Ambient on/off

Join the new world

 

[OchiReci] În aşteptarea V2 (Time Management)

Day 812, 00:57 Published in Romania Romania by OchiReci
La toţi şi viitori, sănătate !

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Iată că de curând a apărut şi al doilea articol (din cele aproximativ 12) legat de implementarea noilor module economice şi militare (v2). Articolul îl găsiţi aici : [New Economic Module] Time Management

Astfel în noul modul ziua eRepublik se va schimba radical, trecând de la clickuri şi antrenamente cu "Lana" la un format mult mai apropiat de RL. Zilnic fiecare cetăţean va avea de consumat 24 de ore (va putea consuma maxim 12 odată) pe care va putea să le distribuie în următorul mod : (consumarea celor 24 de ore zilnice, se va face în minim 2 tranşe de 12 ore şi contrar cu realitatea nu va dura mult - doar câteva minute, asta pentru nu vă oferii impresia că va trebui să aşteptaţi nu ştiu cât să munciţi, să vă antrenaţi sau să studiaţi. Va fi la fel ca acum într-un fel doar că în loc de 2 minute cât ia câteva clickuri veţi consuma 5-6 minute, ipotetic)

Muncind la Companie (Company)
- va câştiga salariu în funcţie de numărul orelor muncite (însemând că foarte probabil salariu în V2 va fi pe oră, iar remuneraţia nu va fi nimic altceva decât un multiplicator al acestuia în funcţie de număr de ore muncite )
- experienţa (skill-ul economic) va creşte în funcţie de "productivitatea literalmente" (va fi într-un fel ca la versiunea militară de acum, în loc de damage pentru next rang fiind productivitate pentru următorul upgrade la profesie )
- în funcţie de numărul de ore ales fiecare cetăţean va pierde atât wellness (health, sănătate) cât şi happiness (fericire, nivelul de satisfacţie) care vor trebui completate şi aduse la valori normale ulterior prin celelalte facilităţi (despre care voi vorbi mai încolo )

Studiind la Bibliotecă/Librărie (Library)
- aici vom avea posibilitatea de a ne ridica "profession skill" (atributul economic, skill-ul economic) studiind cărţi din domeniu. Chestiunea e logică până la urmă, o permanentă căutare a îmbunătăţirii cunoştinţelor în domeniu de activitate ajută la ridicarea performanţelor la locul de muncă.
- vom avea posibilitatate de a studia doar un singur sector profesional sau mai multe, cu singura restricţie că vom putea studia într-un domeniu specific doar o dată pe zi (astfel dacă ne planificăm să studiem 2 ore meseria de wall builder, nu vom putea ulterior după terminarea studiului să mai învăţăm această meserie în cursul zilei curente ci va trebui să studiem alte meserii în timpul pe care îl vom petrece în librărie )
- deasemenea, chiar dacă în insider nu apare specific, consider că şi această facilitate va consuma atât din health cât şi din happines (o vărbă în popor spune că a studia e obositor şi nu întotdeauna sau la toţi e şi fun să o faci )

Parcul de Distracţii (Entertainment District)
- Un nou modul (care însă nu e obligatoriu, întrând în categoria "it's not a must-go area") dar care oferă un ajutor în domeniu Happiness, ajutând cetăţeanul să se debaraseze de problemele cotidiene şi să ăşi regăsească fericirea interioară.
- Facilităţile pe care le oferii sunt : vizionarea unui film la cinema (2 ore) , o cină la restaurant (3 ore ) sau o excursie de o zi ( 8 ore ) toate având ca, consecinţă ridicare Happyness în diverse proporţii în funcţie de numărul de ore petrecut
- Aici normal, consider că fiecare apariţie în parcul de distracţii va ridica moralul (să denumim aşa Happyness) dar va afecta Sănătatea (Wellness). O curiozitate a acestui nou modul este cina la restaurant unde normal cetăţeanul va mânca, ar fi interesant să ofere un meniu care la rândul său să înfluenţeze (eventual să suplinească rutina hranei zilnice) caracteristicile cetăţeanului

Locul de antrenament (Training Ground)
- va funcţiona în linii mari la fel ca Librăria şi va ridica un skill în funcţie de numărul de ore petrecute la antrenament, iar prin asta îi vom zice un călduros "drum bun şi sperăm să nu te mai vedem" Lanei (asta dacă nu rămânem tot cu ea ca instructor ).
- la fel ca la librărie vom avea posibilitatea de a ne antrena într-un anumit domeniu militar doar o singură dată pe zi
- vom avea posibilitatea de a ne antrena în următoarele domenii militare : infanterie (infantry soldier), blindate (a tank driver), aviaţie (a helicopter pilot) sau artilerie (an artillery gunner)

Odihna
În afară de facilităţile de mai sus, cetăţeanul va fi nevoit să consume o parte din orele zilnice pe somn pentru a redobândii sănătatea pierdută în timpul muncii, studiului sau antrenamentului.

Totul va fi în funcţie de dorinţa voastră, dar va trebui literalmente să fiţi atenţi la dozaj pentru că, cetăţeanul va trebui zilnic să fie şi fericit şi odihnit atât pentru a lucra mai bine cât şi pentru a lupta corespunzător.


Înainte de a închide articolul am să mai zăbovesc puţin la capitolul militar (unde aştept cu interes articolul oficial din insider propriu-zis) pentru a explica anumite concepte şi măsuri pe care le consider de pe acum necesare :
- Ştim deja că noul format va permite lupta 1v1 şi că el va merge pe principiul Rock-paper-scissors asta însemnând că infanteria va fi invinsă relativ uşor de blindate, blindatele de aviaţie, aviaţia de artilerie, iar artileria va avea un minus în faţa infanteriei.
- Astfel prima măsura care va trebui gândită de pe acum, va fi restructurarea armatei în funcţie de fiecare dintre aceste noi categorii militare şi începerea tierii militarilor de carieră pentru a fi repartizaţi ulterior într-un domeniu specific. Trebuie să ne pregătim logistic pe de acum pentru această transformare iar misiunea asta, aparţine desigur Guvernului
- Un exemplu legat de restructurarea armatei, în noul modul FAR care reprezintă Forţele Aeriene Române va trebui să fie compus în întregime de către soldaţi experimentaţi în aviaţie, RTF care conţine denumirea Tanks ar trebui să se specializeze pe Tancuri, VM şi SP fiind şi în realitate unităţi de infanterie ar trebui să se dezvolte aici, iar pentru artilerie se va găsi o unitate specifică, restul urmând să se unească cu cele sus numite, să îşi aleagă un domeniu specific sau să devină mixte (în limita posibilităţilor)

În primul meu articol pe temă : [OchiReci] În aşteptarea V2 (Primele impresii) aveam o singură nelămurire asupra posibilităţi de a avea o calificare în mai multe domenii economice, care astăzi şi-a găsit nu doar răspunsul - da vom putea avea diverse calificări economice şi nu doar economice - chiar şi militare. În acelaşi timp eRepublik se va transforma puternic într-un joc în care fiecare cetăţean va fi uniq prin aptitudinile şi calităţile sale, iar asta zic eu că va fi benefic!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

☞ Best regards,
☞ OchiReci.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
☞ 09 Februarie 2010 (Day 812) | Publicat în România |
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 

Comments

Nynja
Nynja Day 812, 01:01

Excelent articolul! 🙂

Ciprian97
Ciprian97 Day 812, 01:02

Frumos, frumos, votat

Zoli
Zoli Day 812, 01:03

Scissors cuts Paper covers Rock crushes Lizard poisons Spock smashes Scissors decapitates Lizard eats Paper disproves Spock vaporizes Rock crushes Scissors.

<a href="http://www.samkass.com/theories/RPSSL.html" target="_blank">http://www.samkass.com/theories/RPSSL.ht[..].html</a>

Calin2009
Calin2009 Day 812, 01:03

interesant

anduluzia
anduluzia Day 812, 01:13

ce haos o sa mai fie...mama mama...da nu-i bai...o sa fim in elementul nostru

Zoli
Zoli Day 812, 01:15

Pana acum s-a clarificat ca tancurile bat infanteria si elicopterele bat tancurile dar nu stim care este relatia intre elicoptere si infanterie.

Ar trebui 5 elemente pentru ca fiecare sa fie mai tare decat 2 alte tipuri si mai slaba decat 2 alte tipuri. Trebuie sa fie numar impar de elemente.

Spiry
Spiry Day 812, 01:20

&quot;- deasemenea, chiar dacă în insider nu apare specific, consider că şi această facilitate va consuma atât din health cât şi din happines&quot;

Insider art.: &quot;Studying increases the profession skill of your choice, but it decreases your happiness at the same time, which we'll see later how to handle.&quot;

Spiry
Spiry Day 812, 01:26

si pe principiul &quot;O curiozitate a acestui nou modul este cina la restaurant unde normal cetăţeanul va mânca, ar fi interesant să ofere un meniu care la rândul său să înfluenţeze (eventual să suplinească rutina hranei zilnice) caracteristicile cetăţeanului&quot;, atunci trebuie diferentiere intre filmele de groaza/dragoste-xxx/aventura/etc iar plimbarea de 8 ore sa fie pe Titanic/in cabina cu Brice Willis (Die Hard-Harder-Hardest)/in tren cu Chuck Norris.

alexgl
alexgl Day 812, 01:30

Am auzit ca Lana o sa fie in &quot;Entertainment District&quot;.

Cingo
Cingo Day 812, 01:31

OMG, cate probleme ! Si daca jocul o sa mearga la fel de prost se va duce de rapa totul !
&quot;O curiozitate a acestui nou modul este cina la restaurant unde normal cetăţeanul va mânca, ar fi interesant să ofere un meniu care la rândul său să înfluenţeze (eventual să suplinească rutina hranei zilnice) caracteristicile&quot; Eventual sa se monitorizeze si nivelul colesterolului, in urma consumarii acestor mese ? 🙂) 🙂)
Totusi nu inteleg, de ce nu rezolva problema jocului IN ACEST MOMENT! Io nici acum nu pot vedea desfasurarea unei batalii ! Trebuie cumva sa avem net-uri de superviteza si calculatoare ca la NATO?

Dragos Nistor
Dragos Nistor Day 812, 01:31

asteptand v2...

Wetan
Wetan Day 812, 01:40

Deci for fi fabrici de elicoptere si tancuri

OchiReci
OchiReci Day 812, 01:42

Spiry nu am văzut partea respectivă, mulţumesc de urechere 😃 (oricum era logic să fie aşa, indiferent dacă scria sau nu)

Spiry
Spiry Day 812, 01:45

nu era urechere, doar o atentionare mica cu degetul aratator! 🙂

DB222
DB222 Day 812, 01:47

Nu cred ca e bine ca specializarea sa se faca pe unitati. Coordonarea va fi grea.
Cred ca, spre deosebire de RL, trebuie ca in cadrul aceleiasi unitati sa se regaseasca toate armele. Unitatile specializate trebuie sa fie in numar mic, sa incerce sa le &quot;prinda&quot; pe cele ale adversarilor; sa fie formate din jucatorii care stau mai mult de 4-5 ore online.

StaticTM
StaticTM Day 812, 01:48

Eu inainte de a intra pe eRepublik am jucat un alt browser game, pe nume Global Wars. Acolo era la fel, infanterie mancata de tancuri, tancuri mancate de elicoptere de atac, elicoptere de atac mancate de elicoptere normale, elicoptere normale mancate de artilerie antiaeriana de joasa altitudine, buncare mancate de artileria grea si de artileria de rachete, trupe terestre mancate de aviatia de atac la sol, aviatia de atac la sol mancata de sistemele de tragere sol-aer, infrastructura mancata de bombardiere, bombardiere mancate de aviatia de vanatoare... am obosit!

Spiry
Spiry Day 812, 01:50

static, ceva offtopic: ... m-am lasat de GW acum juma de an 🙂 dar mai am contul - cred!

Spiry
Spiry Day 812, 01:52

si ontopic: @OR - crezi ca se va face un reset la skillurile prezente? sau cum se va face trecerea la v2? (nu am prins beta, nu stiu cum s-a trecut din beta in v1)

StaticTM
StaticTM Day 812, 01:57

Si eu mai am contul Spiry (de fapt alianta mea a iesit castigatoare pe lumea 13), dar sa nu deviem de la subiect... imi cer scuze fata de ceilalti colegi!

Spiry
Spiry Day 812, 02:01

da, corect. scuze

Dragsolux
Dragsolux Day 812, 02:03

Eu sunt curios cum se va face deplasarea armatei, si nu numai, daca va fi introdusa si aici o regula de timp. Ar complica si ar face mai fun parte strategica a jocului.
@Spiry nu cred ca se va face reset, nici la trecerea beta-V1 nu s-a facut.

Zoli
Zoli Day 812, 02:03

Spiry - nu se va face reset pe skilluri. fiecare jucator va alege pe ce sub-domeniu sa se specializeze.

In beta era skill pe fiecare categorie de productie. Cand s-a lansat acestea s-au comasat cumuland numarul de zile.

StaticTM
StaticTM Day 812, 02:04

O intrebare foarte buna Spiry! Cum se va face distribuirea punctelor de skill respectiv strength, avand in vedere ca vor fi mai multe tipuri de meserii respectiv arme. Vor lasa la latitudinea userilor directionarea acestor puncte?

OchiReci
OchiReci Day 812, 02:21

Spiry nu cred că se va porni chiar de la 0, skill-urile prezente vor fi cel mai probabil transferate în noile skill-uri, la alegere (la fel a fost şi la intrarea în v1)

Ionutzeu
Ionutzeu Day 812, 02:35

pai daca se face la alegere ar trebui asa cum ai spus sa se faca o ordonare a skilurilor economice si militare de pe acum... adica guvernul sa realizeze niste tabele: de exemplu acum stim ca avem sa zicem 1000 de maresali 1500 de generali si asa mai departe: si este nevoie ca pt tank de exemplu sa fie 300 de maresali, 400 de generali s.a.m.d. si pe skil economic la fel... si apoi fiecare sa se inscrie de acum unde vrea sa fie adica sa se deschida lista de acum: si apoi guvernul sa spuna s a inchis lista la elicoptere mai avem locuri la infanterie ceva de genu...

anduluzia
anduluzia Day 812, 02:45

mha, dar pentru stimatele doamne/domnisoare din joc...mureau daca faceau un salon de cosmetica acolo?

Wetan
Wetan Day 812, 02:57

Intrebarea e daca numai la case trebuie '3 meseriasi' sau si la celellate produse.

OchiReci
OchiReci Day 812, 03:18

Wetan la toate vor fi mai multe meserii, asta e clar!

pamarand chiar e foarte interesantă ideea 😁

Ionutzeu da asta propun şi eu (iar listele să fie updatate de pe acum în funcţie de fiecare noutate prezentată de admini)

cismi
cismi Day 812, 03:33

votat, foarte intresant.

Spiry
Spiry Day 812, 03:59

@OR/Zoli
1. multumesc de lamuriri.
2. pai si in cazul in care trebuie sa migram pe un anumit segment de skill, avem 2 probleme:
a) militar - sa admitem ca statul/alte UM se vor specializa, deci va fi relativ usor - ai de unde alege; DAR
economic - de unde naiba sa stiu eu pe ce sa ma axez in momentul in care va trebui sa fac alegerea (si alegerea trebuie sa o fac -presupun- intr-un anumit interval de timp, daca nu... ma baga automat la... ceva)!?

Spiry
Spiry Day 812, 04:08

si mai am o intrebare, desi offtopic la articolul asta, e tot legat de schimbarile aduse de v2:
- pe minunata mea vila q5 am dat la momentul cumpararii cam 36G. acum deja a scazut foarte mult pretul, totusi era casuta mea cumparata pe viata. din cate am inteles, acest lucru se va modifica si nu vor mai fi cu viata nelimitata, indiferent de &quot;ziduri&quot;.
Intrebarea: merita sa o mai tin si dupa v2 sa se naruie, sau mai bine o vand acum si pierd doar ~10G?

OchiReci
OchiReci Day 812, 04:25

Spiry casele din v2 vor avea atribute specifice (aici e neclar cum se vor schimba cele existente deja - probabil se vor transforma toate în case cu atribute tipizate).

Eu aş merge pe idea de a o vinde acum şi de a îţi cumpăra aşta în v2 conform cu dorinţele tale de la ea. 😃

dr k
dr k Day 812, 04:28

Felicitari Ochiosule Rece pentru idee si analiza...🙂

pogonici
pogonici Day 812, 04:54

Presupun ca multe din noile optiuni v-or costa...GOLD 😁, iar in cazul acesta ar trebui putin regandite toate recompensele primite de le server, cel putin in cazul noilor playeri.

Breic
Breic Day 812, 05:45

Voted Nice article and also usefull

Spiry
Spiry Day 812, 06:57

si daca imi cumpar 3 case, fiecare cu o optiune, 1 pe cetatean, 2 pe org... si le rotesc? oare viata scade, chiar daca sunt pe org (org-ul nefolosind case)?

James Parker
James Parker Day 812, 07:18

Uite ca se poate !!! La cat mai multe in genul asta 🙂 Cu adevarat excelent scris !

Eu banuiesc faptul ca strnghtul prezent va putea fi &quot;adaugat&quot; la specializari. Daca ai 10 STR poti sa ii pui toti 10 la infanterie, sau 5 la tank si 5 la elicoptere. Doar o presupunere ( in cazul in care se renunta la strenght total). a doua alternativa ar fi ca strenghtul sa ramana si sa creasca in continuare si totdata sa intervina si specializarile unde sa plecam toti de la 0 (Alexamy aici)

OchiReci
OchiReci Day 812, 09:26

Spiry 3 ore în urmă

si daca imi cumpar 3 case, fiecare cu o optiune, 1 pe cetatean, 2 pe org... si le rotesc? oare viata scade, chiar daca sunt pe org (org-ul nefolosind case)?

Momentan dacă ai 3 case doar una îţi dă wellness, aşa încât în v2 va fi la fel, dar ai dreptate la faptul că va fi comic să vedem care va avea intietate 🙂 (aici e o întrebare foarte interesantă)

Spiry
Spiry Day 813, 04:41

da, cu o mica intarziere de 20 ore...

desi suna tare si problema sesizata de tine - care dintre ele va fi activa, eu la altceva ma gandeam: am 3 case pe org... in ziua Z, donez casa cu wellness cetateanului, cetateanul o foloseste si o doneaza inapoi org-ului; in ziua Z+1, org-ul doneaza casa cu happiness si dupa ce cetateanul o foloseste, o donez inapoi pe org;

si... oare daca o casa sta pe org, viata ei expira?!

Dacian_tarabostes
Dacian_tarabostes Day 878, 11:26

In cadrul aceleiasi unitati trebuie sa se regaseasca toate armele, unitatile trebuie sa fie mici si foarte mobile ca sa functioneze si cu o foarte buna coordonare. Luptatorii solitari vor cadea usor in fata focului incrucisat al inamicului indiferent de arma de lupta. ex: daca sint infanterist si intru in lupta la o ora cind ai mei au luptat deja, dau peste o unitate mixta inamica, sint victima sigura. Probabil ca cele mai mari sanse ca luptatori solitari le-ar avea aviatia.
Aici intra-devar marii strategi vor putea iesi in evidenta si nu va mai conta doar vechimea in joc ci mai ales coordonarea unitatilor.
Multumim pentru articol, foarte instructiv! Ca de obicei!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.