[PREDSJEDNIK eHR] Nema mira!

Day 1,124, 02:53 Published in Croatia Croatia by Predsjednik eHrvatske


Zakon o miru ocito nece proci. Naše dvije vlade pokušale su i dale prijedlog za rješenje problema koje nam paše i jednima i drugima. Imali bi priliku nešto novo probati, ali na koncu sve ovisi o narodu, koji je pokazao sto misli buntom na kanalu i borbom u Istri.

Žao mi je zbog ljudi koji ovo nazivaju prodajom i izdajom, ovo to nije trebalo biti... ovo je najrazumniji potez do kojeg smo zajedno došli. Ali eto, još jednom srce je nadvladalo razum.
Idemo se boriti do smrti i past časno. Ipak smo mi balkanci, tu smo se rodili, pa ćemo tu i umrijeti.

Za sve one koji su se radovali ovim promjenama - žao mi je, ali većina bira, a očito je da zasad večina nije za to. Možda u neko drugo vrijeme kad dodju drugi igrači, možda i nikad....

Narode, neman vise sto reci, nikad nisan bio protiv eHrvatske niti ću i dat cu sve od sebe i dalje, do eSmrti...... Vidimo se u borbi!


Poštovana eNacijo,

Pišem vam ovaj članak danas prvenstveno zbog velikih promjena koje su uslijedile u ratu koji vodimo. Naime, kako svi znamo admini nas tjeraju na svakodnevno ratovanje htjeli mi to ili ne. Hrvati i Srbi su oduvijek bili najljući neprijatelji, suparništvo sa RL rivalitetom. Nekada su te bitke bile epske, budno su se pratile i čekale. Danima bi se povikivalo WIN WIN, Heil Eden, danima bi se slavilo... Kako sada vidimo, Srbi osvajaju dio po dio i uskoro bi nas mogli vrlo lako obrisati s karte. Nemamo se što čuditi, mogu slobodno reći kako su trenutno najjača vojna sila u igri, te kako i uz prisutnost svih saveznika uz nas (koji imaju svoje bitke za voditi) bi to bila nesigurna bitka s nesigurnim krajnjim ishodom. Možda bi se i uspjeli obraniti, privremeno, ali to opet vodi ka daljnjem ratovanju s njima i tako sve dok opet ne dodje do brisanja. Mislim kako cilj ove igre nije braniti se od Srba samo, već pokušati i nešto drugačije. Dobili smo priliku probati nešto novo...

Jučer (eRep dan 1123), je održan hitan sastanak proširene vlade eHrvatske.
Na sastanku su prisustovali svi članovi vlade, predstavnici naših najvećih stranaka kao i HV-a i paravojski koje se uspjelo kontaktirati u kratkom vremenu kojeg smo imali dostupnim za to.

Tema sastanka je bila potpisivanje mira koji su nam predložili eSrbi.
Naime, ranije tokom dana, predstavnici srpske vlade su nas kontaktirali i zatražili pregovore.
Nakon okvirnog dogovora sa njima, kako bi mir izgledao, odlučeno je isti iznijeti na sastanku i sa svima donijeti odluku o našem odgovoru. Trenutna vlast u eSrbiji se slaže s činjenicom kako ovaj rat ne vodi nikamo, stoga nakon razgovora s njima, te zatim na sjednici vlade dogovorili smo slijedeće uvjete:

- obje strane ukidaju Natural Enemy
- eSrbija predlaže potpisivanje mira
- Srbija vraća Hrvatskoj regiju Lika i Gorski Kotar
- do kraja ovog mjeseca sve ostale hrvatske regije koje se nalaze pod srpskom okupacijom se vraćaju Hrvatskoj
- Srbija vraća regiju East Srpska Republic BiH


NAPOMENA: Danas će biti pokrenut napad na Istru. Napad mora biti pokrenut, jer ističu 24 sata od zadnje bitke. Stoga, ukoliko idemo na potpisivanje mira, tu regiju ne bi trebalo braniti. Također, ova regija će biti vraćena.

Svi znamo kako je rat izmedu naše dvije zemlje jedan od najdugotrajnijih i svakako najeksponiranijih u eRepubliku. Taj rat je imao svojih veličanstvenih trenutaka, poput bitaka za Vojvodinu ili brojnih za Slavoniju. Nažalost, uvodenjem novog ratnog modula sve te bitke više nemaju onu staru draž. Više nema onog adrenalinskog udara kada se na početnoj stranici pojavi vijest "Serbia has attacked Slavonia, Croatia".

Svakodnevno ratovanje ubija to zadovoljstvo borbe protiv najljućeg neprijatelja. Toga su svjesne obje strane. Sa potpisivanjem mira i Srbija i Hrvatska rješavaju se okova medusobnog ratovanja i geografskog položaja. Pružaju nam se brojne mogucnosti. Dakako to nikako ne znači kako naše dvije zemlje postaju prijatelji, dapače, jos uvijek ćemo se mi boriti medjusobno samo za saveznike i na drugim bojištima. Naravno, nitko ne spriječava mogućnost slijedećeg scenarija u budućnosti: "Serbia has attacked London, Croatia".
Kako je ovaj rat i veliki drain za naš savez, EDEN se slaže s našom odlukom i podržava nas u svemu što napravimo.
Zapamtite - ovo nije trajni mir, iako moze biti, te sve ovisi o nama. Ali po mom mišljenju sada imamo priliku regenerirati svoje snage, uštediti nešto novca i pokušati krenuti dalje po resurse koji nam trebaju ili, ukoliko želimo, opet krenuti u rat sa Srbima.
Ovo je najbolje što možemo izvući iz ovog rata, jedine opecije su nam ili to ili brisanje, koje mislim da nam ne bi dobro došlo.

Kroz svaki potez koji smo napravili, moji članovi vlade i ja, nastojali smo se konzultirati sa što više strana i donijeti odluku u interesu za našu eDomovinu, a to je bi bio ovaj potpis mira. Naravno, o tome hoćemo li potpisati mir odlučujemo svi skupa, kao gradjani eHrvatske, kroz naš kongres.