida kommer jag ej vara den som leder samtalen då jag reser till London och blir borta ett antal dagar (se nästa del i artikeln), men Regeringen kommer ha representanter som kommer föra en tydlig linje.


Frånvaro på grund av resa till London

I en av mina artiklar inför valet meddelade jag tydligt att jag skulle resa till London under slutet av Januari. Vi har nu kommit till denna punkt. Måndagen är min sista aktiva dag på fyra dagar. Men riktlinjer har gått ut till Regeringen och maktkedjan är tydlig.

Detta kommer inte påverka Sverige på något sätt, vi är fullt bemannade i Asgard HQ och våra vänner och fiender som behöver samtala med Regeringen kommer inte ha problem att få besked från högsta ort.

Resan själv går ut på att se Liverpool besegra Arsenal, men efter dagens match mot Oldham får man känna sig ytterst pessimistisk. Men under mina dagar med mindre tillgång till eRepublik hoppas jag att ni inte kommer känna er vilsna. För det kommer inte min Regering göra.


EDIT: Sista artiklen kommer komma den 6:e och inte den sista söndagen.

Med Vänliga Hälsningar
Westerberg - Sveriges President

 

Comments

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,895, 10:35

Jag är inte rädd för Polen, de kan ta våra liv men inte vår frihet!

Kain Propan
Kain Propan Day 1,895, 10:38

"The test of courage comes when we are in the minority"

Hail Asgard!

hixaren2
hixaren2 Day 1,895, 10:45

Finlands sak är vår sak! För ett Bättre Sverige! You never walk alone!

o7

Hell Asgard
Hell Sverige
Hell Finland
Hell Kanada

Cmurgh
Cmurgh Day 1,895, 10:53

Poland may wipe us, but we'll give them hell of a fight.

Misho
Misho Day 1,895, 10:54

He ba å bunta ihop å schlå ihjäl!

intyala
intyala Day 1,895, 11:25

Hail Asgard!

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,895, 11:54

[insert random Braveheart quote]

Asgard o9

Plams
Plams Day 1,895, 11:58

Är inne på mishos linje

JeguljaM
JeguljaM Day 1,895, 12:02

Varför kan de inte skriva fred med Estland? Om de inte gör de för hotet av Polen så kan de göra de för vår skull, de drainar riktigt mycket skada som hade behövts mot Lettland.

Anfall
Anfall Day 1,895, 12:06

Hail Asgard!

Producenten
Producenten Day 1,895, 12:06

Polen skal få kamp.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,895, 12:17

@Alfons
Mycket trodde jag om dig Alfons men faktiskt inte detta. Speciellt inte när du säger dig vara pro-Asgard. Men jag är väl samtidigt inte förvånad.

Pinsamt.

För övrigt så slösas mer skada på vårt krig än Finlands krig.

bommersvik
bommersvik Day 1,895, 12:24

Är relationen med Ryssland fortfarande bra? Finns det någon risk att dom flippar sida?

Venoms III
Venoms III Day 1,895, 12:39

o7

Oscdar
Oscdar Day 1,895, 13:16

Hail Asgard! Jag hoppas att i ett eventuellt världskrig mellan TWO och CoT så kan vi smyga in och ta för oss lite grain/fish, eller alternativt vara neutrala och hålla oss utanför kanske med ett TW

Oscdar
Oscdar Day 1,895, 13:18

Bommersvik, relationen är fortfarande positiv, men vid maktskifte sker åsiktsskifte, jag skulle inte lägga mina slantar på broder björn.

farbrorbla
farbrorbla Day 1,895, 13:28

Liverpool ey? Själv är man en "Evertonian", trevligt att även ni är med i toppen av ligan nu.
Allt annat i artikeln låter bra.
Ha det gött i London och kom hem i ett stycke

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,895, 13:34

Kanske är "färgad" då jag är med i regeringen MEN jag tycker att det har varit en riktigt bra period för eSverige.
Klara mål, rikt flöde på information (även missad rapport p.g.a IRL inkluderad) och en riktigt trevlig stämning i regeringskansliet.
Kan inte själv ta på mig mkt av äran utan riktar detta mot mina kamrater och landsmän.

(Inga påhopp tack, låt dom som arbetat hårt ta emot denna ros med respekt)

Oscdar
Oscdar Day 1,895, 13:36

Jag kan absolut hålla med om att den nuvarande regeringen gjort betydligt bättre ifrån sig än den förra, illa ment Daaril. Bra jobbat!

JeguljaM
JeguljaM Day 1,895, 13:43

@Kain

Jag är pro-Asgard. Obviously.

Försöker väl se det ur en strategisk synvinkel. Det är skillnad mellan våra krig. Fin-est kan avslutas för Finland äger ut Estland. Nu är det ju så att Lettland har attackerat oss.. Och inte tvärtom, så därför hade det varit fint med en finsk NE på latvia med. Det hade Finland tidigare men byta tillbaka till Estland igen. Men ser du Asgard som en allians med 3 medlemmar där det är meningen att ett land ska ha ett evigt krig med en fiende medan 1 land ska ha en evig fiende och medan det sista landet blir gangbangat av spanjorer och britter så är det upp till dig. Jag vill iaf ha ut mer av alliansen.

Vår skada slösas inte då vi försvarar oss från ett angrepp eller du kanske ser våra soldaters skada som slöseri för att de slåss för att bevara våra regioner.

Jag vet inte. Du verkar ju ha bilden av Asgard klar. Byggdes Asgard för att slåss på 3-4 fronter hela tiden så säg det så kan jag rätta mig efter det. Eller om du tycker att mer skada slösas på vårt krig så avsluta det då så kan vi hjälpa Finland och Kanada. Vi kommer iaf inte vinna något från Lettland om du är av åsikten att det är pinsamt att tänka strategiskt så lika bra att avsluta det då eller så kan vi fortsätta "slösa" (dina ord) skada.

Hur ska vi piska fienden?
-Genom att vara oförutsägbara
-Skriv en tillfällig NAP
-Samarbeta strategiskt

Gör vi det kommer vi växa närmare varandra i alliansen, och brödraskapet blommar. Eller så fortsätter vi på samma spår och väntar på bättre tider. Men man vinner inte om man gör samma sak och misslyckas gång på gång. En tillfällig vinst är ingen seger. Om EDEN dör kommer Sveriges MPPs vara till fördel till CoT, då Estland är TWO. Och vi har gamla vänner Tyskland och Ryssland som är för alliansen.

Jag är en man som gillar strategi, därför måste man vara oförutsägbar och tänka ut fiendens nästa drag. Så det är inte bra att alltid göra samma sak bara för att. Jag är inte rädd för Polen och vi ska inte vika oss för dem.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,895, 14:10

Och jag hade hoppats på att få läsa i den här artikeln att vi har någon sorts plan för att gå vidare mot Lettland. Trots allt en av de viktigaste sakerna just nu och det nämns bara kort i början. Står alltså ingenting om våra nuvarande krig så dessa rubriker i artikeln var väl högre prioriterade att få va med.

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,895, 21:45

@Alfons:
Om du är införstådd i vad strategi är så borde du förstå varför inte allt skrivs ut i publik text på .se. ^^

JeguljaM
JeguljaM Day 1,895, 22:15

Jo men nu tyckte Kain det var pinsamt, och syfta han på att jag avslöja någon strategi så hade han sagt det så jag kunnat ta bort min kommentar : 3 hursomhelst borde det ändå skrivas något om vårt krig, inget som avslöjar, för att motivera våra soldater.

Ja jag förstår ^^ ^^ ^^ men vi verkar inte ha någon. Får väl skylla de på lack of communication eller nåt.

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,896, 00:26

Han tyckte antagligen att det pinsamma låg i att man av din kommentar lätt får uppfattningen att Finland bör sliuta fred med Estland för att kunna hjälpa Sverige, oberoende av om det tolkas som en eftergift till Polen eller inte.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,896, 01:34

För att hjälpa Asgard. Man kan inte bara tänka på sig själv i ett brödraskap. Vi blev invaderade av Lettland, Finland hjälpte oss med en NE i någon dag men sprang sen tillbaka till Estland när Lettland gav dem det lite tufft med sin natural enemy. MAN UP

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,896, 02:09

Berätta det där åt finnarna, så får vi säkert en starkare allians..🙂

Tror du att Polen låter Asgard gå all-in i Lettland, om vi gör som de vill i Estland?

JeguljaM
JeguljaM Day 1,896, 04:22

Ohja. Win win.

Nej men vi är inga kycklingar heller. Kvittar vad vi gör så kommer de när de har lust. Time'ingen av anfallen måste också vara bra. Vänta på att Polen är upptagna i Rumänien och ett land till, och så ber vi Ryssland ta över Skåne för att blockera Polen. Så kommer de inte igenom i första laget och latvia måste be Litauen om hjälp. Men Litauen och Lettland är i olika allianser så man kan hoppas på att de börjar kriga emot varandra. Då USA är PTOat och det är stor chans medan eden är dött för USA att attackera Serbien och skapa nya krig. Då är Polen inget stort hot.

Wrede
Wrede Day 1,896, 04:29

Tycker den här regeringen är den proffsigaste vi haft sedan jag började spela!
😃
Ta inte åt er av folk som bara vill höras eller vara viktig-Pettrar eller ska klaga bara för sakens skull(!). Mkt lättare sagt än gjort men hoppas ni i parti toppen orkar fortsätta och ha kul i E-republik. Wrede står alltid redo att göra det bästa för E-Sverige, och det har jag fullt förtroende för att ni kan avgöra och leda riktningen! 🙂

SISU!!!
Om polen kommer, låt dem komma!
Om de ockuperar oss i 1000 år så ska vi alltid göra uppror!
ASGARD!

JeguljaM
JeguljaM Day 1,896, 07:47

Skynda med att tillsätta den nya finansministern.

Raven Anarcho
Raven Anarcho Day 1,896, 19:43

I look to help fight the pink on the battlefield. GL Asgard. o/

Jegarmister
Jegarmister Day 1,897, 08:37

Ah Polish diplomacy....

Jegarmister Day 1,875, 06:57
Jag önskar eSverige lycka till nu i vår, med tanke på det som komma skall, så kommer ni behöva det.

Maximalus
Maximalus Day 1,897, 08:42

till er som behöver tagga till:
http://www.youtube.com/watch?v=6fgZmvuCY9E
njord - om vi för landet måste slåss

nutty fox
nutty fox Day 1,897, 16:19

@alfons vet du historien bakom kriget med Finland och Estland?

@Mr_W nu vet åtminstone en finne vad alfons tycker å tänker 😉

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.