Ambient on/off

Join the new world

 

[MVP eBiH] Izvještaj za javnost

Day 1,710, 10:14 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by BiH Foreign Office
Drage građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Prva, najbitnija i najaktuelnija tema u eBih je kongres, kojeg smo konačno nakon 2 mjeseca borbe sa neprijateljem izborili i na nama je da ga saćuvamo i dalje. Zato prva stvar kojoj ćemo se u ovom izvještaju obratit je potpisivanje TEFTA ugovora i nekoliko uputa građanima i kongresmenima za budući rad. Ovim izvještajem u jednom i koristimo priliku i da objavimo natjećaj za podjelu cs-ova.TEFTA

Šta je TEFTA, kako funkcionira i ostala pitanja već su bila objašnjena u jednom od prošlih MVP izvještaja. Za sve one koji nisu imali prilike proćitati, priložit ću koristan link u kojem idejni pokretac ugovora objasni nekoliko najčešće postavljenih pitanja. Članak proćitajte ovdje: What is TEFTA?

3. Jula 2012 godine po prvi put potpisan je sporazum izmedju sljedećih država:
Rumunija, Turska, Bosna i Hercegovina, Holandija i Ukrajina


BiH je za ovaj mjesec odredila kvotu od 10 cs-ova za svaku državu. Također svaka od ostalih potpisnica sporazuma istu je kvotu ponudila BiH. Svi zainteresovani za državljanstvo bilo koje TEFTA članice moraju se javiti ili aktuelnom CP ili ministru vanjskih poslova. Još jednom zamoljavam sve građane i kongresmene da ispoštuju pravila i dogovor.
eBiH FORUM

U ovom mandatu poradili smo i na pokretanju novog eBiH foruma. Zbog slabe aktivnosti i neažuriranja, stari je forum bio nekoristan, pa smo zbog toga donijeli odluku napraviti novi. Forum mozete pronaći na ovom linku: http://ebih.bosnianforum.com/ . Drago mi je što su se neki članovi angažovali te odma poćeli sa radom na forumu i pisanjem u svojim podforumima za koje su zaduženi. Također je napravljen kutak za strane ambasadore po uzoru drugih edržava, gdje će moći postavljati svoje izvještaje. Pozivamo sve građane eBiH da se aktiviraju i budu aktivni na forumu, ne samo službenim stvarima nego i u ostalim opuštenijim temama.Vijesti iz eSvijeta

Kanada i USA i dalje nastavljaju rat, koji po mišljenju mnogih nema nikakvog smisla. Usa se je podjelila na dvije strane, na one koji su protiv aktuelne predsjednice Evry i one koji su uz nju. USA je zbog slabe politike poništila sve MPP tako da je njen spisak saveznika vrlo kratak sto jim pravi nemalo problema sa vojno puno slabijom Kanadom. I dok Kanada želi mir, USA ponudjenu ruku odbija. Trenutno još malo fali do impeacha USA CP, članak će biti editovan, kad budemo saznali rezultate.

Oćito ideja o supermoćnom nadsavezu CTRL ne umire. Brazilci su potpisali MPP sa Španijom, dok su Španci i službeno izašli iz saveza ONE. Također je USA odbila zahtjev Srbije za potpis MPP, što potvrdjuje, da taj novi savez u slučaju osnivanja ne želi balkanskih država.

Kao što vidite eBiH već je stavila na glasanje za NE na Srbiju. Grci već ratuju sa Srbima dok Hrvati ćekaju priliku za nove RW. Pokušaj mira izmedju Madjara i Rumuna brzo je propao, oćito igraci tih država ne dijele mišljenja vlade, stoga je Rumunjski ministar vanjskih poslova dao ostavku. Znaci na balkanu i dalje ostaje burno.Za kraj jedna tužna vijest iz eKine. Kineska RL Vlada blokirala je pristup eRepubliku svojim državljanima, a razlog je višestranačje u igri, mogućnost odabira predsjednika iz bilo koje stranke (višestranačje nepostoji u komunističkoj Kini), te neovisnost Tajvana u igri što vjerojatno također bode u oči kineske cenzore.
Za sva pitanja, možete nam se obratiti porukama na organizaciju ministarstva ili nas pronaći na #mvp-bih rizon chat kanalu.

Sa poštovanjem,
MVP eBiH,
Thesmos
belmin97
lilly10
 

Comments

ZmajOdPosavine
ZmajOdPosavine Day 1,710, 10:40

votah

HusagaBiH
HusagaBiH Day 1,710, 10:45

v

joSe aka AsharaK
joSe aka AsharaK Day 1,710, 10:49

SRAMOTA ZA eKINU !

Brut68
Brut68 Day 1,710, 11:17

Kina Kinezima ...Bog i Rumunji

malwarebite
malwarebite Day 1,710, 11:18

hoce to tako kad zivis u kini xD

belmin97
belmin97 Day 1,710, 12:19

Sto vise cenzurisu narod zeli da sazna vise. Zabranjeno vice je najsladje, kao i Jugoslavija, SSSR i Kina ce jednog dana da pukne po šavu

Pisoj Zobr
Pisoj Zobr Day 1,710, 13:18

votka za sve! cak i za belmina! :😁))

kuljah
kuljah Day 1,710, 14:58

SSSR je jaro davnoooo puko : D

Texan Cowboy
Texan Cowboy Day 1,710, 15:09

Priča za Kinu je stara i prepisana iz hrvatskih novina

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,711, 02:47

pravda za slovo č

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,711, 06:48

Da je još uvijek Jugoslavija i mi bi bili blokirani.

Bilo bi lijepo kad bi to shvatili ovi hajvani koji slave Jugoslaviju i pripadni režim...

A čudim se što islamisti u Iranu nisu još napravili sličnu stvar. Ne daju ženama da hodaju nepokrivene, a dopuštaju ovakve stvari.

Ponosan Bosanac
Ponosan Bosanac Day 1,712, 09:35

Tomislav DiabloDay 1,711, 06:48Da je još uvijek Jugoslavija i mi bi bili blokirani.

..........................................................................................................................

Ne bi "mi" nego "ti". Na golom otoku mislim da ne bi bilo interneta. Al bi ti bio na moru (doduše bez vile)

radovlje
radovlje Day 1,712, 09:48

lets invade China :DDDDDDD

Giovanni 00
Giovanni 00 Day 1,716, 13:33

Evry je musko (:

Mr.gREg
Mr.gREg Day 1,717, 03:17

v+s
pozz od novog ambasadora eHR u eBiH

http://ebih.bosnianforum.com/t33-ecroatia-embassy-veleposlanstvo-hrvatske

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.