Ambient on/off

Join the new world

 

[MVP] Završni izvještaj

Day 1,842, 13:40 Published in Croatia Greece by Croatian Foreign Office


* English: this is final report of MoFA team to eCroatian people, in Croatian only. Thanks for understanding!

Drage eHrvatice i eHrvati,

u posljednjem izvještaju Ministarstva vanjskih poslova Vlade predsjednika Obersoldata želim se zahvaliti svima na podršci u proteklom mjesecu.

Zahvala ide i predsjedniku na povjerenju, te svim članovima tima na vremenu koje su utrošili za boljitak eHrvatske. Bila mi je iznimna čast raditi s vama!

Iako u prethodnom mjesecu nije bilo događaja od iznimnog značenja za eHrvatsku, Ministarstvo je veći dio mjeseca intenzivno radilo na konkretnim stvarima navedenim u nastavku obraćanja.Korekcije sporazuma s eIndijom, produženje sporazuma s eTajlandom

Ministarstvo vanjskih poslova, obzirom na određeno razdoblje u kojem je eHrvatska bila bez bonusa te zbog smanjenja prihoda, dogovorilo je s eIndijom korekcije prethodno dogovorenog sporazuma o najmu regija.

eHrvatska zadržava sljedeće regije: Madhya Pradesh, Gujarat, Maharashtra, Andhra Pradesh i Tamil Nadu. Regija Karanatka nije od posebnog značaja ni za eHrvatsku ni za eIndiju te je za sporazum nebitno tko ima kontrolu nad tom regijom. eHrvatska ne brani eventualni RW.

Mjesečna renta za navedene regije smanjena je sa 120 000 CC na 80 000 CC, a ovim putem se još jednom zahvaljujem Vladi eIndije na susretljivosti i razumjevanju.

Sporazum s eTajlandom o ustupanju regije Southern Thailand produžen je.NAP eKina, eHrvatska, eIndonezija, eMalezija

Podsjećam građane da je još uvijek na snazi sporazum između eKine, eHrvatske, eIndonezije i eMalezije. Sporazum u cijelosti možete pročitati ovdje: http://tinyurl.com/cn-cro-ind-mal

Ukratko, između navedenih država dogovoren je mir, bez neprijateljskih djelovanja. eHrvatska zadržava regiju Peninsular Malaysia, eIndonezija regiju Sabah, dok eMalezija zadržava regiju Sarawak. Borbe u MPP bitkama nisu obuhvaćene ovim sporazumom, koji se automatski produžava istekom mandata ove Vlade.Problemi u radu Ministarstva

Nažalost, Ministarstvo se u svom radu suočilo sa određenim problemima. Većina vas je upoznata sa situacijom koja je nastala oko Zakona o orgovima. Ta situacija je naštetila ugledu eHrvatske u svijetu i dobar dio mandata Ministarstvo je bilo spriječeno u obavljanju zadataka te smo se fokusirali na vraćanje povjerenja i diplomatskog ugleda naše eDomovine.

Naime, posve je logično da je primarni cilj Ministarstva bio osigurati stabilnost bonusa u Aziji, kako bi se eHrvatska mogla posvetiti vraćanju originalnih regija i pomaganju saveznicima. Nažalost, oslobađanje regija nije bilo uspješno, no stabilnost bonusa je osigurana.

Glavni uvjet stabilnosti bonusa su dobri odnosi i sporazumi sa susjednim zemljama, posebno eIndijom koja nam je ustupila veći dio svojih regija. Važan dio dobrih odnosa bio je i nemješanje u odnose eIndije i eTajlanda, što sam osobno obećao kolegama iz obje susjedne zemlje. Obećanje je prekršeno obilnim tankanjem eHrvata u RW u Karanatki, za obje strane. Tim potezom, kojem su uzrok nesuglasice u vezi orgova, nanesena je šteta ugledu eHrvatske koja dosada nije prekršila danu riječ. Postojala je i opasnost da eIndija zamoli za vraćanje svih svojih regija, čime bi se dovela u pitanje budućnost eHrvatske.

Iznimnim naporima, odnosi su popravljeni i apeliram na novu Vladu da ih, u interesu svih nas, održava i dalje već od prvog dana mandata.Ostalo

Ministarstvo vanjskih poslova eHrvatske, kao i u mnogo puta dosada, sudjelovalo je kao posrednik u pregovorima, kao i korektor pogrešnih poteza nekih zemalja.

Posredovanjem smo, na našu inicijativu, pokušali rješiti za EDEN nepotreban spor između eTurske i eIrana. Nažalost, pregovori nisu uspjeli i eIran zasada ostaje izvan kruga proEDEN zemalja, do trenutka kada budu imali Vladu u potpunosti orjentiranu ka EDEN savezu.

Također, eHrvatska je lobiranjem pokušavala uvjeriti naše saveznike eROC (Tajvan) da ne pokreću NE zakon na eBrazil, jer bi tim činom dali opravdanje i pokriće Vladi eBrazila koja nije imala proEDEN namjere. Nažalost, neiskustvo i brzopletost predsjednika prijateljskog nam eTajvana presudilo je. Brzom reakcijom našeg Ministarstva, MVP Tajvana izdalo je članak u kojem se jasno izjasnilo da ne želi rat sa dotad prijateljskim eBrazilom. Stvari su se poslije odvile na drugačiji način, što nije predmet ovog izvještaja. Također, vezano za eBrazil, aktivnosti eHrvatske pridonjele su formiranju proEDEN političke stranke u eBrazilu, te još živi nada da će se naši stari prijatelji s novom Vladom vratiti na našu stranu.Budućnost i perspektive eHrvatske

Smatram da je u ovom trenutku prava politika stabilnost u Aziji i snažniji utjecaj u Europi. Preduvjet je naravno vraćanje originalnih regija. Moguće je isključivo diplomatskim putem osigurati potpune wep bonuse, o čemu ću izvjestiti svog nasljednika.

Situacija u svijetu trenutno nije najbistrija. Očito je da imamo dva protivnička saveza, TWO i CoT. U ovom trenutku pozicija eSAD-a i eBrazila nije do kraja definirana. Po trenutnim MPP listama dviju zemalja, vidljiv je rad CoT diplomacije. Nadamo se da nećemo svjedočiti scenariju borbe EDEN-a protiv ostatka svijeta.

I dalje smatram iznimno nužnim formiranje EDEN diplomatskog tima, obzirom da u ovom segmentu ovisimo isključivo o potezima individualnih zemalja članica i tu kaskamo za neprijateljskim savezima.

eHrvatska je i ostaje EDEN, no odnosi unutar saveza i prema vani mogu i moraju biti znatno snažniji!
Izvještaj o radu Ureda veleposlanika

S ozbirom na to da smo na samome početku mandata zatekli mali broj veleposlanika najprije smo poradili na pronalasku novih. Poslano je više od 50 poruka bivšim veleposlanicima i mladim igračima. Također je objavljen i natječaj za veleposlanike u službenom glasilu Ministarstva vanjskih poslova.

No, odaziv je bio vrlo mali, a još manje je bilo onih koji su ostali aktivni. Stoga iznenađuje podatak dobiven na Popisu stanovništva na kojem se čak 127 građana izjasnilo zainteresiranima za rad u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ipak, tokom proteklim tjedana broj veleposlanika se neznatno povećao te danas brojimo 13 aktivnih veleposlanika u ključnim zemljama za razvijanje diplomacije s eHrvatskom. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za posao veleposlanika da se jave na irc kanal #hr-mvp.

Svim veleposlanicima zahvaljujem na uloženom trudu pri pisanju izvještaja i radu u diplomaciji. Posebno pohvaljujem veleposlanika Lepritjut kojemu Ministarstvo vanjskih poslova dodjeljuje mjesečnu nagradu od 6 golda za veleposlanika mandata. Vjerujem da će se trud ovog mladog igrača prepoznati i u novom sastavu eVlade, te da će dobiti svoje mjesto u MoFA timu.

Također, zahvaljujem i svojim kolegama u MVP kao i Predsjedniku na prilici da odradim još jedan mjesec sa vama. Hvala vam svima!

Hrrvatica
Voditeljica veleposlanikaGiovanni 00
Ministar vanjskih poslova eHrvatske

Hrrvatica, Asmitatheone, Karlo FTW, Fabius
Tim Ministarstva vanjskih poslova eHrvatske

 

Comments

Croatian Foreign Office
Croatian Foreign Office Day 1,842, 13:40

Molim vote i shout.

Hvala još jednom!

Georgian Queen
Georgian Queen Day 1,842, 13:48

Lijepo, svaka čast

mdjole
mdjole Day 1,842, 13:50

odlican rad i trud... svaka cast MoFA timu...

o7

Dreamkiller 1514
Dreamkiller 1514 Day 1,842, 13:55

o7

Lord Marlock
Lord Marlock Day 1,842, 13:55

svaka čast ekipa!

bezicni
bezicni Day 1,842, 14:00

lol

milladin
milladin Day 1,842, 14:02

ladno sam sve procitao 😃

vote

gladnitajkun
gladnitajkun Day 1,842, 14:04

o7

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,842, 14:08

tko je dirao pipi?

Pizuh
Pizuh Day 1,842, 14:09

ima tigar u prenesenom znacenju ima vote

DruidRider
DruidRider Day 1,842, 14:12

Project NoName
http://tinyurl.com/project-noname
vote&shout

DominionHR
DominionHR Day 1,843, 05:03

o7

bbb_kambelovac
bbb_kambelovac Day 1,843, 06:37

belaj...

BeDva
BeDva Day 1,843, 06:39

lijepo, svaka cast cijeloj ekipi

Ahileuss
Ahileuss Day 1,843, 08:27

dobar posao! idemo dalje...

Svaboo
Svaboo Day 1,845, 16:42

pa tako reci bre a ja gledam sta je sad u esvijetu 😁

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.